7 Beste Whisker moeheid schalen

beste snorhaar vermoeide kattenkommen

Ik zal de eerste zijn om toe te geven dat de term snorhaarmoeheid in eerste instantie misschien een beetje out there klinkt.

Maar als je stopt en bedenkt hoe krachtig en gevoelig Als de snorharen van uw kat echt gevoelig zijn, is het geen verrassing dat ze zich niet op hun gemak voelen in een etensbak.

Snorharen zijn zo gevoelig dat ze veranderingen in de windstromingen van nabijgelegen prooien kunnen detecteren. Ja, ze zijn dat krachtig.

Uw kat kan zijn supergevoelige snorharen echter niet uitschakelen en snorhaarvermoeidheid treedt op wanneer een kat voortdurend zijn kop in een voer- of waterbak moet duwen om zijn voer of water te krijgen. De meeste voer- en waterbakken zijn verrassend diep en hoewel dat helpt om het voedsel in de bak te houden, moet uw kat tijdens het eten ook zijn snorharen tegen de zijkanten duwen.

Het is ook de moeite waard om op te merken dat in het wild de wilde voorouders van je katachtige vriend dit probleem niet zouden hebben gehad. Als ze achter een muis of ander klein zoogdier aanzitten, kunnen hun snorharen ongehinderd hun gang gaan.

Dat betekent dat snorharenmoeheid vooral een modern probleem is, maar gelukkig hebben we genoeg moderne oplossingen in de vorm van prachtig ontworpen kommen die katten wat broodnodige verlichting bieden voor hun snorharen.

We gaan het hebben over de basisprincipes van snorhaarmoeheid, hoe je de beste voerbak kiest en de reviews van al onze favorieten. Maar als je gewoon verder wilt gaan en wilt zien wat de lijst heeft gehaald, kun je onze favoriete snorhaarkommen hier bekijken:

  1. Beste Voedselbak: CatGuru Snorhaar Ontlast Kattenvoerbak
  2. Voedselbak Runner Up: Dr. Catsby’s Voedselbakjes voor verlichting van de Snorharen
  3. Beste Waterbak: Dr. Catsby Whisker Vriendelijke Water Kom
  4. Waterbak Runner Up: CatGuru Snorhaar Vriendelijke Water Kom
  5. Het beste voor een budget: Lorde Kattenvoerbak voor verlichting van snorharenmoeheid
  6. De Beste Verhoogde Kattenvoerbak: NECOICHI Verhoogde Whisker Relief Bowl
  7. Beste Hoge Capaciteit Kattenbakken: VENTION Roestvrij Stalen Kattenbakjes

Hoe ziet Whisker Fatigue eruit?

Het lastige van snorhaarmoeheid is dat het er niet altijd bij alle katten hetzelfde uitziet, maar een van de meest voorkomende symptomen is het omdraaien van het bakje of zelfs het met de pootjes uitwerpen van brokjes en op de grond terechtkomen.

Hoewel beide gewoonten vaak worden gekalkt als vreemd kattengedrag, en soms is dat helemaal waar, is het in veel andere gevallen gewoon de manier van een kat om het probleem zelf op te lossen. Als uw kat last heeft van zijn snorharen omdat ze tegen de voerbak wrijven, dan is het eten van brokjes van de vloer een makkelijke oplossing om de snorharen te ontlasten.

Bij andere katten kan het zijn dat ze rond etenstijd wat geïrriteerder zijn, en velen zullen deze irritatie afreageren op andere huisdieren. Er zijn ook katten die subtielere signalen vertonen en een paar minuten naar hun etensbakje staren, alsof ze de voors en tegens van een duik in het bakje overwegen.

De laatste aanwijzing ligt in hoe je kat daadwerkelijk eet- of meer specifiek hoe de etensbak eruit ziet als ze klaar zijn. De Two Crazy Cat Ladies hebben hier een goed voorbeeld van in de video hieronder waar ze laten zien hoe veel katten vermijden om voedsel aan de randen van de kom te eten, mogelijk om stress aan de snorharen te voorkomen.

