8 Beste Hoge Kattenbomen

kat kijkt naar beneden vanuit hoge kattenboom

Bijna elke katachtige op de planeet kan een goede kattenboom wel waarderen! Sommige katten houden ervan zich te verstoppen in de holtes, te luieren op een van de comfortabele platforms, of zelfs te spelen met een van de bijgevoegde speeltjes.

Dan zijn er katten die niets liever doen dan naar de absolute top van de kattenboom klimmen en hun territorium overzien. Deze katten houden van een superhoge kattenboom en dit artikel voor hen!

We gaan het hebben over alles waar je naar moet zoeken in een hoge boom, samen met verschillende opties in zowat elke categorie. Zoals je waarschijnlijk al weet, is het vinden van een hoge boom niet altijd zo eenvoudig als je zou denken.

Maar voordat we dat verder onderzoeken, als je gewoon wilt zien welke hoge kattenbomen onze lijst hebben gemaakt, kun je die hier bekijken:

 1. Beste Grote Kattenboom: YAHEETECH 79 Inch
 2. Hoogste Kattenboom Beschikbaar: Go Pet Club 106 Inch Kattenboom van vloer tot plafond
 3. Beste Budget Optie: On2Pets Kattenhemel Planken
 4. Beste Hoge Kattenboom voor Appartementen: PetFusion 76.8 Inch Klimtoren
 5. Beste hoge boom voor meerdere katten: Go Pet Club 87 Inch Hoge Kattenboom
 6. Beste hoge kattenboom voor oudere katachtigen: Go Pet Club 72 Inch Hoge Kattenboom
 7. Best Zonder Tapijt: Made4Pets 65.6 Inch Moderne Kattenboom
 8. Beste Hoge Kattenboom voor Grote Katten: FEANDREA 67 Inch Hoge Kattenboom

Wat wordt als hoog beschouwd?

Het eerste wat moet worden opgehelderd is wat eigenlijk wordt beschouwd als een hoge kattenboom in de eerste plaats! Immers, hoog is meestal een relatief begrip en in de meeste gevallen is iets hoog in vergelijking met iets anders.

Maar in het kader van dit artikel beschouwen we elke kattenboom die minstens 64 inch (162,5 cm) of hoger is als hoog.

Hoe ben ik aan dat getal gekomen?

Ik heb naar twee factoren gekeken. Ten eerste, de minimumhoogte voor een kattenboom moet minstens 91 cm zijn, dus hoger dan het aanrecht en de meeste meubels. Het is eerlijk om te zeggen dat 64 inches zeker hoog is vergeleken met onze minimum standaard!

Ten tweede, de gemiddelde lengte van een Amerikaanse vrouw is ongeveer 5’4″ of 64 inches. Ik denk dat het ook eerlijk is om te zeggen dat als je een kattenboom hebt die ongeveer even lang is als de helft van de bevolking, het een lange kattenboom is!

Dat betekent dat je geen enkele kattenboom op deze lijst zult vinden die korter is dan 64 inch.

Wat moet je zoeken in een hoge kattenboom?

Nu we een minimale hoogte hebben vastgesteld om de lijst te maken, laten we enkele van de andere factoren bekijken die u moet overwegen. Niet alleen moet u deze in gedachten houden bij het winkelen voor eender welke kattenboom, maar zelfs nog meer wanneer u op zoek bent naar een hoge kattenboom.

Dit zijn ook de factoren waar ik me op heb gericht bij het samenstellen van deze lijst.

Stabiliteit

Naarmate kattenbomen hoger worden, wordt de stabiliteit een groot probleem. Niet alleen kunnen hogere bomen gemakkelijker omvallen als ze geen grote basis hebben, maar de palen zijn ook hoger.

Anders gezegd, er is een groot verschil tussen de risico’s van een katboom van 3 voet die omvalt en een katboom van 7 voet die omvalt. Niet alleen is het risico groter voor uw katachtige vriend, maar iets dat zo groot is kan aanzienlijke schade veroorzaken aan uw huis of de mensen die zich erin bevinden.

