28 fantastische DIY-cadeaus voor kattenliefhebbers die je thuis kunt maken


Niet alle kattenliefhebbers bezitten katten, wat het verwennen van je door katten geobsedeerde geliefden met kattenthema’s nog belangrijker maakt. Er is een brede selectie van geschenken gericht op kattenliefhebbers online beschikbaar, maar soms betekent het meer om de geschenken zelf te maken.

DIY geschenken kosten tijd en moeite om goed te krijgen, maar de glimlach op het gezicht van je vriend wanneer ze een one-of-a-kind kat-thema snuisterij onthullen is de moeite waard. Deze lijst met DIY-cadeaus voor kattenliefhebbers bevat voorwerpen met een kattenthema en een paar handgemaakte kattenbenodigdheden die alle katteneigenaren nodig hebben.

kat + scheidingslijn

De 28 DIY-cadeaus voor kattenliefhebbers

Cadeaus met katten als thema

1. Snijplank van Tonx Modern

Materialen: Beukenhout, donkere houtbeits, snijplankolie
Gereedschap: Houtlijm, klemmen, verstekzaag, lintzaag, handfrees, schaafmachine, tafelzaag, rubberen hamer
Moeilijkheid: Hard

Houten snijplanken zijn stijlvol, rustiek en altijd handig, zelfs als je niet veel kookt. Als je een vriend hebt die net zo dol is op koken als op katten, is deze snijplank met kattengezicht de beste manier om hulde te brengen aan twee van hun favoriete dingen.

Deze vereist ervaring met houtbewerkingsgereedschap. Het heeft ook een paar lastige onderdelen die een precieze hand vereisen.

thematische onderbreking

2. T-shirt met kattenprint van Red Handled Scissors

Materialen: Effen katoenen t-shirt, karton, kat patroon sjabloon, restjes stof
Gereedschap: Stofverf, plakband, potlood, quiltliniaal, hobbymes, schaar, kleine sponskwast, stempelkit, strijkijzer, strijkplank
Moeilijkheid: Easy

Een t-shirt met kattenprint maken is gemakkelijk, maar vergt wel wat tijd en toewijding. Gebruik een effen t-shirt – katoen is het beste omdat dat gemakkelijker te verven is – en maak een eenvoudige stempel in de vorm van een kat. Maak je geen zorgen over het maken van een stempel met snorharen; die kun je later toevoegen met een sponskwastje.

Vergeet niet om karton of papier in het shirt te leggen voordat je begint om te voorkomen dat er verf doorloopt naar de achterkant. Zorg dat de voorkant helemaal droog is voordat je de andere kant aanpakt.

thematische onderbreking

3. Kattenplaat met bewegend oog door Kids Craft Room

Materialen: Papieren bord, zwarte verf, pijpenragers, pompons, witte verfstift, gekleurd karton
Gereedschap: Cirkelpons, schaar, lijm
Moeilijkheid: Easy

Waarom laat je je kat-liefhebbende kind niet helpen bij het klussen? Deze papieren bord knutselwerkje is de perfecte manier om uw kind aan te moedigen creatief te zijn en te genieten van de broodnodige tijd weg van school of huiswerk. Met zijn bewegende ogen is dit kattengezicht ook een geweldig griezelig project voor Halloween.

thematische onderbreking

4. Kitty Slaapmasker door Artsy Farsty Mama

Materialen: Stof, katoenen vulling, ½” elastiek
Gereedschap: Cricut maker, kat slaapmasker sjabloon, Cricut FabricGrip mat, iron-on vinyl, 6″ x 7″ Cricut EasyPress 2, 8″ x 10″ Cricut EasyPress mat, naaimachine
Moeilijkheid: Medium

We hebben allemaal een goede nachtrust nodig, en wat is een betere manier om je vriend te helpen een dutje te doen dan met deze kat-vormige slaapmasker? Het is gemakkelijk te maken en werkt fantastisch. Het beste aan dit ontwerp is dat het klein is en dat u restjes stof van een vorig project kunt gebruiken.

Als je geen Cricut machine hebt om de stukken voor je uit te snijden, kun je een rolmes, snijmat en liniaal gebruiken om de stukken voorzichtig uit te snijden.

thematische onderbreking

5. Meowy Kerstmis door Ringcat Designs

Materialen: Borduurring, Aida stof, borduurgaren
Gereedschap: Naald, schaar, kruissteek patroon
Moeilijkheid: Easy

Kruissteekpatronen zijn een leuke manier om je vriend een handgemaakt cadeau te geven, ongeacht het seizoen. Als je weinig tijd of geld hebt en zowel jij als je vriend(in) vieren Kerstmis, probeer dan deze DIY kat-thema kerstcadeau.

