Waarom hebben katten een hekel aan zingen?

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om een aankoop te doen.

kat die het zingen van zijn mens haat

Jij, net als de rest van ons, jamt waarschijnlijk al je hele leven mee met je favoriete liedjes. Als kinderen, beginnen we met Disney’s tekenfilm meezingers; als tieners, gaan we naar High School Musicalen als volwassenen, nou, onze serenades worden meestal uitgevoerd in de beslotenheid van onze douches of voertuigen.

Dus, als je gaat jammen, wil je je harige katachtige vrienden naast je hebben, toch? We delen al het andere met hen – onze kussens, onze stoelen, niet te vergeten ons hart, dus waarom niet ook onze muziek? Het is niet meer dan normaal dat je je harige baby wilt betrekken bij je muzikale momenten.

Maar misschien heb je wel eens afkeer – of zelfs agressie – ervaren wanneer je een deuntje uitzingt in het bijzijn van je dierbare katjes. Elke kat reageert anders op muziek en zang, maar waarom is het dat uw kat uit zijn dak gaat bij een melodie?

Waarom hebben katten een hekel aan zingen?

Zingen, hoewel leuk voor mensen, kan vreemd gedrag uitlokken bij katten – sommige spinnen en anderen klauwen. Veel katteneigenaren hebben melding gemaakt van pogingen van hun kat om hun gezang fysiek te stoppen. Poezen proberen misschien een einde te maken aan uw ensemble omdat het zingen luid is, eng, of gewoon niet hun stijl!

Dat zijn niet de enige redenen waarom kattenliefhebbers zijn begonnen zich af te vragen of hun katten eigenlijk sommigen geloven dat hun katten zelfs de voorkeur geven aan alternatieve muziek.

Laten we een beetje dieper duiken en elke mogelijke reden voor dit katachtige fenomeen onderzoeken!

Reden 1: Omdat het luid is

Hoewel het moeilijk kan zijn om onze katachtige beste vrienden voor te stellen als felle jagers die hun prooi besluipen, kunnen we niet ontkennen dat ze nog steeds een aantal vrij sterke roofdier instincten en zintuigen hebben. Dit verklaart waarom uw kat, die van natvoer houdt, zal komen aanrennen als hij hoort dat u een blikje opent – hoe discreet u ook probeert te zijn.

Katten horen beter dan mensen en honden, door een gehoorbereik van 45 tot 64.000 Hertz. Dit betekent dat katten geluiden kunnen horen die zowel lager als hoger zijn dan wat wij kunnen, maar vooral hoger – bijna twee hele octaven hoger!

Dat is heel wat beter dan hondenfluitjes horen. Niet slecht bedoeld, pups.

Wat heeft dit te maken met jouw gezang?

Wel, wij als mensen houden van onze muziek luider dan wat onze katten doen. Katten hebben gevoeligere oren dan we soms denken. De krachtige oren van je katachtige vriend kunnen ook verklaren waarom katten dingen als aluminiumfolie haten.

Dus, ondanks al je liefdevolle bedoelingen, kan je kat denken dat je zang eigenlijk een beetje pijnlijk is-en niet omdat je een slechte zanger bent, maar gewoon omdat het luid is voor de krachtige oren van je kat.

Reden 2: Omdat zingen eng kan zijn

Hondenliefhebbers geven katten vaak de slechte naam dat ze kieskeurige, asociale wezens zijn. Hoewel dit waar kan zijn voor sommige katten, hebben de meeste katten inderdaad een meer… gevoelig gestel.

Sommige katten kunnen snel gestrest raken. Als geboren roofdieren zijn ze echter net als de sterke, stille personages in films: ze zijn niet altijd even goed in het ons vertellen wanneer ze gestrest zijn of wat de oorzaak van de stress is. Dit is waarom het belangrijk is om uit te kijken naar tekenen van stress zoals diarree, overbeharing, of een plotselinge verandering in gedrag.

Hoe kan zingen een rol spelen bij stress? Als je willekeurig begint te blèren als je kat in de buurt is, kan het zijn dat je ze bang maakt.

Het is misschien niet het volume of de toonhoogte van je gezang dat hen afschrikt, maar eerder het onverwachte ervan.

Heb je ooit bij een deur gestaan die automatisch dichtging en hij sloeg dicht met een oorverdovende knal! die je niet verwachtte, zoals, helemaal niet? De achterdeur van mijn appartement doet dat en ik spring elke keer.

Het is een beetje zoals dat voor je kat als ze niet verwachten dat je in gezang uitbarst. Probeer het rustig aan te doen of begin wat stiller als je begint te zingen en je kat zal waarschijnlijk niet zo bang zijn.

Reden 3: Omdat het niet hun stijl is

We willen nooit discrimineren, maar er wordt verondersteld dat katten de voorkeur geven aan meer… soortspecifieke muziek. Het is moeilijk voor te stellen wat een kat zou kunnen hebben tegen onze favoriete koninginnen, Beyoncé en Adele, maar uw kat heeft misschien gewoon een andere muzikale smaak.

Wat kunnen we zeggen, onze katten verdienen een wereld helemaal van henzelf, inclusief hun muziek!

Denk eens aan de geluiden die uw kat in het wild zou kunnen horen: ritselende bladeren, tjilpende vogels en piepende muizen. Er zijn zelfs kat-specifieke soundtracks beschikbaar die deze natuurlijke symfonie samenvoegen met zachte menselijke geluiden zoals klassieke instrumentals en zachte conversatie. Er zijn ook tientallen YouTube-video’s te vinden met muziek speciaal voor katten.

