Skip to Content

6 DIY trage kattenbakjes die je thuis kunt maken


Te snel eten kan leiden tot maagklachten en gezondheidsproblemen, maar het wordt meestal geassocieerd met honden. Dat betekent echter niet dat sommige katten niet te snel eten! Langzame voerbakken zijn een geweldige optie om de snelle eetgewoonte van uw kat af te remmen. Er zijn veel soorten slow feeders op de markt in dierenwinkels en online winkels, maar deze kunnen prijzig worden.

Het goede nieuws voor degenen onder ons die meer budgetgericht zijn, is dat je thuis je eigen DIY slow feed kommen voor je kat kunt maken. Veel ervan kun je zelfs samenstellen met dingen die je al in huis hebt! Hier zijn enkele van de gemakkelijkste en meest effectieve DIY slow feed kommen voor katten.

3 kat gezicht verdeler

De 6 DIY Langzaam Voer Kattenbakjes

1. DIY langzame voederbak voor huisdieren door Momma Told Me Blog

Materialen: voerbak, rubberen hondenspeelgoed
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Dit DIY Slow Feeder Pet Bowl plan is zo eenvoudig dat je kleine kinderen het voor je in elkaar kunnen zetten. Alles wat je nodig hebt is een voerbak, liefst iets groter dan de gemiddelde kattenvoerbak omdat er een paar kleine hondenspeeltjes in moeten kunnen. Pak wat rubberen of plastic hondenspeeltjes in verschillende texturen en leg ze in de voerbak. Dan voeg je gewoon het eten van je kat toe en kijk je toe hoe ze de puzzel oplossen om rond het speelgoed te eten of het speelgoed te verwijderen zodat ze kunnen eten.

thematische onderbreking

2. DIY Slow Feeder Bowl door No Ordinary Sparrow

Materialen: Grote voerbak, kleine voerbak
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Hier is nog een ongelooflijk gemakkelijke langzame voerbak optie voor je kat van dit DIY Slow Feeder Bowl plan. Alles wat je nodig hebt is een grote voerbak, bij voorkeur met een platte bodem, en een kleine voerbak. Deze voerbakjes kunnen van elk materiaal zijn, maar metalen bakjes zijn het makkelijkst schoon te houden. Het enige wat u hoeft te doen is de kleine kom ondersteboven in de grote kom zetten en dan het voer van uw kat toevoegen.

De kleine kom in het midden van de grotere kom zal een barrière vormen waar uw kat omheen moet werken, waardoor hij automatisch langzamer gaat eten. Als het verschil tussen de kleine en de grote kom te groot is, zal uw kat sneller eten, dus probeer kommen te kopen die niet te ver uit elkaar staan in grootte.

thematische onderbreking

3. DIY trage kattenvoerbak door EK

Materialen: voerbak, karton
Gereedschap: Schaar, plakband
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Deze DIY Slow Cat Feeder vereist iets meer werk dan de meeste andere, maar het is nog steeds iets dat je oudere kinderen alleen kunnen doen. Zorg er wel voor dat je kleine kinderen onder toezicht staan als ze willen helpen, want voor dit project is een schaar nodig.

Je gaat gewoon een stuk karton uitknippen dat even groot is als de opening van de etensbak van je kat, en vervolgens een paar stukken uitknippen. Bevestig dit karton aan de bovenkant van de etensbak van uw kat met de tape. Uw kat zal om de gaten die u in het karton hebt geknipt heen moeten werken om bij zijn eten te komen, wat hem aanzienlijk vertraagt. U kunt dit zo makkelijk of moeilijk maken als u zelf wilt.

thematische onderbreking

4. DIY trage voederbak

Materialen: Bundt of geleivorm
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Deze DIY Slow Feeder vergt vrijwel geen inspanning van uw kant, ervan uitgaande dat u al een bundt of jelly vorm in huis heeft liggen. Anders moet je misschien een uitstapje maken naar een kringloopwinkel of plaatselijke winkel om er een te kopen. Voor een kat werkt een kleinere vorm het beste, dus probeer een mini-vorm te vinden als dat mogelijk is.

Het enige wat u hoeft te doen om deze vorm te veranderen in een voerbak voor uw kat, is hem omdraaien zodat de open kant van de vorm naar boven wijst. Voeg het voer van uw kat toe en kijk hoe hij eet. Niet alleen zal uw kat moeten werken met de diepte van de kom om zijn eten eruit te krijgen, maar hij zal ook moeten werken met het vermogen van de kom om over de vloer te glijden, omdat hij geen rubberen voetjes heeft.

thematische onderbreking

5. Slow Cat Feeder door Kelly Langdal

Materialen: voerbak, drinkglas of beker
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Nogmaals, wij presenteren u een ongelooflijk eenvoudige optie voor het maken van een DIY slowfeeder voor uw kat. Hiervoor is niets meer nodig dan een voerbakje en een drinkglas of beker. Hoewel in de afbeeldingen glas wordt gebruikt, kan een zware plastic beker hier beter voor werken, want als uw kat hard werkt om bij zijn eten te komen en het glas omstoot, kan er glasbreuk in zijn eten komen.

Om dit te maken, is alles wat je gaat doen het drinkglas of de beker in het midden van de kom zetten, en dan het voedsel van je kat toevoegen. Probeer het verschil in grootte tussen de beker en de kom minimaal te maken, zodat er niet genoeg ruimte is voor uw kat om zijn hele gezicht naar binnen te schuiven en zijn eten op te eten.

thematische onderbreking

6. Eierdoos Langzaam Voerbakje van Baare Minimum

Materialen: Eierkarton
Gereedschap: Geen
Moeilijkheidsgraad: Beginner

Als het op eenvoud aankomt, hebben we het beste voor het laatst bewaard. Voor deze slowfeeder in eierdoos is niets meer nodig dan een leeg eierdoosje. Voeg het voer van uw kat toe door de openingen in het eierdoosje. Dit is geen noemenswaardige uitdaging voor uw kat, maar het zal het eten wel vertragen doordat ze van de ene naar de andere opening moeten lopen om hun eten op te eten. Omdat het een eierdoos is, kunt u de oude gewoon weggooien en vervangen door een nieuwe zodra uw volgende doos eieren op is.

kat + lijnverdeler

Waarom is te snel eten een probleem?

De grootste zorg bij katten die te snel eten is dat dit kan leiden tot maagklachten, waardoor het risico toeneemt dat uw kat zijn eten na het eten weer uitbraakt. Niemand wil natuurlijk overal in huis kleine hoopjes braaksel aantreffen, en het is belangrijk dat uw kat zijn voedsel op de juiste manier eet voor een goede spijsvertering en gezondheid.

De andere grote zorg die geassocieerd wordt met te snel eten is dat het kan leiden tot overgewicht. Dit is echter niet omdat de snelheid van eten zelf obesitas veroorzaakt. Katten die hun voedsel snel opeten zullen tussen de maaltijden door eerder bedelen om meer voedsel, wat gemakkelijk kan leiden tot overvoeding en het veroorzaken van obesitas. Obesitas is een ernstig probleem voor katten omdat het kan leiden tot problemen als diabetes, hartaandoeningen en gewrichtsproblemen.

kat poot verdeler

Conclusie

Dat was het! We hopen dat dit artikel je heeft geïnspireerd om creatief te worden en een bakje te maken dat helpt bij hun spijsvertering. Hoewel we misschien blij zijn dat hun kat het voedsel dat we voor hen geselecteerd hebben naar binnen kauwt, kan te snel eten tot problemen leiden. Maar een van deze DIY trage voerbakjes kan helpen!

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: Veera, Shutterstock