Hoe uw kat te laten stoppen met bedelen om eten

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om iets te kopen.

Hoe krijg je je kat te stoppen met bedelen voor voedsel

Het kan zijn lijken. als honden hebben corned de markt als het gaat om het bedelen deskundigen, maar elke ervaren kat ouder kan u vertellen dat gewoon niet het geval is. Hoewel elke katachtige zijn eigen stijl heeft van bedelen om eten, is het moeilijk om een hongerige kat te verwarren en het is zeker niet de beste deel van het leven met een katachtige vriend.

Hoe krijg je je kat zover dat hij stopt met bedelen om eten?

Nadat je medische problemen of voedingstekorten hebt uitgesloten, kun je het bedelen van je kat stoppen door een automatische voederautomaat te introduceren om jezelf uit de vergelijking te halen, het dieet van je kat aan te passen zodat hij zich voller voelt, en de verveling van je kat zo veel mogelijk te verminderen met speeltjes en interactief spel.

We gaan elk van deze oplossingen in detail bekijken, maar laten we eerst het volgende verduidelijken waarom katten bedelen in de eerste plaats samen met het uitleggen van een belangrijk feit over de natuurlijke voeding van uw kat.

Als u meteen naar de oplossingen wilt, kunt u ook verder gaan met behulp van de inhoudsopgave hieronder:

Geeft u uw kat vaak genoeg te eten?

Een van de eerste dingen die u moet overwegen, is of uw kat gewoon meer voedsel nodig heeft.

Ik weet het, dat klinkt alsof ik zeg dat uw kat juist en dat hun gebedel gerechtvaardigd is, maar dat is niet het punt.

Bedenk dat katten in het wild wel 20 kleine maaltijden ter grootte van een muis per dag zouden eten, maar dat het op de meeste dagen waarschijnlijk zo’n 6 tot 10 kleine maaltijden zijn, afhankelijk van hoe succesvol ze waren in de jacht.

Dat is zeer anders dan de ochtend- en avondmaaltijden die de meeste katten krijgen. Het is niet fool-proof, maar het geven van veel kleinere maaltijden volgens een schema dat dichter bij de natuurlijke aanpak van de kat ligt, kan helpen om het bedelen te minimaliseren.

Maar wees voorzichtig, want als je plotseling overschakelt op hoogfrequent voeden kan je kat dit zien als een bevestiging dat hun bedelen uiterst effectief. Per slot van rekening krijgen ze u door hun gesmeek een paar keer vaker te eten dan normaal!

We zullen hier nog dieper op ingaan, maar in plaats van zelf de extra voederbeurten toe te voegen, stel ik voor een automatische voederautomaat te gebruiken om dit voor elkaar te krijgen.

Je hebt een heleboel opties als het gaat om het selecteren van een automatische feeder, maar deze van PetLibro is een goed uitgangspunt, omdat het kan worden geprogrammeerd voor meerdere kleine maaltijden gedurende de dag, samen met een handvol andere leuke functies, zoals spraakberichten aan uw kat. Net zo belangrijk is dat uw kat JOU niet langer associeert met eten, wat meestal betekent dat hij veel minder bedelt.

5 Redenen Waarom Katten Bedelen Voor Eten

Voordat we echt kunnen begrijpen hoe we onze katten kunnen trainen om te stoppen met bedelen, moeten we begrijpen wat hen in de eerste plaats motiveert om te bedelen. Dus laten we eens kijken naar een paar van de meest voorkomende redenen waarom katten niet kunnen stoppen met bedelen.

Ik stel voor om deze verklaringen in dezelfde volgorde te bekijken als ze hier worden opgesomd en ook al geloof ik dat reden nummer 3 de meest waarschijnlijk uitleg dat maakt het niet de beste plaats om te beginnen!

Laten we beginnen!