Overweeg een proactieve aanpak van vermoeidheid

Zelfs als uw kat geen merkbare gedragsverandering vertoont waarvan u denkt dat het te maken heeft met snorhaarmoeheid, is het toch een goed idee om een meer pro-actieve benadering te kiezen en hem een comfortabele voer- en waterbak te geven.

Zoals de mensen van Cornell Unversity uitleggen, zijn onze katten experts in het verbergen van hun pijn, ziekte en ongemak, dus alleen omdat je kat niet in tranen uitbarst tijdens etenstijd betekent niet dat ze niet een zekere mate van ongemak voelen dat gerelateerd is aan snorhaarvermoeidheid.

Afgezien van de noodzaak om een nieuwe aankoop te doen, is er niets op tegen om pro-actief te werk te gaan en uw kat maximaal snorhaarcomfort te geven.

Wat maakt een voer- of waterbak goed tegen snorharenmoeheid?

Met de basisprincipes van snorhaarvermoeidheid uit de weg, laten we eens wat dieper ingaan op wat een voerbak goed maakt voor snorhaarvermoeidheid. Dit zijn dezelfde factoren die een rol hebben gespeeld bij het kiezen van de beste kommen voor deze lijst.

Vorm, Diepte, en Ontwerp

Dit is natuurlijk de belangrijkste factor bij het uitzoeken van een snorharenvriendelijke voerbak! Om de snorharen te ontlasten, moeten de kommen zo ondiep zijn dat katten hun kop er niet in hoeven te steken om er bij te kunnen.

Maar kommen moeten ook breed genoeg zijn aan de zijkanten, zodat er genoeg ruimte is voor snorharen om rond te wiebelen.

U zult merken dat elke kom op deze lijst aan deze beschrijving voldoet en het is een absolute vereiste voor het uitzoeken van een goede kom voor snorhaarmoeheid.

Gemakkelijk schoon te maken

In de meeste gevallen is dit een gegeven als het gaat om een snorhaarontlastende kattenbak. Dat komt omdat deze kommen meestal ontworpen zijn specifiek breed en ondiep te zijn, zodat er weinig hoekjes en gaatjes zijn waar kattenvoer in kan blijven steken.

Voor sommige mensen is de mogelijkheid om een kattenbak in de vaatwasser te gooien een absolute vereiste, dus je zult ook blij zijn om te weten dat elke bak op deze lijst vaatwasserbestendig is.

Kat veilig materiaal

Kattenkommen, ook die voor snorhaarontlasting, zijn er in allerlei soorten materialen en sommige zijn duidelijk beter dan andere. We zullen kommen van verschillende materiaalsoorten behandelen, maar over het algemeen is roestvrij staal de beste keuze.

Plastic kan werken in een snuifje, maar niet alleen kan het gemakkelijk krassen waardoor spleten ontstaan voor bacteriën om zich in te verbergen, maar plastic is ook een veel voorkomende boosdoener voor het veroorzaken van kinacne.

Als je niet zeker weet welk type materiaal voor jou geschikt is, zou ik over het algemeen roestvrij staal aanraden. Het is gemakkelijk schoon te maken, ziet er goed uit en in tegenstelling tot keramiek of plastic ontstaan er geen scheurtjes en sneetjes waar bacteriën zich kunnen verstoppen. Roestvrij staal is soms ook de favoriet van kieskeurige eters omdat het geen smaak en geur vasthoudt zoals plastic dat kan doen.

Inhoud

Een van de grootste klachten die mensen hebben over whisker relief kommen is dat er gewoon niet veel in past. Hoewel dat niet het doel is van deze kommen, hoort het er gewoon bij dat ze breed en ondiep zijn.

Ik zal noteren hoeveel er in elke voer- of waterbak kan, maar houd dit in gedachten en vergelijk het met wat je al gebruikt. Als dit een groot probleem voor je is, kijk dan eens naar de laatste set kommen op onze lijst die tot 56 ounces kunnen bevatten!

Verhoogd vanaf de vloer

Dit is niet zozeer een vereiste als wel een overweging, maar er zijn verschillende voordelen verbonden aan het verhogen van de eet- en drinkbakjes van uw kat, waaronder meer comfort en mogelijk zelfs een betere spijsvertering. Het hoeft geen spelbreker te zijn, maar aangezien we al bezig zijn het probleem van snorhaarmoeheid aan te pakken, is het de moeite waard andere manieren te overwegen om het onze katten comfortabel te maken.