Maar dat betekent niet dat je geen hoge boom moet kopen – alleen dat je extra aandacht moet besteden aan de manier waarop hij wordt neergezet.

Als het op stabiliteit aankomt, zijn er drie hoofdopties waar je naar moet zoeken. De eerste is een brede basis die de boom een groot oppervlak geeft om steun uit te putten. Niet alleen kan een bredere basis helpen voorkomen dat de krabpaal omvalt, maar het kan hem ook minder wiebelig maken.

De tweede optie is om steunen te gebruiken die rechtstreeks aan de muur en de kattenboom worden bevestigd. Tenzij ze bijzonder strak zitten, zullen ze het wiebelen niet volledig elimineren, maar ze zullen wel voorkomen dat een hoge kattenboom ooit omvalt.

Tenslotte zijn er ook nog variaties die rechtstreeks aan de muur kunnen worden bevestigd. Dit zijn meestal langere, dunnere bomen die geweldige opties voor appartementen kunnen maken, maar deze zijn een beetje meer ongebruikelijk om te vinden in uw standaard brede basis kattenboom.

Voor elk van onze mini-reviews, zullen we kijken naar de stabiliteit opties die je hebt en hoe ze stapelen in vergelijking met elkaar. Natuurlijk, alleen kat bomen met een solide stabiliteit zal verschijnen op deze lijst in de eerste plaats.

Vloeroppervlak

Aangezien we alleen op zoek zijn naar hoge krabpalen, weten we dat we heel wat verticale ruimte in beslag zullen nemen.

Maar het kan gemakkelijk zijn om te onderschatten hoeveel vloerruimte je nodig hebt voor sommige van de grotere kattenbomen. Bijvoorbeeld, deze 62 inch Frisco krabpaal op Chewy heeft een basis van 62,8 cm bij 52,7 cm. Dat is behoorlijk groot en het is gemakkelijk om enthousiast te raken over een hoge boom zonder goed na te denken over hoeveel vloerruimte hij in beslag zal nemen.

Er zijn echter hoge krabpalen voor zowat elke situatie, dus zelfs als je in een appartement woont, kun je je kat nog steeds verwennen met een hoge krabpaal.

Ik zal de benodigde vloeroppervlakte voor elke kattenboom noteren, maar houd het gewoon in gedachten terwijl je gaat.

Comfort

Terwijl er veel dingen die we van onze katten kunnen leren, een daarvan is hoe je zowat elke ruimte omtovert tot een comfortabele plek om te ontspannen. Oké, misschien is dat geen essentiële levensvaardigheid, maar ik ben jaloers als ik mijn kat op de vreemdste plaatsen tevreden op haar rug zie slapen.

Andere katten zijn niet zo ongenuanceerd als het op dutjes aankomt en zullen meer moeite doen om comfortabele plekjes te vinden.

Als u weet in welke categorie uw kat valt, kunt u de perfecte boom voor uw katachtige vriend en uw huis vinden. Als het vooral om de hoogte gaat, dan kun je gaan voor een van de meer appartement-vriendelijke opties die meestal dunner zijn met minder comfort-add-ons zoals hangmatten en manden. Katachtigen die van hoogtes houden, hangen graag boven op de koelkast, ook al is dat niet de meest comfortabele plek.

Maar als je kat veel moeite doet om het gezelligste kussen in huis te vinden, dan wil je comfort een prioriteit maken. Natuurlijk zullen alle katten comfortabele eigenschappen op prijs stellen, dus het gaat meer om het stellen van prioriteiten dan om iets anders.

Krabplaatsen

Alle katten hebben een krabplaats nodig, maar dit wordt vaak over het hoofd gezien of is een bijkomstigheid bij het ontwerp.

Maar krabben is zo belangrijk dat zelfs ontklauwde katten krabpalen nodig hebben!

De meeste krabpalen hebben wel wat ruimte om te krabben, maar als u besluit een krabpaal zonder tapijt of met een beperkt tapijt te nemen, moet u misschien overwegen welke andere krabplekken uw kat tot zijn beschikking heeft.