Reden 1: Medische Zorgen

Wanneer we ons zorgen maken over ons gedrag, moeten we eerst de medische kant van de zaak bekijken en dat is niet anders bij een bedelende kat. Dit is vooral waar als het bedelen plotseling is begonnen of samengaat met veranderingen in gewicht of ander gedrag.

Er is een breed scala van omstandigheden die bedelen kunnen veroorzaken, maar ze zullen zelden alleen oorzaak bedelen.

Zo kan hyperthyreoïdie bij katten een aanzienlijke toename van de eetlust (en bedelen) veroorzaken, maar zal ook optreden naast gewichtsverlies, braken, en veranderingen in de conditie van de vacht samen met andere symptomen.

Intestinale parasieten zijn een ander probleem dat zowel een verhoogde als verminderde eetlust kan veroorzaken, afhankelijk van de kat en de parasiet. Ook hier zal een toegenomen honger niet het enige symptoom zijn en diarree is zeer waarschijnlijk bij elke inwendige parasiet, samen met andere veranderingen zoals lusteloosheid.

Intestinale parasieten kunnen heel gewoon zijn, vooral voor buitenkatten, en volgens de experts van het Cornell Veterinary College “is gastro-intestinaal (GI) parasitisme een veel voorkomend probleem bij katten, met prevalentiecijfers van wel 45% in sommige populaties.”

Toegegeven, als uw kat 100% van de tijd binnen wordt gehouden is de kans op een darmparasiet klein, maar dat verandert niets aan het feit dat een plotselinge toename van bedelen een reden is om uw dierenarts te raadplegen en eventuele medische problemen uit te sluiten.

Reden 2: Uw kat Voelt Hungry

Als we het over gevoelens en katten hebben, kan het verwarrend worden. Verdorie, het is al moeilijk genoeg om uit te zoeken hoe andere mensen voelen laat staan onze katten!

Maar in sommige gevallen voelen katten niet de voldoening die hoort bij vol zitten. Dat kan zijn omdat ze niet genoeg te eten krijgen of omdat ze gewoon hoge eisen stellen!

We gaan kijken naar verschillende manieren om katten te helpen zich meer vol te voelen, maar voordat je die technieken probeert, zorg ervoor dat je je kat de juiste hoeveelheid voedsel geeft. Chewy heeft een geweldige tabel om te begrijpen hoeveel u uw kat moet voeren en u zult er ook voor willen zorgen dat u bekend bent met het etiket op welk voer u ook geeft.

Toch, alleen omdat uw kat voelt honger betekent niet dat ze meer voedsel nodig hebben. Als uw kat overgewicht heeft en is begonnen met bedelen als gevolg van hun nieuwe dieet, dan zal uw kat natuurlijk honger voelen- maar dat is gewoon een onderdeel van het dieetproces.

Zoals je zou verwachten, als je niet zeker weet hoeveel je je kat moet voeren, is het een goed idee om je dierenarts te raadplegen. Zij kunnen u helpen begrijpen wat een gezonde lichaamsconditie voor uw kat is en rekening houden met factoren zoals de leeftijd van uw kat, die van invloed kunnen zijn op de spiermassa.

Reden 3: Bedelen om eten werkt voor uw kat

Dit is veruit de meest waarschijnlijke verklaring voor waarom katten bedelen!

Zelfs als je dat niet doet. denk dat u het gedrag van uw kat aanmoedigt, zou uw kat kunnen geloven dat hun bedelen zeer effectief is… en dat is wat er echt toe doet. Als het bedelen van uw kat er alleen maar voor zorgt dat u hem een paar minuten eerder te eten geeft, is dat misschien een overwinning voor uw katachtige vriend.

Onthoud dat het voeren van uw kat een klein onderdeel kan zijn van uw dag, maar het is een GROOT deel van de dag van uw kat en uw katachtige vriend let goed op alles wat u doet. Dat betekent dat zelfs subtiele veranderingen kunnen worden opgevat als positieve bekrachtiging, vooral wanneer de beloning zo waardevol is als het ontbijt.

