29 leuke dingen om met je kat te doen

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer je een van de links op deze pagina gebruikt om iets te kopen.

Katten zijn van zichzelf al erg leuk! Ze kunnen zowat alles in een speeltje veranderen en elke saaie gebeurtenis in een spelletje. Maar als je nog een stapje verder wilt gaan, heb ik een lijst samengesteld met 29 leuke dingen die je met je kat kunt doen!

Laten we beginnen!

1. Clicker Train Je Kat

Mijn absolute favoriete activiteit om met je kat te doen en mijn nummer één aanbeveling is clickertraining. Clicker training is het proces van het aanleren van nieuw gedrag aan je kat met behulp van positieve bekrachtigingstechnieken. Hoewel het er misschien ingewikkeld en vervelend uitziet, is het eigenlijk vrij eenvoudig – vooral als je kat gemotiveerd wordt door voedsel! U gebruikt een clicker om uw kat te laten weten dat de exact moment dat ze het juiste gedrag hebben gedaan en je beloont ze met voedsel. U kunt uw kat leren te high-fiven, in een reismandje te stappen, door een hindernisbaan te rennen, of wat u zich maar kunt voorstellen.

Niet alleen is dit een leuke activiteit voor zowel u als uw kat, maar het kan uw kat ook mentaal gestimuleerd houden en zelfs stress verlichten.

Nog beter, is dat je niet veel nodig hebt om te beginnen! Gewoon een richtstok, een clicker, en slechts een beetje vastberadenheid. Het team Cat School heeft een geweldige clickertraining startkit die je kunt vinden op Amazon. Het bevat ook een aantal basisinstructies om te beginnen. Kijk eens naar deze video om meer te leren over clickertraining en alle mogelijkheden!

2. Vertel je kat dat je van ze houdt met een knipoog

Ja, je kunt met je kat communiceren door te knipperen! In het wild is het gevaarlijk om je ogen te sluiten! Dat is een deel van de reden waarom katten eigenlijk niet hoeven te knipperen op dezelfde manier als wij dat doen (je kunt daar hier meer over lezen). In plaats daarvan gebruiken katten het knipperen of het zachtjes sluiten van de ogen om comfort, vertrouwen en ontspanning over te brengen. Dat betekent dat knipperen een van de beste manieren is om met uw kat te communiceren in een taal die zij begrijpen. Gerenommeerd kattenexpert Jackson Galaxy legt in de video hieronder uit: “Een van de enige manieren waarop we kunnen inzoomen en een directe relatie met een kat kunnen krijgen, is door te knipperen.”

Maak gewoon voorzichtig oogcontact met je kat (zonder direct te staren) wanneer ze zich al op hun gemak voelen en knipper dan langzaam met je ogen. Als alles goed gaat, zal je kat langzaam naar je terug knipperen om je te laten weten dat ze je vertrouwen en van je houden!

U kunt meer leren over deze techniek direct van Jackson Galaxy in de video hieronder!

3. Leer uw kat aan de lijn lopen

lopen aan de lijn met uw kat voor een leuke activiteit

Ik ben een grote fan van aan de lijn wandelen met je binnenkatten! Je kunt zelfs een foto van mij en mijn kat Debbie zien op mijn over pagina. Een tuigje is de beste manier om dit te doen en hoewel je je misschien een beetje dom voelt in het begin als je ziet hoe opgewonden en geïnteresseerd je kat is in de hele nieuwe wereld om hen heen, zal die verlegenheid vervagen!

Afhankelijk van je kat, kan het even duren voor ze aan het proces gewend zijn. Als je begonnen bent met onze eerste katachtige activiteit, clickertraining, dan heb je al een geweldig systeem om je kat te belonen voor het dragen van het tuigje!

Het team van de Anti-Cruelty Society schreef over hoe je je kat aan de lijn kunt trainen en zij stellen voor dat je begint met het eenvoudigweg trainen van je kat om binnenshuis een tuigje te dragen, ruim voordat je je eerste uitstapje naar buiten maakt.

Ik zal nog veel meer schrijven over het trainen van je kat aan de lijn, samen met het aanbevolen tuigje, maar voor nu, stel ik voor dat je dit eenvoudige en budgetvriendelijke tuigje op Amazon bekijkt, dat is alles wat je nodig hebt om te beginnen!

