3 redenen voor een witte kattenpoep en tips om te helpen


De poep van je kat is waarschijnlijk niet het onderwerp waar je graag over praat. Sterker nog, niemand wil het over iemands poep hebben!

Maar het belangrijkste om hier te begrijpen is dat je veel kunt leren van de ontlasting van je kat. TDe manier waarop haar uitwerpselen je iets kunnen vertellen over haar algehele gezondheid, en vooral over de gezondheid van het maag-darmstelsel van je kat.

Natuurlijk moet je eerst weten dat de poep van een normale kat donkerbruin moet zijn en goed gevormd moet zijn in de vorm van een worst.

Witte kattenpoep is dus niet precies wat je verwacht te zien. Toch hoef je niet in paniek te raken, want er zijn een paar verklaringen voor dit voorval.

Laten we ze eens bekijken, evenals oplossingen voor elk van hen.

1. Dieet

Kat die een dump neemt

Elke verandering in het dieet van uw kat kan ervoor zorgen dat haar uitwerpselen er anders uitzien dan normaal.

Als de poep van uw kat wit is, Dit zou kunnen betekenen dat ze de laatste tijd een grotendeels rauw dieet eet. Rauw vlees en botten kunnen ervoor zorgen dat de uitwerpselen van uw kat er bleker uitzien dan normaal.

Als ze geen symptomen van ziekte vertoont, zoals koorts, lethargie, gebrek aan eetlust en dergelijke, hoef je je waarschijnlijk geen zorgen te maken.

Toch mogen de uitwerpselen van je kat niet wit zijn, vooral niet voor een langere periode. Als u dit een paar dagen achter elkaar hebt opgemerkt, moet u een dierenarts raadplegen.

Hoe op te lossen?

Als u twijfelt over het dieet van uw kat en haar reactie op bepaalde voedingsmiddelen, is uw dierenarts de beste persoon om u advies te geven.

Hij zal het ideale dieet aanbevelen op basis van de leeftijd, het ras en de levensstijl van uw kat.

Misschien is het tijd voor je harige vriend om wat nieuw eten uit te proberen! Je moet hier alleen niet zelf over beslissen, omdat katten gevoelige magen hebben en mogelijk niet goed reageren op frequente dieetveranderingen, vooral als ze niet door een dierenarts zijn voorgeschreven.

2. Darmparasieten

Darmparasieten zijn de meest voorkomende reden voor witte uitwerpselen bij katten. Volgens de kattenpoepkleurenkaart zul je het waarschijnlijk opmerken witte vlekken in de poep van de kat, dat is een teken van lintwormen.

VCA Animal Hospitals legt uit hoe lintwormen platte darmparasieten zijn die meestal worden gezien op het oppervlak van vers gepasseerde uitwerpselen.

Katten pikken meestal lintwormen op tijdens het verzorgen of als reactie op een vlooienbeet, waarbij ze per ongeluk de vlo inslikken.

Lintwormen passeren eerst hun tussengastheer – de vlo – en vervolgens infecteren ze de kat. Witte poep is het meest voorkomende symptoom van lintwormen bij katten.

Sommigen kunnen ook braken ervaren en sommigen verliezen zelfs gewicht, maar dit gebeurt alleen als er een groot aantal lintwormen in de darmen van de kat zit.

Hoe op te lossen?

Zodra u witte poep bij uw kitten opmerkt, moet u contact opnemen met uw dierenarts.

De behandeling van darmparasieten omvat anthelmintica, die aan de kat worden gegeven als een injectie of een tablet.

In de meeste gevallen zal een kat drie dagen na de ontworming prima en volledig vrij van wormen zijn.

3. Galwegobstructie

kattenpoep in een zand

Witte kattenpoep kan helaas wijzen op een ernstiger gezondheidsprobleem bij katten, bekend als galwegobstructie.

PetMd legt uit hoe gal een geelgroene vloeistof is die wordt gemaakt en vrijgegeven door de lever van de kat.

Nadat het is gemaakt, wordt de gal opgeslagen in de galblaas van de kat, waar het wordt bewaard totdat de kat het voedsel inneemt.

Wanneer een kat voedsel eet, wordt de gal vervolgens vrijgegeven in haar dunne darm, waar ze het verteringsproces helpt.

Als het galkanaal is geblokkeerd, kan de gal de darm niet binnendringen en dit is wanneer de galwegobstructie optreedt.

Witte kattenpoep is een van de meest voorkomende symptomen van deze aandoening, samen met lethargie, gebrek aan eetlust, braken en geelzucht.

Hoe op te lossen?

Galwegobstructie bij katachtigen vereist een onmiddellijk bezoek aan de dierenkliniek.

U moet alle symptomen die u hebt opgemerkt aan de dierenarts uitleggen en ook vertellen of uw kat onlangs verwondingen heeft opgelopen. De dierenarts zal een bloedtest en een urineonderzoek uitvoeren om de diagnose te stellen.

De behandeling zal afhangen van de exacte oorzaak van galwegobstructie bij de kat, dus het kan omvatten vloeistoffen om te helpen met de uitdroging, of antibiotica om de infectie te beheersen.

Deze aandoening is behandelbaar, maar het is uiterst belangrijk om het te detecteren Op tijd.

Laatste gedachten

Is witte kattenpoep normaal? Nee, zeker niet. Dit is niet iets dat katteneigenaren vaak zullen zien, maar het is belangrijk dat je weet dat dit niet is hoe de uitwerpselen van je kat eruit horen te zien.

De ontlasting van een normale kat is bruin en alle andere kleuren kunnen wijzen op een bepaald probleem bij uw kitten.

De witgekleurde ontlasting kan betekenen dat uw kat de laatste periode vooral rauw voedsel heeft gegeten, waardoor haar uitwerpselen er bleker uitzagen.

Maar dit kan ook een teken zijn van lintwormen, of zelfs een ernstig medisch probleem, zoals galwegobstructie.

Daarom moet je witte kattenpoep niet negeren, maar meteen je dierenarts raadplegen. Hoe sneller u reageert, hoe eerder uw huisdier weer normaal zal zijn.

Ik weet dat niemand de poep van zijn kat wil observeren, omdat dit zeker niet klinkt als een leuke manier om je tijd door te brengen.

Toch, als je weet dat dit je kan laten zien of alles in orde is met de gezondheid van je harige vriend – ik weet zeker dat jullie allemaal klaar zijn om dit offer te brengen!