6 beste asarme kattenvoeding

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

beste laag as kattenvoer

Als u ooit enige tijd hebt doorgebracht met het lezen van een dierenvoedingsetiket, hebt u waarschijnlijk gemerkt dat as of ruwe as te zien is onder de gegarandeerde analyse…

Wat krijgen we nou?

Waarom zit er as in kattenvoer? As beschrijft eigenlijk de hoeveelheid minerale voedingsstoffen in het voer van uw kat. Dit zijn zaken als fosfor, calcium, zink, magnesium en ijzer die essentieel zijn voor de gezondheid van uw kat. Dus hoewel er geen kattenvoer is zonder as, varieert de hoeveelheid wel per merk.

Betekent dit dat as goed is of zelfs een goede zaak?

Niet precies.

Het grote probleem met as in kattenvoer

Dus als as gewoon een hoop noodzakelijke mineralen is, wat is dan het probleem?

Het eerste probleem is dat deze mineralen en micronutriënten slechts een klein deel van het dieet van uw kat zouden moeten uitmaken. Bijvoorbeeld, de National Animal Supplementation Council zegt dat katten slechts 0,6% van hun dieet uit calcium moeten bestaan, maar het is niet moeilijk om populaire kattenvoer merken te vinden met maar liefst 7,07% totaal asgehalte. Dat verandert die extra mineralen van een gezonde aanvulling in gewoon vulmiddel.

Maar het wordt nog erger.

Zoals veterinair voedingsdeskundige Dr. Daniel Carey uitlegt “In de jaren ’70 werd er een verband gelegd tussen aandoeningen aan de urinewegen bij katers en een te hoog asgehalte in kattenvoer. Later werd vastgesteld dat alleen magnesium – één bepaald mineraal in dat asgehalte – verantwoordelijk was.”

Het hoge magnesiumgehalte kan stenen vormen die uiteindelijk de urinebuis blokkeren. Dit is een uiterst gevaarlijke aandoening, die vaker voorkomt bij katers, die snel levensbedreigend kan worden.

Asarme Voeding Voor Urine Gezondheid

Aangezien het verband tussen magnesium (in de vorm van as) en urineproblemen niet ter discussie staat, kiezen veel katteneigenaren voor kattenvoer met een lager magnesiumgehalte voor hun katers. Of het nu een voorschrift is van een dierenarts of een preventieve aanpak van de gezondheid van de urinewegen, veel katteneigenaren zijn op zoek naar asarme opties. U zult ook merken dat veel van de asarme opties op de markt ook worden aangeduid als urinegezondheidsdiëten.

Maar laag as kattenvoer is niet alleen voor urine gezondheid. Het asgehalte kan je ook een algemeen idee geven van de algehele kwaliteit van het voer en het is eerlijk om te zeggen dat een kattenvoer met een hoog asgehalte waarschijnlijk meer vulstof bevat. Het is verstandig om een proactieve benadering te kiezen en as en micronutriënten zoals magnesium te beperken vóór uw kat een probleem heeft in plaats van achteraf te reageren.

Nat Vs Droogvoer

Er zit ook meer as in droogvoer dan in natvoer. Dit komt voornamelijk door de manier waarop droogvoer wordt verwerkt, waardoor er meer as ontstaat. Dus als je op zoek bent om het totale asgehalte te verminderen, begin dan met je te richten op natvoer.

Toch kan het zijn dat sommige katten niet van natvoer houden en ik weet dat mijn kat Debbie geen enkel natvoer eet. Ze raakt zelfs geen hoogwaardig gevriesdroogd voer aan als er water aan is toegevoegd! Natvoer is misschien ook niet geschikt voor jouw huishouden of voor jouw favoriete voedingsstijl. Daarom heb ik ook een paar droogvoeropties opgenomen, zodat je nog steeds gedekt bent.

Vergeet niet, dat droogvoer zal meer as hebben dan natvoer, dus tenzij er een reden is waarom natvoer niet werkt voor u, is het waarschijnlijk het beste om u te richten op blikvoer om het asgehalte laag te houden.

Wat wordt beschouwd als een laag asgehalte of een laag magnesiumgehalte?

Voordat we ons gaan verdiepen in de eigenlijke voeding, moeten we eerst een definitie opstellen van wat asarm eigenlijk betekent. Op basis van mijn onderzoek ben ik er niet in geslaagd om een standaard industrie definitie te vinden en na met een paar dierenartsen te hebben gesproken over asarme voeding lijkt het er niet op dat er een standaard is. De belangrijkste reden hiervoor is dat als het gaat om het beheersen van urine-problemen met voeding, het niet zozeer as is dat wordt bijgehouden als wel de micronutriënten die er deel van uitmaken met als meest opvallende magnesium.

Maar voor dit artikel beschouwen we een asgehalte van 2,6% als laag. Onthoud dat enige as nodig is om kritische microvoedingsstoffen te leveren, dus we zouden niet tot nul as willen gaan, tenzij deze voedingsstoffen in een andere vorm worden geleverd.

Als het op magnesium aankomt, gaan we uit van de richtlijnen van dierenarts Dr. Debra Primovic die uitlegt “het beste kattenvoer met een laag magnesiumgehalte is een voer dat minder dan 0,12% magnesium bevat op droge stof basis.”

Hoe kan ik zien hoeveel as er in het voer zit?

Het is niet eenvoudig om erachter te komen hoeveel as er in het voedsel zit. Veel merken vermelden het asgehalte op het etiket, maar veel merken doen dat niet. Helaas is het ook niet makkelijk te berekenen.