Het ook betekent dat een van de beste manieren om dit probleem op te lossen is om jezelf uit de katachtige voeding vergelijking te verwijderen door het gebruik van een automatische feeder. We zullen hier later dieper op ingaan, maar een automatische voederautomaat kan niet worden overgehaald om iets anders te doen dan waarvoor hij is geprogrammeerd – en dat is precies wat hier nodig is.

Uw kat zal snel beseffen dat de automatische voederautomaat de voedershow leidt, wat de druk op u zal wegnemen!

Er zijn verschillende opties op de markt, maar ik adviseer meestal deze automatische feeder van PetLibro die u kunt zien op Amazon door hier te klikken. Het wordt gesteund door meer dan 5.700 vijf-sterren beoordelingen en het staat u toe om meerdere maaltijden gedurende de dag te plannen, wat belangrijk is.

Reden 4: Uw kat wil lekkerder eten

Er is maar één hapje van iets lekkers zoals tonijn of ander mensenvoer voor nodig om een kat te laten besluiten dat droge brokjes voor de vogels zijn!

We weten hoeveel katten van vis houden, ondanks hun verachting van water, en hoewel een beetje tonijnsap hier en daar best mag, kan te veel en uw kat verslaafd raken.

Serieus. Sommige dierenartsen en kattenexperts zoals Pam Johnson Bennet verwijzen naar deze katten als “tonijn junkies”.

Helaas bestaat er geen 12-stappenprogramma voor tonijnverslaafden en zalmvrienden, dus je zult je kat in de meeste gevallen cold turkey moeten stoppen. Maar dat betekent niet geven uw kat cold turkey want dat kan een nieuw probleem creëren!

Laat in plaats daarvan het mensenvoer vallen en bekijk enkele van de andere onderstaande opties om katten gelukkig te houden zonder slechte eetgewoonten. Er zijn genoeg dingen die katten kunnen drinken naast water, die hen niet alleen hun smakelijke voedsel fix geven, maar hen ook helpen zich meer vol te voelen.

Reden 5: Je kat bedelt uit verveling

Wat doen veel mensen als ze zich vervelen? Ze nemen vaak een snack.

Uw kat is niet zo anders en u lastig vallen om eten kan niet alleen een geweldige manier zijn om plezier te hebben, maar eten is ook een goede manier om vermaakt te blijven!

Interactief spelen kan oplossen veel van gedragsproblemen, waaronder bedelen, maar het is niet de enige manier om uw kat te vermaken en er zijn tientallen leuke dingen die u met uw kat kunt doen om verveling-gerelateerd bedelen te voorkomen.

Hoe uw kat te laten stoppen met bedelen (8 technieken)

Nu we een veel beter idee hebben van waarom uw kat bedelt, kunnen we echt beginnen het probleem aan te pakken.

De 8 technieken hieronder gaan uit van twee dingen:

  1. Dat je alle medische problemen hebt uitgesloten die de oorzaak kunnen zijn dat je kat meer smeekt
  2. U zich vertrouwd heeft gemaakt met het voedselniveau en de caloriebehoefte van uw kat

Met andere woorden, uw kat is gezond en krijgt al voldoende voedsel. Met deze kwalificaties uit de weg, laten we beginnen met de nummer één aanbeveling.

1. Neem een automatische voederbak

Als je een gemakkelijke oplossing wilt, is dit waar je moet beginnen. Maar makkelijk betekent niet ineffectief en niet alleen is deze aanpak simpel, hij werkt ook echt goed in de meeste gevallen.

Nogmaals, ervan uitgaande dat uw kat gezond is, is een automatische voederbak de gemakkelijkste oplossing voor een bedelende kat en het is volkomen logisch als u erover nadenkt.