Pad naar de top

Voor kleinere krabpalen is het vrij eenvoudig om te bedenken hoe uw kat naar de top kan komen… ze springen gewoon!

Maar als het gaat om grotere kattenbomen, kan de weg naar de top een beetje onduidelijker zijn. Hoewel de meeste katten geen probleem zullen hebben, kunnen oudere katachtigen wat extra voorzieningen nodig hebben, zoals oprijplaten.

Dan is er nog de multi-kat overweging. Als je een huis hebt met meer dan één kat, wil je niet dat je katachtige huisgenoten een conflict krijgen. Bredere krabpalen zijn dan een betere optie, omdat er meerdere manieren zijn om de top te bereiken.

Hebben alle katten een super hoge kattenboom nodig?

De meeste katten zullen een hoge kattenboom zeker op prijs stellen, maar zoals met alles, zullen sommige katachtigen meer van hun nieuwe hoge kattenboom houden dan anderen. Veel katten lijken het net zo leuk te vinden om hun tijd door te brengen in het midden van de vloer, als om de hoogte in te gaan.

De beroemde kattenexpert omschrijft dit als de “Vertrouwde Waar Vraag” en hij legt uit “Dus onze eerste taak hier is om uit te zoeken waar op de verticale as katten precies hun grootste mojo vinden.”

Er zijn drie hoofdcategorieën om hier naar te zoeken. De eerste is de struikbewoner die graag op de grond rondhangt, maar dan genesteld onder een tafel of een soortgelijke locatie. Dit zijn katten die de cubies op de meeste kattenbomen erg waarderen.

Dan heb je de strandbewoners of zoals ik ze liever noem, professionele struikelgevaarlijken! Dit zijn katten die graag in de open lucht zijn en vaak een plekje innemen waar mensen letterlijk om hen heen moeten lopen.

Tenslotte hebben we de boombewoners, die natuurlijk het middelpunt van dit artikel vormen! Dit zijn katten die de voorkeur geven aan hoge plaatsen waar ze het landschap kunnen overzien en een gevoel kunnen krijgen voor wat er om hen heen gebeurt. U vindt deze katachtigen boven op banken, kattenbomen en aanrechten. Dit zijn ook de katten die een super hoge kattenboom het meest zullen waarderen!

Betekent dit dat alleen boombewoners een superhoge kattenboom zullen gebruiken?

Helemaal niet! De meeste katten zullen van een hoge boom houden, maar boombewoners zullen er misschien nog wel meer van houden! Maar als je kat voortdurend op de grond rondhangt, is het misschien niet nodig om voor de supergrote opties op deze lijst te gaan.

Onze Favoriete Grote Kattenbomen

Met onze achtergrond en criteria uit de weg, laten we duiken in de reviews van onze favoriete super hoge kattenbomen!

Beste Totale Hoge Kattenboom: YAHEETECH 79 Inch

YAHEETECH 79 Inch Kattenboom

YAHEETECH 79 Inch Kattenboom

 • Makkelijk voor het budget en toch meer dan 2,5 meter hoog
 • Inclusief kubussen, oprijplaten, manden en speelgoed
 • 23-inch bij 23-inch plint met muurbevestigingen inbegrepen

Onze beste overall heeft een beetje van alles en blijft toch budgetvriendelijk.

Natuurlijk is hij ook superhoog, 200 cm… of 6 feet 7 inches hoog! Dat is de gemiddelde lengte van een speler in de NBA, dus ik denk niet dat iemand zal beweren dat dit een lang is Kattenboom!

Maar het gaat niet alleen om de hoogte! De mensen van YAHEETECH zijn erin geslaagd om zowat elke populaire kattenfunctie in deze boom te passen. Beginnend aan de onderkant, vindt u een helling die leidt naar het tweede niveau. De meeste katten zullen de helling leuk vinden om op te klimmen en te krabben, maar voor oudere katten kunnen hellingen het genieten van de boom net een beetje makkelijker maken.

Vanaf daar heb je een verstelbare hangmat waar veel katten gek op zullen zijn, samen met twee kubussen. De platforms zijn niet zo groot als bij sommige andere krabpalen, maar er zijn er verschillende die groot genoeg zijn, zelfs voor grote katten.