Als je een kat hebt die angstig wordt als hij alleen thuis wordt gelaten, zet dan een geheime camera op terwijl je op je volgende uitje bent en probeer een van deze video’s bedoeld om uw kat te kalmeren! Als het uw kat heeft geholpen te ontspannen terwijl u weg was, kunt u zelfs proberen het mee te neuriën als u thuis bent met uw kat, om hem vertrouwd te maken met uw stem.

Je weet dat we alles zouden doen om onze geliefde katjes te laten spinnen, al is het maar voor een seconde? Het blijkt dat katten ook genieten van dat spinnende geluid! Sommige soort-specifieke muziek voor katten bootst het spinnen en de tonen van verschillende kattenstemmen na.

Je kunt misschien niet terugspinnen naar je kat, maar wie zegt dat je je kat niet een spinnen-tastische muziek selectie!

Het ligt waarschijnlijk niet aan je zangkunsten

Of je nu bekend staat om je zangkunsten in de opera of om het feit dat je de karaokemachine beter kunt mijden, je muzikale capaciteiten zijn waarschijnlijk niet wat je kat dwarszit als je zingt. Neem hart. Als een professionele zanger bij jou thuis zou komen zingen voor je kat en hij zingt te hard of te hoog, dan zal je kat dat waarschijnlijk niet leuker vinden dan jouw gezang.

Het is Niet Je Lippen of Mond Bewegingen

Bovendien, het is waarschijnlijk niet uw lipbeweging die uw kat stoort.

Er zijn een paar verspreide bronnen die suggereren dat katten specifiek last kunnen hebben van de lipbewegingen bij het zingen.

Het eerste probleem hiermee is dat, tenzij je rapt, lipbewegingen over het algemeen vrij traag zijn als het om zingen gaat. Zingen impliceert het vasthouden van noten en langzamere mondbewegingen dan spreken.

Bovendien, na (letterlijk) meer dan 100.000 katten ontmoet te hebben, heb ik er nog nooit een gezien die reageerde op iemands lippen, dus als je bang bent dat je mondbewegingen het probleem veroorzaken, kun je gerust zijn, wetende dat dat niet zo is.

Begrijpen Katten Zingen?

Hoe graag we ook zouden willen dat onze katachtige metgezellen ons gewoon konden vertellen wat ze willen of wanneer er iets mis is, helaas, dat kunnen ze niet.

Het zou het uitleggen van dierenarts bezoeken wel makkelijker maken.

Net zoals wij geen specifieke woorden verstaan uit het gemiauw van onze katten, begrijpen onze katten niet wat wij zingen. Als je hun naam zegt of een zin die ze gewoon zijn, kan dit de interesse van je kat wekken, maar ze weten niet precies wat je zegt.

Katten kunnen de emotie of toon die je gebruikt tijdens het zingen of spreken oppikken, maar de woorden zullen een mysterie blijven.

Kan ik mijn kat overhalen om mijn gezang leuk te vinden?

Als je nog steeds muzikaal aangelegd bent nadat je ontdekt hebt dat je kat een hekel heeft aan zingen, verlies dan niet de hoop! Je hoeft niet in één keer te stoppen met zingen, maar je kunt wel voorzorgsmaatregelen nemen om je kat voorzichtig te laten wennen aan je hartstochtelijke serenades:

  • Begin rustig voordat je het volume verhoogt
  • Associeer je zang met zachte aanraking als je kat een knuffelaar is
  • Verwerk de naam/bijnamen van je kat in het liedje

Hoe te vertellen of katten niet van zingen houden

Dit is een gebied waar katten zelden subtiel zijn en ze zullen je meestal heel duidelijk laten weten dat ze geen fan zijn van je gezang. Maar als je een beetje meer inzicht wilt, kijk dan eens naar deze grappige video van katten die hun baasje laten weten dat ze genoeg hebben van zingen:

Hoe je kunt zien of katten van zingen houden

Maar aan de andere kant, als je kat spint en dichterbij komt als je zingt, vinden ze het waarschijnlijk leuk om je te horen!

Een deel van de schattige aard van katten is dat elke kat uniek spint, dus elke unieke kat zal zijn eigen herkenbare gedragingen hebben.

Soms betekent dat gewoon gaan liggen en onverschillig doen!

Hoewel het misschien niet de favoriete bezigheid van uw kat is, kan zingen, als uw kat ervan geniet, een van de vele leuke dingen zijn die u met uw katachtige vriend kunt doen!

Slotgedachten

Om te zeggen dat alle katten een hekel hebben aan zingen zou zijn katten in een gelabeld hokje stoppen-en we weten hoezeer onze harige koningen en koninginnen labels en grenzen trotseren! Hun persoonlijkheden laten zich gewoon niet inperken, dus het is niet omdat je kat nu geen fan is, dat ze niet kunnen groeien tot ze van zingen houden.

Integreer de zachte associatietechnieken in een deel van de routine van je kat en kijk na verloop van tijd of hun plezier groeit.

Katten zijn niet zo dol op veranderingen of verrassingen, maar als je lief en geduldig bent, kan je kat je nog verrassen!

Wat denk jij?

Zal jouw kat de volgende grootste fan van muziek worden?