21 Life Hacks voor kattenbezitters

Je kat is misschien je favoriete vrijdagavond knuffelpartner en de beste luisteraar in huis, maar onze snorharige vrienden maken het leven niet altijd gemakkelijk.

Zoomies om 2 uur ’s nachts, krassen op gloednieuwe meubels en hoeveel pluisrollers we ook doormaken, het haar blijft maar komen. Voor het grootste deel zijn dit allemaal kleine uitdagingen die we leren accepteren. Onze katachtige beste vrienden zijn immers de moeite waard.

Dat betekent echter niet dat we niet openstaan voor slimme manieren om het leven met een kat eenvoudiger en stressvrijer te maken. Kattenliefhebbers over de hele wereld hebben zich verenigd om tips en trucs te delen over hoe ze het beste voor katten kunnen zorgen en de vrede kunnen bewaren in elk katvriendelijk huishouden.

Van hoe u uw kamerplanten kunt beschermen tot hoe u uw kat kunt overtuigen om in te slapen, hier is een lijst met onze favoriete lifehacks voor katteneigenaren …

#1 Gebruik wat er in uw keuken zit om kattenbakgeuren te verminderen.

Verschillende veel voorkomende kookingrediënten doen wonderen voor kattengerelateerde geuren.

Het is gemakkelijk om een merk kattenbakvulling te vinden dat beweert alle geuren te elimineren. Of ze daadwerkelijk werken of niet, is een ander verhaal. Wanneer je moeite hebt om een betaalbare en effectieve oplossing te vinden voor kattenbakgeuren, is het antwoord misschien dichterbij dan je denkt.

Verschillende veel voorkomende kookingrediënten doen wonderen voor kattengerelateerde geuren. Probeer zuiveringszout of losse groene thee op de bodem van de kattenbak te strooien om het gebied fris te laten ruiken.

#2 Willekeurige objecten maken het beste (en goedkoopste) speelgoed.

Zorg ervoor dat het object geen verstikkingsgevaar oplevert voor het geval kitty probeert te slikken.

Er is geen reden om veel geld uit te geven aan kattenspeelgoed. In de winkel gekocht speelgoed ziet er leuk uit voor ons mensen, maar de meeste katten zijn perfect blij om dingen rond te zwaaien zoals flessendoppen, pijpenreinigers en oude speelkaarten. De enige regel is om ervoor te zorgen dat het object in kwestie geen verstikkingsgevaar oplevert voor het geval kitty probeert te slikken.

#3 Je kunt je eigen kattenkruid kweken.

Zorg ervoor dat je de potten buiten het bereik van kitty houdt totdat je klaar bent.

Als je kat gek wordt van kattenkruid, overweeg dan om je kat zelf te kweken. Kattenkruid is relatief eenvoudig te kweken in potten en het geeft je een eindeloze voorraad plezier. Zorg ervoor dat je de potten buiten het bereik van kitty houdt totdat je klaar bent.

#4 Investeer in een feromoonverspreider.

Een feromoonverspreider is een geweldige manier om een nerveuze kat te kalmeren of een kat te kalmeren die door een moeilijke overgang gaat.

Katten zijn sterk afhankelijk van hun reukvermogen. Bepaalde geuren hebben de kracht om een kat te kalmeren of te irriteren. Het mooie van een feromoonverspreider is dat het synthetische chemicaliën vrijgeeft die vergelijkbaar zijn met de natuurlijke feromonen van een kat. Het is een geweldige manier om een nerveuze kat te kalmeren of een kat te kalmeren die door een moeilijke overgang gaat.

#5 Overweeg een huisdierenverzekering.

Huisdierenverzekering heeft talloze eigenaren gered van het uitbetalen van veel geld wanneer hun katten ziek of gewond raken.

Dierenartsrekeningen zijn altijd duur en spoedeisende dierenartsrekeningen zijn nog erger. Huisdierenverzekering heeft talloze eigenaren gered van het uitbetalen van veel geld wanneer hun katten ziek of gewond raken. Het is iets waarvan je hoopt dat je het nooit hoeft te gebruiken, maar het biedt gemoedsrust. U weet dat als het ergste gebeurt, de financiën geen invloed hebben op het soort zorg dat uw kat krijgt.