Ik heb zoveel mogelijk onderzoek gedaan om erachter te komen hoeveel as er in elk voedingsmiddel zit, en in sommige gevallen heb ik contact opgenomen met het betreffende voedingsbedrijf. Maar ik heb ook besloten om in veel gevallen op veilig te spelen en kwaliteitsmerken weg te laten die waarschijnlijk een laag asgehalte hebben, maar waarvan ik de werkelijke hoeveelheid gewoon niet kon bevestigen.

Dat betekent dat elk voedingsmiddel op deze lijst de vermelde hoeveelheid as heeft en als ik het asgehalte niet kon vinden of het gewoon niet zeker wist, dan is het niet op deze lijst gekomen.

Heb ik een recept nodig?

In sommige gevallen kan uw dierenarts een dieet op recept aanbevelen, zoals Hills C/D Urinary Diet of Royal Canin SO. Hoewel je deze voeders nog steeds kunt bestellen bij online winkels zoals Amazon, is goedkeuring van de dierenarts vereist- wat heel eenvoudig en ongecompliceerd is. Ik zal deze voeders bespreken samen met andere voeders die als alternatief kunnen dienen, maar u moet ook met uw dierenarts samenwerken om de juiste voeding voor uw kat te vinden. Vooral als uw kat in het verleden last heeft gehad van verstopte urinewegen of andere problemen met de urinewegen.

Beste Asarme Kattenvoeding

We zullen in totaal 6 voedingen behandelen, maar als je meteen ter zake wilt komen en asarme voeding wilt kopen, kun je hier onze favorieten bekijken:

 1. Best Overall: Tiki Cat Puka Puka Luau
 2. Budget alternatief: Weruva Mideast Feast
 3. Beste Voorschrift: Royal Canin Urinary SO
 4. Het beste voor een budget: Taste of the Wild Rocky Mountain Recept
 5. Beste Droogvoer met Laag Asgehalte: Dr. Elsey’s Clean Protein
 6. Beste voor gevoelige magen: Hound en Gatos

Beste in het algemeen: Tiki Cat Puka Puka Luau

Pros:

 • Volledig vrij van alle verdikkingsmiddelen, inclusief xanthaangom, guargom en natuurlijk carrageen
 • Eenvoudig recept met ingrediënten die je meteen herkent door alleen maar naar het voedsel te kijken

Minpunten:

 • Heeft zonnebloemolie als derde ingrediënt in plaats van dierlijke vetten die beter bij de diersoorten passen
 • Sommige katten kunnen de voorkeur geven aan traditionele paté-achtige voeding

Voedingswaarde momentopname:

Tiki Cat is een van mijn favoriete natvoer merken op de markt en iets wat ik vaak aanbeveel. Ze zijn in staat om een goede balans te vinden tussen prijs en kwaliteit ingrediënten terwijl ze trouw blijven aan de natuurlijke manier van eten van uw carnivore kat. Het beste deel van hun lijn is het Puka Puka Luau kattenvoer, dat meer lijkt op een blikje versnipperde kip voor menselijke consumptie dan de traditionele bruine klomp kattenvoer die je zou verwachten.

Als het op as aankomt, valt dit kattenvoer ruim binnen onze definitie van laag asgehalte met een max gehalte van 1,6%. Dit kattenvoer is ook een van de weinige die geen gebruik maakt van de traditionele verdikkingsmiddelen zoals guargom of xanthaangom, wat een extra bonus is voor de katteneigenaar die vulmiddelen of conserveringsmiddelen zoveel mogelijk wil vermijden.

Tiki Cat biedt een geweldige balans van kwaliteitsingrediënten, een minimum aan vulstoffen, en een laag asgehalte tegen een prijs die zeer concurrerend is. Echter, de Puka Puka Lua lijn is veruit hun beste product, dus ik raad je ten zeerste aan om deze te nemen in plaats van de andere smaken die niet allemaal dezelfde hoge voedingsnormen hebben. Je kunt mijn volledige review van Tiki Cat (inclusief alle smaken) hier lezen, waarin dit in detail wordt behandeld.

Zoals altijd, laten we eens dieper ingaan op de eerste 5 ingrediënten om de voeding beter te begrijpen.

1. Kip

Eén blik op de inhoud maakt duidelijk dat kip het eerste en belangrijkste ingrediënt is. Zoals ik al zei, het lijkt meer op een blikje versnipperde kip voor menselijke consumptie dan op een blikje kattenvoer! Bekijk hier een foto op Amazon.

2. Kippen Bouillon

Bouillon is een typisch ingrediënt in elk natvoer en het is hier te verwachten. Als u op zoek bent naar een laag asgehalte voor urine-problemen, is de extra bouillon nooit een slechte zaak, omdat hydratatie een belangrijk onderdeel is van urine-gezondheid.

3. Zonnebloempittenolie

Zonnebloemolie is een goede bron van vetten voor uw katten, maar het is niet te vergelijken met iets als visolie. Toch helpt de toevoeging van dit in plaats van dierlijke vetbronnen om de prijs laag te houden, hoewel ik liever een meer carnivoor-vriendelijke vetbron zou zien.

4. Tricalcium Fosfaat

Tricalciumfosfaat is een antiklontermiddel dat ook helpt de algehele pH-waarde van het voer van uw kat in balans te brengen. Een evenwichtige pH-waarde is een ander belangrijk onderdeel van de algehele gezondheid van de urinewegen, maar dankzij dit ingrediënt kan Tiki Cat ook vaker gebruikte middelen als guargom en xanthamgom vermijden.