Gelukkig hoef je niet te kiezen tussen een verhoogde voerbak of een bak voor snorhaarmoeheid en we hebben opties die bij beide kunnen helpen op deze lijst.

Heb Ik Echt Een Snorhaar Vermoeidheid Bowl Nodig?

Het is een eerlijke vraag.

Als je goed kijkt naar een kom die ontworpen is om snorhaarmoeheid te voorkomen, zie je waarschijnlijk dat hij ook veel op een bord lijkt. Wat sommige mensen zal doen afvragen of ze wel een kom nodig hebben.

Ten eerste, als het op water aankomt, is een kom met snorhaarontlasting gewoon logischer. Het is zeker mogelijk, maar niet altijd gemakkelijk om een kom te vinden met de ondiepe en brede specificaties die we zoeken. Zulke kommen hebben gewoon niet veel toepassingen voor menselijk gebruik, dus ze kunnen moeilijk te vinden zijn, waardoor een snorhaar-ontlastingswaterkom een gemakkelijke keuze is.

Er zijn echter genoeg kleine platen te vinden die ondiep genoeg zijn om als snorhaarontlastende voerbak te worden gebruikt en die veel van dezelfde problemen kunnen oplossen als de speciaal gebouwde voerbak.

Maar u zult de mogelijkheid verliezen om een specifiek soort materiaal te kiezen aangezien de meeste platen van keramiek zijn gemaakt. Keramiek is niet het slechtste materiaal voor een kattenbak, maar sommige mensen zullen de voorkeur geven aan iets extra stevigs en gemakkelijk schoon te maken zoals roestvrij staal.

De andere kwestie is gewoon het ontwerp van borden versus kattenbakken. Sommige mensen zal het niet kunnen schelen, maar een bord zal er een beetje vreemd uitzien op de vloer en kattenkommen zijn ontworpen om er schoon, schattig en eenvoudig uit te zien.

Tenslotte, ook al is het risico dat er iets negatiefs gebeurt vrij laag, sommige mensen zullen niet willen eten van een bord dat hun kat eerder schoongelikt heeft.

Als geen van deze zaken belangrijk voor je zijn, dan kun je absoluut de bordenroute nemen. Maar ik heb liever een speciaal voor mijn kat gemaakte kom, dan dat ik de afwas moet delen met mijn katachtige vriend!

Maken Kattenvoerbakjes geen grotere puinhoop?

Elke kom ontworpen voor snorhaarmoeheid heeft lagere zijkanten en een algemeen ondiep ontwerp. Daarom zijn sommige mensen bezorgd dat deze kommen een grotere puinhoop zullen maken.

Voor sommige katten is dit waar. Maar als uw kat brokjes uit hun voerbakje slaat om hun eigen snorharen te ontzien, dan zal de keuze van een voerbakje met snorhaarontlasting minder van een puinhoop omdat je het probleem voor hen zou oplossen.

Als katten al rommelige eters zijn, maken ze misschien nog meer rommel als ze een snorhaarmoeheidsbak gebruiken, maar het is het nog steeds niet waard om ze ongemakkelijk te maken alleen maar om wat gemorste vloeistof onder controle te houden! In plaats daarvan, als je een slordige kat hebt overweeg dan om een huisdier-vriendelijke mat onder de kom van je kat te leggen.

Je hebt een ton van opties om uit te kiezen, maar dit huisdier-voedsel mat op Amazon is een van mijn favorieten en het is zeer gemakkelijk op de begroting. Niet alleen zal het laat je gemakkelijk opscheppen voedsel wanneer dat nodig is, maar het zal ook helpen houden voedsel kommen op zijn plaats.

Rommel probleem opgelost!

Beste Snorvriendelijke Schalen

Met alle achtergrondinformatie uit de weg, laten we nu eens kijken naar onze favoriete snorhaarvriendelijke voer- en waterbakken!