Lees ook: Beste huisdierenverzekering voor katten

#6 Laat de drager buiten.

Katten houden ervan om gezellig te worden in kleine ruimtes.

Katten houden ervan om gezellig te worden in kleine ruimtes. Door de drager voor hen toegankelijk te laten, geef je ze de perfecte plek om te dutten. Het helpt hen ook om te wennen aan de drager, zodat het volgende dierenartsbezoek niet zo stressvol zal zijn.

#7 Leg dekens en kussens in de buurt van ramen.

Katten houden ervan om in de zon te slapen, dus door dekens en kussens bij ramen te leggen, zullen ze zo blij en gezellig mogelijk zijn!

Er is niets zo goed als een comfortabele dutjesplek met een goed uitzicht. Als je kat het leuk vindt om de wereld uit het raam voorbij te zien gaan, laat hem het dan comfortabel doen. Je kunt ook de perfecte dutjestijd vergemakkelijken door dekens en kussens op hoge zitstokken te leggen, zoals hoge boekenplanken.

#8 Plaats tinfolie of dubbelzijdige tape rond gebieden waar u niet wilt dat uw kat naartoe gaat.

Katten haten het gekreukte gevoel en geluid van tinfoil. Ze verachten ook dingen die aan hun poten kleven. Probeer je kamerplanten te omringen of je aanrecht te bedekken met deze veilige kattenafschrikmiddelen om kitty te trainen om uit de buurt van bepaalde gebieden te blijven.

#9 Bevestig een borstel aan de muur.

Regelmatig borstelen van je kat zal helpen om het verharen te verminderen, maar wat gebeurt er als de kat weigert stil te zitten? Een handige life hack voor katteneigenaren is om een borstel aan de muur of het deurkozijn te bevestigen. Zo kan je kat zichzelf borstelen.

#10 Geef je kat een belletje.

Elke keer dat je een halsband op je kat vastmaakt, oefen dan eerst veiligheid en gebruik alleen een losbreekkraag.

Bellen worden aanbevolen voor buitenkatten om vogels en andere prooidieren een waarschuwing te geven wanneer de kat in de buurt komt. Je kunt ook een bel gebruiken voor je binnenkat als je hun komen en gaan beter wilt bijhouden. Vergeet echter niet om altijd een halsband te gebruiken, zodat deze niet vast kan komen te zitten en uw kat kan verwonden.

#11 Maak je eigen kattenkrabber met wat je in huis hebt. Of ontvang gratis een tapijtmonster.

Een goede kattenkrabber zal je meubels redden, maar ze zijn niet goedkoop. Je kunt dit omzeilen door voorwerpen te gebruiken die je al in huis hebt. Een oude welkomstmat is een goed krabgebied, net als touw dat om het multiplex is gewikkeld. Als je niets geschikts hebt, koop dan een gratis tapijtmonster en bevestig het aan een houten plank.

#12 Zet een doos op je bureau als je moet werken.

Nieuwsgierige katten houden ervan om direct voor de computermonitor te staan en op het toetsenbord te zitten als je aan een grote deadline werkt. Een handig geplaatste doos kan uw geheim zijn om dingen gedaan te krijgen met een kat in huis.

#13 Gebruik een rubberen handschoen om het kattenhaar van je bank te krijgen.

Alleen omdat je je huis deelt met een kat, betekent niet dat je die magische vezels van katten overal in huis moet hebben!

Graaf een schoon paar rubberen handschoenen uit (het soort dat je gebruikt voor het schoonmaken van de keuken) en wrijf ze op je harige bank. Je zult verrast zijn door hoeveel gemakkelijker het is om al dat bont los te maken en te verzamelen. Zodra je het op een mooie stapel hebt, stofzuig je het op voor een schone bank.

#14 Bewaar droog kattenvoer in een plastic kruik of graancontainer.