Ze hebben er zelfs een speelgoedbal bovenop gegooid!

Hoewel geen van deze functies op zichzelf bijzonder uniek zijn, is het een beetje ongebruikelijker om ze allemaal in één kattenboom te vinden. Nog ongebruikelijker is het om dit alles te vinden voor een budgetvriendelijke prijs.

Omdat deze YAHEETECH boom dat allemaal voor elkaar krijgt, is het een duidelijke winnaar voor de beste totale plek.

U kunt meer foto’s van deze hoge kattenboom bekijken, reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ze hebben zo’n beetje alle coole katteboomeigenschappen in één superhoog pakket gestopt!

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag wat grotere platforms op deze kattenboom zien om grotere katten te kunnen herbergen.

Hoogste Kattenboom beschikbaar: Go Pet Club 106 Inch Kattenboom van vloer tot plafond

hoogste kattenboom beschikbaar

Koop op Chewy

De uitdrukking “van vloer tot plafond” kan een beetje te losjes worden gebruikt als het gaat om hoge krabpalen…

Maar de mensen van Go Pet Club maken geen grapje als ze het zeggen en deze 106-inch (269,24 cm) kattenboom is een van de hoogste (zo niet de hoogste kat boom) die je kunt vinden. Dit beest is 8 voet 10 inches hoog en dat is langer dan eender welke NBA speler…ooit.

Toch kan het zijn dat je naar de lange stang bovenaan kijkt en denkt: “Dit is geen 10 cm bruikbare ruimte!”

En je zou gedeeltelijk gelijk hebben.

Maar zelfs zonder de stang, meet deze kattenboom 233,68 cm tot het bovenste platform. Dat is 7 voet 8 inches dat is hoger dan de hoogste NBA ooit! Eenmaal op het bovenste platform, zal uw kat nog steeds de mogelijkheid hebben om de stang te gebruiken als krabpaal.

Dus waarom is er hier eigenlijk een staaf?

Het is er niet alleen om de hoogte op te drijven! In plaats daarvan is het een van de meer zeldzame stabilisatiemethodes die alleen werken bij superhoge krabpalen. De stang is uitschuifbaar en je kunt de lengte verminderen of vergroten om hem rechtstreeks aan het plafond te bevestigen.

Het heeft ook een 28-inch bij 16-inch basis die breed is, maar over het algemeen niet zo groot als je zou verwachten voor een boom van deze hoogte. Hoewel die vorm logisch is voor deze boom, betekent het ook dat de bovenste stang nog belangrijker is.

Ik zou ook aanraden om deze boom met een muur erachter te plaatsen. De brede basis zal de zijwaartse bewegingen goed onder controle houden, maar van voor naar achter heb je misschien wat extra steun nodig. Een muurbevestiging zou ook een goed idee zijn, maar helaas wordt deze krabpaal daar niet standaard mee geleverd.

Zoals je zou verwachten van een kattenboom van deze hoogte, vind je veel van de gebruikelijke kattenboom functies zoals hokjes, manden, bungelspeeltjes, en platforms. Toch zijn de platforms niet echt groot en zijn er niet veel routes die katten kunnen nemen om niet over elkaar heen te stappen.

Dat maakt deze kattenboom perfect voor een hoogvliegende en hoogte minnende katachtige, maar als je op zoek bent naar een balans van comfort en hoogte, dan is het de moeite waard om onze beste keuze te bekijken.

U kunt deze kattenboom vinden bij een paar online verkopers maar op het moment van schrijven biedt Chewy de beste prijs. U kunt de laatste prijs controleren en meer reviews lezen over Chewy door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het is zo verdomd lang! Ik ben er gek op!

Wat ik wou dat het had: De meeste recensenten zijn het erover eens dat de boom stabiel is, maar ik zou graag een vierkantvormige basis op deze boom zien voor meer stabiliteit of een kant-en-klare muurbevestiging.

