6 beste krabpalen voor katten met klauwen

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om een aankoop te doen.

beste krabpaal voor ontklauwde katten

Let op: Deze post is bedoeld om kattenouders met ontklauwde katten voor te lichten, maar we zijn geen voorstander van het ontklauwen van katten. Toch is het een complex onderwerp en als je meer wilt weten over beide kanten van de zaak, raad ik je dit artikel van de BBC aan.

Dat een kat ontklauwd is, betekent niet dat hij niet meer van een kattenboom kan genieten! Katten houden bijna universeel van hoge zitstokken die hen de kans geven om hun omgeving van hoog te overzien. En als hoogtes niet hun ding zijn, dan zijn de cubbies en kattengrotten de perfecte plek om een dutje te doen.

Maar hebben katten met klauwen een ander soort kattenboom nodig?

Hoewel de meeste katten met ontklauwde nagels zich prima kunnen redden met een gewone boom, zijn er een paar extra dingen waar je rekening mee moet houden als je een nieuwe krabpaal speciaal voor een kat met ontklauwde nagels wilt kopen. Krabpalen met oprijplaten zijn een goede optie, omdat het katten met klauwen de mogelijkheid geeft om te beginnen met klimmen zonder te hoeven vertrouwen op hun niet-bestaande voorklauwen. U kunt ook een krabpaal overwegen die breder is dan hij hoog is. Hoewel katten met ontklauwde nagels nog steeds acrobatische toeren kunnen uithalen, hebben ze door het ontbreken van klauwen veel minder ruimte voor fouten.

We zullen elk van deze overwegingen in de onderstaande kopersgids nader bekijken, samen met beoordelingen van al onze favorieten, maar als je gewoon verder wilt gaan en wilt zien wat de lijst heeft gemaakt, kun je die hier bekijken:

  1. Beste totaal: ZENY 33.5″ Kattenboom Toren
  2. Hoger Runner Up: Hey-Brother 43.3 Inch Multi-Level Kattenboom Condo
  3. Het beste voor een budget: FEANDREA Kattenboom 26.7″
  4. Geschikt voor meerdere katten: Amolife Heavy Duty 68 Inch Kattenboom met meerdere niveaus
  5. Budget alternatief voor meerdere katten: Go Pet Club Kattenboom van 62 inch
  6. Meest Uniek: On2 Pets 43 Inch Kattenboom met Bladeren

Maar voordat we dieper duiken, laten we een belangrijke vraag beantwoorden.

Hebben ontklauwde katten een kattenboom nodig?

Absoluut! Het is niet omdat een kat geen klauwen heeft, dat hij geen boom nodig heeft! Krabpalen voldoen aan de behoefte van een kat met klauwen aan een veilig territorium, samen met hun verlangen om te klimmen en te krabben. Het is niet omdat een kat zijn klauwen verliest dat hij zijn hard-wired instincten en behoeftes verliest, die in de loop van miljoenen jaren zijn ontwikkeld!

Wat betekent “Ontklauwd” eigenlijk?

In veel opzichten is het beschrijven van katten als “ontklauwd” een beetje een verkeerde benaming. Dat komt omdat deze katten eigenlijk veel meer dan alleen hun klauwen hebben laten verwijderen. Zoals de mensen van de Humane Society of the United States uitleggen, “De standaardmethode van het ontklauwen is amputeren met een scalpel of guillotine knipper. De wonden worden gesloten met hechtingen of chirurgische lijm, en de voeten worden ingezwachteld.” Met andere woorden, een dierenarts moet operatief het laatste stukje van de teen (gelijk aan uw vinger) verwijderen.

Het is niet veel anders dan je eigen nagels. Om je nagels te verwijderen, moet je het laatste deel van je vinger afhakken. Anders komen ze gewoon terug, ongeacht hoeveel van je nagel je verwijdert.

Auw!

Hoewel ik 100% geen voorstander ben van een klauwoperatie, komen er elk jaar duizenden katten met een klauw in asielen terecht. Veel van deze katten vinden gelukkig een thuis en deze katten verdienen nog steeds de kans om van een kattenboom te genieten!

Maar een kattenboom voor een kat met een klauw kan er een beetje anders uitzien dan uw gebruikelijke boom.

Wat te zoeken in een kattenboom voor katten met klauwen

Hoewel het meest voor de hand liggende verschil tussen ontklauwde katten en andere katachtigen het ontbreken van klauwen is, kan dit uiteindelijk een grote impact hebben op hun algehele comfort.

