4 fokkers met Maine Coon kittens te koop in South Carolina


Met hun unieke uiterlijk en indrukwekkende vocale bereik zijn Maine Coons het toonaangevende ras in populariteit in de Verenigde Staten.

Deze katten zijn groot en hebben geweldige persoonlijkheden. Ze zijn geweldige metgezellen voor individuen en gezinnen, en mensen van alle leeftijden.

Omdat dit ras natuurlijk zo wenselijk is, zijn er veel plaatsen om het in waarschijnlijk alle staten te krijgen. Maar het is voor iedereen gemakkelijker om dit raszuivere kitten te vinden met een betrouwbare fokker in hun staat. Hoe dichter bij uw locatie – hoe beter!

Dus alle mensen die in de Palmetto-staat wonen, hebben vandaag geluk. Hieronder brengen we u de lijst van 4 gerenommeerde fokkers met Maine Coon-kittens in South Carolina.

1. Caesarheadcoon Maine Coon Cattery, Greenville

Maine Coon kitten slapen onder deken

Dana Oxner is de fokker achter de Caesarheadcoon cattery – een kleine, thuisgebaseerde cattery in Greenville.

Dana fokt niet veel Maine Coons, dus ze heeft meestal een paar nesten per jaar. Ze is gericht op kwaliteit en niet op kwantiteit in haar fokproces.

Deze fokker legt uit dat Maine Coons intelligent, loyaal en zachtaardig zijn. Hun bijzonder geweldige eigenschap is dat ze helemaal ontspannen zijn in de buurt van andere katten, honden en kinderen.

Caesarheadcoon cattery toont actief hun katten in The International Cat Association lokaal, en soms zelfs reizen om ze te laten zien in nabijgelegen landen.

Dana fokt om de TICA Maine Coon rasstandaard en streeft ernaar om katten op te voeden met een geweldige gezondheid en temperament.

Al haar katten worden negatief getest op Hypertrofische Cardiomyopathie (HCM). Volgens Mia Godiksen is het Maine Coon-ras vatbaar om deze aandoening te ontwikkelen. Hoewel de werkelijke prevalentie niet bekend is, kan deze oplopen tot 9,5-26,3%

Dana besteedt ook speciale aandacht aan de voedingsbehoeften van haar katten. Terwijl sommigen van hen alleen een rauw dieet volgen, eten sommige anderen droogvoer van hoge kwaliteit.

Al haar kittens worden geleverd met een gezondheids- en genetische garantie en worden gevaccineerd en door de dierenarts gecontroleerd voordat ze de cattery verlaten. Dit gebeurt meestal tussen de leeftijd van 12-16 weken.

Als u besluit om bij deze fokker te kopen, betekent dit dat u een contract met hen aangaat, ermee instemmen om uw Maine Coon binnen te houden, te steriliseren / castreren op de afgesproken leeftijd en niet te declameren. U kunt hier meer te weten komen over alternatieven voor declameren.

Fokker Info

Locatie: Greenville, South Carolina

Website: Caesarheadcoon Maine Coon Cattery

E-mailadres: Caesarheadcoon@gmail.com

2. Cascade Mountain Maine Coons, in de buurt van de grens met Georgia

_Maine Coon kitten zittend in een groen gras

Deze cattery is sinds 1991 CFA en TICA-geregistreerd.

Veel van hun kittens zijn regionale winnaars, opperste grootkampioenen en zelfs internationale winnaars geweest in de fokkerij / show.

Cascade Mountain-fokkers kiezen hun fokkatten zorgvuldig, zoals om gezonde Maine Coons met geweldige persoonlijkheden groot te brengen.

Met een perfecte gezondheid als prioriteit, screenen deze fokkers hun fokkatten met gecertificeerde veterinaire cardiologen om te testen op de gezondheid van het hart. Alleen katten die DNA-negatief zijn getest op hypertrofische cardiomyopathie worden opgenomen in het fokproces.

Cascade Mountain-fokkers voeden hun kittens op in de sociale omgeving van hun huis. Ze worden door de dierenarts gecontroleerd en gevaccineerd volgens een schema en klaar om te vertrekken met hun nieuwe families op ongeveer 12 tot 14 weken oud.

Fokker Info

Locatie: South Carolina, in de buurt van de grens met Georgia

Website: Cascade Mountain Maine Coons

E-mailadres: mc@cascademountain.net

3. Hissy Fit Coons, Reizigers Rust

Rode gember tabby Maine Coon kitten kijken door raam in het zonlicht

Chad en Rhonda Lund zijn de eigenaren en fokkers achter Hissy Fit Coons cattery in Travelers Rest.

Ze zijn in 2013 begonnen met het fokken van Maine Coons. Hun belangrijkste doel is om gezonde, mooie en sterke Maine Coons te produceren met uitstekende persoonlijkheden.

