2 Soorten wilde katten in Nevada (met foto’s)


In Nevada vind je twee grote katten in het wild: de bobcat en de bergleeuw. Deze dieren lijken misschien eng, maar zoals alle dieren zijn ze een belangrijk onderdeel van het ecosysteem. Als je geluk hebt, zie je er misschien wel een in het wild! In dit artikel bespreken we beide soorten wilde katten die in Nevada voorkomen. We geven je een korte beschrijving van elk dier en vertellen je waar de kans het grootst is dat je ze tegenkomt. We hopen dat deze informatie u zal helpen meer te weten te komen over deze verbazingwekkende wezens!

verdeler-kateklauw1

De 2 soorten wilde katten in Nevada

1. Bobcat

De bobcat is een kleine tot middelgrote kat die in heel Nevada voorkomt. Ze zijn het meest actief ’s nachts en zijn uitstekende jagers. Bobcats leven meestal in bosrijke gebieden, maar kunnen ook in woestijngebieden worden aangetroffen. Bobcats zijn kleine katten met een korte staart. Ze hebben een bruine vacht met zwarte vlekken en strepen. Hun kop is anders gevormd dan die van andere katten, met grote oren en getuite wangen.

bobcat
Image Credit: patrice-schoefolt, Pexels

Geschiedenis van de Bobcat in Nevada

De bobcat is een inheemse soort in Nevada en komt overal in de staat voor. Bobcats werden in 1967 voor het eerst op de lijst van beschermde diersoorten geplaatst. In 1971 werden ze opgewaardeerd naar de status van wild dier. Dit betekende dat ze legaal mochten worden bejaagd in Nevada. Vanwege de teruglopende populaties werd de bobcat echter in 1977 opnieuw op de lijst van beschermde diersoorten geplaatst.

De rol van de bobcat in het ecosysteem van Nevada

De bobcat is een belangrijk onderdeel van het ecosysteem van Nevada. Hij helpt de populaties kleine zoogdieren, zoals konijnen en knaagdieren, onder controle te houden. Dit helpt om deze populaties in toom te houden en voorkomt dat ze te groot worden. Bobcats zijn ook een prooi voor grotere roofdieren, zoals bergleeuwen.

Waar je er een zou kunnen zien

Bobcats zijn ’s nachts het meest actief, dus het is onwaarschijnlijk dat je er overdag een ziet. Maar als je het geluk hebt er een te zien, vind je ze waarschijnlijk in beboste gebieden of bij waterbronnen. Ze komen overal in de staat voor, maar het meest in de Sierra Nevada bergen.

thematische onderbreking

2. Mountain Lion

De bergleeuw is de grootste kat in Noord-Amerika en komt in heel Nevada voor. Ze zijn het meest actief bij zonsopgang en zonsondergang, maar kunnen ook ’s nachts actief zijn. Bergleeuwen leven meestal in bergachtige of beboste gebieden, maar kunnen ook in woestijngebieden voorkomen. Bergleeuwen zijn grote katten met een lange staart. Ze hebben een bruine vacht met zwarte vlekken en strepen. In tegenstelling tot bobcats heeft hun kop dezelfde vorm als die van andere katten. Ze hebben ook grote oren, maar hun wangen zijn niet getuft.

bergleeuw liggend op rots
Image Credit: enki0908, Pixabay

Geschiedenis van de bergleeuw in Nevada

De bergleeuw is een inheemse diersoort in Nevada en komt in de hele staat voor. Bergleeuwen werden voor het eerst opgenomen in de lijst van beschermde diersoorten in 1971. In 1975 werden ze opgewaardeerd naar de status van wild dier. Dit betekende dat ze legaal mochten worden bejaagd in Nevada. Vanwege de dalende populaties werd de bergleeuw echter in 1990 opnieuw op de lijst van beschermde diersoorten geplaatst.

Sindsdien staat de bergleeuw in Nevada op de lijst van beschermde diersoorten.

De rol van de bergleeuw in het ecosysteem van Nevada

De bergleeuw is een belangrijk onderdeel van het Nevada ecosysteem. Ze helpen de populaties herten en elanden onder controle te houden. Dit helpt om deze populaties in toom te houden en voorkomt dat ze te groot worden. Bergleeuwen zijn ook een prooi voor grotere roofdieren, zoals beren.

Wat moet je doen als je een Bobcat of een bergleeuw ziet?

Als je een bobcat of bergleeuw in het wild ziet, is het belangrijk om ze de ruimte te geven. Benader het dier niet en probeer het niet te aaien. Bobcats en bergleeuwen zijn wilde dieren en kunnen gevaarlijk zijn als ze zich bedreigd voelen. Als u zich zorgen maakt over een bobcat of bergleeuw in uw omgeving, kunt u contact opnemen met het Nevada Department of Wildlife voor hulp.