Realiseer je dat JIJ bent wat je kat associeert met etenstijd. Jij bent de bewaarder van de brokjes of het blikje en de enige manier waarop ze kunnen krijgen wat ze willen is door jou te passeren. Maar als je jezelf volledig verwijdert als de tussenpersoon bij het eten, dan zal je kat je met rust laten.

Immers, waarom jou om 3 uur ’s nachts lastig vallen voor een snack als je niet eens de baas bent?

In plaats daarvan is de robot de baas en het maakt de robot niet uit hoeveel uw kat miauwt, kopstoot, rondfladdert, likt of knabbelt… de robot geeft geen krimp.

Ik kan dit niet genoeg benadrukken, dus laat me volkomen duidelijk zijn: in bijna alle gevallen, door het introduceren van een automatische voederautomaat zal uw kat stoppen met JOU te associëren met voedsel, wat betekent dat ze zullen stoppen met u te bedelen. Het kan even duren voor ze de associatie verbreken, maar meestal werkt het.

Kijk maar eens hoe dit schattige katje (genaamd Zahra) het geluid herkent dat de automatische voederautomaat maakt voordat het voedsel verstrekt:

Dat is dezelfde opwinding die momenteel voor jou is weggelegd als je in de buurt komt van de kast waar het kattenvoer in staat!

U hebt tal van automatische feeders om uit te kiezen en de meeste van hen zijn vrij fatsoenlijk, maar mijn go-to aanbeveling is deze automatische feeder van PetLibro op Amazon. Het is goed gebouwd, gesteund door een ton van vijf-sterren beoordelingen (meer dan 5.000), en heeft verschillende programmering opties.

Het belangrijkste is dat je de mogelijkheid hebt om meerdere maaltijden gedurende de dag te plannen. Dat is meer in lijn met de natuurlijke eetinstincten van de kat, aangezien onze katachtige vrienden in het wild meerdere kleine maaltijden gedurende de dag zouden eten.

Denk eraan, je kleine roofdier zou moeten jagen om te eten. Dat betekent veel werk om een muis te vangen en dan een kleine maaltijd, gevolgd door hetzelfde proces een paar uur later.

Het is vrij moeilijk om je aan dat schema te houden als je de hele dag aan het werk bent, maar een automatische voederautomaat kan het mogelijk maken. Dus zelfs als je mijn aanbeveling niet volgt, zoek dan iets waarmee je verschillende maaltijden gedurende de dag kunt plannen.

Als je liever alleen natvoer geeft, kun je nog steeds een automatische voederautomaat gebruiken en we hebben hier geschreven over de beste automatische voederautomaten voor natvoer.

2. Beloon bedelen niet… op welke manier dan ook!

Wat je ook doet…beloon bedelen niet!

Een van de belangrijkste redenen dat katten bedelen is omdat het zo goed werkt. De introductie van een automatische voederbak maakt het doodsimpel om niet bedelen niet belonen, want je verwijdert jezelf als de leverancier van voedsel.

Maar of je nu voor de automatische voerbak gaat, je moet oppassen dat je het gedrag van je kat op geen enkele manier onbedoeld aanmoedigt. Bedelen zou je er niet eens toe moeten brengen om de keuken in te lopen of waar het voer ook bewaard wordt, aangezien je kat dat waarschijnlijk zal zien als vooruitgang en een reden om te blijven bedelen.

Doe in plaats daarvan iets heel anders dat niet verkeerd geïnterpreteerd kan worden en je kat zal langzaam leren dat bedelen gewoon niet werkt.

Je zou je kat wat liefde kunnen tonen elke keer dat ze bedelen, maar mijn favoriete optie is om hun favoriete speeltje tevoorschijn te halen (maar sla de laserpointer over) en wat speeltijd te hebben. Niet alleen zal dit je kat gezond houden, maar ze zullen snel stoppen met het associëren van bedelen met eten en in plaats daarvan het verbinden met speeltijd.

Met andere woorden, katten zullen doorkrijgen dat je gewoon niet oppakt wat ze neerleggen en elke keer dat ze bedelen probeer je met ze te spelen in plaats van hun bakje te vullen.

