6 betrouwbare Maine Coon-fokkers in Texas


Je woont in Texas en je bent op zoek naar de grootste en tegelijkertijd de meest zachtaardige huiskat?

Je bent op de juiste plek, want ik breng je de 6 Maine Coon broedsterren in de staat Texas!

Gezien hoe vriendelijk en aanhankelijk deze katten zijn, is het geen wonder hoeveel kattenliefhebbers dit ras als hun huisdieren kiezen. Volgens de Cat Fanciers ‘ Association was Maine Coon in 2022 het op één na populairste kattenras in de Verenigde Staten, vlak achter de Ragdoll.

Voor iedereen die wil genieten van het gezelschap van een katachtige die ons soms doet denken aan een hond met zijn roedeldiergedrag, misschien heeft deze lijst een fokker bij u in de buurt die uw toekomstige Maine Coon-kitten verbergt!

1. Dawntreader Maine Coons, Waxahachie

Maine Coon kitten slapen onder deken

Dawntreader Maine Coons is een familiebedrijf gevestigd in Waxahachie, Texas. Ze begonnen met het fokken van Maine Coons in 2011.

Deze fokkers zijn TICA en CAF geregistreerd, en ze werken alleen met stamboom, gezondheid geteste Maine Coons uit showlijnen.

Hun katten wonen bij hen in hun huis. Dawntreader fokkers richten zich in hun fokprogramma op gezondheid en temperament. Al hun kittens zijn ontlasting, getest op parasieten en gecontroleerd door een dierenarts op hartworm voordat ze klaar zijn om naar hun eeuwige thuis te gaan.

Als je goed bekend bent met dit ras, weet je waarschijnlijk dat een Maine Coon geen goedkope kat is. Als u een kat wilt kopen bij Dawntreader cattery, kunt u verwachten te betalen van $ 3.000 – $ 5.000.

Dit klinkt misschien als een hoge prijs, maar kopen bij deze fokkers betekent het kopen van een kitten dat is getest op heupdysplasie en gecontroleerd door een katachtige cardioloog.

Ook worden alle katten van Dawntreader Maine Coons gechipt en gevoed met voedsel van hoge kwaliteit. Ze gaan gesteriliseerd/gecastreerd naar hun nieuwe thuis.

U kunt uw kitten ophalen als ze tussen de 14 en 16 weken oud is.

Fokker Info

Locatie: Waxahachie, Texas 75165

Website: Dawntreader Maine Coons

E-mailadres: dawntreadermainecoons@gmail.com

Telefoonnummer: +1 972-935-7531

2. Mitcha Coontails, Houston

Maine Coon tabby kitten ligt op een licht donzige deken

Mitcha Coontails is TICA en CFA geregistreerde cattery gevestigd in Houston, gericht op het fokken van gezonde Maine Coons volgens de fokstandaard.

Alle katten uit deze cattery krijgen een uitgebreide DNA-test voor meer dan 40 genetische ziekten. Ook hebben deze fokkers routinematige echocardiogrammen op hun katachtigen, evenals hun heupen gecontroleerd met röntgenfoto’s. Omdat Maine Coons zo groot zijn, zijn ze vatbaarder voor het ontwikkelen van heupdysplasie.

Vrouwelijke Main Coons bij Mitcha Coontails-fokkers kosten $ 3700, terwijl mannetjes $ 3900 kosten.

Kittens zijn klaar om de cattery te verlaten met 12 weken, op voorwaarde natuurlijk dat ze goed eten en aankomen, en dat de dierenarts hier groen licht voor geeft.

Fokker Info

Locatie: Houston, TX

Website: Mitcha Coontails

Facebook: Mitcha Coontails

Instagram: Mitcha Coontails

E-mailadres: mitchacoontails@hotmail.com

3. Moskou Maine Coons Texas Cattery, Ferris

klein schattig katje maine coon kijkt op

Moscow Maine Coons Cattery is een TICA geregistreerde cattery in Ferris, Texas.

Al hun katten komen uit een pure Europese bloedlijn. Hun Maine Coons zijn genetisch getest en hebben een eetschema waarbij elke dagelijkse maaltijd bestaat uit gekookte kip, gekookte gemalen kalkoen en gekookte kwarteleitjes, samen met droog kattenvoer. Lees meer over de voeding van deze kat in onze Maine Coon voedingstabel.

Moscow Maine Coons-fokkers vereisen een aanbetaling van $ 350. De prijs voor hun mannetjes gaat van $ 3300 tot $ 3700, terwijl vrouwtjes van $ 3000 tot $ 3500 kosten.