5. Taurine

Taurine is een aminozuur en een absolute vereiste voor uw kat.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst met ingrediënten voor het Puka Puka Luau recept:

Kip, kippenbouillon, zonnebloemolie, tricalciumfosfaat, taurine, cholinechloride, kaliumchloride, natriumchloride, magnesiumsulfaat, zink aminozuur chelaat, ijzer aminozuur chelaat, vitamine E-supplement, ascorbinezuur, thiamine mononitraat (vitamine B1), niacine (vitamine B3), mangaanaminozuur-chelaat, vitamine A-supplement, koperaminozuur-chelaat, calciumjodaat, calciumpantothenaat, natriumseleniet, riboflavinsupplement (vitamine B2), vitamine B12-supplement, pyridoxinehydrochloride (vitamine B6), foliumzuur, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine K3-supplement.

Hier is de gegarandeerde analyse.

 • 16% Eiwit
 • 2,6% Vet
 • 0% Vezels
 • 80% Vochtigheid

Tiki Cat Puka Puka Luau Samenvatting

Over het geheel genomen is Tiki Cat’s Puka Puka Luau geweldig kattenvoer met een suffe naam. Het heeft een laag totaal asgehalte, minimale koolhydraten en een uitstekende ingrediëntenlijst. Zorg er echter voor dat je bij de Puka Puka lijn blijft, want Tiki Cat producten kunnen onderling verrassend veel variatie hebben.

U kunt hier klikken om de laatste prijs te bekijken en de Amazon reviews te lezen.

Budget Alternatief: Weruva Mideast Feest

Voordelen:

 • Hoog vochtgehalte wat positief is voor katten met urineproblemen
 • Meerdere dierlijke eiwitten in de eerste 5 ingrediënten

Cons:

 • Bevat een koolhydraat in de vorm van aardappelzetmeel bij de eerste 5 ingrediënten
 • Sommige katten houden er niet van hoe vloeibaar het voer is

Voedingswaarde momentopname:

Weruva Mideast Feast is een andere geweldige low-ash optie voor katten. Het is een beetje meer budget-vriendelijk dan onze nummer een keuze, maar het heeft ook een iets lager ingrediënt met de opname van een paar aardappelzetmeel in de eerste 5 ingrediënten. Toch, met 1,5% asgehalte, een hoog vochtgehalte van 84%, en een focus op kwaliteit eiwitbronnen is Weruva een uitstekende optie.

Net als Tiki Cat zijn de meeste Weruva producten voorzien van ingrediënten die je daadwerkelijk kunt zien en herkennen in plaats van een bruinige paté. Hoewel dit het voer niet per se beter maakt, kan het u helpen wat rustiger te zijn, omdat u tenminste enig idee heeft van wat u uw kat te eten geeft.

Echter, het is de runner-up voor de reden. Laten we eens kijken naar de eerste 5 ingrediënten om meer te weten te komen over wat er in deze voeding zit.

1. Tonijn

Tonijn is een uitstekend eerste ingrediënt en precies wat we zouden verwachten. We willen altijd een dierlijk eiwit als eerste ingrediënt zien en tonijn is dat zeker. Het is ook een uitstekende bron van kwaliteitsvetten en een smaak waar katten over het algemeen dol op zijn.

2. Voldoende water voor verwerking

Terwijl de meeste natvoeders een dierlijke bouillon bevatten, houdt Weruva de kosten laag door water te gebruiken. Het is interessant om op te merken dat het wordt beschreven als “voldoende voor verwerking” maar ook als tweede ingrediënt voorkomt, wat betekent dat er een goede hoeveelheid water in dit voer zit. Dat wordt verder ondersteund door het hoge vochtgehalte van 84%. Maar als u op zoek bent naar asarm voer voor urinewegproblemen is dat niet per definitie een slechte zaak, aangezien een verhoogde hydratatie de algehele gezondheid van de urinewegen kan bevorderen.

3. Tilapia

Ik zie altijd graag meerdere hoogwaardige eiwitbronnen in de top 5 ingrediënten, dus het is goed om tilapia te zien als het derde ingrediënt in de lijst. Het is een gemakkelijk verkrijgbare vis die een andere bron van hoogwaardige vetzuren voor uw kat is.

4. Aardappelzetmeel

Naarmate de rage van graanvrij kattenvoer aanhoudt, zien we steeds meer niet-graan koolhydraten opduiken. Aardappelzetmeel is een van de meest voorkomende en het is nog steeds een koolhydraat dat we niet in de top 5 van ingrediënten willen zien. Toch helpt dit om de totale kosten van het voer laag te houden en dat is waarom Weruva het budgetvriendelijke alternatief is voor onze nummer één keuze.

5. Zonnebloempittenolie

Zonnebloemolie is een aanvaardbaar alternatief voor andere vetzuurbronnen. Zoals altijd wordt de voorkeur gegeven aan dierlijke vetbronnen die geschikt zijn voor uw carnivore kat.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het Mideast Feast recept:

Tonijn, Water Voldoende Voor Verwerking, Tilapia, Aardappelzetmeel, Zonnebloempit Olie, Calcium Lactaat, Xanthaan Gom, Tricalcium Fosfaat, Choline Chloride, Taurine, Vitamine E Supplement, Zink Sulfaat, Thiamine Mononitraat (Vitamine B1), Nicotinezuur (Vitamine B3), Calcium Pantothenaat, Vitamine A-supplement, mangaansulfaat, Riboflavinesupplement (vitamine B2), Pyridoxine Hydrochloride (vitamine B6), Kopersulfaat, Ferrosulfaat, Foliumzuur, Kaliumjodide, Vitamine D3-supplement, Menadione natriumbisulfietcomplex (bron van vitamine K), Biotine, Vitamine B12-supplement.