Deze reactie is bijzonder effectief omdat het heel duidelijk is, maar om te werken moet het ook onmiddellijk zijn.

Een reactie zoals het oppakken van je kat of hem aaien kan veel onduidelijker zijn omdat dat iets is wat je de hele tijd doet. In plaats daarvan, om het bedelgedrag te stoppen wil je dat je reactie zo duidelijk mogelijk is, en het oppakken van een pluimstaf is zeker specifiek genoeg om het punt duidelijk te maken.

Samen met dit, zul je een zeer specifieke tijd willen hebben dat je je kat te eten geeft. Probeer je zo goed mogelijk aan deze tijd te houden, wat je kat verder zal helpen begrijpen dat het niet hun bedelgedrag is dat leidt tot etenstijd, maar dat het een vaste routine is.

Het zal tijd kosten voordat dit werkt, vooral omdat er waarschijnlijk een lange geschiedenis is van bedelen dat goed werkt voor je kat, maar met wat doorzettingsvermogen van jouw kant, kan dit helpen de bedelgewoonte te doorbreken.

3. Verplaats de etensbak en het voer van uw kat

We hebben veel geschreven over waar je de waterbak van je kat moet zetten, maar de etensbak is net zo belangrijk- vooral als het gaat om bedelen.

Bijna een uitbreiding van de bovenstaande richtlijn, als bedelen een probleem is, willen we de etensbak en het voer van onze kat op een weinig bezochte plaats zetten.

Om uit te leggen waarom, laten we ons voorstellen dat u het voer van uw kat in de bijkeuken bewaart. Niet alleen zult u waarschijnlijk regelmatig in de keuken zijn, maar u opent waarschijnlijk ook regelmatig de deur van de voorraadkast. Voor de bijzonder gretige katachtige, kan dit voelen. alsof je op het punt staat ze te voeden, elke keer als je het doet.

Hoewel je er misschien niet eens over nadenkt, als je kat bedelt en je loopt naar de voorraadkast waar hun eten wordt bewaard, kunnen ze dat opvatten als een teken dat hun bedelstrategie zijn vruchten afwerpt, terwijl je alleen maar een snack of een glas water probeert te pakken.

Zet, indien mogelijk, de etensbak van je kat en hun eten op een locatie waar je alleen voor dat doel naartoe gaat. Het zal het gedrag van je kat niet volledig veranderen, maar het zal een stap verder zijn in de richting van het minimaliseren van bedelen en ervoor zorgen dat er geen gemengde signalen zijn.

5. Overweeg vezelrijke voeding

Als het gaat om het helpen van uw kat zich meer vol te voelen, en hopelijk minder voedsel-geobsedeerd te zijn, is vezelrijk voedsel een goed startpunt.

Vezel is een populair ingrediënt in diëten voor gewichtsverlies en kan ook een goed hulpmiddel zijn om stinkende kattenpoepjes onder controle te houden.

Dr. Beth Flickinger, tijdens het schrijven voor DVM360, legt uit dat “Voedingsvezels kunnen honden en katten helpen zich voller te voelen door calorieën te verdunnen. Vezel is in wezen calorie-vrij, dus het toevoegen van vezels aan een dieet helpt de calorische dichtheid te verminderen, waardoor het huisdier een grotere hoeveelheid voedsel kan eten zonder extra calorieën te verbruiken. Deze grotere hoeveelheid voedsel draagt bij aan de maaguitrekking, wat een van de verzadigingssignalen is die het dier het signaal geven dat het vol zit.”

Hoewel de nadruk van dat advies ligt op gewichtsbeheersing, kan alles wat katten een vol gevoel geeft ook helpen bij bedelen.