U moet weten hoe u moet borduren, maar dit project moet snel en gemakkelijk zijn. Beter nog, de borduurring dient als frame en u kunt het project afwerken met een eenvoudige achterkantstof.

thematische onderbreking

6. Throw Pillow by Idle Hands Awake

Materialen: ¾ yard stof, fiberfill
Gereedschap: Naaipatroon, schaar, plakband, naainaald en draad, naaimachine, stoflijm, stofmarker, breinaald of stokje
Moeilijkheid: Easy

Niet alle kattenliefhebbers hebben een kat, maar een kussen in de vorm van een kat is het op één na beste. Hoewel het niet zal spinnen zoals een echte kat, zijn deze kussens veel gemakkelijker te onderhouden en zullen ze niet protesteren, hoe lang je vriend ook wil knuffelen!

Dit naaipatroon is eenvoudig, maar heeft veel nauwe hoeken en rondingen die het moeilijker maken als je nieuw bent in het naaien. Vergeet niet om voldoende vezelvulling te nemen om ervoor te zorgen dat je kussen comfortabel is.

thematische onderbreking

7. Cat Applique Pillow van We All Sew

Materialen: Kussen, diverse stoffen, Quilter’s freezer papier, diverse garens, batting
Gereedschap: Strijkijzer, stoflijm, schaar, stofmarker, strijkplank, rolmes, snijmat, liniaal, quiltnaald, quilt rijgspray, naaimachine, overlocker
Moeilijkheid: Medium

Dit is een geweldig gepersonaliseerd cadeau-idee voor uw kat-liefhebbende vriend, maar het vergt wel veel werk om in elkaar te zetten. Als je vriend meer dan één kat heeft, zorg dan dat je genoeg tijd vrijmaakt om een applique kussen voor al zijn of haar huisdieren te maken. Neem een foto van hun kat om te gebruiken als referentie, en kies stoffen op basis van de kleur van de kat om een gepersonaliseerd katten applique kussensloop te maken.

Je hebt een naaimachine en een naald nodig die krachtig genoeg is om meerdere stoflagen aan te kunnen.

thematische onderbreking

8. Kitty Onderzetters door Cat Haven Crafts

Materialen: Katoenen stof, warme en natuurlijke vulling, dun lint, ¼” klokken, karton of cardstock
Gereedschap: Liniaal, stofmarker, schaar, naald en draad, stoflijm
Moeilijkheid: Easy

Terwijl sommige van de andere naaiprojecten op deze lijst een beetje uitdagend zijn, zijn deze Kitty-onderzetters veel eenvoudiger. Het ontwerp zelf is een eenvoudige kattenvorm waardoor het voor nieuwe doe-het-zelvers een fluitje van een cent is om in elkaar te zetten. Gebruik je favoriete stof of restjes van je laatste project, en vergeet niet een leuk lint toe te voegen voor een leuke afwerking.

thematische onderbreking

9. Paw Print Keepsake door Cats Herd You

Materialen: bloem voor alle doeleinden, zout, water
Gereedschap: mengkom, waspapier, ambachtelijke sealer, oven
Moeilijkheid: Easy

Gemaakt met eenvoudige ingrediënten die iedereen in zijn keuken heeft. pootafdruk aandenken is net als zelfgemaakte klei. Deze pootafdruk is gepersonaliseerd, volledig veilig voor katten, en een geweldige manier om uw vriend een aandenken te geven zodat ze altijd aan hun katachtige vrienden denken.

Je moet het deeg koken zodra je je kat hebt overtuigd om erop te stappen en het dan verzegelen met een ambachtelijke sealer om te voorkomen dat het gaat schimmelen.

thematische onderbreking

10. Draadvormige boekenlegger in de vorm van een kat van Amy Latta Creations

Materialen: 16-gauge zachte draad
Gereedschap: Stalen stempelblok, hamer, nijptang, draadschaar
Moeilijkheid: Easy

Bladwijzers raak je gemakkelijk kwijt, zelfs als ze in een boek zitten. Deze draadvormige boekenlegger in de vorm van een kat wordt aan de pagina bevestigd, zodat hij er niet uitvalt, hoe vaak u uw roman ook laat vallen. Vergeet niet de uiteinden van de draad glad te strijken voordat je begint, zodat je geen scherpe randen hebt. Begin met het vormgeven van het hoofd voordat u aan het gedraaide lijf werkt.