Beste Voedselbak: CatGuru Whisker Relief Kattenvoerbak

Deze snorhaar-vriendelijke voerbak van CatGuru heeft alles wat we zoeken in een snorhaar-ontlastende voerbak samen met een aantal leuke extra’s.

Ten eerste, ik vind het geweldig dat het gemaakt is van roestvrij staal. Dat betekent dat het gemakkelijk schoon te maken is met de hand of kunt u dit gemakkelijk in de vaatwasser gooien. Roestvrij staal is bestand tegen zowat alles en in tegenstelling tot plastic of zelfs keramiek, zal het geen barsten of krassen vormen. Krassen en scheuren zien er niet alleen slecht uit, maar ze kunnen ook bacteriën huisvesten die er na verloop van tijd bijna niet meer uit te krijgen zijn.

Roestvrij staal ziet er ook geweldig uit en terwijl sommige mensen misschien de voorkeur geven aan de schattigere ontwerpen zoals sommige van de andere kommen op deze lijst, kun je de schone uitstraling van roestvrij staal niet ontkennen.

De mensen van CatGuru proberen ook het grootste probleem met snorhaarmoeheid in etenskommen op te lossen en dat is brokjes die overal heen glijden en glijden. Ze hebben een reeks ribbels toegevoegd die helpen voorkomen dat brokjes uit de kom rollen. Het zal katten die vastbesloten zijn om hun voer rond te gooien niet tegenhouden, maar het zal het morsen van rommelige eters verminderen.

Over het geheel genomen zijn de ribbels behoorlijk effectief en het is geweldig om een voerbak te zien die het grootste probleem in de wereld van snorharenvriendelijke voerbakken aanpakt.

Als je sommige foto’s op hun Amazon pagina bekijkt, zul je zien dat de kom op sommige van hen verhoogd is. Dat is met de hulp van een apart cat guru product dat je hier kunt bekijken. Hoewel ik graag zou zien dat het standaard met de hoogte-optie zou komen, is het nog steeds leuk om te zien dat je een speciaal gebouwde add-on kunt krijgen om de kom van de grond te tillen.

Over het geheel genomen is het gemakkelijk te zien waarom de CatGuru voerbak bovenaan de lijst staat en alsof al die functies nog niet genoeg zijn, wordt hij ook nog eens ondersteund door meer dan 2.500 vijfsterrenbeoordelingen op Amazon.

U kunt de prijs van vandaag bekijken en een aantal van die beoordelingen lezen op Amazon door hier te klikken.

 

Voedselbak Runner Up: Dr. Catsby’s Voedselbakjes voor Snorhaar Verlichting

De grootste naam in de snorhaar-vriendelijke kattenbak markt is Dr. Catsby. Dit bedrijf lijkt maar één ding te maken: snorhaar-ontlastende kattenbakken.

Ze doen er goed werk mee en net als onze beste overall, hebben ze een schoon roestvrijstalen ontwerp dat gemakkelijk schoon te maken is in de vaatwasser of met de hand. Hun kom bevat ook een grote siliconen mat die een lange weg gaat om de kom op zijn plaats te houden.

Dus waarom zijn zij de runner-up in plaats van de nummer een keuze? Twee redenen.

Ten eerste, dit is een topmerk met een hoge prijs. Je krijgt waar je voor betaalt en dit is roestvrij staal van hoge kwaliteit, maar er zijn andere budget opties waaronder onze beste keuze.

Ten tweede, in tegenstelling tot onze beste keuze, zijn de kommen volledig glad, wat niet helpt om rommelige eters te beheersen. Sommige mensen zullen dit verschil niet eens opmerken, maar voor anderen kan dit een deal-breaker zijn omdat de ribbels op de CatGuru kom echt kunnen helpen.

Ondanks deze kleine verschillen, is dit een solide keuze en je kunt echt niet verkeerd gaan met een Dr. Catsby voerbak. U kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Beste Water Bowl: Dr. Catsby Whisker Vriendelijke Water Kom

Het zou geen verrassing moeten zijn om nog een kom van het merk Dr. Catsby bovenaan onze lijst te zien staan. Maar in plaats van een runner-up, hebben ze de toppositie ingenomen als het gaat om water kommen.