 • 12% Eiwit
 • 1,4% Vet
 • 0% Vezel
 • 84% Vochtigheid

Weruva Mideast Feest Samenvatting

Weruva is een vaak onderbelicht kattenvoermerk dat veel goeds op tafel brengt. Als het gaat om laag asgehalte, houdt de Mideast het asgehalte laag op 1,5% terwijl de prijs beheersbaar blijft. Een deel van de reden waarom ze dit voor elkaar krijgen, is door minder dan ideale ingrediënten toe te voegen aan de top vijf in de vorm van aardappelzetmeel. Het is over het geheel genomen een redelijk mild compromis en dit vochtrijke voer is nog steeds een goede budgetvriendelijke optie.

U kunt de laatste prijs vinden en beoordelingen van andere kattenliefhebbers bekijken op Amazon door hier te klikken.

Best Prescription Diet: Royal Canin Feline Urinary SO

royal canin asarm dieet op recept

Koop op Chewy

Pros:

 • Specifiek ontworpen om te helpen bij urineproblemen, wat perfect is als je low as gaat om urineproblemen te beheersen
 • Over het algemeen positieve beoordelingen
 • De meeste katten schijnen de smaak lekker te vinden

Minpunten:

 • Niet budgetvriendelijk
 • Vereist een voorschrift van een dierenarts

Voedingswaarde momentopname:

Royal Canin SO is mijn keuze voor de beste voeding met een laag asgehalte waarvoor een recept nodig is en verrassend genoeg is het een van de weinige urineafdrijvende diëten op recept die eigenlijk laag asgehalte. Dat komt omdat een urinedieet meer doet dan alleen as beheren en de prioriteit voor het voorkomen van urineproblemen komt neer op magnesium en pH. Hills Science Diet C/D is een van de top concurrenten op het gebied van urinair voorgeschreven diëten en volgens Chewy heeft het een asgehalte van 5,7%. Dat betekent niet dat het niet effectief kan zijn voor urine-problemen (en het heeft een lange geschiedenis van succes), maar het betekent wel dat we een laag asgehalte niet kunnen beschouwen op basis van onze normen.

Royal Canin daarentegen heeft een asgehalte van slechts 2,6%, wat voor onze definitie aan de hoge kant is. De ingrediënten van Royal Canin zijn niet zo indrukwekkend, maar dat zijn de andere voorgeschreven urinediëten ook niet en ik denk dat Royal Canin nog steeds de beste van het stel is. Zeker in vergelijking met Hills Science Diet C/D dat maïsgluten, rijst en maïszetmeel allemaal in de eerste acht ingrediënten.

Maar als je een dieet op recept krijgt, betaal je meer voor de specifieke formulering dan voor de kwaliteitsingrediënten. Een goed dieet voor de urine zorgt voor het juiste magnesiumgehalte, een gezonde pH-balans, en kan helpen bij het oplossen van struvietstenen, die een veel voorkomende oorzaak zijn van verstoppingen van de urinewegen. Dus hoewel je naar meer kijkt dan alleen de lijst van ingrediënten, kun je nog steeds niet negeren wat er in zit!

Tot slot, zoals het geval is met de meeste voorgeschreven diëten, is Royal Canin niet de meest budgetvriendelijke optie. Ik heb gemerkt dat als het gaat om voorgeschreven diëten, Chewy over het algemeen een betere voorraad en beschikbaarheid heeft en u kunt de laatste prijs op Chewy zien door hier te klikken.

Laten we Royal Canin SO eens van dichterbij bekijken door de eerste 6 ingrediënten te bekijken.

1. Water Voldoende Voor Verwerking

Water als eerste ingrediënt is niet geweldig, maar als je bedenkt hoe belangrijk hydratatie is voor een gezonde urinehuishouding, is het iets acceptabeler. Toch vind ik het vreemd dat bedrijven “Water Voldoende Voor Verwerking” als hoofdingrediënt vermelden terwijl andere bedrijven hun voedsel met veel minder water lijken te produceren! Ik zou liever een dierlijk kwaliteitseiwit als hoofdingrediënt zien.

2. Varkens Bijprodukten

Ons tweede ingrediënt is helaas een bijproduct.

Maar wat is precies een bijproduct?

De Association of American Feed Control Officials definieert vleesbijprodukten als o.a. “longen, milt, nieren, hersenen, levers, bloed, beenderen, gedeeltelijk ontvet vetweefsel bij lage temperatuur, en magen en darmen ontdaan van hun inhoud”. Dus hoewel het niet geweldig is, zou het geen haar, tanden of hoeven moeten bevatten. Over het geheel genomen zijn bijproducten niet het einde van de wereld, maar we zouden ze veel liever helemaal onderaan de ingrediëntenlijst zien staan en niet bij de eerste 5.