Beste Budget Optie: On2Pets Kattenhemel Planken

On2Pets Kattenhemel Planken

On2Pets Kattenhemel Planken

 • U kunt deze planken zo hoog plaatsen als u zelf wilt!
 • Makkelijker voor het budget in vergelijking met de meeste hoge krabpalen
 • Kat-veilige nep bladeren voegt toe aan het plezier

Oké, ik weet dat dit een lijst van de beste krabpalen zou moeten zijn… dus wat doet een kattenplank hier?

Omdat onze beste overall al zo’n grote waarde is, wilde ik iets anders delen voor onze budget optie. Ook al zijn ze geen boom, deze planken kunnen uw kat toegang geven tot hoogtes helemaal tot aan het plafond.

Als u nog creatiever wilt worden, kunt u deze in de buurt van uw bestaande kattenboom plaatsen. Dat zal effectief verhogen van de hoogte van uw kat boom en echt kruiden-up van uw kat klimmen opties. Het kan uw kat ook toegang geven tot hoogtes die nog hoger zijn dan de hoogste kattenboom.

Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen deze katvriendelijke planken in bijna elke ruimte worden gebruikt, waardoor ze perfect zijn voor appartementen, kleine kamers, of ergens anders waar de ruimte beperkt is. Ze zien er ook stijlvol uit en zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Mijn persoonlijke favoriet is de zomerstijl die een mix van verschillende kleuren heeft.

Je kunt ook kiezen uit verschillende stijlen voor het geval je geen fan bent van de nepbladeren.

De fabrikant geeft aan dat ze geschikt zijn voor 32 pond, wat genoeg zou moeten zijn voor de meeste katten, zelfs grote Maine Coons! Ik vind het ook geweldig dat deze planken een gewatteerd en gemakkelijk vast te pakken tapijt hebben. Dat is een groot verschil met andere planken die gemaakt zijn voor meerdere doeleinden en niet alleen voor katten. Niet alleen helpt het tapijt katten veilig op deze planken te landen, maar het kan ook gebruikt worden als krabvlak.

Nogmaals, u kunt deze overal maar ik stel voor om ze boven uw bestaande kattenboom te plaatsen om uw hoogte te nivelleren. Zorg er wel voor dat uw kat er makkelijk bij kan!

Deze komen in verpakkingen van twee van Amazon en u kunt de honderden vijf sterren beoordelingen lezen door hier te klikken.

Waar ik van hou: Al de stijlopties en unieke bladeren helpen deze planken echt opvallen. Ik vind het ook leuk dat ze specifiek voor katten zijn.

Wat ik wou dat het had: Hoewel de vele stijlopties geweldig zijn, zou ik graag wat grotere plateauzolen zien om het loungen wat comfortabeler te maken.

Beste Hoge Kattenboom voor Appartementen: PetFusion Klimtoren

PetFusion 76.8 Inch Klimtoren

PetFusion 76.8 Inch Klimtoren

 • Veel hoogte met een kleinere basis, perfect voor appartementen
 • Beperkt tapijt geeft deze een kattenboom een unieke en aantrekkelijke look
 • Wordt rechtstreeks aan de muur bevestigd voor extra veiligheid

Het is niet omdat je in een appartement woont dat je kat niet kan genieten van wat hoogvliegend plezier in een kattenboom! Deze hoge kattenboom van 195 cm heeft de nadruk op hoogte boven breedte en de basis van 50,1 cm is een van de kleinste die je op deze hoogte kunt vinden.

U zult misschien opmerken dat de Amazon productlijst de lengte toont als 24 inch en de breedte op 20,8 inch, maar dat zijn de metingen voor het tweede niveau en niet de basis. In de meeste gevallen zal dit perfect werken voor appartementen waar het grootste probleem het vinden van de vloerruimte is.

Omdat de basis vrij smal is in verhouding tot de hoogte van deze kattenboom, zul je deze aan de muur moeten bevestigen. Dat zou voor sommigen een spelbreker kunnen zijn en een punt van zorg voor huurders. De kant-en-klare ankers die bij de boom worden geleverd, hebben echter een zeer kleine impact op uw muur.