Het is een feit dat een klauwoperatie langdurig ongemak kan veroorzaken bij katten jaren na de operatie. Hoewel veel katten zich er doorheen slaan en doorgaan met het beklimmen van kattentorens met behulp van hun achterklauwen als tractie, is het belangrijk om toch te proberen om dingen makkelijker voor ze te maken.

Ramps

Om te beginnen kunnen ramps een geweldige accessoire zijn voor elke kattenboom, omdat ze potentieel pijnlijke poten in staat stellen om gemakkelijk toegang te krijgen tot de kattenboom. Hoewel katten soms opgewonden om te oefenen op een kattenboom en naar de top te klimmen, ontklauwd of niet, andere keren willen ze gewoon een comfortabele plek voor een dutje! Een helling maakt het makkelijker voor hen om naar een comfortabele kattengrot te schuifelen zonder te hoeven klimmen.

Een helling is echter zeker niet nodig en veel krabpalen hebben hokjes en platforms die laag genoeg zijn voor katten om gemakkelijk de klim te beginnen zonder te springen.

Hoogte vs Breedte

Hoewel veel katten met ontklauwde nagels prima luchtacrobaten zijn, is het een feit dat het ontbreken van hun voorklauwen hen echt kan tegenwerken. Soms is het waarschijnlijk beter om de gigantische kattenboom van 2 meter over te slaan en te kiezen voor iets dat breder is in plaats van gewoon hoog. Op deze manier hebben katten met klauwen nog steeds genoeg ruimte om te spelen zonder het risico te lopen om van hoog te vallen.

Toch zullen sommige katten gewoon niet blij zijn zonder iets hoogs om te beklimmen. De beroemde kattendeskundige Jackson Galaxy stelt dat katten meestal in drie categorieën of stijlen vallen. Er zijn de katten die graag in het midden van de vloer hangen, kittens die zich graag achter objecten verstoppen en dan zijn er de “boombewoners”. Galaxy legt uit: “Boombewoners kunnen overal op de grond gevonden worden. Deze katten krijgen hun zelfvertrouwen door hoog te zitten en te zien wat er gebeurt, ze zitten het liefst op een stoel of boven op de bank.”

Als je een katachtige hebt die van hoogtes houdt en is ontklauwd, zult u zelf moeten beoordelen of uw kat nog steeds de klimvaardigheden heeft om hoogtes aan te kunnen. In de meeste gevallen zijn katten zich terdege bewust van hun capaciteiten, en zelfs zonder klauwen zullen ze, als ze van nature boombewoners zijn, niet al te veel moeite hebben om de klim te maken.

Platform Plaatsing

Aangezien we niet kunnen verwachten dat katten met klauwen consequent recht omhoog in de kattenboom klimmen (hoewel velen dat wel doen), moeten we de plaatsing van de platforms overwegen. Idealiter is er niet te veel ruimte tussen twee platforms waardoor een kat grote sprongen moet maken.

We willen bomen zoeken met een duidelijk looppad naar de top in plaats van te eisen dat katten de kattenboom vastgrijpen en verticaal klimmen. Gelukkig zijn de meeste krabpalen voorzien van zo veel mogelijk hokjes, grotten en platforms, wat betekent dat er verschillende routes zijn die katten met klauwen kunnen nemen.

Platform grootte

Katten blijven katten, klauwen of niet. Een deel daarvan is op een krabpaal springen… soms op volle snelheid! Voor katten met klauwen die het moeilijker hebben om het materiaal van de krabpaal vast te grijpen, zoeken we grotere platforms die onze katten voldoende landingsbanen geven om te landen zonder dat ze te weinig ruimte hebben.

Krabpalen

Wacht eens even…krabpalen?

Ik dacht dat we het hadden over ontklauwde katten! Het is niet omdat katten ontklauwd zijn, dat ze geen krabpaal nodig hebben. Dat komt omdat krabben veel meer doet dan alleen de klauwen van uw kat scherpen. Het is ook een belangrijke manier voor katten om hun territorium af te bakenen en om zich even lekker uit te rekken.

Krabben is een hard-wired gewoonte voor onze huiskatten en zelfs ontklauwde katten hebben een krabpaal nodig, dus laat dit niet weg uit uw lijst van functies om te zoeken in een kattenboom.