Dat komt omdat Dr. Catsby een van de weinige merken is die een roestvrijstalen waterbak aanbiedt en we hebben het er al over gehad dat roestvrij staal een geweldige optie is omdat het gemakkelijk schoon te maken is, bestand is tegen krassen, en jarenlang meegaat.

De waterbak is nog steeds ondiep, zoals je zou verwachten van een snorhaar-ontlastende bak, maar een inhoud van 12 oz zou genoeg moeten zijn voor de meeste katten, vooral als je meerdere waterlocaties hebt, waar de meeste katten de voorkeur aan geven.

In plaats van een siliconen rand om de kom op zijn plaats te houden, gebruikt Dr. Catsby een grote mat die even groot is als de eigenlijke kom. Dit kan echt helpen om de kom op zijn plaats te houden, omdat sommige katten het heerlijk vinden om in het water rond te spetteren.

Net als de voerbak is deze eenvoudige, schone en hoogwaardige roestvrijstalen bak absoluut geweldig! U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

 

Water Schaal Runner Up: CatGuru Snorhaar Vriendelijke Water Kom

Ook al heeft hij een grote capaciteit, toch moest ik de CatGuru waterbak op de tweede plaats zetten, simpelweg omdat hij niet in roestvrij staal verkrijgbaar is.

Wat verrassend is, omdat de roestvrijstalen voerbak onze beste voerbak was! In plaats daarvan is deze CatGuru voerbak gemaakt van BPA-vrij melamine plastic.

Zoals ik al zei, is melamine misschien iets waar je aan denkt als je een huisdier had tijdens de terugroepactie van 2007, omdat melamine het grootste probleem was. Er is echter een groot verschil tussen de melamine die gevonden werd in dierenvoeding en de vorm die gebruikt wordt voor vaatwerk. Hoewel het risico uiterst klein is, of zelfs onbestaande, zou ik altijd kiezen voor roestvrij staal in plaats van plastic als dat mogelijk is.

Deze CatGuru kom is nog steeds een geweldige optie, en gemakkelijk voor het budget. Hij is breed genoeg om snorharen tevreden te houden maar toch diep genoeg om meer watercapaciteit te hebben dan onze beste overall. Hij kan ook in de vaatwasser!

U kunt meer recensies, piek op de kleur opties, en check de prijs van vandaag op Amazon door hier te klikken.

Best On A Budget: Lorde Kattenvoerbak voor verlichting van snorharenmoeheid

Als u op zoek bent naar een evenwichtige balans tussen betaalbaarheid, waarde en verlichting van snorharen, dan is het moeilijk om verkeerd te gaan met deze optie van Lorde.

Deze bijpassende set van twee heeft ook veel meer stijl dan we tot nu toe hebben gezien en in plaats van gewoon roestvrij staal hebben we bijpassende kleurrijke kat-vormige ontwerpen. De richels zijn iets hoger dan je normaal ziet in een snorhaar-reliëf bakje, maar ze zijn nog steeds laag genoeg om comfortabel te zijn voor de meeste katten.

De iets hogere ribbels hebben ook enkele voordelen en de kommen hebben elk een inhoud van 8 oz, wat ongeveer 3 oz meer is dan onze beste keuze.

Het enige minpunt hier is het materiaal. Hoewel het plastic BPA-vrij is (wat belangrijk is) en veel beter dan veel andere opties die er zijn, is het gemaakt van melamine, wat nog steeds de wenkbrauwen zal doen fronsen bij sommige kattenouders.

Als melamine je bekend in de oren klinkt, herinner je je misschien de terugroepactie van 2007 waarbij melamine werd aangetroffen in dierenvoeding. Er is een GROOT verschil tussen een melamine bakje en het rechtstreeks eten van het spul en de FDA heeft gezegd dat melamine veilig wordt geacht als het wordt gebruikt voor vaatwerk.

Ik heb echter niets kunnen vinden dat specifiek naar melamine schalen bij katten heeft gekeken, maar het risico is over het algemeen vrij laag. Als je op veilig wilt spelen, houd het dan bij een van de roestvrijstalen opties hierboven.