Naast de kleine voetafdruk en hoogte, is de andere grote aantrekkingskracht van deze boom de zeer beperkte hoeveelheid tapijt! Er zijn een paar kleine stukjes tapijt die met klittenband aan de boom zijn bevestigd, maar verder is het grootste gedeelte van de boom gemaakt van sisaltouw of hout. Dat betekent dat hij niet de standaard “muur van tapijt” look heeft die zo populair is onder kattenbomen.

Dat is niet alleen visueel aantrekkelijker, maar het is ook minder waarschijnlijk dat het een kleine ruimte volledig in beslag neemt. Deze krabpaal kan bijna doorgaan voor een ongewone plank in de hoek!

Het enige mogelijke nadeel is dat deze kattenboom enige katachtige conditie vereist om echt te kunnen klimmen. Er zijn slechts twee platforms boven het basisniveau en hoewel de meeste katten geen probleem zullen hebben om het sisaltouw te beklimmen, zullen oudere katten misschien niet zo enthousiast zijn om deze krachtige klim te maken. Toch zal dat vele sisaltouw van pas komen voor elke kat en er zijn genoeg plekken om te krabben.

In het algemeen is dit een geweldige, low-profile maar toch zeer hoge krabpaal optie voor kleine ruimtes. Of welke ruimte dan ook!

U kunt de laatste prijs bekijken en meer reviews lezen op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik ben een grote fan van de eenvoudige en elegante stijl van deze boom! Hij neemt niet alleen weinig ruimte in, maar ziet er ook nog eens goed uit!

Wat ik wou dat het had: Hoewel het middelste platform een beetje groter is dan de rest, zou ik hier graag wat meer ruimte hebben om het voor katten gemakkelijker te maken om van de top naar het midden te gaan. Het compacte ontwerp is echter een deel van de aantrekkingskracht.

Beste hoge boom voor meerdere katten: Go Pet Club 87 Inch Hoge Kattenboom

Go Pet Club 87 Inch Hoge Kattenboom

Go Pet Club 87 Inch Hoge Kattenboom

 • Staat meer dan 7 meter hoog
 • Jumbo-formaat voet biedt meer stabiliteit
 • 5 cubbies, 2 buizen en verschillende paden naar de top laten genoeg ruimte voor meerdere katten

Als u hoogte wilt en dan is deze reuzenkattenboom van Go Pet Club een goede optie. Zeker als u meerdere katten heeft.

Onze katachtige vrienden zijn niet altijd de beste in het delen van hun kat bomen en de reus laat genoeg ruimte over zodat ze niet over elkaar heen hoeven te klimmen om hun favoriete plekje te bereiken.

Maar hoe groot is het?

De basis is de grootste op de lijst, met een lengte bij breedte van 106,7 cm bij 59,7 cm. Dat is een groot basis en ook al is dit een erg hoge boom, toch zorgt hij voor veel stabiliteit. Zelfs voor die katten die graag op de loop gaan en op de kattenboom springen, wat ik denk dat waarschijnlijk alle katten!

De hoogte van deze boom komt uit op 7 voet en 3 inches (222,25 cm), wat hoger is dan de legendarische Shaquille O’Neal! Ook al is dit ding enorm, het is nog steeds een grote waarde als je bedenkt hoeveel boom er hier in zit. Go Pet Club heeft altijd kat bomen die gemakkelijk zijn op het budget en dit monster is niet anders.

Meerdere routes naar de top is altijd een goede zaak voor meerdere katten, maar ik vind het vooral geweldig dat Go Pet Club twee platforms heeft op het hoogste niveau. Het ene is iets hoger dan het andere, maar ze liggen nog steeds vrij dicht bij elkaar. Dit is perfect voor meerdere katten, want je wilt niet dat er alleen één bovenste platform omdat sommige hoogte-liefhebbende katten voortdurend zullen strijden om wie het krijgt.

Het enige wat ik niet leuk vind aan deze boom is dat ze de kubussen een beetje te gek hebben gemaakt! Er zijn 5 kubussen en 2 buizen (die in feite op dezelfde manier werken) en hoewel dat absoluut perfect zal zijn voor sommige katten, zou ik graag wat meer variatie zien in de vorm van comfortabele platforms of zelfs een hangmat of twee.