Het kiezen van de perfecte plek voor uw kattenboom

Het is gemakkelijk om opgewonden te raken over het vinden van de perfecte kattenboom voor uw katachtige vriend, maar vraag uzelf dan af … waar ga ik dit ding neerzetten?

Nou, in ieder geval voor mij.

Daarom is het de moeite waard om na te denken over waar je je nieuwe kattenboom gaat zetten (en daar hoort meten bij) vóór je koopt. Vooral omdat sommige van de bomen op deze lijst extra breed zijn om katten met klauwen veel ruimte te geven om rond te lopen. Houd er dus rekening mee dat, hoewel veel mensen graag hoge krabpalen in de hoek zetten, sommige van deze bredere bomen niet netjes in de hoek zullen passen.

Beste Kattenbomen Voor Ontklauwde Katten

Met alle achtergrondinformatie uit de weg, is het tijd voor de beoordelingen! Laten we beginnen met de beste keuze!

Beste totaal: ZENY 33.5 Inch Kattenboom Toren

Mijn keuze voor de beste totaaloplossing bevat alle functies die we zoeken in een klauwvriendelijke kattenboom. Er is een kleine helling waarmee katten comfortabel naar het tweede niveau kunnen lopen dat zich ongeveer een meter boven de grond bevindt. Eenmaal daar kunnen kittens besluiten om een dutje te doen in de 10-inch hoge kattengrot of dezelfde kattenbox gebruiken als opstapje om het jumbo-sized en super pluche 18.9″ bij 16″ platform bovenaan te bereiken.

Dit is een van mijn favoriete bomen over de hele linie en maakt een geweldige aanvulling voor niet alleen ontklauwde katten, maar het is ook de nummer een op onze lijst van de beste kat bomen voor oudere katten dankzij alle extra beoordeelbaarheid van de hellingbaan en grote platforms.

De grootte en hoogte van deze kattenboom is ook een soort van “sweet spot” voor de meeste mensen. Met een hoogte van bijna 2 meter is hij hoog genoeg om katten zeker te interesseren, maar niet zo hoog dat je je hele huis moet herinrichten om hem erin te krijgen. De 2,5 tot 3 meter range heeft ook veel budgetvriendelijke opties en deze boom is geen uitzondering.

U kunt meer recensies van andere kattenouders lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom heeft alles wat we willen zien in een klauwvriendelijke kattenboom: een kleine helling voor extra toegankelijkheid, hoog maar niet reusachtig en een ideale platformplaatsing voor gemakkelijke toegang. En dat alles zonder al te veel ruimte in huis in te nemen of de bank te spekken.

Wat ik wou dat het had: Ik hou van het pluche materiaal van imitatiebont, maar als het gaat om ontklauwde katten, is het misschien wat gladder dan het traditionele tapijt dat in de meeste bomen wordt gebruikt.

Hogere Runner Up: Hey-Brother 43.3 Inch Multi-Level Kattenboom Condo

Onze tweede optie is groter en hoewel het niet beschikt over een helling, heeft het nog steeds absoluut enorme platforms met veel ruimte voor zelfs ontklauwde katten om de landing te maken. Deze 43.3-inch kattenboom heeft zulke grote platforms dat het eigenlijk de beste algemene keuze is op onze lijst van kattenbomen voor grote Maine Coon katten.

Maar hoe groot zijn deze platforms?

Het bovenste slaapgedeelte is 19,6″ bij 19,6″ en bevat superdikke pluche bodembedekking waar de meeste katten gewoon dol op zullen zijn. De andere cubbies zijn slechts een paar centimeter kleiner om ruimte te laten voor de muur. Deze kattenboom heeft ook een hangende hangmat die kan worden aangepast aan de hoogte die voor u en uw kat zinvol is. De meeste katten zijn dol op deze hangmat-achtige bedden en met een diameter van 13,7″ is er genoeg ruimte voor zelfs forse katachtige vrienden.

Net als onze beste algemene keuze, wordt deze kattenboom ondersteund door honderden beoordelingen van gelukkige kattenouders. U kunt een aantal van de beoordelingen lezen en de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het reusachtige platform bovenop is absoluut mijn favoriete kenmerk van deze kattenboom. Je zult het moeilijk krijgen om een groter en meer comfortabel top platform!

Wat ik wou dat het had: Hoewel ik graag een oprijplaat zou zien, heeft deze kattenboom toch nog een gezellig hokje onderaan dat het gebrek aan extra toegankelijkheid goedmaakt.