Toch is er enige discussie over de vraag of vezels überhaupt een goede keuze zijn voor katten, en het natuurlijke vleesdieet van een kat zou weinig tot helemaal geen vezels bevatten. Als je niet zeker bent, is het een goed idee om met je dierenarts over deze optie te praten voordat je je stort op het meest vezelrijke voer dat je kunt vinden.

Als het gaat om het vinden van vezelrijk voedsel, kunt u opties vinden in een verscheidenheid van merken, maar de meeste diëten die worden gelabeld als gewichtsbeheersing zullen hogere vezels hebben. Omdat vezels ook kunnen helpen bij het beheren van haarballen, kunt u ook op zoek gaan naar diëten die op de markt worden gebracht als haarbalcontrole en veel recepten zullen worden gelabeld als beide gewichtscontrole en haarbalcontrole.

Blue Buffalo heeft een goed all-round haarbalrecept dat 7,9% vezels bevat (op basis van droge stof, dus met vocht verwijderd), wat een behoorlijk stuk hoger is dan uw standaardrecept. U kunt het op Amazon bekijken door hier te klikken, maar u kunt ook kijken voor een gewichtsverlies of haarbal controle van uw favoriete merk.

6. Probeer een voedselpuzzel

Het is niet zo handsfree als een automatische voederautomaat, maar een goede voedselpuzzel kan uw kat vermaken, hem de kans geven om te bewegen, en hem iets geven om zich op te concentreren naast het bedelen om eten!

Deze vereisen nog steeds dat u uw deel doet en uw kat zal u nog steeds associëren met etenstijd, dat is waarom dit niet uw enige oplossing.

Je hebt niets al te bijzonders nodig om dit te laten werken en als je voor droog gaat is een eenvoudige doolhof-achtige puzzel als deze een goede oplossing.

Als je liever natvoer gebruikt, raad ik altijd de LickiMat aan, waarbij katten echt hun best moeten doen om hun natvoer uit alle kieren en hoeken te krijgen. U kunt de LickiMat op Amazon bekijken door hier te klikken.

Maar je hoeft niet eens een voedselpuzzel te gebruiken om hetzelfde effect te krijgen, namelijk dat katten meer moeite moeten doen tijdens het eten. Als je er de juiste ruimte voor hebt, kan strooivoederen (wat gewoon een mooie manier is om te zeggen: gooi het voer op de grond) katten geruime tijd bezig houden.

Je kunt ook proberen om de brokjes of het natvoer van je kat op kleine plekken in huis te verstoppen. Je wilt toch niet het risico lopen ondervoeding met deze aanpak, maar als u er een gewoonte van maakt om wat droge brokjes in huis te leggen, kan uw kat besluiten om u met rust te laten ten gunste van het zoeken naar dat verborgen brokje in de kattenboom.

De meeste voedselpuzzels moeten worden gezien als een aanvullende oplossing, maar als je kat de gewoonte heeft om voor etenstijd te bedelen, kan het introduceren van een voedselpuzzel helpen om het bedelen te stoppen.

Wees alleen voorzichtig dat je niet de bewaarder van de voedselpuzzel worden, wat de dingen erger zou kunnen maken. Probeer in plaats daarvan uw best te doen om de associatie tussen u en de voedselpuzzel weg te nemen. Probeer van de voedselpuzzel een blije verrassing voor uw kat te maken in plaats van iets dat alleen u kunt geven.

7. Gebruik vloeistoffen om katten een voller gevoel te geven zonder meer calorieën

Vergelijkbaar met het introduceren van vezelrijker voedsel, kan het toevoegen van water of andere vloeistoffen aan de maaltijden van je kat helpen katten een voller gevoel te geven en mogelijk het bedelen te verminderen. Nog beter, als je de juiste vloeistoffen kiest, hoef je je geen zorgen te maken over het toevoegen van te veel extra calorieën. en helpt u uw kat gehydrateerd te blijven.

Water is de gemakkelijkste keuze en het kan niet alleen werken voor brokjes maar ook voor natvoer. Voeg gewoon wat extra water toe aan brokjes om een papje te maken of een beetje extra water aan natvoer.