Als u meer wilt weten over deze krabpaal, recensies wilt lezen en de laatste prijs op Amazon wilt zien, kunt u hier klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Hij is super hoog en breed! Je kunt wel grotere krabpalen vinden, maar je ziet er maar weinig die zo groot zijn zonder dat je veel meer moet uitgeven.

Wat ik wou dat het had: De cubbies zijn geweldig, maar er zijn eigenlijk niet zo veel platforms voor katten om op te hangen. Ik zou graag een paar cubbies vervangen zien door een traditioneel platform of zelfs een hangmat.

Beste Hoge Kattenboom Voor Senior Katachtigen: Go Pet Club 72 Inch Hoge Kattenboom

Senior katten hebben verschillende behoeften in vergelijking met jongere katten, vooral als het gaat om kwesties van toegankelijkheid. Uw oudere en mogelijk artritische kat zal niet enthousiast zijn om een meter de lucht in te springen of zelfs een sisaltouw te beklimmen om zijn favoriete plekje te vinden.

Maar het is niet omdat uw kat ouder wordt, dat ze de geneugten van hoogtes niet meer appreciëren!

Dat is waar deze hoge maar toegankelijke optie van Go Pet Friendly in beeld komt. Het is een van de weinige krabpalen die hellingen heeft tot halverwege de boom! In plaats van te moeten springen en landen, kunnen katten nu van de grond helemaal naar het hoogste platform klimmen.

Omdat de boom ook 72 inch hoog is (182,9 cm), is hij interessant genoeg voor jongere katten en geeft hij oudere katachtigen ook hun hoogte fix. Natuurlijk kan het zijn dat sommige oudere katachtigen nog steeds graag naar boven springen, zelfs met de beschikbare oprijplaten, maar het is nog steeds geen slecht idee om ze de optie te geven.

Net als de andere hoge krabpalen van Go Pet Club, is deze gemakkelijk voor het budget, vooral als je bedenkt hoeveel boom je krijgt. Dit specifieke model heeft ook meer dan 12.000 vijf-sterren beoordelingen die het ondersteunen op Amazon.

U kunt een kijkje nemen op de ramps, lees meer beoordelingen, en bekijk de laatste prijs op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het grote verkoopargument hier zijn de dubbele oprijplaten! Het is zeldzaam om elke schans op een kattenboom, laat staan twee! Met deze opstelling kunnen katten naar de top “wandelen” in plaats van de grote sprong te moeten maken.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag zien dat de onderste helling iets meer uitsteekt om de helling iets minder steil te maken.

Het beste zonder Tapijt: Made4Pets 65.6 Inch Moderne Kattenboom

Made4Pets 65.6 Inch Moderne Kattenboom

Made4Pets 65.6 Inch Moderne Kattenboom

 • Schattig en stijlvol ontwerp dat de tapijt-look achter zich laat
 • Het is een hoge boom, maar niet massief zoals de anderen op deze lijst
 • Gemakkelijk te bouwen en te construeren

Hoewel dit technisch gezien de tweede kattenboom op deze lijst is zonder tapijt, neemt deze 65,6-inch (166,6 cm) toren de meer traditionele stijl van een kattenboom en slaagt erin zonder tapijt. Dat betekent dat je nog steeds functies krijgt zoals een gezellige hangmat, verstopplaats en meerdere platforms, allemaal zonder het klassieke tapijt.

Ik ben ook een grote fan van de schattige katvormige cubby en dat geeft deze toren extra punten voor stijl. Er zijn een paar plekken met tapijt, maar die kunnen gemakkelijk verwijderd worden omdat ze alleen met een beetje klittenband vastzitten.

Het grootste minpunt aan deze boom is dat hij niet bepaald budgetvriendelijk is in vergelijking met de andere krabpalen. Het ontbreken van tapijt betekent dat er iets meer moeite moet worden gedaan om het hout af te werken en als gevolg daarvan zijn krabpalen zonder tapijt meestal iets duurder.