Bobcat staat op bij een tak
Image Credit: Geoffrey Kuchera, Shutterstock

kattenpoot verdeler

Mountain Lion en Bobcat in Nevada FAQs

Wat is het verschil tussen een bergleeuw en een bobcat?

Bergleeuwen zijn veel groter dan bobcats. Ze kunnen tot 200 pond wegen, terwijl bobcats slechts ongeveer 30 pond wegen. Bergleeuwen hebben ook langere staarten en anders gevormde koppen.

Waar leven bergleeuwen en bobcats?

Bergleeuwen leven meestal in bergachtige of beboste gebieden, terwijl bobcats meestal in beboste gebieden leven. Beide dieren kunnen echter ook gevonden worden in woestijngebieden.

Eten bergleeuwen en bobcats dezelfde dingen?

Nee, bergleeuwen en bobcats hebben verschillende diƫten. Bergleeuwen eten vooral herten en elanden, terwijl bobcats vooral konijnen en knaagdieren eten.

Heb ik een vergunning nodig om op bergleeuwen of everzwijnen te jagen in Nevada?

Ja, u heeft een vergunning nodig om op beide dieren in Nevada te jagen. U kunt een jachtvergunning aanvragen bij het Nevada Department of Wildlife.

Wat zijn enkele andere namen voor de bergleeuw?

De bergleeuw is ook bekend als poema, poema, of catamount.

Wat zijn enkele andere namen voor de bobcat?

De bobcat is ook bekend als lynx of wilde kat.

Bobcat zittend op rots met mos in een bos
Image Credit: Unexpected_Images, Shutterstock

Hoe kan ik wilde katten in Nevada helpen?

U kunt wilde katten in Nevada helpen door te doneren aan organisaties die helpen bij het behoud van hun leefgebied, zoals het Nevada Department of Wildlife of de Sierra Club. U kunt ook helpen door niet op deze dieren te jagen of ze met vallen te vangen.

Vallen bobcats of bergleeuwen mensen aan?

Bobcats en bergleeuwen vallen over het algemeen geen mensen aan. Ze kunnen echter wel aanvallen als ze zich bedreigd voelen of hun jongen beschermen. Als je een bobcat of bergleeuw ziet, is het belangrijk om ze de ruimte te geven en ze niet te benaderen. Als u zich zorgen maakt over een dier in uw omgeving, kunt u contact opnemen met het Nevada Department of Wildlife voor hulp.

Wat zijn de zintuigen van bobcat en bergleeuw?

Bobcats en bergleeuwen hebben een scherpe reukzin, gehoor en zicht. Ze gebruiken deze zintuigen om voedsel te vinden en roofdieren te vermijden.

Zijn bobcats of bergleeuwen bedreigd?

Bobcats zijn niet bedreigd, maar bergleeuwen wel. Bergleeuwen staan in Nevada op de lijst van bedreigde diersoorten. Dit betekent dat ze in de toekomst bedreigd dreigen te worden. Er zijn naar schatting nog maar 200-300 bergleeuwen over in Nevada.

Wat is de grootste bedreiging voor bobcats en bergleeuwen?

De grootste bedreiging voor bobcats en bergleeuwen is habitatverlies. Als mensen land blijven ontwikkelen, is er minder ruimte voor deze dieren om te leven. Dit kan leiden tot conflicten tussen mensen en wilde dieren, en uiteindelijk de dood van deze dieren.

Hoe kan ik conflicten met bobcats en bergleeuwen vermijden?

U kunt conflicten met bobcats en bergleeuwen vermijden door ze de ruimte te geven en ze niet te benaderen. Als u een bunzing of bergleeuw ziet, is het belangrijk om ze de ruimte te geven en ze niet te benaderen. Als u zich zorgen maakt over een dier in uw omgeving, kunt u contact opnemen met het Nevada Department of Wildlife voor hulp.

3 katten verdeler

Conclusie

Bobcats en bergleeuwen zijn twee soorten wilde katten die je in Nevada kunt zien. Bobcats zijn kleiner, met korte staarten en een bruine vacht met zwarte vlekken en strepen. Bergleeuwen zijn groter, met lange staarten en een bruine vacht met zwarte vlekken en strepen. Beide dieren kunnen gevaarlijk zijn als ze zich bedreigd voelen, dus het is belangrijk om ze de ruimte te geven als je ze in het wild ziet. U kunt deze dieren helpen door te doneren aan organisaties die zich richten op habitat behoud.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: MargSkogland, Pixabay