Hun katten komen uit Europese bloedlijnen en worden geïmporteerd uit Rusland, Duitsland, Polen en Nederland.

Hissy Fit Coon cattery is geregistreerd bij de American Cat Fanciers Association, de International Cat Association en de Cat Fanciers’ Association.

Al hun kittens worden ontwormd, gevaccineerd en gecontroleerd met een erkende dierenarts voor het verlaten van de cattery, die ongeveer 12 weken oud is. Ze worden ook gesteriliseerd/gecastreerd na 11 weken.

De kittens van Hissy Fit Coon worden nooit gekooid en worden opgevoed in het huis van hun fokkers. Als u besluit om bij deze fokkers te kopen, krijgt u ook alle medische dossiers en registratiepapieren, evenals een kleine reismand en een zak voedsel die het kitten eet.

Als je een Maine Coon-liefhebber bent die zijn onderzoek grondig heeft gedaan, weet ik zeker dat je je ervan bewust bent dat deze kat niet goedkoop is.

Een Maine Coon kitten van Hissy Fit Coons cattery kost $ 2.500, met een niet-restitueerbare aanbetaling van $ 300 inbegrepen.

Fokker Info

Locatie: Travelers Rest, SC

Website: Sissende Coon

4. Lake View Coons Maine Coon Cattery, Taylors

klein schattig katje maine coon kijkt op

Dit is een CFA- en TICA-geregistreerde cattery met als hoofddoel het opvoeden van goed gesocialiseerde en gezonde Maine Coon-kittens.

Deze fokkers zijn gericht op het behoud van dit geweldige ras, in plaats van op het behalen van grote winst voor zichzelf.

Ze willen dat elk van hun kittens in een liefdevol en veilig huis wordt geplaatst.

Lake View Coons fokkers leggen uit hoe er verschillen zijn in de prijs van hun kittens, afhankelijk van hun achtergrond.

Als geen van zijn ouders een kampioenstitel heeft verdiend, het Maine Coon kitten kost $3000. Als een van de ouders een kampioenstitel heeft, De totale prijs voor een kitten is $ 3500.

Als beide ouders het hebben, dan is de prijs voor hun kitten $ 4000.

Al hun fokkatten zijn DNA-getest op hypertrofische cardiomyopathie en spinale musculaire atrofie.

Volgens de School of Veterinary Medicine aan de Universiteit van Californië is spinale musculaire atrofie een genetische ziekte die wordt gezien bij het Maine Coon-ras, gekenmerkt door progressieve instabiliteit met onstabiele gang en houdingsafwijkingen als gevolg van verlies van motorneuronen in het onderste ruggenmerg.

Lake View Coons kittens worden gechipt en gesteriliseerd / gecastreerd voordat ze naar hun eeuwige huizen vertrekken.

Deze fokkers evalueren de gezondheid en socialisatieniveaus van hun kittens en beslissen wanneer ze klaar zijn om te vertrekken. De geschatte leeftijd van vertrek ligt meestal tussen de 15-18 weken.

Fokker Info

Locatie: Geplande afspraken vereist!, 109 Shore View Ct, Taylors, SC 29687

Website: Lake View Coons Maine Coon Cattery

Facebook: Lake View Coons Maine Coon Cattery

Instagram: Uitzicht op het meer Coons Maine Coon Cattery

Laatste woorden

Daar heb je het – vier verantwoordelijke en betrouwbare fokkers met Maine Coon-kittens te koop in South Carolina!

De Maine Coon is een heel bijzonder kattenras dat niet zomaar zo populair is geworden. Dit huisdier zal je dagen echt opfleuren. Het hebben van zo’n harige vriend is onbetaalbaar!

Maar je moet hier natuurlijk voorzichtig zijn. Omdat Maine Coons zo wenselijk en wijdverspreid zijn, zijn er ook veel onverantwoordelijke individuen die katten verkopen alleen voor persoonlijk gewin, zonder zich zorgen te maken over hun gezondheid en welzijn.

Daarom raad ik u aan om contact op te nemen met een van deze fokkers die we op onze lijst hebben genoemd. Met hen hoef je je geen zorgen te maken, want ze doen al hun inspanningen om gezonde Maine Coons met een aangenaam temperament groot te brengen en streven ernaar dit kostbare ras te behouden en te verbeteren.

Verwijzingen:

[1] Godiksen MT, Granstrøm S, Koch J, Christiansen M. Hypertrofische cardiomyopathie bij jonge Maine Coon-katten veroorzaakt door de p.A31P cMyBP-C-mutatie – de klinische betekenis van het hebben van de mutatie. Acta Vet Scand. 2011 Feb 9;53(1):7. DOI, Geraadpleegd op 30 juni 2023.