4. Geef Je Kat Wat Catnip…En Kijk Ze Gaan Gek!

Als je wel eens in de buurt van katten bent geweest, weet je waarschijnlijk wel dat kattenkruid ze helemaal wild maakt! Dierenarts Ramona Turner legt uit dat “wanneer katten kattenkruid ruiken, zij verschillende gedragingen vertonen die gebruikelijk zijn voor poezen in het seizoen (krolse poezen): Ze kunnen met hun kop en lichaam over het kruid wrijven of springen, rondrollen, vocaliseren en speekselen. Deze reactie duurt ongeveer 10 minuten, waarna de kat tijdelijk immuun wordt voor de effecten van catnip gedurende ongeveer 30 minuten. De reactie op kattenkruid is erfelijk; ongeveer 70 tot 80 procent van de katten vertoont dit gedrag in aanwezigheid van de plant. Bovendien heeft catnip geen effect op kittens totdat ze ongeveer zes maanden oud zijn en geslachtsrijp beginnen te worden.”

Ik heb veel geleerd alleen al in dat snelle citaat! Dus als je een kitten hebt, moet je verder gaan met een andere leuke kattenactiviteit, maar als je een volwassen harige vriend hebt, is het misschien tijd voor kattenkruid! Kijk hoe deze domme katten de catnip golf berijden in de video hieronder!

Als het gaat om het kopen van kattenkruid, houd ik het graag eenvoudig en ga ik voor de bulkopties. Mijn favoriet is Cat Crack (die je hier op Amazon kunt zien). Het is veel krachtiger dan sommige van de andere opties (althans voor mijn kat) en de prijs is goed.

5. Geef uw kat een kartonnen doos

Terwijl de meeste mensen zijn vrij blij om zo ongeveer alles geleverd in 2 dagen met Amazon Prime, katten zijn ook vrij blij om veel meer dozen in het huis te hebben. Of het nu kauwen op karton, het creëren van een gezellig bed, of het spelen van een spel van kat en muis met je benen katten lijken te krijgen een eindeloze hoeveelheid plezier van een eenvoudige kartonnen doos.

Als je een beetje interactiever wilt worden, probeer dan een klein gat ter grootte van een kat in het karton uit te snijden en de bovenkant af te dichten. Dit verandert een eenvoudige kartonnen doos in een exclusief clubhuis voor alleen katten. Je kunt er ook een beetje kattenkruid in gooien om de boel wat spannender te maken!

6. Plaats een vogelvoederhuisje voor je kat (en kijk uit naar het gekwetter van de kat)

Katten houden ervan om naar vogels te kijken en een goed geplaatst vogelvoederhuisje kan je kat uren van opwinding en mentale stimulatie geven. Maar dit zijn niet alleen activiteiten voor je kat…dit zijn leuke activiteiten voor jullie allebei!

Dus nadat je je vogelvoederhuisje hebt gemonteerd (dit is degene die ik aanbeveel), leun achterover, en kijk hoe je kat iets doet wat je misschien nog nooit hebt gezien: het kittige gekwebbel.

Katten babbelen typisch als reactie op prooien en ik zie dit het vaakst bij vogels. Uw kat zal aandachtig naar de vogel staren en dan snel met zijn kaak klapperen (zoals u zou doen als u het echt koud had) terwijl u een zacht miauwtje laat horen. Het is leuk om naar te kijken en u kunt er allebei van genieten om bij het raam te zitten en de vogels voorbij te zien komen. Om je te laten weten wat je te wachten staat, bekijk deze complicatie van kletsende katten eens!

7. Toliet Train Uw Kat

Misschien heb je de clickertraining onder de knie en wil je dingen naar het volgende niveau brengen met volledige toilettraining voor je katachtige huisgenoot! Kattentraining kan veel voordelen hebben, van het besparen op kattenbakvulling tot het niet dagelijks hoeven schoonmaken van de kattenbak! Toch kan het een beetje vreemd zijn om per ongeluk binnen te lopen terwijl uw kat zijn behoefte doet en geduldig buiten de badkamer te moeten wachten tot u aan de beurt bent!