Als u het voer van uw kat in de geopende zak laat zitten, loopt u het risico dat het muf wordt. Om nog maar te zwijgen, het is vervelend om je hand in de bodem van de zak te steken om de juiste hoeveelheid voedsel eruit te scheppen. Een plastic kruik of graancontainer lost beide problemen op.

Giet voedsel gemakkelijk rechtstreeks in een kom of maatbeker en houd het vers. Een andere geweldige optie is om een automatische kattenvoeder te gebruiken. Een van onze favoriete kattenvoeders is de Petlibro Granary Automatic Pet Feeder. Over het algemeen is dit een fort van een feeder en naar onze mening de beste die Petlibro tot nu toe heeft gemaakt.  Petlibro’s feeder wordt zowel via de Petlibro-winkel, Chewy als Amazon verkocht.

#15 Wikkel meubelpoten in touw.

Zelfs met een aangewezen krabgebied kunnen sommige katten het niet laten om hun klauwen naar het meubilair te brengen. Bescherm je houten meubelpoten door ze in te pakken met touw.

#16 Gebruik drogerlakens om kattenhaar uit kleding te verwijderen.

Pluisrollers zijn een must-have voor alle katteneigenaren, maar drogervellen zullen ook de klus klaren. Als het shirt dat je van plan was te dragen er een beetje extra harig uitziet, gooi het dan een paar minuten in de droger met een drooglaken. Je kunt een drogerlaken ook rechtstreeks op kleding wrijven. Het verwijdert het haar en laat een frisse geur achter.

#17 Serveer kattenvoer op een ondiep bord om snel eten te voorkomen.

Sommige katten worden zo enthousiast over de maaltijden dat ze alles zo snel mogelijk afstoppen… en dan gooien ze het op. Dit is natuurlijk niet goed voor de gezondheid van je kat of je vloeren. Het serveren van maaltijden op een ondiep bord in plaats van een kom zal uw kat dwingen om te vertragen en helpen zijn voedsel te houden waar het hoort.

#18 Zorg ervoor dat speelgoed voor het slapengaan wordt opgeborgen.

Hoe vaak ben je niet gewekt door het getjilp van een kattenspeeltje of het geluid van een flessendop die van de trap stuitert? Het maakt je kat niet uit hoe laat het is. Als het tijd is om te spelen, is het tijd om te spelen. Je kunt ervoor zorgen dat hun middernachtelijke shenanigans je slaap niet onderbreken door al het luidruchtige kattenspeelgoed voor het slapengaan op te bergen.

#19 Train je kat om te komen wanneer hij wordt geroepen.

Je kunt je kat trainen zoals je een hond zou trainen; herhaal hun naam en geef traktaties en lof wanneer ze reageren.

Komen wanneer je wordt gebeld, is een truc die letterlijk het leven van je kat kan redden. Als ze per ongeluk buiten komen, kan een goede terugroepactie hen veilig thuisbrengen. Het is ook handig als je je kat snel moet vinden en geen tijd hebt om onder elk bed of in elke kast te kijken.

Je kunt je kat trainen zoals je een hond zou trainen; herhaal hun naam en geef traktaties en lof wanneer ze reageren.

#20 Speel met je kat vlak voor het slapengaan.

Als je zou willen dat je harige wekker je zou laten uitslapen zorg er op sommige dagen voor dat ze goed en moe zijn als je naar bed gaat. Breng minstens 15 minuten door vlak voor het slapengaan met het spelen met je kat, zodat ze de kans hebben om al die energie te besteden. Hopelijk helpt het hen om goed te slapen en kun je extra rust krijgen.

#21 Zet citrusschillen bij je kamerplanten.

Katten houden van kamerplanten, maar ze haten citrus. Plaats een paar sinaasappelschillen in de pot of rond de pot om een ondeugende kat af te schrikken. Het zal helpen voorkomen dat uw kat zowel uw planten eet als in het vuil graaft.

Het leven met katten is nooit saai en elke dag is een kans om iets nieuws te leren over je katachtige vriend. Probeer deze lifehacks uit voor katteneigenaren en zie hoe ze het leven met katten net iets gemakkelijker maken.