Maar als je tevreden bent met het materiaal en je wilt een leuke, kleurrijke en budgetvriendelijke set snorhaarontlastende kommen, dan zijn deze een geweldige optie. Je kunt alle reviews lezen en de laatste prijs checken op Amazon door hier te klikken.

Beste Verhoogde Snorrel Reliëf Schaal: NECOICHI Verhoogde Snorrel Reliëf Schaal

Elevated voeden is al vele jaren populair in de hondenwereld, mede door de potentiële voordelen die het kan hebben bij het voorkomen van het dodelijke GDV.

Maar ook al lijden katten niet aan GDV, het verhogen van de voerbak van uw kat kan een hele reeks voordelen hebben. Van het geven van een comfortabeler gevoel aan katachtigen tijdens het eten tot het mogelijk verminderen van het gevreesde braken na de maaltijd, het is de moeite waard om een verhoogde eetbak aan te brengen voor uw kat.

Met deze leuke NECOICHI kunt u zowel het voedsel van uw kat verhogen als snorharenmoeheid verlichten, alles in één eenvoudig pakket!

Deze voerbak zit 4,1 inch van de grond, wat precies goed zou moeten zijn voor de meeste katten, en is gemaakt van keramiek. Wat materiaal betreft is keramiek meestal een goede optie, maar als deze kom ooit barst, is het een goed idee om hem te vervangen.

Net als alle andere kommen tot nu toe, is deze optie ook veilig voor de vaatwasser, wat betekent dat schoonmaken een koud kunstje is.

De kom heeft een inhoud van ongeveer 6 oz, dus het is niet enorm, maar genoeg voor de meeste maaltijden en nog steeds genoeg voor water.

U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon bekijken door hier te klikken.

Beste Hoge Capaciteit Kattenbakken: VENTION Roestvrij Stalen Kattenvoerbakjes

De grootste klacht die de meeste mensen hebben over snorhaar vermoeide kommen is dat ze gewoon te klein zijn. Tenzij u uw kat gratis eten geeft, is dit meestal geen probleem voor voedsel, maar als het op water aankomt, vinden veel mensen 12 oz of zo gewoon niet genoeg.

Dat is waar deze hoge-capaciteit kommen van VENTION kan helpen! Ze bieden 6 verschillende diameters en de grootste diameter kan maar liefst 56 oz bevatten.

Oké, misschien is 56 ons niet enorm in de wereld van standaard kattenkommen, maar als het aankomt op snorhaarmoeheid opties is het gigantisch!

Zoals altijd vind ik het ook geweldig dat deze kommen van roestvrij staal zijn, wat wat mij betreft echt de gouden standaard is voor het materiaal van kattenkommen.

Het enige nadeel is dat zelfs deze worden geadverteerd als snorhaar moeheid kommen, zijn ze niet zijn toegewijd aan de oorzaak als onze beste algemene picks. Met andere woorden, er zit nog steeds een randje aan deze kommen, maar de grote diameter maakt dit meer dan goed en de meeste snorharen (en katten) zullen tevreden zijn.

U kunt alle beschikbare maten bekijken en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Vaak gestelde vragen

Snorhaarmoeheid is een van die onderwerpen die katteneigenaren met een hoop vragen kunnen opzadelen. De meeste katteneigenaren hebben er zelfs nog nooit aan gedacht, dus het feit dat u actief op zoek bent naar de beste voer- en waterbakjes voor katten om snorhaarmoeheid te voorkomen, behoort u tot een elitegroep kattenbezitters!

Toch wilden we even de tijd nemen om enkele van de meest voorkomende vragen te beantwoorden die we krijgen over snorhaarmoeheid. Kijk maar!

V: Is whisker stress hetzelfde als whisker fatigue?

Yep, deze termen beschrijven allebei hetzelfde. Wij denken eerlijk gezegd dat Whisker Stress een betere omschrijving is van de aandoening, maar de meest populaire term is snorhaarvermoeidheid.

Whisker vermoeidheid laat het klinken alsof de snorharen niet terwijl in werkelijkheid de snorharen te veel werken! De meeste mensen denken bij het woord stress aan overwerkt zijn en daarom geven wij de voorkeur aan die term.

V: Doet het pijn als een kat een snorhaar verliest?