3. 3. Varkenslever

Varkenslever wordt volgens sommigen misschien als bijproduct beschouwd, maar het kan een waardevol en voedzaam ingrediënt zijn in veel diëten. Het is een geweldige bron van vitamine A en past zeker in het natuurlijke dieet van onze carnivore kat. Dierenarts Jennifer Coates schrijft over de waarde van orgaanvlees voor katten: “Als je erover nadenkt, is orgaanvlees, inclusief de nieren, lever, hart, etc., een normaal onderdeel van het dieet van de katachtige. Wanneer katten muizen of andere prooidieren doden, eten ze het grootste deel van het lichaam, zo niet het hele lichaam, inclusief de inwendige organen.”

Over het geheel genomen is het een aanvaardbaar ingrediënt, maar nog beter als het wordt ondersteund door andere hoogwaardige ingrediënten.

4. Kip Bijprodukten

Nog een bijproduct, maar dit keer van kippen.

5. Kippenlever

Wederom zien we lever. Hoewel lever met mate goed kan zijn en het niet ideaal is om het zo’n groot deel van de ingrediënten van dit dieet te zien.

6. Kip

We zien pas bij ingrediënt 6 een ingrediënt van kwaliteitsvlees. Hoewel ik dit liever als eerste ingrediënt zou zien, is het toch goed om het überhaupt te zien.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het Royal Canin SO recept:

Water genoeg voor verwerking, varkensvlees bijproducten, varkenslever, kip bijproducten, kippenlever, kip, varkensvlees plasma, Cellulose poeder, tarwebloem, natuurlijke smaakstoffen, tarwegluten, calciumsulfaat, zout, visolie, johannesbroodpitmeel, carrageen, kaliumchloride, natriumtripolyfosfaat, Xanthaan gom, taurine, natriumbisulfaat, dl-methionine, vitaminen [Dl-Alpha Tocopherol Acetate (Source Of Vitamin E), Thiamine Mononitrate (Vitamin B1), Biotin, Niacin Supplement, D-Calcium Pantothenate, Folic Acid, Pyridoxine Hydrochloride (Vitamin B6), Riboflavin Supplement, Vitamin B12 Supplement, Vitamin D3 Supplement]Goudsbloemextract (Tagetes Erecta L.), Sporenelementen [Zinc Oxide, Zinc Proteinate, Ferrous Sulfate, Calcium Iodate, Copper Sulfate, Manganous Oxide, Sodium Selenite].

 • 10,5% Eiwit
 • 2,5% Vet
 • 2% vezels
 • 81% Vochtigheid

Royal Canin SO Samenvatting

Royal Canin SO is mijn keuze voor het beste van de as-arme voorgeschreven diëten, maar het is geen voer dat ik zou aanbevelen tenzij het werd aanbevolen door een dierenarts om urineproblemen te behandelen. Hoewel het goed doet wat het moet doen, namelijk het voorkomen van kristalvorming, is de lijst van ingrediënten van verrassend lage kwaliteit gezien de gangbare prijs. Toch, als je een kat met urine-problemen hebt en je wilt het bij as-arme opties houden, dan is Royal Canin SO waarschijnlijk je beste gok.

Zoals ik al eerder heb vermeld, is Chewy over het algemeen een betere optie voor voorgeschreven diëten en je kunt de laatste prijs zien door hier te klikken.

Best On A Budget: Taste of the Wild Rocky Mountain Wet Food

Voordelen:

 • Budgetvriendelijk
 • Alle 6 van de eerste ingrediënten zijn dierlijke eiwitbronnen
 • Populair onder katten (althans volgens de reviews)

Minpunten:

 • Bevat erwtenmeel en aardappelzetmeel, maar die staan verderop in de ingrediëntenlijst.

Voedingswaarde momentopname:

Taste of the Wild is een van mijn favoriete merken kattenvoer, omdat het budgetvriendelijk blijft zonder al te veel compromissen te sluiten op het gebied van ingrediënten. Hoewel het een stapje lager is dan een echt premium merk, is er niets mis met Taste of the Wild, en met 1,8% asgehalte in de Rocky Mountain smaak is het een geweldige low-ash budget optie.

Het is graanvrij maar bevat wel wat erwten en aardappelzetmeel. Toch heeft het hoge eiwitgehalte van 44% (met vocht verwijderd) een plaats verdiend op mijn lijst van de beste voeding om verharen te verminderen. Taste of the Wild is in staat om de prijs laag te houden door twee soorten bouillon in de eerste vijf ingrediënten op te nemen en hoewel dit niet altijd wenselijk is als je op zoek bent naar kattenvoer met een laag asgehalte voor ondersteuning van de urinewegen, is een hoger vochtgehalte helemaal geen slechte zaak.

Het enige minpuntje is dat Taste of the Wild wel erwtenmeel en aardappelzetmeel bevat. Deze staan in ieder geval iets verder op de ingrediëntenlijst als ingrediënten 7 en 8, maar het zijn nog steeds koolhydraatbronnen die katten gewoon niet nodig hebben.

Als je meer wilt weten over het hele Taste of the Wild merk in mijn volledige review hier. Maar laten we eerst eens kijken naar de eerste 6 ingrediënten, zodat we echt een idee kunnen krijgen van wat er in Taste of the Wild Rocky Mountain zit en waarom ik denk dat het een goede low as budget optie is.

1. Zalm

Taste of the Wild legt de nadruk op eiwitten van dierlijke oorsprong en het eerste ingrediënt op elk van hun voeders is dierlijk eiwit. Dat is belangrijk voor uw vleesetende kat en niet alleen is zalm een geweldige bron van eiwitten, maar het is ook een geweldige bron van vetzuren.

