5 effectieve huismiddeltjes voor opgeblazen katten


Bijna alle katten zullen minstens één keer in hun leven te maken krijgen met een opgeblazen gevoel. Dit kan worden veroorzaakt door ontoereikende eetgewoonten, maar kan ook optreden als gevolg van een ernstig onderliggend medisch probleem.

Enkele van de meest voorkomende symptomen van een opgeblazen gevoel bij katten zijn lethargie, gezwollen maag, bleek tandvlees, lage lichaamstemperatuur en herhaalde pogingen van een kat om over te geven.

Natuurlijk, als u deze tekenen opmerkt, moet u uw kat naar een dierenarts brengen om een volledig lichamelijk onderzoek bij haar uit te voeren.

Toch zijn er enkele stappen die u kunt nemen om uw opgeblazen kat thuis te helpen. Ik zou willen aanbevelen dat u in ieder geval vooraf een dierenarts raadpleegt over de symptomen van uw kat.

Laten we eens kijken naar vijf effectieve huismiddeltjes voor opgeblazen katten.

1. Gebruik een slow feeder

Langzame feeder

Het is mogelijk dat uw kat last heeft van een opgeblazen gevoel door te snel eten, wat kan leiden tot het inslikken van overtollige lucht.

Ik weet dat het heel moeilijk kan zijn om erachter te komen hoe je je kat kunt stoppen die je gewoon om voedsel smeekt, en dan zie je haar het even eten.

In deze situatie, Een slow feeder kan een ideale oplossing zijn. Zoals PetMD uitlegt, zijn dit kommen die in verschillende vormen zijn gemaakt en op een manier zijn aangewezen om het voor een kat moeilijker te maken om bij haar voedsel te komen.

Het gebruik van een kom als deze kan de hoeveelheid voedsel die uw kat in één keer eet aanzienlijk verminderen en daarom ook haar opgeblazen gevoel verminderen.

Er zijn ook enkele slow feeders aangewezen als puzzels die een kat moet oplossen, wat bovendien ook een manier is voor haar om mentaal gestimuleerd te worden.

Je kunt een voorbeeld van een slow feeder-kom voor katten zien in de onderstaande video.

2. Geef je kat meer kleinere maaltijden

Hoogstwaarschijnlijk geef je je kat twee of drie grotere maaltijden gedurende de dag.

Nou, als ze vluchtig is, kan dit soort voedingsschema de kans op een opgeblazen gevoel bij haar vergroten.

Het zou goed zijn om haar meer maaltijden op een dag te geven, met kleinere hoeveelheden voedsel natuurlijk. Deze maaltijden moeten gelijkmatig verdeeld zijn.

Kleinere maaltijden hebben minder kans om de maag van uw kat te rekken en een opgeblazen gevoel te veroorzaken dan haar dagelijks twee grote maaltijden.

Het zou ook handig zijn voor uw kat om een beetje water in één keer te drinken, omdat het consumeren van te veel water in één keer er ook voor kan zorgen dat ze een opgeblazen gevoel krijgt – net als bij het voedsel.

3. Introduceer meer natvoer in het dieet van uw kat

Devon Rex kitten eet natvoer van wit keramisch bord geplaatst

Als uw kat voornamelijk droogvoer eet, kan dit leiden tot uitdroging en een opgeblazen gevoel bij haar, omdat ze geen vocht in haar dieet heeft.

De oplossing hier is om natvoer in het dieet van uw kat te introduceren, of gewoon om de hoeveelheid te verhogen, als ze al een deel van dit voedsel als onderdeel van haar voeding heeft.

Je zou hier kunnen aarzelen, vooral als je veel tijd van huis doorbrengt. Gelukkig zijn er enkele dingen die hier kunnen helpen, zoals automatische natvoervoeders, zodat u uw kat natvoer kunt geven, zelfs als u niet in uw huis bent.

Natvoer is over het algemeen erg belangrijk en noodzakelijk in het dieet van uw kat, omdat het helpt haar gehydrateerd te houden en zeer rijk is aan eiwitten, wat sterke spieren bij katachtigen ondersteunt.

4. Elimineer melk uit haar dieet

Hoewel het beeld van een schattige kat die nipt aan een schoteltje melk een nostalgische is uit onze jeugdtelevisieherinneringen, is het cruciaal om te begrijpen dat melk geen natuurlijk of geschikt voedsel is voor katachtigen.

Niet alleen katten hebben geen melk nodig in hun dieet, maar het kan zelfs spijsverteringsproblemen bij hen veroorzaken, waaronder een opgeblazen gevoel.

Volgens Daily Paws zijn katten lactose-intolerant, wat betekent dat hun systemen niet zijn gemaakt om melk goed te kunnen verwerken, wat in veel gevallen resulteert in spijsverteringsproblemen.

Lactose is suiker die wordt gefermenteerd in de darm van een kat en een opgeblazen gevoel en winderigheid kan veroorzaken. Daarom, als u uw kat af en toe melk geeft, moet u stoppen en wachten tot de opgeblazen symptomen van uw kat beter worden.

Ik geloof dat je kat wel van melk houdt en je misschien vraagt om er wat van naar haar toe te brengen. Het is belangrijk dat je hier consistent blijft en niet opgeeft. Zelfs amandelmelk, die tegenwoordig wordt gebruikt als een gezondere versie van koemelk, wordt niet als volledig veilig beschouwd voor katachtigen.

Als je je kat nog steeds wilt opvrolijken met wat lekkers, en iets wilt toevoegen aan Haar dieet Naast haar gewone kattenvoer kun je altijd een dierenarts om advies vragen.

5. Geef je kat probiotica

De vrouw geeft de kat een probioticum

Probiotica zijn zeer gunstig voor de algemene gezondheid van een kat, omdat ze hen beschermen tegen infecties en ziekten, en kunnen ook hun opgeblazen gevoel verminderen.

East Shore’s Veterinary Hospital legt uit hoe de darm van een kat bestaat uit zowel goede als slechte bacteriën. In sommige situaties heeft een kat probiotica nodig om een goed uitgebalanceerde microflora tot stand te brengen.

Probiotica zullen de gezondheid van uw kat stimuleren en de kwaliteit van haar darmmicrobioom verbeteren, en daarom de kans op symptomen zoals een opgeblazen gevoel verminderen.

Voordat u begint met het geven van bepaalde probiotica aan uw kat, wilt u deze misschien met uw dierenarts bespreken.

Nogmaals, het beste idee is altijd om een dierenarts te raadplegen voordat u handelt met alles wat te maken heeft met de gezondheid van uw huisdier.

Conclusie

Een opgeblazen gevoel is erg ongemakkelijk voor katten. In deze situatie is er een overmatige hoeveelheid gas in hun maag, waardoor ze er groter uitzien dan normaal.

Sommige andere symptomen kunnen ook verschijnen, zoals buikpijn, lethargie, bleek tandvlees, enzovoort.

Deze aandoening kan het gevolg zijn van het feit dat uw kat te veel of te snel eet, maar kan ook wijzen op een ernstiger onderliggend medisch probleem, zoals darmparasieten, leverziekte of nierproblemen.

De eerder genoemde vijf huismiddeltjes voor opgeblazen katten zijn zeer effectief en kunnen u helpen bij het verminderen of zelfs elimineren van opgeblazen gevoel bij uw kat.

Toch wil ik nogmaals benadrukken hoe belangrijk het voor u is om de hulp van een dierenarts in te roepen. Samen met het genezen van het probleem, is het ook cruciaal om erachter te komen wat precies de oorzaak is van een opgeblazen gevoel bij uw kat.