Niet elke kat zal in staat zijn om snel zindelijkheidstraining onder de knie te krijgen, maar als je bereid bent om het een kans te geven, moet je een product als CityKitty gebruiken (klik hier om het op Amazon te bekijken). Dit helpt u om uw toilet om te bouwen tot een kattenbak en langzaam over te stappen van strooisel naar een gewoon toilet. Als je het product in actie wilt zien, kun je hier een video bekijken. Let wel, als ik zeg “in actie” dan bedoel ik dat ook echt.

Met andere woorden, als je op die video klikt, zul je een kat zien poepen!

8. Verstop traktaties in het huis

Het kan even duren voordat je kat het doorheeft, maar als je begint met het verstoppen van traktaties rond het huis, zal je kat er uiteindelijk achter komen dat verkennen kan leiden tot snacktijd! Zoals veel van de activiteiten op deze lijst, kan het spelen van kleine spelletjes als deze uw kat mentaal gestimuleerd en actief houden, terwijl het u constant vermaak biedt. Als u dit volhoudt, zult u uiteindelijk merken dat uw kat op een natuurlijke manier dezelfde gebieden gaat verkennen in de hoop op een snack.

Dit is vrij gelijkaardig aan wat uw kat in het wild zou doen, aangezien zij rond kleine hoekjes en spleten zouden zoeken waar klein wild zich zou kunnen verbergen! Je zult veel plezier beleven aan het verstoppen van traktaties voor je kat met toenemende moeilijkheidsgraad en dit kan ook een leuk spel zijn voor kinderen!

9. Introduceer een voedselpuzzel

Vergelijkbaar met onze laatste activiteit, zal het introduceren van een voedselpuzzel uw kat actief houden terwijl u zich vermaakt. Het is misschien niet zo leuk als het verstoppen van voedsel rond het huis, maar het geeft je nog steeds veel entertainment en houdt je kat gelukkig! Mijn favoriet is de Catit voedselboom en u kunt de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Bekijk het in actie!

10. Borstel uw kat

Uw kat borstelen is eenvoudig, leuk, en heeft voordelen voor zowel u als uw kat! Uw kat krijgt een schonere en gezondere vacht terwijl hij de aandacht krijgt waar hij zo van houdt.

Maar er zijn ook enkele grote voordelen voor u! Volgens Melanie Greenberg, Ph.D. “komt er bij het aaien van uw kat oxytocine vrij, het bindingshormoon of ‘knuffelstofje’, waardoor u zich minder gestrest kunt voelen”

Dat betekent dat dit niet alleen iets leuks is wat je met je kat kunt doen, maar ook een geweldige manier voor jullie beiden om gezond te blijven! Terwijl ik adviseer u krijgt een mooie kat borstel (dit is mijn favoriet op Amazon) alles wat je echt nodig hebt is je hand!

11. Teken een foto van je kat

Zelfs als je niet echt een kunstenaar bent, kan het tekenen van een tekening van je kat heel leuk zijn! Het zal je ook helpen je kat te waarderen, omdat je de tijd neemt om echt aandacht te besteden aan de kenmerken van je katachtige vriend. Dit kan ook erg leuk zijn als u kinderen heeft, want iedereen zal een andere variant van uw kat bedenken zodra de pen op papier gaat! De kans is groot dat uw kat van de aandacht zal genieten, maar zorg er wel voor dat u het langzame knipperen (zie nummer 2) oefent terwijl u uw katachtige onderwerp bestudeert!

12. Doe een dutje

Wat kan er makkelijker zijn?

Als je een dutje doet met je kat, doe je mee aan een van hun favoriete activiteiten en kun je zelf ook even uitrusten! Dit kan vooral leuk zijn voor uw kat als u uw kat gewoonlijk niet bij u in bed laat slapen. In dat geval zou een dutje met hun mens een echte traktatie zijn!

13. Kijk YouTube met je kat

Hoewel het misschien verleidelijk is om de nieuwste complicatie van kattenvideo’s op YouTube te bekijken en dat een leuk ding te noemen om met je kat te doen, waar ik het hier echt over heb is het kijken naar video’s voor katten in plaats van video’s van katten!

En er is een groot verschil!