2. Visbouillon

Het is gebruikelijk om bouillon te zien als het tweede ingrediënt in het meeste natvoer en ik zie altijd liever een bouillon op dierlijke basis dan gewoon water of iets plantaardigs. Hoewel bouillon op dierlijke basis niet veel zal toevoegen aan het totale voedingsprofiel van het voer, kan het wel de algemene smaak verbeteren, wat natuurlijk een belangrijk onderdeel van het voer is! Wat heb je immers aan kwaliteitsvoer als je kat het niet wil eten!

3. Kippenbouillon

Normaal zou ik wat kritischer zijn over twee bouillons, maar dit is een van de redenen dat Taste of the Wild een budgetvriendelijke optie kan blijven. Als je op zoek bent naar een lage as optie vanwege urinaire zorgen dan is een hoger vochtgehalte ook geen probleem.

4. Kippenlever

We hebben veel gesproken over orgaanvlees in de Royal Canin sectie en over het algemeen kan iets als kippenlever een geweldige toevoeging zijn aan kattenvoer, zolang het een ondersteunend ingrediënt is en niet een primair ingrediënt. Het is een goede bron van vitamine A voor katten en het is een geweldige toevoeging aan dit recept.

5. Kip

Kwaliteit eiwitten zijn altijd geweldig, maar de meeste voedingsmiddelen niet toe te voegen ze zo ver naar beneden de lijst van ingrediënten, dus ik ben blij om kip te zien binnen de top vijf ingrediënten! De AAFCO definieert gevogelte als de “schone combinatie van vlees en huid met of zonder bijbehorend bot.” Ze gaan verder met te zeggen dat “het de delen van de vogel zijn zoals je die zou vinden als je een hele kip of kalkoen in de supermarkt zou kopen. Eerlijk gezegd bestaat het vaak uit de minder winstgevende delen van de vogel, zoals ruggen en nekken. Nog een stevig ingrediënt!

6. Gedroogd Eiwit

Eieren zijn een van de meer biologisch beschikbare eiwitten en worden door sommigen zelfs beschouwd als een katachtige superfood. Het is weer een geweldig ingrediënt en ik ben blij om te zien dat we zelfs met zes ingrediënten op de lijst nog steeds dierlijke eiwitbronnen hebben.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten voor het Rocky Mountain recept:

Zalm, Visbouillon, Kippenbouillon, Kippenlever, Kip, Gedroogd Eiwit, Aardappelzetmeel, Erwtenmeel, Gerookte Zalm, Geroosterd Wild, Erwten, Oceaanvis, Guargom, Natuurlijk aroma, Zonnebloemolie, Natriumfosfaat, Zout, Kaliumchloride, Inuline, Tomaten, Bosbessen, Frambozen, Taurine, Dl-Methionine, Choline Chloride, Iron Amino Acid Chelate, Zink Aminozuur Chelate, Thiamine Mononitraat, Yucca Schidigera Extract, Vitamine E-supplement, Koper Aminozuur Chelate, Mangaan Aminozuur Chelate, Natrium Seleniet, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, Vitamine A-supplement, Biotine, Kalium Jodide, Vitamine D3 Supplement, Vitamine B12 Supplement, Foliumzuur.

Hier is de gegarandeerde analyse met vocht verwijderd:

 • 44,4% Eiwit
 • 16,6% Vet
 • 8,3% Vezels

Smaak van het Wild Rocky Mountain Recept

Welke lens je ook gebruikt, er is veel om van te houden over Taste of the Wild Rocky Mountain recept. Met een budgetvriendelijke prijs, eiwitrijke ingrediënten, en een zeer laag asgehalte van 1,8% is het een geweldige budget-optie met een laag asgehalte, maar ook een geweldig algemeen kattenvoer.

U kunt de laatste prijs zien en afhalen via Prime op Amazon door hier te klikken.

Beste Asgering Droogvoer: Dr. Elsey’s Clean Protein

Voordelen:

 • Perfecte terugroep geschiedenis
 • Super-hoge proteïne
 • Relatief laag asgehalte voor droogvoer

Cons:

Voedingswaarde momentopname:

 • 6.52% Max Asgehalte
 • 0,07% Magnesium

Dr. Elsey’s Clean Protein is een uitstekend droogvoer voor katten. Oorspronkelijk een kattenbakvulling bedrijf, heeft Dr Elsey een decennialange geschiedenis van het helpen van onze katachtige vrienden en uiteindelijk zijn weg getransfereerd naar de kattenvoer industrie waar ze op diersoort afgestemde ingeblikte natte en droge brokjes produceren. Het merk Dr. Elsey heeft honderden asielen geholpen door gratis kattenbakkits te verstrekken die ontworpen zijn om kattenouders te helpen om te gaan met ongepast urineren. Hoewel dat niets verandert aan hun voedsel, is het duidelijk dat Dr. Elsey en zijn merk het echte werk zijn als het gaat om het houden van en zorgen voor katten!

Ze hebben dezelfde back-to-nature aanpak die hen hielp succesvol te zijn in de kattenbakvulling toegepast op hun kattenvoer, dat een van de hoogste eiwitgehaltes bevat die je kunt vinden in een droog brokje. Maar een hoog eiwitgehalte alleen is niet genoeg, want je kunt dit altijd verhogen door plantaardige eiwitten te gebruiken, meestal van erwten. Maar 95% van het eiwit in het droge brokkenrecept voor kip en 93% voor de zalmsmaak is allemaal afkomstig van dierlijke bronnen, wat betekent dat er niet alleen veel eiwit is, maar dat het ook van hoge kwaliteit is.

