5 Egyptische Mau gemengde rassen (met foto’s)

De Egyptische Mau, gekenmerkt door zijn elegante gevlekte vacht, staat als een embleem van de rijke geschiedenis van Egypte en symboliseert oude beschavingen en hun verbinding met de kattenwereld. Vaak beschouwd als de snelste huiskat, betovert de Egyptische Mau met zijn smaragdgroene ogen en sierlijke lichaam, verhalen vertellend over de farao’s en de Nijl. Terwijl we ons verdiepen in de fascinerende wereld van zijn gemengde rassen, zullen we een tapijt van kenmerken en geschiedenissen tegenkomen, waarbij het beste van de Mau wordt gecombineerd met andere even boeiende rassen. Blijf lezen voor 5 fascinerende Egyptische Mau gemengde rassen.

garen kogelverdeler

De 5 Egyptische Mau Gemengde Rassen

1. Egyptische Mau x Bengaalse Kat

Deze combinatie combineert de oude charme van de Egyptische Mau met de rauwe wildernis van de Bengalen en brengt twee van de meest exotische gevlekte patronen in de kattenwereld samen. Afstammend van de Aziatische luipaardkat, geeft de Bengaal een vleugje wild, waardoor de tijdloze elegantie van de Mau wordt versterkt. Ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar een actieve, aanhankelijke en visueel opvallende metgezel, deze mix belooft schoonheid met een vleugje van het ongetemde.

Pros

 • Wilde verschijning
 • Actief en wendbaar
 • Aanhankelijk

Tegens

 • Vereist mentale stimulatie
 • Kan vocaal zijn
thematische pauze

2. Egyptische Mau x Ocicat

Ouderrassen van de Egyptische Mau Ocicat Mix
Afbeelding credit: (L) Don Mammoser, Shutterstock | (R) dien, Shutterstock

Een harmonieuze mix van twee rassen geïnspireerd door wilde katten, de Egyptische Mau en de Ocicat creëren een katachtige met een Ocelot-achtige aura. Deze mix zwelgt in zijn opvallende getikte gevlekte vacht, die zowel zijn erfgoed als de betoverende wildernis weerspiegelt. Een sociale en trainbare metgezel, het is op maat gemaakt voor gezinnen die verlangen naar een uniek en interactief huisdier met een voorouderlijke afstamming.

Pros

 • Sociaal
 • Trainbaar
 • Unieke vachtpatronen

Tegens

 • Heeft regelmatige interactie nodig
 • Kan territoriaal zijn
thematische pauze

3. Egyptische Mau x Toyger

Ouderrassen van de Egyptische Mau Toyger Mix
Afbeelding credit: (L) Don Mammoser, Shutterstock | (R) Kutikova Ekaterina, Shutterstock

Stel je een kat voor die de essentie van een miniatuurtijger vastlegt in combinatie met de sierlijke Egyptische Mau, en je hebt deze combinatie gevisualiseerd. Het met strepen doordrenkte ontwerp van de Toyger ontmoet de vlekken van de Mau en creëert een ras dat zowel zachtaardig als visueel boeiend is. Perfect voor huishoudens met kinderen, dit gemengde ras waardeert diepe familiebanden en straalt een ongeëvenaarde magnetische aura uit.

Pros

 • Zacht
 • Kan goed overweg met kinderen
 • Sterke band met familie

Tegens

 • Vereist regelmatige verzorging
 • Heeft verschillende gezondheidsproblemen
thematische pauze

4. Egyptische Mau x Savannah

Ouderrassen van de Egyptische Mau Savannah Mix
Afbeelding credit: (L) Don Mammoser, Shutterstock | (R) AJR_photo, Shutterstock

Deze mix begint aan een reis door de wilde savannes en de majestueuze Nijl en omvat avontuur en geschiedenis. Met het hoge, slanke frame van de serval-geïnspireerde Savannah en de gevlekte allure van de Egyptische Mau, is deze kat de belichaming van wilde esthetiek gecombineerd met oud charisma. Een ras voor diegenen die hoge energie en loyaliteit wensen in een pakket dat voortdurend de aandacht trekt. De Savanne erft het lange en magere lichaam van de serval, grote oren en avontuurlijke geest. Wanneer gemengd met de Egyptische Mau, combineert dit ras wilde esthetiek met de historische charme van de Mau.

Tegens

 • Kan veel onderhoud vergen
 • Kan een grotere leefruimte vereisen
thematische pauze

5. Egyptische Mau x Pixie-bob

Ouderrassen van de Egyptische Mau Pixie Bob Mix
Afbeelding credit: (L) Don Mammoser, Shutterstock | (R) COULANGES, Shutterstock

Het combineren van het gespierde silhouet van de bobcat-geïnspireerde Pixie-bob met de slanke Egyptische Mau resulteert in een ras dat zowel robuust als vorstelijk is. Pronkend met een kortere staart en een aanhankelijke houding, gedijt dit gemengde ras in familieomgevingen en biedt het een mix van kracht en gratie. Een heerlijke keuze voor wie op zoek is naar een kat met zowel hondachtige loyaliteit als een iconisch uiterlijk.

Bekend om zijn bobcat-achtige uiterlijk, brengt de Pixie-bob een kortere staart en een meer gespierde bouw, als aanvulling op de slanke elegantie van de Egyptische Mau.

Tegens

Kan dominant zijn
Heeft boeiende activiteiten nodig

kattenpoot diVider

Conclusie:

De allure van de Egyptische Mau ligt niet alleen in zijn historische betekenis, maar ook in zijn unieke eigenschappen die hem onderscheiden in de kattenwereld. Wanneer ze worden gemengd met andere rassen, zijn de resultaten katten die de erfenis van de Mau voortzetten en tegelijkertijd hun eigen onderscheidende kenmerken introduceren. Of je nu een Egyptische geschiedenisliefhebber bent of gewoon een kattenliefhebber, de Egyptische Mau en zijn gemengde rassen beloven in gelijke mate te betoveren en op te voeden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Sheila Fitzgerald, Shutterstock