Er zijn duizenden video’s voor katten op Youtube waarvan de meeste close-up shots van vogels, eekhoorns, en muizen bevatten. Hoewel niet alle katten sterk zullen reageren als je iets vindt wat je kat leuk vindt, is er een goede kans dat je hun aandacht krijgt. Zorg ervoor dat het volume aan staat, zodat uw kat alle geluiden kan horen die de kleine beestjes maken. Mijn eigen kat kijkt heel graag naar deze video’s, maar verliest na een paar minuten haar interesse. Maar niet voordat ze een paar rondjes om de laptop heeft gemaakt om uit te zoeken waar die vogels zich verstoppen!

U kunt hier klikken om een lijst van video’s op Youtube te zien, maar een eenvoudige zoekopdracht is ook voldoende!

14. Maak een hindernisbaan voor je kat

Het maken van een hindernisbaan of uitdagingszone voor je kat kan super leuk zijn! Dit kan ook een leuke zijn voor kinderen, zolang ze oud genoeg zijn om te begrijpen hoe ze de baan veilig kunnen maken.

De makkelijkste manier om dit te doen is om je hindernisbaan te bouwen in een gebied waar je kat typisch doorheen loopt. Maar dwing je kat niet om iets te doen wat ze niet willen doen of zet ze niet vast in een gebied. In plaats daarvan kun je je positieve bekrachtigingsvaardigheden gebruiken (zie leuke katachtige activiteit #1) om je kat aan te moedigen zich met je hindernisbaan bezig te houden voor een traktatie of een aai!

Bijvoorbeeld, om een springuitdaging te maken kun je elk zacht materiaal uit het huis gebruiken (toiletpapier of papieren handdoeken werken geweldig) en een barrière bouwen waar je kat overheen moet springen voor een traktatie. U kunt de hoogte van de toren langzaam opvoeren om te zien hoe hoog uw kat kan springen! De meeste katten hebben een verticale sprong van ongeveer 2 meter, maar misschien is uw kat wel de Michael Jordan van de katachtigen!

Je zult het nooit weten tenzij je een wc-papier springen uitdaging maakt!

Er zijn honderden video’s als deze op YouTube, maar hier is een van mijn favorieten:

14. Zorg voor een nieuwe katachtige vriend

Deze leuke katachtige activiteit zal niet voor alle katten zinvol zijn, maar als je kat toevallig houdt van nieuwe katachtige vrienden (zoals mijn kat doet) dan kan het introduceren van een pleegkat of kitten in uw huis heel leuk zijn! Dit werkt het beste als u kittens in huis neemt, omdat die veel vrolijker zijn en het waarschijnlijk leuker vinden om een nieuwe kat te ontmoeten.

Weet je niet zeker wat fostering is?

Het is simpel! Over de hele wereld zijn er asielen die hulp nodig hebben om voor de dieren te zorgen die ze onder hun hoede hebben. Ze hebben tijdelijke huizen nodig zodat de katten en kittens uit het asiel kunnen tot ze klaar zijn voor adoptie. In de VS kunnen kittens pas geadopteerd worden als ze 8 weken oud zijn en minstens 2 pond wegen. Dat betekent dat kittens in het asiel die onder dat gewicht zitten een plek nodig hebben waar ze heen kunnen terwijl ze opgroeien en uw huis is de perfecte plek!

Ik ben een grote fan van pleegkittens. Niet alleen heb je plezier, maar je krijgt ook de kans om een kitten (of kittens) in nood te helpen opvoeden en socialiseren! Het enige wat je hoeft te doen is contact opnemen met je lokale opvang en hen laten weten dat je een pleegouder wilt worden. Elke opvang heeft zijn eigen proces om pleegouder te worden.

Maar houd in gedachten dat sommige katten GEEN kitten in huis willen hebben. Dus je moet een goed begrip hebben van je eigen katachtige voordat je een vriendje mee naar huis neemt. U moet er ook voor zorgen dat uw kat op de hoogte is van alle vaccinaties en uw dierenarts raadplegen, omdat het in huis nemen van een nieuw kitten (zelfs tijdelijk) uw kat kan blootstellen aan een verscheidenheid van aandoeningen.