Maar hoe zit het met het asgehalte?

Zoals ik al zei, zal er altijd meer as zitten in droge brokken in vergelijking met natvoer, maar met een asgehalte van 6,52% heeft Dr. Elsey’s Clean Protein een van de laagste asgehaltes beschikbaar in droogvoer.

Als je een laag asgehalte combineert met al het andere dat dit voer in zijn voordeel heeft, is het een duidelijke winnaar als het gaat om het beste droogvoer met een laag asgehalte. Onthoud alleen dat als je op zoek bent naar een laag asgehalte voor urine-problemen, je naar meer moet kijken dan alleen een laag asgehalte en magnesium wordt een grote factor. Om te zien hoe Dr. Elsey er voor staat, kunnen we ze vergelijken met de Hills Dry Kibble C/D Urinary Diet, die een bereik heeft van 0,04% tot 0,09% magnesium. Dr. Elsey’s kipsmaak daarentegen bevat 0,07% magnesium, wat in het midden van het mogelijke bereik ligt! Toch moet dit niet als medisch advies worden beschouwd, en raadpleeg zeker uw dierenarts als uw kat actieve urineproblemen heeft.

Laten we eens meer te weten komen over Dr. Elsey’s Clean Protein kipsmaak door te kijken naar de top vijf ingrediënten!

1. Kip

We verwachten niets minder van een dieet dat zichzelf “Clean Protein” noemt! Kip is een uitstekend eerste ingrediënt en een geweldige bron van biologisch beschikbare en hoogwaardige eiwitten voor uw kat.

2. Gedroogd Eiproduct

Eieren zijn een zeer biologisch beschikbaar ingrediënt en een andere goede bron van dierlijke eiwitten voor uw kat. Het is altijd goed om twee hoogwaardige eiwitbronnen als eerste twee ingrediënten op de lijst te zien.

3. Varkens Eiwit Isolaat

Proteïne-isolaat, van welke soort dan ook, is een pure vorm van proteïne en is volgens de mensen van Chewy “minder waarschijnlijk om voedselgevoeligheidsreacties te veroorzaken.” In wezen verhogen proteïne-isolaten het totale eiwitgehalte van het recept aanzienlijk door zich te richten op het toevoegen van eiwit zonder veel anders. Dit is een ander dierlijk ingrediënt en voegt toe aan onze lijst van kwaliteit eiwitbronnen in deze formule.

4. Gelatine

Terwijl de meeste droge kattenvoeders groenten, zetmeel en granen gebruiken (die duidelijk niet geschikt zijn voor uw carnivoor), gebruikt Dr. Elsey’s recept in plaats daarvan gelatine. Hoewel gelatine verschillende bronnen kan hebben, is het meestal van dierlijke oorsprong en komt het van het collageen van dieren (meestal koeien en varkens). Hoewel het een kleine bron van eiwitten is, is het belangrijker voor wat het recept laat vermijden wat onnodige groenten en fruit zijn.

5. Kippenvet

Dit is een geweldige vetbron op dierlijke basis en het betekent ook dat alle vijf van de eerste ingrediënten in dit recept zijn van dierlijke oorsprong, zolang je er gelatine bij doet.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de complete lijst van ingrediënten in het kiprecept:

Kip, Gedroogd Eiproduct, Varkens Eiwitisolaat, Gelatine, Kippenvet (Geconserveerd met Gemengde Tocoferolen), Lijnzaad, Natuurlijk aroma, Zalmolie, Kaliumcitraat, Calciumcarbonaat, Fructooligosaccharide, Calciumcarbonaat, Choline Chloride, Vitaminen (Vitamine E-supplement, Niacine Supplement, D-Calcium Pantothenaat, Vitamine A-acetaat, Thiamine Mononitraat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavine Supplement, vitamine D3-supplement, biotine, vitamine B12-supplement, foliumzuur), mineralen (ijzersulfaat, zinkoxide, calciumcarbonaat, mangaanoxide, kopersulfaat, ijzeraminozuur-chelaat, mangaanaminozuur-chelaat, Chelaat van zinkaminozuur, Chelaat van koperaminozuur, natriumseleniet, kobaltcarbonaat, ethyleendiaminedihydroiodide), kaliumchloride, gemengde tocoferolen (conserveermiddel), taurine, zout, rozemarijnextract.

Hier is de gegarandeerde analyse:

 • 59% Eiwit
 • 18% Vet
 • 4% Vezels
 • 12% Vochtigheid

Dr. Elsey’s Clean Protein Formula Droogvoer Samenvatting

Ik ben een grote fan van Dr. Elsey’s Clean Protein Formula is doorgedrongen tot nummer één op veel van mijn best-of lijstjes, waaronder het beste kattenvoer om verharen tegen te gaan of het beste kattenvoer zonder vulstoffen. Maar het is ook de duidelijke winnaar als het gaat om de beste droge brokjes met een laag asgehalte.

Met weinig koolhydraten, veel eiwitten en weinig magnesium doet deze kipformule het echt allemaal!

U kunt de laatste prijs zien en meer reviews lezen op Amazon door hier te klikken.