thematische onderbreking

11. 3D Kat Boekenlegger door sofotech01

Materialen: Polymeer klei
Gereedschap: Gewaxt papier, klei gereedschap, verf, plastic of karton, lijm
Moeilijkheid: Medium

Een superleuk alternatief voor de eenvoudigere boekenlegger van draad is dit 3D ontwerp van klei. Het kost wat werk om de klei op een slapende kat te laten lijken, maar het is toch een dankbaar project. Als de klei eenmaal is uitgehard, kun je hem beschilderen zodat hij op de kat van je vriend lijkt, of je kunt met een fijn lijntje een effen grijze kat met snorharen en gesloten ogen versieren.

thematische onderbreking

12. Pusheen de Kat Telefoon Geval door FimoKawaiiEmotions

Materialen: 30g 100% silicone, 50g maïszetmeel, acrylverf
Gereedschap: Siliconenpistool, mengkom, waspapier, deegroller, mes
Moeilijkheid: Medium

Een van de beste manieren om iets met een kattenthema bij de hand te houden is door het vast te maken aan iets dat altijd wordt gebruikt. Voor dit DIY telefoonhoesje moet je misschien wel de telefoon van je vriend lenen, dus dat verpest de verrassing een beetje.

Laat het lijken op ieders favoriete Pusheen kat, of verander het ontwerp om het af te stemmen op het favoriete ras van je vriend of zelfs hun eigen katachtige.

thematische onderbreking

13. Onderzetters van klei door A Beautiful Mess

Materialen: Ovenbakkende klei, acrylverf, klei sealer
Gereedschap: Kitty onderzetter sjabloon, klei gereedschap, anti-aanbakmat, deegroller, oven
Moeilijkheid: Medium

Er staat nog een ander onderzetter DIY project op deze lijst, maar als je weet dat je vriend liever iets stevigers heeft, dan zijn deze kat onderzetters van klei de juiste keuze. Deze stukken klei hebben zelfs een ondiep midden om gemorste vloeistof binnen de perken te houden en van de werkplek van je kat-liefhebbende vriend te houden.

Klei onderzetters maken met de hand geeft je ook veel meer controle over hoe het eindproduct eruit ziet. Pak de acrylverf erbij en laat ze op de katten van je vriend lijken!

thematische onderbreking

14. Cat Butt onderzetter door Craftgyver

Materialen: Vilt, roze draad, kattenkont sjabloon
Gereedschap: Naainaald en draad
Moeilijkheid: Easy

Als je een humoristische benadering van je cadeau-geven verkiest, zijn deze kattenkont onderzetters het perfecte alternatief voor gewone, saaie onderzetters. Je kunt elke gewenste stof gebruiken en zelfs applique-ontwerpen toevoegen om je katten een stijlvol bontpatroon te geven.

Het naaien kost de meeste tijd, maar de onderzetters zelf zijn snel en gemakkelijk. Maak er één of een complete set voor je vriend(in).

thematische onderbreking

15. DIY make-up spiegel door Dream a Little Bigger

Materialen: 6mm multiplex, kleine ronde spiegel
Gereedschap: Decoupeerzaag, passer, liniaal, hete lijm, houtlijm, schuurpapier, driehoek timmerplein
Moeilijkheid: Medium

Als uw vriend onlangs een make-up spiegel heeft gebroken of een kleinere spiegel voor zijn slaapkamer nodig heeft, is deze DIY make-up spiegel is een goede keuze. Het is een relatief eenvoudig ontwerp, maar het heeft een paar lastige onderdelen. Het moeilijkste deel is het uitmeten van het katvormige frame van multiplex. Je moet ook multiplex zagen voor de standaard om de spiegel rechtop te houden.

thematische onderbreking

16. Leren Katten Tasje van A Beautiful Mess

Materialen: Leer of kunstleer (twee kleuren), roze en zwart leer, standaard formaat rits, portemonnee ketting
Gereedschap: Stoflijm, paperclips, metalen liniaal, rolmes, leren naald, niet-klevende naaivoet, zakversteviger, knutselpapier
Moeilijkheid: Medium