15. Speel kiekeboe

Yep, de meeste katten vinden het heerlijk om een spelletje kiekeboe te spelen! Het enige wat je hoeft te doen is de aandacht van je kat te krijgen en je dan onmiddellijk achter een muur of hoekje te verstoppen. Wacht een paar seconden en gluur dan weer om het hoekje! Als je het goed doet, zul je het weten want je kat krijgt ineens wijde ogen en is zeer geïnteresseerd! Als je niet de reactie krijgt die je verwacht, probeer dan een speeltje om het hoekje te laten bungelen om je kat te laten weten dat je het meent!

Je zou ook kunnen proberen een spelletje kiekeboe te spelen met behulp van een paar dekens! We weten al dat veel katten graag onder dekens kruipen, wat het perfecte spelletje verstoppertje oplevert!

Als je op zoek bent naar een demonstratie van kiekeboe op expert-niveau, bekijk dan de video hieronder! Merk op hoe de papegaai “kiekeboe” roept om iedereen te laten weten precies wat er aan de hand is. Het is volledig optioneel, maar je zou dat ook moeten proberen!

16. Poets de tanden van uw kat

Oké, dit is misschien niet de meest leuke dingen die je met je kat kunt doen, maar voordat je verder gaat met de volgende, weet dat sommige katten het echt leuk vinden om hun tanden gepoetst te krijgen! Dat komt omdat de moderne tandpasta voor katten verdomd goed smaakt! Nog beter, je kunt zelfs tandpasta krijgen die niet eens gepoetst hoeft te worden. U kunt hier meer lezen over de beste tandpasta voor uw kat.

Zelfs als uw kat het niet leuk vindt om zijn tanden te laten poetsen (en het in plaats daarvan gewoon tolereert), is het nog steeds een geweldige activiteit om met uw kat te doen vanwege alle gezondheidsvoordelen! VCA Hospitals legt uit: “Parodontale aandoeningen zijn een van de meest voorkomende en ernstige gezondheidsproblemen bij huisdieren, en ongeveer 70% van de katten heeft er last van tegen de leeftijd van 3. Preventie thuis is net zo belangrijk als regelmatig tandenpoetsen door dierenartsen. Als u uw kat niet thuis de tanden laat schoonmaken, zal de parodontale aandoening bij katten zich verder ontwikkelen, ongeacht de zorg van uw dierenarts.

Ja, het poetsen van de tanden van uw kat is dat belangrijk is!

17. Download een app voor uw kat

Als je een tablet en een kat hebt, dan ben je in business! Gezien de populariteit van katten op het internet, is het verrassend dat de eerste app ooit gemaakt niet voor katten was! In plaats daarvan zijn er slechts een handvol apps beschikbaar, maar ze draaien allemaal om hetzelfde idee: je kat krijgt de kans om een digitale prooi te vangen!

Wat er vervolgens gebeurt hangt af van de app, maar in het geval van Paint for Cats laat elke tik van je tablet een klodder digitale verf vallen. Je houdt een schilderij over gemaakt door je favoriete katachtige! Het enige wat je nog moet doen is een lijst kopen en het meesterwerk aan je muur bevestigen!

Je vraagt je misschien af of je kat aan je tablet gaat krabben als ze deze spelletjes spelen. Hoewel ik geen persoonlijke ervaring heb met deze specifieke activiteit, legt het team eNCATechReport uit dat na het testen van een paar dozijn apps met verschillende katten ze geen problemen hebben gehad met krabben. Maar geen garanties!

Ze vonden ook dat de meest populaire app Cat Fishing 2 is die je hier kunt vinden. Als kanttekening, ik hou van het feit dat ze een vervolg hebben uitgebracht!

18. Play With Da Bird

Hoewel je met zowat elk speeltje zou kunnen spelen, en voor veel katten is een verfrommeld stukje knisperpapier alles wat je nodig hebt, is mijn absolute favoriete kattenspeeltje Da Bird. Dit speeltje heeft ronddraaiende veren waar de meeste katten helemaal gek van worden! Als je kat liever dingen op de grond najaagt (in plaats van prooien in de lucht) kun je het ook over de grond slepen. U kunt hier klikken voor de laatste prijs van Da Bird en bestellen bij Amazon.

