5 manieren om spinnenbeet op kat te herkennen en tips om te helpen


Katten die naar buiten mogen, gebruiken dit om hun omgeving te verkennen, maar ook om prooien te besluipen. Onze huiskatten zijn nog steeds natuurlijke jagers!

Terwijl ze in de natuur zijn, worden katten ook blootgesteld aan bepaalde gevaren, zoals beten van verschillende insecten. Een van hen is een spin.

De meeste spinnenbeten veroorzaken slechts kleine bijwerkingen en zijn meestal onschadelijk. Alle grotere spinnen zijn giftig, maar als algemene regel mogen ze niet levensbedreigend zijn voor uw kat.

Het is echter ook mogelijk dat uw kat wordt gebeten door een zeer giftige spin, wiens beet veel ernstiger symptomen kan veroorzaken.

Laten we meer leren over de 5 meest voorkomende tekenen van spinnenbeet op kat.

1. Bijtstreep

Kat met spinnenbeet

Soms ziet u misschien een zichtbaar merkteken van een spinnenbeet ergens op het lichaam van uw kat. Dit merkteken wordt meestal gezien als een kleine, rode bult.

Sommige katten kunnen met spinnen spelen, terwijl sommigen ze misschien opeten of zelfs doden. Hoe dan ook, deze twee dieren zullen elkaar waarschijnlijk tegenkomen in de buitenwereld, wat betekent dat een bange spin een kat kan bijten die toch een jager is!

Hoewel spinnenbeten op katten niet zo vaak voorkomen, zijn ze nog steeds mogelijk en sommige kunnen een zichtbaar bijtmerk achterlaten.

2. Roodheid en zwelling

Het volgende veel voorkomende symptoom van een spinnenbeet bij een kat is gelokaliseerde roodheid en zwelling.

Als u ziet dat uw kat plotseling intensief aan een bepaald deel van het lichaam krabt, moet u haar onderzoeken om erachter te komen of er roodheid of zwelling op de huid is.

Je moet heel zachtaardig en attent zijn wanneer je dit doet, omdat katten meestal erg goed zijn in het verbergen van hun wonden en pijn, dus je harige vriend laat je haar misschien niet zo gemakkelijk onderzoeken.

3. Gedragsveranderingen

lethargische kat

Het is ook mogelijk dat een kat enkele veranderingen in haar gedrag vertoont nadat ze is gebeten door een spin.

Dit verwijst meestal naar een kat die lethargisch wordt, en niet actief en energiek zoals ze meestal is.

Lethargie geeft hoogstwaarschijnlijk aan dat uw kat ongemak of pijn heeft en niet in de stemming is voor haar normale activiteiten.

4. Koorts

Een ander symptoom dat kan optreden als een spin uw kat bijt, is koorts.

Volgens WebMD heeft een kat koorts als haar lichaamstemperatuur hoger is dan 102,5º Fahrenheit.

Een koorts hoger dan 106º F kan zelfs de organen van een kat beschadigen, dus als uw kat koorts heeft, moet u onmiddellijk contact opnemen met een dierenarts.

5. Huidveranderingen

kat met huidproblemen

Naast roodheid en zwelling kunnen sommige katten ook verdere huidveranderingen ondergaan na een spinnenbeet.

Bijvoorbeeld U kunt een knobbel, blaarvorming of ulceratie opmerken Rond het gebied van de spinnenbeet op de huid van uw kat.

Als er plotseling iets als een grote knobbel op de huid van uw kat verschijnt, kunt u het beste een dierenarts raadplegen.

Hoe gevaarlijk zijn spinnenbeten voor katten?

Sommige spinnenbeten kunnen volledig onopgemerkt blijven, terwijl andere kunnen leiden tot duidelijke symptomen.

Bovendien zal de uitkomst afhangen van waar de spin het lichaam van uw kat bijt: een beet op de tong of in de mondholte zal aanzienlijk gevaarlijker zijn dan elke andere plaats op het lichaam.

Bovendien Sommige spinnen zijn extreem gevaarlijk voor katten, zoals de Black Widow.

Volgens VCA Animal Hospitals kan de beet van deze spin zelfs leiden tot spierpijn, krampen, braken en tremoren bij katten.

Hoe benader je de beet van een spin op een kat?

Kat met verband

Als u vermoedt dat uw kat is gebeten door een spin, Je moet thuis zelf koude kompressen op de bijtwond aanbrengen. Ik stel echter voor dat je je kat toch naar de dierenarts brengt voor controle.

Afhankelijk van de ernst van de steek, kan de dierenarts IV-vloeistoffen voorstellen om hydratatie bij uw kat aan te moedigen, of pijnstillers en spierverslappers om klinische symptomen onder controle te houden.

De dierenarts zal u adviseren over hoe u de bijtwond kunt reinigen en hoe u deze thuis verder kunt behandelen.

Natuurlijk moet u ook het gedrag, de eetlust en de stoelgang van uw kat tijdens de herstelperiode zorgvuldig in de gaten houden. Als u veranderingen opmerkt, moet u uw dierenarts opnieuw raadplegen.

Pas op dat buitenkatten niet de enigen zijn die gevaar lopen op spinnenbeten – we tellen allemaal meeer spinnen af en toe in onze huizen.

Je moet je best doen om ervoor te zorgen dat je huis vrij is van spinnen en spinnenwebben. Als je je kat naar buiten laat gaan, zorg er dan voor dat je op haar let en laat haar niet te ver ronddwalen zonder jouw toezicht.

Ik geloof dat je je kat niet helemaal wilt verbieden om naar buiten te gaan, maar je wilt er ook zeker van zijn dat ze geen gevaar loopt.

Als er bekende gevaarlijke spinnen in uw omgeving zijn, moet u overwegen een insecticide te gebruiken dat veilig is voor huisdieren.

Samenvatting

De meeste spinnenbeten hebben geen gevaarlijke gevolgen voor de gezondheid van uw kat: soms merkt u de beet van dit insect op de huid van uw kat niet eens op.

Er kunnen echter enkele tekenen van zijn, zoals roodheid en zwelling, bijtsporen en zelfs koorts en gedragsveranderingen.

Dit kan allemaal afhangen van de spin, maar ook van de plaats van de huid van de kat waar dit insect haar heeft gebeten.

Niettemin, zodra u tekenen van spinnenbeet bij uw kat opmerkt, is het het beste om een dierenarts te raadplegen.

Om spinnenbeten bij uw harige metgezel te voorkomen, moet u uw huis schoonhouden van deze insecten en uw kat in de gaten houden terwijl u buiten bent.