Iedereen heeft af en toe een handige tas nodig, en deze tas in de vorm van een kat is perfect voor je kat-liefhebbende vriend. Gemaakt van leer – echt of nep – is het duurzaam, uniek, en een perfecte plek om telefoons, sleutels en make-up spullen in op te bergen. Pas het ontwerp aan met de favoriete kleuren van je vriend, of gebruik een ander stijl bandje om het verstelbaar te maken.

thematische onderbreking

17. Gepersonaliseerde koffiekop door Phenomenal Haley

Materialen: Keramische mok
Gereedschap: Verfstift, oven
Moeilijkheid: Easy

We hebben allemaal een favoriete mok, dus waarom zou je je vriend niet een gepersonaliseerde, kat-thema beker voor hun ochtendkoffie? Voor dit doe-het-zelf-project moet je een gewone keramische mok en verfstiften kopen, maar je kunt de mok personaliseren zoals je wilt. Blijf bij een eenvoudige kattengrijns, of schrijf de namen van de katten van je vriend voor een extra persoonlijk tintje.

thematische onderbreking

18. Lederen Telefoonhoesje van Lana Red Studio

Materialen: Leer
Gereedschap: Schaar, naaimachine, krijt, houtverbrandingsgereedschap
Moeilijkheid: Medium

Deze telefoonhoesje is een project waarvoor je de telefoon van een vriend moet lenen om de maten te nemen. Hoewel het ontwerp zelf relatief eenvoudig is – gewoon twee aan elkaar genaaide stukken leer – vormt het etsen van het ontwerp op de voorkant een uitdaging.

Als je niet vertrouwd bent met houtbrandgereedschap, houd het ontwerp met het kattenthema dan zo eenvoudig mogelijk. Je kunt ook een soldeerbout gebruiken als je thuis geen houtbrandgereedschap hebt.

thematische onderbreking

19. Cat Toe Shoes door Julie Measures

Materialen: Schoenen, textielverf
Gereedschap: Tape, verfkwasten
Moeilijkheid: Easy

Schoenen lijken misschien een vreemd doek, maar als je graag schildert of unieke cadeaus maakt voor je vrienden, is het stylen van een paar gewone schoenen die op katten lijken is een leuk project om te proberen. Je kunt de oude, verbleekte schoenen van je vriend upcyclen of een nieuw, effen paar in hun maat kopen dat je van een kattenflair kunt voorzien.

Dit project vereist ook geen artistieke vaardigheden. Je kunt gewoon de punten van de schoenen verven en een paar oren en een katachtig gezichtje toevoegen.

thematische onderbreking

20. Kitty Theepot van Make & Fable

Materialen: Gewone theepot, reliëfpasta
Gereedschap: Zacht potlood, gum, kattengezicht sjabloon
Moeilijkheid: Easy

A DIY theepot is een perfect cadeau voor je theeminnende beste vriend, vooral als je geen theepot kunt vinden die je vriend leuk vindt. Koop een gewone theepot van keramiek en maak met reliëfpasta een stijlvol kattengezichtontwerp op de zijkant.

In tegenstelling tot andere keramiekprojecten op deze lijst, hoeft deze niet in de oven gebakken te worden. Laat hem gewoon een paar dagen drogen.

thematische onderbreking

21. Katten plantenpotten van Bru DIY

Materialen: Plastic fles
Gereedschap: Schaar, permanent marker, spuitverf
Moeilijkheid: Easy

De meesten van ons hebben kamerplanten, maar soms zijn de gewone potten niet interessant genoeg om ons decor die unieke stijl te geven waarnaar we allemaal hunkeren. Deze katten plantenpotten zijn zowel schattig als gemaakt van oude, gerecyclede flessen. Geef ze leeg aan je vriend of met hun favoriete plant om ze op weg te helpen. Je kunt de potten zelfs vullen met kattengras voor de katten van je vriend.

thematische onderbreking

22. Feline Silhouette Schilderij door Dream a Little Bigger

Materialen: doeken, verf (twee of meer kleuren)
Gereedschap: Projector, kat silhouet beelden, penseel
Moeilijkheid: Easy

Als je een projector hebt, deze silhouet schilderijen zijn een eitje om te doen, zelfs als je geen schilder bent. Kies twee contrasterende kleuren verf, pak een doek, lijn het silhouet uit met de projector, en schilder de vorm die je ziet. Laat je niet misleiden door de eenvoud van dit project, het resultaat is de moeite waard!

thematische onderbreking

23. Toetsenbord Kat Polssteun door Urban Threads

Materialen: Stof, borduurgaren, rijst of polykorrels
Gereedschap: naaimachine, borduurring
Moeilijkheid: Medium