Ik heb echt nog nooit een kat ontmoet die niet met Da Bird wilde spelen, maar je moet uitzoeken of je kat meer geïnteresseerd is in prooien zoals vogels en motten of dingen die kruipen zoals sprinkhanen en andere insecten. Als je dat eenmaal weet, is het tijd om te spelen!

Een snelle opmerking: ELK kattenspeelgoed kan worden vernietigd, uit elkaar gehaald, en mogelijk opgegeten. Dat wil je absoluut niet. Houd uw kat dus altijd in de gaten als u met een speeltje speelt en zorg ervoor dat u het speeltje veilig opbergt op een plaats waar uw kat er later niet bij kan.

Met dat woord van voorzichtigheid, vraag je je misschien af waarom je geen laserpointer zou gebruiken?

Laserpointers kunnen heel leuk zijn, maar helaas kan uw kat nooit de voldoening krijgen van het daadwerkelijk vangen van hun prooi. In plaats daarvan is de laatste wijzer eeuwig buiten bereik! Na verloop van tijd kan dit behoorlijk frustrerend zijn voor katten! Dus hoewel af en toe een laserpointer niet slecht is, zou ik het niet de nummer één activiteit voor uw kat maken en het is altijd goed om af en toe wat ander speelgoed in te zetten dat ze tenminste veilig kunnen vangen!

En als je Da Bird nog niet eerder in actie hebt gezien, bekijk dan de video hieronder! Je kunt zien hoezeer Da Bird echt op een vogel lijkt die door het huis vliegt!

19. Bouw een Kattenboom

Als je handig bent en wat basisgereedschap hebt, kun je je eigen kattenboom bouwen! Er zijn tonnen van instructies en how-to gidsen op YouTube en het hangt allemaal af van wat voor soort kat boom die u wilt bouwen! Als het je eerste keer is, stel ik voor dat je begint met iets heel eenvoudigs of zelfs overweegt om je bestaande kattenboom aan te vullen.

Terwijl de meeste kattenbomen tapijt of ander materiaal bevatten dat krabvriendelijk is, kun je eigenlijk een kattenboom volledig van PVC en plastic beddengoed bouwen! Deze stijl van kat boom kan zeer eenvoudig te bouwen en het is mogelijk om schoon te maken met water en zeep!

20. Maak sociale media voor uw kat

Het maken van een social media account voor je kat kan erg leuk zijn, maar het kan ook verrassend winstgevend zijn! De wijlen, grote Tardar Sauce (aka Grumpy Cat) heeft een netto waarde van meer dan $99 miljoen!

Oké, jij en je kat zullen het misschien niet zo groot maken als Tardar Sauce, maar zelfs een paar volgers voor je harige katachtige vriend zou al heel leuk zijn! Om te beginnen, alles wat je nodig hebt is een telefoon en een social media account! Je kunt zowat elk platform gebruiken, maar Instagram en YouTube lijken het populairst te zijn voor katachtige beroemdheden!

Zorg ervoor dat je foto’s maakt die pronken met de unieke persoonlijkheid of look van je kat! Als je niet zeker weet hoe je met je kat kunt pronken, kies dan een van de leuke dingen uit deze lijst en ga aan de slag! Je kunt altijd beginnen met clickertraining (ik zei toch dat het mijn favoriet was) en pronken met de nieuwe trucjes van je kat!

21. Maak wat kattenspeelgoed

Het maken van je eigen DIY kattenspeelgoed is een andere geweldige activiteit voor jou en je kat die ook kindvriendelijk is! Vergeet niet dat katten hun eigen ding gaan doen, dus wees niet teleurgesteld als je tijd besteedt aan het maken van een mooi kattenspeeltje, maar je kat besluit om in plaats daarvan met een stuk papier te spelen!

Het draait allemaal om plezier hebben tijdens het maken van het speelgoed en iets leuks doen voor je katachtige!

Je kunt de video hieronder bekijken om een aantal leuke ideeën op te doen voor het maken van DIY kattenspeelgoed! Mijn favoriet is de pingpongbal met rijst! Zorg er altijd voor dat het speelgoed dat je maakt veilig is en houd toezicht op de speeltijd van je kat, vooral als het de eerste keer is dat ze met speelgoed spelen.

