5 redenen waarom je vrouwelijke kat rolt en miauwt


Als u uw kitten enige tijd observeert, kunt u een aantal ongewone gedragingen opmerken. Sommige zijn nogal hilarisch, terwijl andere gewoon zo vreemd zijn.

Een daarvan kan je kat zijn die over de grond rolt en miauwt.

Waarom gebeurt dit? Waarom rolt en miauwt mijn poes?

Er zijn een aantal verklaringen voor dit gedrag. Je moet weten dat er altijd een reden is voor een bepaald kattengedrag.

Dus, laten we eens duiken in deze oorzaken!

1. Ze is loops

De meest voorkomende reden waarom een vrouwelijke kat zal rollen en miauwen, is omdat ze loops is.

Als uw kat niet is gesteriliseerd, gedrag zoals overmatige vocalisatie, rollen, steeds aanhankelijker worden, meer tegen je aan wrijven en spinnen, zijn duidelijke tekenen dat ze klaar is om te paren.

Tijdens deze periode miauwt ze luid om mannen in haar omgeving te laten weten dat ze geslachtsrijp is.

PetMD legt uit hoe een kat gemiddeld zeven dagen loops is en deze cyclus kan zich elke twee tot drie weken herhalen.

Katachtigen gaan meestal rond de leeftijd van 6-9 maanden in hun eerste loopsheid, maar dit kan nog eerder gebeuren, rond de leeftijd van 4 maanden.

Er zijn enkele methoden om hittetekens bij katten te voorkomen, zoals het gebruik van de Q-tip-methode. Toch is deze methode geen manier om er zeker van te zijn dat je kat niet overmatig blijft miauwen of rollen.

De enige manier om er zeker van te zijn dat je kat niet meer loops wordt, is door haar te steriliseren. De optimale leeftijd om een kat te steriliseren is ongeveer 4 tot 5 maanden oud, maar als uw kat ouder is dan dit, betekent dit niet dat u haar niet moet steriliseren.

Het is nooit te laat om een kat te steriliseren, op voorwaarde dat ze in goede gezondheid verkeert.

2. Haar territorium markeren

Kitten spelen liggend

Territoriaal gedrag wordt meestal gezien bij mannelijke katten, maar vrouwtjes kunnen het ook laten zien.

Als uw kat rondrolt en miauwt in een specifiek deel van uw huis, doet ze dit misschien om dat territorium als haar eigen territorium te claimen.

Dit gebeurt wanneer een kat zich bedreigd voelt, wat meestal is bij de komst van een nieuw huisdier in huis. Door rond te rollen, kan uw kat haar geur verspreiden met behulp van de geurklieren op haar poten, flanken en wangen.

Katachtigen hebben een sterke geur van geur: terwijl we 5 miljoen geursensoren in onze neus hebben, hebben katten er meer dan 200 miljoen, volgens Paws Chicago.

Omdat hun geur zo gevoelig is, markeert uw kat waarschijnlijk haar territorium op deze manier, laat de andere kat weten dat dit haar gebied is en dat ze er niet in de buurt mag komen.

3. Aandacht zoeken

Leuke witte kat die op zijn rug ligt te rusten

Je bent net thuisgekomen van je werk en je harige vriend wacht op je door rond te rollen?

Dit is misschien haar manier om je te vertellen dat ze wat aandacht wil! Ze miauwt ook, wat kan worden begrepen als haar oproep aan jou om samen wat quality time door te brengen.

Dit kan ook gebeuren wanneer jij en je gezinsleden net bezig zijn met een leuk spel. Het lijkt erop dat uw kitten ook deel wil uitmaken van het spel!

U kunt ook enkele andere tekenen zien dat uw kat wil spelen, zoals dat ze haar speelgoed naar u toe brengt.

Katten lijken misschien onafhankelijk en zelfvoorzienend, maar ze moeten met ons omgaan. De behoefte aan mentale stimulatie en communicatie met mensen hangt af van het ras en de socialisatie en leefomstandigheden van uw kat.

Elke kat moet echter aandacht en speeltijd krijgen van haar eigenaren. Dit is een geweldige manier voor jullie twee om samen tijd door te brengen en een band op te bouwen.

4. Haar rug strekken

Je poes rolt misschien gewoon rond om haar rug te strekken. Waarschijnlijk geniet ze hier gewoon zo van dat ze miauwt van tevredenheid!

Kijk maar naar de onderstaande video waarin een schattige kat rondrolt!

Net als wij hebben ook katten af en toe een goede stretch nodig. Alles uitgerekt is zo’n comfortabele positie dat sommige katten zelfs op hun rug kunnen slapen om zich volledig ontspannen te voelen.

Je moet je kat niet onderbreken als je haar zo ziet stretchen en miauwen – laat haar gewoon haar spieren een beetje ontspannen!

5. Het is etenstijd

Mooie kat met feloranje ogen die rollen

Katten zijn wezens van routine die niet van verandering houden en genieten van vertrouwde dingen. The Spruce Pets legt uit Hoe katten het niet goed doen met verandering, en zelfs een subtiele verandering in hun omgeving kan leiden tot stress.

Je kat zal dus een routine volgen en zal niet verwachten dat er veranderingen zullen optreden. Wat ze twee dagen op rij ziet gebeuren, verwacht ze op de derde dag.

Je poesje staat op je te wachten op de stoep, rolt rond en miauwt? Ze laat je waarschijnlijk weten dat het tijd is om haar te voeden!

Ik ga ervan uit dat je je kat elke dag op ongeveer hetzelfde tijdstip voedt, als je schema het toelaat.

Nou, je slimme harige vriendin weet wat haar te wachten staat, en ze wacht graag op haar smakelijke maaltijd door te rollen en te miauwen.

Natuurlijk weet de kat niet hoe laat het is, maar door je bewegingen en de manier waarop je haar maaltijden elke dag bereidt, herkent ze wanneer ze kan verwachten dat je haar voedt.

Conclusie

Dus, waarom rolt mijn poes rond en miauwt ze?

Dit betekent waarschijnlijk dat ze loops is. Overmatig miauwen en rollen zijn een van de meest voorkomende tekenen van hitte bij vrouwelijke katten.

U kunt verwachten dat dit gebeurt totdat uw kat zwanger wordt of u haar steriliseert.

Dit gedrag kan echter ook wijzen op andere dingen, zoals dat uw kat wil spelen, of dat ze haar territorium aan het markeren is. Het kan simpelweg betekenen dat je kat een mooie stretch krijgt!

Het is echt interessant om het gedrag van onze katten te observeren, omdat ze vol verrassingen zitten en zo leuk zijn om in de buurt te zijn.

Misschien wil je ook de verklaringen leren waarom een kat constant spint. Tot daar!