Best On A Budget: FEANDREA Kattenboom 26.7 Inch

Onze beste op een budget optie is een veelzijdige en compacte kattenboom die is genomen een “een van elk” benadering van het ontwerp. U vindt een groot en super-pluche 13.8 “bij 13.8 “platform, een comfortabele kat cubby, en een drijvende kat hangmat. Alles in een gecomprimeerd 26,7″ inch pakket dat zowat overal zal passen zonder het budget te breken. Ze zijn er ook in geslaagd om een krabpaal te plaatsen, ook al is deze een beetje klein.

Vanwege het compacte formaat is er minder behoefte aan een oprijplaat of andere extra toegankelijkheidsvoorzieningen, maar de platforms zijn nog steeds dicht genoeg bij elkaar zodat katten er gemakkelijk op kunnen klimmen om het perfecte plekje te vinden.

Hoewel deze eenvoudige boom van FEANDREA geen een is het nog steeds een geweldige budget optie voor ontklauwde katten. U kunt meer reviews van tevreden kattenouders lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik vind het geweldig hoe ze erin geslaagd zijn om alle geweldige functies van de boom (groot pluche platform, grote kattenbox en hangende hangmat) in één budgetvriendelijke en compacte kattenboom te proppen.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag wat grotere platforms zien, maar op deze hoogte is het onwaarschijnlijk dat katten grote sprongen gaan maken op deze toren.

Het beste voor meerdere katten: Amolife Heavy Duty 68 Inch Kattenboom met meerdere niveaus

Als je meerdere katten hebt, of ze nu ontklauwd zijn of niet, en je wilt één kattenboom voor alle katten, dan is deze grote (en brede) kattenboom van Amolife een geweldige optie. Met 68 inch, is hij zeker hoog en dat kan een deal-breaker zijn voor sommige ouders van katten met klauwen die zich zorgen maken over vallen, maar hij is ook mooi en breed. Dit geeft katten veel ruimte om zich in de boom te verspreiden zonder te hoeven strijden om de perfecte plek in de zon, maar het betekent ook dat katten met klauwen veel gebruik kunnen maken van de kattenboom zonder dat ze alleen verticale routes hoeven te nemen.

De hogere platforms zijn extra groot (16″ bij 16″) zodat er genoeg uitloop is voor katten met klauwen die besluiten om de klim te maken. Er is ook een 23-inch helling die katten met klauwen toegang geeft tot de hoogte zonder een enkele sprong te hoeven maken.

U vindt alle andere functies die u zou verwachten in een kattenboom van dit formaat, waaronder meerdere drijvende hangmatten en bungelspeeltjes die kunnen worden verwisseld met de favoriet van uw kat. Ze hebben ook extra dikke 400g/m pluche stof toegevoegd aan de bovenste platforms, waardoor ze behoorlijk dik zijn! En comfortabel!

Terwijl de meeste krabpalen geen gewicht vermelden, doet Amolife dat wel en zij vermelden een gewicht van 44 pond. Dat is een heleboel katachtige en 44 pond is net onder het Guinness Wereldrecord voor de zwaarste kat, dus tenzij je een wereldrecord katachtige in je handen hebt, zou het genoeg moeten zijn. Deze extra gewichtscapaciteit maakt het ook beter voor meerdere katten die de boom zullen delen.

Ik ben zeker niet de enige die van deze kat boom houdt, en zoals je kunt zien in de afbeelding hierboven zijn er een TON van positieve recensies op Amazon voor deze kat boom. Je kan meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Hij is extra breed! De meeste krabpalen vergroten het oppervlak door recht omhoog te gaan en hoewel deze krabpaal hoog is, maakt de extra breedte hem zeer geschikt voor meerdere katten.

Wat ik wou dat het had: Sommige hangmatten kunnen in de weg zitten van katten met klauwen die willen kruipen in plaats van klimmen. Toch zijn deze hangmatten verstelbaar en kunnen ze zelfs verwijderd worden als u eenmaal weet welke route uw kat verkiest.

Budget alternatief voor meerdere katten: Go Pet Club Kattenboom van 62 inch

Go Pet Club is een van mijn favoriete kattenboom merken en hun 62-inch kattenboom is een geweldig budget alternatief voor meerdere katten. Als je drie of meer katten hebt zou je naar onze vorige keuze kunnen kijken, maar als je een dynamisch katachtig duo hebt zou deze kattenboom een geweldige optie kunnen zijn.