22. Creëer een Kitty Arena in je badkuip!

Alles wat je nodig hebt voor deze zijn een aantal ping-pong ballen van Amazon en een badkuip. Plaats je kat in de badkuip, gooi de pingpongballetjes in de badkuip en laat de pret beginnen! De badkuip creëert de perfecte helling zodat uw kat de pingpongbal kan rondstoten en hij stuitert bijna altijd terug zonder ooit de kuip te verlaten!

Je kunt altijd maar één pingpongbal gebruiken, maar met de budgetvriendelijke bulkopties op Amazon, laat ik graag een stuk of 10 pingpongballen tegelijk in het bad vallen en laat de spelletjes beginnen!

23. Plant wat kat veilige planten

Je zou wat kattengras in je huis kunnen planten om je binnenkat wat extra verrijking en een voorproefje van het buitenleven te geven! Hoewel je de term kattengras misschien al eens hebt horen vallen, legt dierenarts Lori Teller uit dat “kattengras niet één soort gras is, maar een combinatie van grassen kan zijn, zoals rogge, gerst, haver en tarwe.”

Ook al klinkt kattengras misschien net zo gezond als een salade, je kat is een obligate carnivoor, wat betekent dat ze alleen dierlijk vlees nodig hebben om alle voeding binnen te krijgen die ze nodig hebben.

Dus waarom houden katten überhaupt van kattengras?

Dierenartsen zijn niet helemaal zeker, maar er zijn enkele theorieën. Dr. Teller legt uit “Er wordt ook gedacht dat het chlorofyl in het gras kan dienen als een milde pijnstiller en de adem van de kat fris kan houden.”

Ook al is kattengras geen voedingsbehoefte voor katten, toch zijn er genoeg voordelen. VCA ziekenhuizen zeggen dat “Gras zelfs goed doorvoede katten ten goede komt. Gras levert ruwvoer dat de spijsvertering en de eliminatie bevordert. Katten die regelmatig gras eten kunnen een regelmatiger maag-darmkanaal hebben, minder haarballen en minder constipatie.”

Wat is er niet leuk aan kattengras?! Katten vinden het heerlijk om erop te kauwen en wrijven over hun wangen en het kan helpen tegen haarballen en een frissere adem! De makkelijkste manier om te beginnen is om een set op te halen die wordt geleverd met aarde, zaden en een plantenbak. Deze eenvoudige set is mijn favoriet op Amazon en u kunt gemakkelijk overbrengen van de planter in kleine mokken of potten, zodat u kunt kat gras hebben in het hele huis. U zult veel plezier hebben met het planten van de zaden en het kijken naar uw kat genieten van de vruchten (of gras) van uw arbeid!

25. Maak zelfgemaakte traktaties voor je kat!

Als je van koken houdt dan is het maken van een aantal heerlijke zelfgemaakte kitty traktaties misschien wel de perfecte manier om plezier te hebben met je kat. Als je het recept in de video hieronder gebruikt, is de kans groot dat je kat interesse zal tonen in alle ingrediënten (vooral de sardientjes), dus niet alleen zullen ze je “helpen” bij het bereiden van de maaltijd, maar ze zullen zeker blij zijn om het aan het eind te proeven!

Zelfgemaakte traktaties kunnen voedzaam zijn en omdat je weet precies wat u uw kat te eten geeft, hoeft u zich nooit zorgen te maken dat u uw kat ongezonde traktaties geeft. De mogelijkheden zijn echt eindeloos als het gaat om het maken van uw eigen, maar vergeet niet dat uw kat is een carnivoor, wat betekent dat wat traktaties die u maakt moet worden op basis van vlees. Als u liever een recept volgt, bekijk dan de video hieronder voor een traktatie met sardine en kalkoen voor uw kat!

26. Geef uw kat een massage

Ik weet zeker dat je je kat al aait, maar heb je ooit overwogen om je kat een kleine massage te geven?

Net als bij mensen, kan massagetherapie een lange lijst van voordelen hebben. Het team van Purina heeft een gids geschreven over het masseren van je kat en zij leggen uit dat “massage ook bij katten de zenuwen, spieren, bloedsomloop en het lymfesysteem stimuleert. Dit verbetert op zijn beurt de beweging, verhoogt de zuurstoftoevoer en helpt bij het wegspoelen van toxische stoffen die pijn veroorzaken. Het wordt ook gebruikt om depressie en angst te behandelen – wat het ideaal maakt voor reddingskatten die een moeilijke start in het leven hebben gehad”.