Het beste voor gevoelige magen: Hound en Gato

Voordelen:

 • Perfecte terugroep geschiedenis zonder problemen
 • Carnivoor vriendelijk met een focus op dierlijke eiwitten
 • Unieke ingrediënten voor katten die nieuwe eiwitten nodig hebben

Cons:

 • Premium laag as kattenvoer komt met premium prijs
 • Niet-dierlijke additieven staan hoog op de ingrediëntenlijst

Voedingswaarde momentopname:

Wanneer je een kat hebt die meerdere voedingsbehoeften heeft, kan het erg moeilijk zijn om de juiste voeding te vinden. Zelfs zonder speciale behoeften is het moeilijk om het juiste kattenvoer voor uw harige vriend te vinden!

Maar als uw kat baat zou kunnen hebben bij een nieuwe eiwitbron, zoals sommige katten met een gevoelige maag, maar u heeft ook een laag asgehalte nodig, dan zou Hound and Gato wel eens heel geschikt kunnen zijn.

We hebben het er al uitgebreid over gehad hoe belangrijk een carnivoor dieet is voor uw kat en de oprichter van Hound and Gato, Will Post, is het helemaal met ons eens! Volgens een persbericht legt Post uit dat hij na uitgebreid onderzoek tot de conclusie is gekomen dat “ik geloof dat katten en honden gemaakt zijn om 100 procent vlees te eten – net als in het wild.”

Er zijn maar een handvol bedrijven die deze claim willen maken en de meeste staan op deze lijst.

Wat Hound en Gato onderscheidt van andere voeders op deze lijst zijn de unieke eiwitten die ze aanbieden. Dit kan geweldig zijn als uw kat een gevoeligheid heeft voor kip of een ander eiwit.

De meeste Hound en Gato recepten hebben een asgehalte van 2,5%, waardoor ze binnen onze definitie van laag asgehalte kattenvoer vallen. Laten we eens kijken naar het lam en lever recept dat een 2,5% as gehalte heeft. We kijken naar de eerste vijf ingrediënten en u kunt ook verder onderzoek doen op Amazon door hier te klikken.

1. Lam

Zoals verwacht is het eerste ingrediënt in het lam recept lam. Lam wordt zeker beschouwd als een nieuw eiwit en is heel wat anders dan het typische gevogelte waar uw kat waarschijnlijk aan is blootgesteld.

2. Lam Bouillon

Zowat elk natvoer heeft een soort bouillon in zich en dit Hound and Gato recept is daarop geen uitzondering. Ik vind het leuk om te zien dat de gebruikte bouillon overeenkomt met het belangrijkste eiwit ingrediënt.

3. Lamslever

We hebben het al gehad over de voordelen van orgaanvlees in kattenvoer en we weten dat lever een geweldige bron van voedingsstoffen kan zijn, zoals vitamine A. Maar wat ik hier zo leuk vind, is dat de lever van dezelfde bron is als het belangrijkste eiwit. Dus hoewel dit dieet niet op de markt wordt gebracht als een dieet met een beperkt aantal ingrediënten, voldoet het toch aan de beschrijving door slechts één soort eiwit te bevatten.

4. Agar-Agar

Agar-agar wordt gebruikt als een geleermiddel dat helpt voedsel in een consistente vorm te houden. Het is niet ongewoon om te zien, vooral in natvoer, maar soms wordt agar-agar abusievelijk geassocieerd met een ingrediënt genaamd carrageen – dat je helemaal wilt vermijden. Maar volgens PetFoodIndustry.com kan “agar-agar een goede vervanging zijn voor gelering in ingeblikt diervoeder”.

5. Calcium Carbonaat

Calciumcarbonaat is een veel voorkomend levensmiddelenadditief, hoewel het meestal iets verderop in de ingrediëntenlijst te vinden is. Het wordt vooral gebruikt als een betaalbare bron van calciumsupplementen, maar het kan ook fungeren als conserveermiddel en helpen voedsel vers te houden.

Volledige ingrediënten en gegarandeerde analyse

Hier is de volledige lijst van ingrediënten in het lamp en lever recept:

Lam, Lamsbouillon, Lamslever, Agar-Agar, Calciumcarbonaat, Kaliumchloride, Choline Chloride, Tricalciumfosfaat, Zalmolie, Taurine, Zout, IJzerproteïnaat, Zinkproteïnaat, Mangaanproteïnaat, Koperproteïnaat, Magnesiumproteïnaat, Natriumseleniet, Calciumjodaat, Thiamine Mononitraat, Niacinesupplement, Vitamine E-supplement, Calcium Pantothenaat, Pyridoxine Hydrochloride, Riboflavinesupplement, Biotine, Vitamine A-supplement, Vitamine B12-supplement, Vitamine D3-supplement, Foliumzuur.

Hound and Gato Lam en Lever Natvoer Samenvatting

Hound and Gato is een geweldige optie voor mensen die het totale asgehalte laag willen houden en toch nieuwe eiwitten zoals konijn, eend, forel, en natuurlijk lam in het dieet van hun kat willen opnemen.

Het merk heeft een geweldig perspectief en alles wat ik heb gezien van de eigenaar en gevonden toont een echte passie voor kwaliteit kattenvoer. U kunt de laatste prijs bekijken en meer reviews lezen op Amazon door hier te klikken.

Afsluitende gedachten

Het vinden van het juiste kattenvoer is een ingewikkeld proces dat nogal wat due diligence vereist – vooral als je op zoek bent naar kattenvoer met specifieke eisen.

Ik hoop dat je meer hebt geleerd over as in kattenvoer en een paar goede opties hebt om uit te kiezen!

Laat me weten wat je ervan vindt!

Inhoudsopgave