Kittens zijn klaar om naar hun nieuwe huis te gaan vanaf de leeftijd van 10 weken. Tegen die tijd zullen ze de nodige vaccinaties, bloedtesten hebben en zullen ze worden gechipt en ontwormd.

Alle katten van Moscow Maine Coons zijn goed gesocialiseerd met volwassenen, kinderen en huisdieren en zijn vriendelijk en speels.

Fokker Info

Locatie: Ferris, TX

Website: Moskou Maine Coons Texas Cattery

Facebook: Moskou Maine Coons Texas Cattery

Instagram: Moskou Maine Coons Texas Cattery

E-mailadres: moscowmainecoons@gmail.com

Telefoonnummer: +1 817-823-4136

4. Chique Maine Coons, Alvarado

_Maine Coon kitten zittend in een groen gras

Posh Maine Coons is een van de grootste catteries in Noord-Texas. Ze hebben 3 gebouwen, 15 fokkers en open toegang tot het buitenleven waardoor hun katten een van de gezondste en meest sociale katten in de staat Texas zijn.

Becky Galindo startte deze cattery in 2014. Ze legt uit hoe de Maine Coon een perfecte mix is van een elegante katachtige en een trouwe hond. Dit ras is aanhankelijk, intelligent en speels, waardoor het een perfecte metgezel is voor elk gezin.

Alle kittens van Posh Maine Coons cattery worden geleverd met een gezondheidsgarantie van 6 maanden en een kitten starter kit.

Deze fokkers vereisen een aanbetaling van $ 500. Startprijs voor vrouwen is $ 2950, terwijl mannen een beetje duurder zijn, met de startprijs op $ 3150.

Fokker Info

Locatie: 6336 Baker Ln, Alvarado, TX 76009

Website: Posh Maine Coons

E-mailadres: becky@poshmainecoons.com

Telefoonnummer: +1 817-715-8185

5. Texas Maine Coonery, Katy

Mooie zilveren Maine Coon kat in een lichte kamer

Texas Maine Coonery is een kleine cattery aan huis in Katy, Texas. Hun Maine Coons zijn van Europese en Russische afstamming van top stambomen, waarvan sommige afkomstig zijn uit kampioensbloedlijnen.

Deze fokkers voeden hun katachtigen op rond andere dieren en kinderen, om voldoende socialisatie te garanderen. Al hun katten worden geleverd met twee rondes vaccins, een microchip en een gezondheidsgarantie van 12 maanden.

Kittens zijn klaar om de cattery te verlaten met 13 weken. Texas Maine Coonery fokkers laten de beslissing over het steriliseren / castreren van de kat over aan haar toekomstige eigenaren.

Als u besluit om met deze fokkers te gaan, kunt u verwachten dat u overal van $ 3500 tot $ 5000 betaalt.

Fokker Info

Locatie: Katy, Texas 77494

Website: Texas Maine Coonery

Facebook: Texas Maine Coonery

E-mailadres: txmainecoonery@gmail.com

6. Texas Matroos Maine Coons, Gonzales

grijs witte maine coon kat

Texas Sailor Maine Coons is een cattery in Gonzales, Zuid-Texas.

Deze fokkers fokken TICA-geregistreerde Maine Coons, geïmporteerd uit Rusland kampioen bloedlijnen.

Al hun katten worden genetisch getest, gevaccineerd en ontwormd voordat ze de cattery verlaten. Volgens de website van deze fokkers hadden ze op 30 maart 2023 een nestje van 7 gezonde kittens.

Ik stel voor dat u controleert of er op dit moment kittens beschikbaar zijn, evenals alle getuigenissen die beschikbaar zijn op de website van de Texas Sailor Maine Coons.

Fokker Info

Locatie: New Braunfels , Gonzales, TX

Website: Texas Matroos Maine Coons

Facebook: Texas Sailor Maine Coons

Instagram: Texas Matroos Maine Coons

Laatste woorden

Hier heb je het – 6 Maine Coon-fokkers in Texas die je zullen verrassen met hun fokprogramma’s en de prachtige katten die ze opvoeden!

Het eerste en belangrijkste dat alle toekomstige kattenouders moeten doen, is de fokker controleren van wie ze van plan zijn hun huisdier te kopen.

U zult volkomen veilig zijn bij het kiezen van een van de fokkers uit deze lijst. Dus, wacht niet langer – ga wat bellen en verwelkom je nieuwe Maine Coon-kat!