Je hoeft geen gediplomeerd professional te zijn om je kat een massage te geven, maar je zult wel langzaam moeten beginnen. Er is een goede kans dat je kat nog nooit een massage heeft gekregen en dus kan de ervaring een beetje verwarrend zijn. Vergeet ook niet dat uw kat klein is! U hoeft maar een beetje druk uit te oefenen om de voordelen van massage te krijgen!

27. Probeer wat kattenyoga

Kattenyoga klinkt misschien als je kat leren om in een warrior pose te komen en hoe interessant dat ook zou zijn het is niet iets wat ik kan aanraden! In plaats daarvan hebben we het over yoga doen met je kat. Ik weet dat als ik wat voor stretching dan ook op de grond doe, mijn kat erg geïnteresseerd! Hoewel het soms vertragend kan werken, als je het van tevoren plant, is yoga met je kat zeker leuk om te doen!

Als je kat niet van yoga houdt, kun je altijd proberen een lokale studio te vinden die kattenyoga aanbiedt. Yep, dat bestaat echt en dit soort yoga plus dieren lessen worden steeds populairder. Kijk eens naar deze yogastudio in New York waar reddingskatten worden tentoongesteld die beschikbaar zijn voor adoptie! Wat een geweldig idee!

28. Luister naar kattenmuziek

Er zijn een groeiend aantal studies die het idee ondersteunen dat katten van muziek houden. Maar dat het “soort-geschikte” muziek moet zijn. Care.com legt uit dat “Katten, met hun scherpe gehoor, instinctief de voorkeur geven aan muziek die nauw overeenkomt met de geluiden die ze gebruiken om met elkaar te communiceren, zoals spinnen en miauwen.” Dat betekent niet dat je kat alleen muziek wil horen met andere katten die spinnen, maar in plaats daarvan gaat het allemaal om frequentie.

Dus welke soort muziek is het beste? Dr. Wagner, een specialist op het groeiende gebied van muziek voor dieren, beveelt twee soorten muziek aan: “Kalmerende muziek heeft lagere tonen, langzamere tempo’s, en minimale instrumentatie, terwijl verrijkende muziek juist het tegenovergestelde is. Bijvoorbeeld, een rustgevende Chopin piano sonate kalmeert je kat, terwijl een levendige Bach fluit sonate haar aanmoedigt om te springen en te spelen.”

Er zijn ook hele YouTube-kanalen gewijd aan ontspannende kattenmuziek. Terwijl we het hebben over leuke dingen om met je kat te doen, kunnen deze YouTube-kanalen geweldig zijn voor als je het huis uit bent. Het is gemakkelijk om een video van 15 uur (of meer) te vinden, zodat uw kat wat ontspannende muziek kan hebben terwijl u weg bent.

29. Geef je kat een feestje

Het heeft allemaal tot dit geleid! We hebben 28 leuke dingen besproken die je met je kat kunt doen en nu is het tijd om je favorieten te combineren tot een feestje voor je kat! De voor de hand liggende keuze is een verjaardagsfeestje, maar het zou echt elke gebeurtenis kunnen vieren! Je zou wat zelfgemaakte traktaties voor je kat kunnen maken, ze meenemen op een wandeling door de buurt en dan neerstrijken voor wat ontspannende kattenmuziek! Of maak een uniek kunstwerk met de nieuwste app voor het schilderen van katten en bouw daarna je eigen meesterwerk in de vorm van een DIY kattenboom.

De mogelijkheden zijn eindeloos!

Slotgedachten

Tot zover mijn lijst met 29 leuke dingen om met je kat te doen! Met deze lijst kunnen jij en je kat dagenlang plezier hebben! Als je er zin in hebt, stel ik voor dat je begint met clickertraining van je kat, want als je eenmaal de basis daarvan onder de knie hebt, zijn de mogelijkheden echt eindeloos! Maar als je op zoek bent naar iets eenvoudigers, overweeg dan om te beginnen met een leuk muziekje of een katten-app!