Katten kunnen echter heel wat andere vloeistoffen dan water veilig drinken, dus je hebt hier heel wat keuzes. Een van mijn favoriete niet-water vloeistoffen is bottenbouillon, wat niet alleen caloriearm en heerlijk is voor katten, maar ook een aantal gezondheidsvoordelen kan bieden.

Zorg ervoor dat je kattenspecifieke bottenbouillon koopt om schadelijke ingrediënten zoals ui en overmatig natrium te vermijden en als je de tijd hebt kun je thuis je eigen bouillon maken.

Voor welke vloeistof je ook kiest, niet alleen kan dit katten helpen zich voller te voelen, maar als je voor de hoge frequentie van voeren kiest, kan bottenbouillon of een andere vloeistof een geweldige caloriearme snack zijn.

8. Houd uw kat bezig

Verveling-gerelateerd snacken is verantwoordelijk voor veel extra kilo’s bij mensen en katten kunnen deze gewoonte ook oppikken.

Immers, eten maakt dopamine vrij voor zowel katten als mensen, wat het een gemakkelijke en plezierige manier maakt om de tijd te doden. Maar katten kunnen zichzelf niet voeden, dus verveling-gerelateerde honger leidt natuurlijk tot verveling-gerelateerd bedelen.

Dat is waar speltherapie en in het algemeen het vermaken van uw kat om de hoek komt kijken. Speltherapie is een van de meest voorkomende aanbevelingen van gedragstherapeuten voor katten, dankzij het brede scala aan voordelen dat het kan bieden. Net zoals het voor ons belangrijk is om regelmatig te bewegen, is het ook belangrijk voor katten en kan het helpen bij veel meer dan alleen bedelen.

Maar speeltijd is niet de enige oplossing om verveling tegen te gaan en er is een lange lijst van leuke dingen die je met je kat kunt doen om ze zowel geestelijk als lichamelijk gestimuleerd te houden. Een vermoeide kat is een blije kat en het is ook een kat die minder snel zal gaan bedelen!

Time Outs en straffen werken niet

Naast het onbedoeld aanmoedigen van bedelgedrag, is de volgende grote fout die kattenouders maken het gebruik van straffen of negatieve bekrachtiging om bedelen te ontmoedigen. Dat kunnen dingen zijn als time-outs, sproeien met water, of een andere vorm van straf.

Het grote probleem is dat katten zeer waarschijnlijk niet begrijpen dat bedelen de reden voor hun straf is.

In de meeste gevallen zullen katten gewoon in de war zijn.

Blijf in plaats daarvan bij het positief bekrachtigen van goed gedrag en het ombuigen van katten naar meer passend gedrag zoals spelen. Uw kat opsluiten in een kamer of tegen hem schreeuwen zal meestal veel meer gedrag onderdrukken dan alleen bedelen en katten in verwarring achterlaten.

Afsluitende gedachten

Het is absoluut mogelijk om het bedelgedrag van je kat te beteugelen!

Zodra je hebt bevestigd dat er geen medische problemen zijn en je kat de juiste hoeveelheid voedsel krijgt, is het een goed idee om een automatische kattenvoerautomaat op te halen. Je kat zal doorkrijgen dat jij niet langer de bewaarder van de brokjes bent en in plaats daarvan de robot degene is die moet bedelen – wat niet erg effectief zal zijn.

Overweeg bovendien om vaker te voeren, wat meer in lijn is met het natuurlijke voedingsschema van je kat, en een verscheidenheid aan technieken om katten te helpen zich voller te voelen. Wat je ook doet, zorg ervoor dat je het bedelgedrag niet versterkt, maar probeer het gedrag ook niet te bestraffen, want dat zal katten alleen maar in verwarring brengen.

Ik hoor graag hoe het met jou en je kat gaat en wat het meest effectief was voor jouw katachtige vriend.