Toch is voor veel mensen de optie om hoogte en een unieke stijl te hebben het zeker waard. U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het ontwerp is strak, eenvoudig en schattig. Vooral het kattengezicht-vormige vakje maakt het helemaal af.

Wat ik wou dat het had: Het is vrij gebruikelijk voor kattenbomen om slechts één platform aan de top te hebben, maar ik zou graag zien dat het volgende hoogste platform net een beetje hoger is, zodat er niet slechts één plek is voor katten die van hoogtes houden.

Beste Hoge Kattenboom voor Grote Katten: FEANDREA 67 Inch Hoge Kattenboom

FEANDREA 67 Inch Hoge Kattenboom

FEANDREA Kattenboom 67 Inch Hoog

 • Het Jumbo platform en de grote vakken zijn perfect voor grote katten
 • Uitzonderlijke beoordelingen over het hele internet
 • Wordt geleverd met kant-en-klare muurbevestiging en eenvoudige instructies

Grote katten hebben iets extra’s nodig als het op krabpalen aankomt en hoewel hoger gaan een goed begin is, moet u er ook voor zorgen dat uw grote katachtige vriend genoeg ruimte heeft om comfortabel te zitten. Dat betekent grotere platforms en grotere hokken om Maine Coons, Noorse Boskatten, of gewoon goede ouderwetse grote katten te huisvesten.

De FEANDREA kattenboom van 67 inch heeft drie platforms van 34,8 cm (13,7 inch bij 13,7 inch) aan de bovenkant van de boom. Dat zijn flinke platforms waar grote katten zich op kunnen uitstrekken! Ter vergelijking, de bovenste platforms van onze beste keuze zijn 30 cm breed en nog korter in de lengte. Ook de twee kubussen zijn ruim voldoende breed en laten veel ruimte over voor grote katten om zich te nestelen.

Grote katten hebben ook stabiliteit nodig en deze hoge kattenboom heeft een stevige basis van 54,8 cm bij 59,9 cm die goed bij de rest van de boom past. Hij is ook uitgerust met anti-kantelbeslag dat wiebelen niet voorkomt, maar wel voorkomt dat de kattenboom omvalt.

Dit is natuurlijk altijd een goede zaak, maar als je grote, zware katten hebt kan het voorkomen van kantelen nog belangrijker zijn. Katten schijnen ervan te houden om op volle snelheid te rennen en zich vast te hechten aan hun kattenboom, ook mijn kat. Ze is klein genoeg om de boom niet om te laten vallen, maar ik kan me goed voorstellen hoe een 20 ponder het voor elkaar zou kunnen krijgen!

Deze FEANDREA heeft ook veel steun in de vorm van positieve recensies over het hele internet en de Amazon listing heeft alleen al meer dan 4.000 vijf-sterren beoordelingen. U kunt ze bekijken, horen van andere grote kat ouders en de laatste prijs zien door hier te klikken.

What I Love About It: De jumbo-platforms en extra grote opbergruimten zijn perfect voor grote katten! Ik vind het ook geweldig dat het wordt geleverd met een kant-en-klare bevestiging en bevestigingspunt, dus er is geen giswerk als het gaat om het toevoegen van extra veiligheid.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag extra breedte zien op de middelste platforms om het makkelijker te maken naar de top te klimmen. Zoals het nu is, zijn de bovenste platforms perfect voor grote katten, maar het pad naar de top kan een beetje krap zijn.

Slotgedachten

Als je op zoek bent naar een specifiek type kattenboom, kan het soms best moeilijk zijn om veel opties op te sporen. Of het nu gaat om het vinden van een krabpaal voor grote katten of zelfs een krabpaal die op een echte boom lijkt, soms is de keuze vrij beperkt.

Maar dat is niet het geval als het gaat om het vinden van super hoge kat bomen en je hebt een heleboel keuzes!

Van de superhoge 8-voeters tot de gewoonweg gigantische opties en alles daar tussenin is er een hoop om uit te kiezen.

Welke hoge kattenboom heeft u gekozen? En nog belangrijker, wat vindt uw kat ervan?