Als de snorhaar er normaal uitvalt (wat volkomen normaal is) dan nee het is niet bijzonder pijnlijk. Echter, als u iemand een snorhaar zou laten verwijderen door eraan te trekken, dan zou dat absoluut pijnlijk en oncomfortabel zijn voor uw kat.

V: Moet ik vermijden de snorharen van mijn kat aan te raken?

Je hoeft niets speciaals te doen om het aanraken van de snorharen van je kat te vermijden. In de meeste gevallen heeft uw kat de volledige controle over het al dan niet in contact komen met de wereld via zijn snorharen, zodat hij dit zelf kan regelen.

Het grote probleem ontstaat wanneer ze moeten kiezen tussen fluisterstimulatie en uiteindelijk stress of voedsel. Dus hoewel uw kat waarschijnlijk niet wil dat u elke dag hun snorharen aait, hoeft u niets speciaals te doen om te voorkomen dat u ze aanraakt.

V: Zou het knippen van de snorharen van mijn kat helpen?

Nee! Knip nooit de snorharen van je kat af! We hebben gehoord van verschillende katteneigenaren die op dit idee kwamen om de snorharenmoeheid van hun kat onder controle te krijgen, maar uw kat heeft nodig. hun snorharen nodig! De snorharen van je kat verwijderen zou hetzelfde zijn als een van je zintuigen wegnemen of sterk verzwakken. Zeker, je zou nog steeds in de wereld kunnen navigeren, maar als je in een oogwenk je tastzin, gehoor of zicht zou verliezen, zou dat stressvol en beangstigend zijn!

V: Waarom heeft mijn kat één zwarte snorhaar?

Dit is niet ongewoon! Net zoals mensen meerdere kleuren haar kunnen hebben, met kleine variaties, kan uw kat dat ook met zijn snorharen. Voor een ander voorbeeld, kijk eens naar de voeten van je kat (als ze je toelaten). Veel katten hebben verschillend gekleurde voetzolen! Mijn kat Debbie heeft bijvoorbeeld een mix van roze en zwarte voetzolen aan de onderkant van haar voeten! Het is erg schattig!

V: Bestaat snorhaarmoeheid echt?

Absoluut! Hoewel sommigen het idee van “vermoeide snorharen” vergezocht vinden, is snorhaarvermoeidheid een echt probleem dat het gedrag van uw kat negatief kan beïnvloeden. Niet alleen kan het uw kat ongemakkelijk maken, het kan uiteindelijk ook hun humeur en eetlust beïnvloeden.

V: Wat betekent het als uw kat snorharen verliest?

Katten verliezen snorharen net zoals ze haren verliezen, dus in de meeste gevallen is het een volkomen normaal verschijnsel. Het kan zijn dat uw kat meer verhaart (ook snorharen) als ze gestrest is.

V: Hebben snorharen van katten zenuwen?

De snorharen van je kat zitten boordevol zenuwen! Het uiteinde van de snorharen van je kat heeft ook een sensorisch orgaan dat bekend staat als een proprioceptor, die je snorharen helpt allerlei verbazingwekkende dingen te doen, zoals het voelen van veranderingen in de luchtstroom door beweging.

V: Waarom eten katten alleen uit het midden van hun bakje?

Hoewel het per kat kan verschillen, is snorhaarmoeheid of stress een van de meer waarschijnlijke verklaringen. Om voedsel aan de randen van de kom te bereiken, moeten katten hun snorharen echt tegen de zijkant van de kom duwen, wat snorhaarvermoeidheid kan verergeren. Het is meestal comfortabeler om uit het midden van de kom te eten, waar de snorharen meer ruimte hebben.

Slotgedachten

Het feit dat je zelfs overweegt met een snorhaar-reliëf kattenbakje bent u lichtjaren vooruit op de meeste katteneigenaren! En ook al kan uw kat geen dank je wel zeggen, we zijn er vrij zeker van dat uw kat zijn waardering op honderd andere manieren zal tonen!

Ik hoop dat deze lijst met de beste voer- en waterbakken voor katten om snorhaarmoeheid te voorkomen je heeft geholpen bij het vinden van de perfecte bak!