Hoewel hij niet zo breed is als de Amolife, heeft deze kattenboom nog steeds grote platforms, een ladder voor gemakkelijkere toegang, en een handvol andere functies die je niet zult zien op andere kattenbomen.

De onderste ladder leidt naar een platform met een cilinder cubby en een drop down in een grote hangmat. Deze hangmat is zeer cool en een van de meer unieke functies die ik heb gezien op een kat boom. Er is ook een drijvende buis net onder het bovenste platform dat veilig kan worden bereikt vanaf het reusachtige platform eronder.

Hoewel sommige krabpalen in verschillende kleuren verkrijgbaar zijn, houden de meeste het bij beige of gebroken wit en ik begrijp niet altijd waarom dit de favoriete kleur is voor krabpalen. Zoals vele krabpalen van Go Pet Club, heeft deze krabpaal meer kleuren dan de gebruikelijke en ik vind de zwarte optie erg mooi. Niet alleen geeft het meer stijl, maar het is ook minder snel vuil en puin te zien. Tenminste, als je geen witte kat hebt!

Deze kattenboom is zeer budgetvriendelijk, vooral als je de totale grootte van de boom in aanmerking neemt, terwijl hij nog steeds alle vakjes controleert die we zoeken als het gaat om klauwvriendelijke kattenbomen. U kunt meer reviews van kattenouders bekijken en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het is een budgetvriendelijke boom met een premium hoogte en genoeg ruimte voor meerdere katachtige vrienden. Ik hou ook van de unieke ladder in plaats van een helling die sommige katten echt leuk zullen vinden.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een gemakkelijker pad zien naar het reusachtige platform onderaan de top, maar de meeste katten met klauwen zullen nog steeds in staat zijn om de klim te maken.

Meest Uniek: On2 Pets 43 Inch Kattenboom met Bladeren

Ik kan het niet laten om deze super-unieke kattenboom van On2 Pets in deze lijst op te nemen. Hoewel het niet een aantal van de toegankelijkheid opties die we zouden willen zien met een klauw-vriendelijke kat boom heeft, is het nog steeds grote platforms die gemakkelijk zijn voor elke kat om bij te komen.

Er is ook nog het veel opvallendere kenmerk…de bladeren!

Deze kattenboom is voorzien van faux bladeren die deze kattenboom een stijlvolle en unieke uitstraling geven. Maar het gaat niet alleen om stijl, veel katten zullen het heerlijk vinden om zich te kunnen verstoppen en de jacht te simuleren vanuit de dekking van de bladeren. Katten zijn hinderlaagroofdieren, wat betekent dat ze zich het liefst op de loer houden terwijl ze hun prooi in de gaten houden, en deze kattenboom is een perfecte manier voor katten en kattenouders om op dit instinct in te spelen.

Het laagste platform is 15 centimeter van de grond en meet 24″ in diameter. Het heeft ook een kleine opening aan één kant die katten duidelijke opties geeft bij het beklimmen van deze kattenboom.

Hoewel er niets echt opvalt dat deze kattenboom specifiek maakt voor katten met klauwen, is er niets dat niet zal werken voor onze klauwloze katachtige vrienden en sommige kattenouders zullen het echt waarderen om wat kattenmeubilair met echte stijl toe te voegen in plaats van de meestal grote beige muur van tapijt.

Er is ook een vastgestelde gewichtslimiet van de fabrikant van 32 pond, waardoor dit een geweldige optie is voor grotere katten met klauwen of katachtige huisgenoten die misschien een zitstok willen delen. U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon controleren door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het is duidelijk! Deze kattenboom heeft veel stijl met unieke bladeren die er niet alleen cool uitzien, maar katten ook hun natuurlijke roofdierinstincten laten uitleven!

Wat ik wou dat het had: Er is geen krabpaal van sisal, wat betekent dat u andere krabmogelijkheden moet hebben (zelfs voor katten met ontklauwde katten).

Afsluitende gedachten

Zelfs ontklauwde katten kunnen genieten van een krabpaal! Hoewel er een paar extra dingen zijn om te overwegen als het gaat om katten zonder klauwen, is het basisidee hetzelfde. Gelukkig zijn er ook tientallen geweldige opties met enorme platforms, hellingen en ladders die perfect zijn voor kittens met ontklauwde katten!

Ik hoop dat je precies hebt gevonden wat je zoekt, maar voel je vrij om uit te reiken als je de perfecte kat drie hebt gevonden die ik heb gemist!