6 redenen waarom katten van billenklopjes houden


Door een tijdje met een kat te leven, leer je haar voorkeuren kennen en ook dingen waar ze geen fan van is.

Je kat kan haar voorkeuren aangeven door haar unieke manier van communiceren, zoals spinnen.

Je bent er misschien per ongeluk achter gekomen dat je kat er echt van lijkt te genieten als je zachtjes bij de basis van haar staart klopt, wat een van de meest gevoelige delen van haar lichaam is.

Waarom gebeurt dit? Waarom houden katten van billenklopjes?

Er zijn 6 meest voorkomende verklaringen voor je kat die geniet van deze pats. Laten we ze eens bekijken!

1. Je kat vindt het leuk om aandacht van je te krijgen

Misschien was je vroeger een van de mensen die geloofde dat katten volledig onafhankelijk en afstandelijk zijn en niet om hun eigenaren konden geven.

Als je al een tijdje je leven deelt met een harige metgezel, weet ik zeker dat je nu overtuigd bent van het tegendeel. Katten geven om hun mensen, zijn zich bewust van hoeveel ze van hen houden en genieten ervan om aandacht van hen te krijgen.

Billenklopjes zijn misschien gewoon de manier waarop je kat graag aandacht van je krijgt. Bovendien is dit ook een uitstekende manier voor jullie tweeën om jullie band te versterken.

2. Het voelt gewoon goed

Een kat aaien is niet bepaald het gemakkelijkste om te doen. Sommige katten vinden het erg leuk om te aaien, terwijl anderen er geen behoefte aan hebben. Verder wil een kat soms wel geaaid worden, maar doet haar baasje het misschien op de verkeerde manier.

De meeste katten zullen het leuk vinden om op hun hoofd, wangen, neus en schouders geaaid te worden. Echter, volgens de kattenaaikaart, Sommige katten zullen ook graag een beetje druk voelen aan de basis van hun staart.

Daarom zijn billenklopjes misschien gewoon de favoriete manier van je kat om huisdieren van je te krijgen! Bekijk de video hieronder waarin een kat te zien is die het erg leuk vindt om billenklopjes van haar baasje te krijgen.

3. Een teken van vertrouwen

Je hebt niet alleen gemerkt dat je kat geniet van billenklopjes, maar ze toont ook opzettelijk dit deel van haar lichaam als een signaal voor jou om haar met genegenheid te overladen! Waarom gebeurt dit?

Volgens de Daily Paws is de billen-tot-het-gezicht-positie het meest kwetsbaar voor een kat, wat betekent dat, als een kat dit deel van haar lichaam aan u blootstelt, Dit is een ultiem teken dat ze je volledig vertrouwt.

Het tonen van hun billen kan riskant zijn voor katten, omdat ze ze niet kunnen zien en daarom worden blootgesteld aan aanvallen aan de achterkant.

Als je huisdier zo zelfverzekerd genoeg om je heen is om haar kont naar je toe te tillen, laat dit je zien dat ze zich niet bedreigd of onzeker voelt in je huis.

Als je billenklopjes van je wilt krijgen, betekent dit dat je kat enorm veel vertrouwen in je heeft.

4. Territoriummarkering

De kat ligt op de bank, de vrouw klopt hem op de kont

Waarom houden katten van billenklopjes? Dit is misschien wel de favoriete manier van je kat om territorium te markeren! Als u onlangs een nieuw huisdier in uw huis hebt verwelkomd, is uw inwonende kat hier misschien niet zo enthousiast over.

Zoals Orange County North Carolina uitlegt, bezitten katten een aangeboren drang om hun territorium te vestigen door hun geur achter te laten. Bijgevolg Ze houden zich bezig met activiteiten zoals wrijven en krabben op voorwerpen of zelfs mensen als een vorm van territoriummarkering.

Katten hebben geurklieren op hun flanken, poten en wangen, dus als ze tegen je aan wrijven, zetten ze hun geur op je om een boodschap achter te laten voor andere katten. Wanneer je de kont van je kat aanraakt, krijg je haar feromonen.

Als je kat haar geur op je achterlaat door om billenklopjes te vragen, kan dit haar manier zijn om andere katten te vertellen dat ze zich moeten terugtrekken.

5. Je kat voelt jeuken

Uw kat kan ook jeuk ervaren en kan uw hulp zoeken om het te verlichten door aan haar kont te krabben.

Ze kan een probleem hebben om dit deel van haar lichaam te bereiken zoals ze zou willen, dus ze vraagt om je hulp.

Jeuk kan om verschillende redenen optreden, zoals allergieën, aangetaste anaalklieren of parasieten.

Als u merkt dat uw kat vaak om billenklopjes vraagt, is het raadzaam om een dierenarts te raadplegen. Ze kunnen beoordelen of een van de eerder genoemde medische aandoeningen verantwoordelijk is voor haar ongemak.

6. Uw kat kan loops zijn

Een vrouw klopt een kleurrijke kat op de kont

Als je een poes hebt die niet is gesteriliseerd, kun je enkele tekenen opmerken dat ze loops is, zoals rollen en miauwen om de mannetjes in haar omgeving te laten weten dat ze klaar is om te paren.

Als je loopse kat billenklopjes van je zoekt, Het kan ook haar manier zijn om haar ongemak te verlichten, vooral als ze geen mannelijke partner heeft gevonden om te paren.

Uw kat zal loops worden totdat ze gesteriliseerd wordt of zwanger wordt, en dit kan zo vaak gebeuren als elke 2 tot 3 weken.

De enige gegarandeerde methode om zwangerschap te voorkomen en hittesymptomen bij uw kat te verlichten, is door haar te laten steriliseren. Het is nooit te laat om een kat te steriliseren, zolang ze maar gezond is en je dierenarts het goedkeurt.

Moet je voorzichtig zijn met het geven van billenklopjes aan je kat?

Als je merkt dat je kat geniet van billenklopjes, of zelfs dit deel van haar lichaam blootstelt om je een signaal te geven om haar te aaien , is er niets mis mee om dit te doen! Als je kat ergens niet van geniet, zal ze gewoon weglopen of je tegenhouden terwijl ze het doet.

Daarom zul je gemakkelijk merken of je kat van billenklopjes houdt. Natuurlijk moet je voorzichtig zijn terwijl je dit doet, omdat je kat nog steeds een klein en delicaat dier is.

Dit soort aaien kan een geweldige manier zijn voor jou en je kat om een band op te bouwen, en het zou een plezierige ervaring moeten zijn voor je harige vriend, wat betekent dat ze geen ongemak of pijn zou moeten voelen.

Je moet je kat dus alleen billenklopjes geven als ze het goedkeurt of als ze erom vraagt.

Conclusie

Waarom houden katten van billenklopjes?

Hier zijn verschillende redenen voor, van genieten van het krijgen van aandacht van jou tot zelfs proberen wat bevrijding te krijgen terwijl je loops bent.

Je kat kan je verrassen door te genieten van een aantal onverwachte dingen, maar het belangrijkste hier is om haar lichaamstaal goed te lezen.

Wees voorzichtig met het respecteren van de grenzen van uw kat en wees heel voorzichtig met het aaien van haar, vooral met de meest kwetsbare delen van haar lichaam. Er is niets mis mee om je kat billenklopjes te geven als je merkt dat ze ervan geniet, wees gewoon zachtaardig en niet opdringerig.
Misschien vind je het ook leuk om meer te lezen over waarom katten van elastiekjes en haarbanden houden. Tot daar!