Of je vriend nu een kantoorbaan heeft of gewoon veel tijd achter de computer doorbrengt, dit toetsenbord kat polssteun is een van de beste projecten om hun bureau-omgeving te verbeteren. Je kunt het geheel met de hand maken, inclusief het borduurwerk, of een naaimachine en een borduurmachine gebruiken als je die hebt.

thematische onderbreking

24. Air Dry Clay Ring Bowl door Messy Little Monster

Materialen: Luchtdrogende klei
Gereedschap: Kleine kom, deegroller, mes, huishoudfolie, acrylverfstift, verf
Moeilijkheid: Easy

Ringen en oorbellen raak je gemakkelijk kwijt, daarom is een handige kat-thema kom is een geweldig cadeau voor je vriend. Het is het perfecte project om de kinderen mee te laten helpen en hoeft niet in de oven gebakken te worden. Gebruik een bestaande schaal om de juiste maat te vinden en de vorm van de ringschaal te vormen, en vergeet niet de oren mee te nemen bij het snijden van de klei.

thematische onderbreking

Benodigdheden voor katten

25. Cat Bowl Placemat van Tipically Simple

Materialen: ½ yard stof, batting
Gereedschap: Schaar, stofmarker, spelden, strijkijzer, naaimachine, rolmes, liniaal
Moeilijkheid: Medium

Als je een naaiproject nodig hebt om oude stof te gebruiken, waarom maak je dan geen vissige placemat voor de kat van je vriend? Hoewel het gemakkelijker zal zijn als je ervaring hebt met een naaimachine en tussenvulling, is het ook een goed project als je een beginner bent.

De instructies zijn gebaseerd op een vissjabloon, maar je kunt experimenteren met allerlei ontwerpen met een kattenthema – zelfs in de vorm van een kat!

thematische onderbreking

26. Touwkom Kattenbed door Lia Griffith

Materialen: Katoenen waslijn, witte draad, stof, quiltmatten, zwarte hobbyverf
Gereedschap: Naaimachine, spelden, schaar, kleine verfkwast, stofmarker
Moeilijkheid: Medium

Dit touwbak kattenbed dient twee doelen. Als je kat-liefhebbende vriend geen kat heeft die kan profiteren van het gezellige bed, kunnen ze het gebruiken als touwmand voor opslag. Personaliseer het met jouw of de favoriete kat-thema stof voor het kussen, en vergeet niet om het bed te versieren met een kattengezicht.

thematische onderbreking

27. Krabpaal van Tastemade

Materialen: 4×4 hout, houten plank, tapijt, sisal of jute touw, 6mm houtschroeven, spijkers,
Gereedschap: Spijkers, boormachine, schaar, kniptang, schroevendraaier, nietmachine, hamer, potlood, liniaal, veiligheidsbril, lijmspray, verstekzaag, cirkelzaag
Moeilijkheid: Medium

Laat de instructies u er niet van weerhouden deze krabpaal te proberen, het is eigenlijk betrekkelijk eenvoudig. U kunt restmateriaal van een ander project gebruiken of nieuw materiaal kopen en het op maat snijden. Hoe dan ook, u kunt de meubels van uw favoriete kattenliefhebber helpen beschermen met deze handige en stevige krabpaal.

thematische onderbreking

28. Gebreid kattenbed door The Owner Builder Network

Materialen: Ohhio vlecht
Gereedschap: Schaar
Moeilijkheid: Easy

Dit gebreide kattenbed is net zo gezellig als het kattenbed met touw. Het lijkt misschien niet veel, maar als je kattengekke vriend ook van breien houdt, is de kunstgebreide stijl van dit bed het perfecte cadeau. Met slechts een paar tools en materialen nodig, het is ook een van de gemakkelijkste DIY plannen op deze lijst.

kat + scheidingslijn

Conclusie

DIY projecten zijn leuk en lonend, vooral als je je beste vriend kunt verrassen met een kat-thema bezit dat ze zeker zullen aanbidden. Je kunt je vriend trakteren op een grote verscheidenheid aan cadeaus, van t-shirts met kattenprint tot een handige mok of zelfs een nieuw kattenbed of speeltje voor hun katachtige vrienden. Kies je favoriete DIY-plan en probeer het eens – het resultaat zou er wel eens voor kunnen zorgen dat je zelf van katten gaat houden!

thematische onderbreking

Featured Image Credit: 5 second Studio, Shutterstock