2 fokkers in de VS die Donskoy Cat te koop aanbieden


De Donskoy Cat, ook bekend onder de namen Russian Hairless en Don Sphynx, is een haarloos kattenras dat zijn oorsprong vond in Rusland in de jaren 1980.

Dit ras is intelligent, aanhankelijk, loyaal en actief. De Donskoy Cat houdt er ook van om met zijn mensen te knuffelen en zijn over het algemeen extravert, waardoor ze geweldige metgezellen zijn. Ze hebben de neiging om goed overweg te kunnen met kinderen en andere huisdieren.

Dit is een middelgrote kat met een slank, gespierd lichaam, grote oren en een gerimpelde huid.

Omdat de Donskoy Cat een nogal interessant uiterlijk en een prachtig temperament heeft, willen veel mensen hem graag bij hen thuis verwelkomen.

Dit is echter geen gemakkelijke taak. Omdat dit een relatief nieuw ras is, is het moeilijk om fokkers te vinden die Donskoy-katten verkopen. Ook is dit ras niet alleen zeldzaam, maar ook vrij duur.

Toch heb ik twee fokkers in de Verenigde Staten gevonden die Donskoy-katten te koop aanbieden. Laten we ze eens bekijken!

1. Divine Donskoy Cattery, Californië

Donskoy Kat op de bank

Divine Donskoy Cattery ligt in Banning, Californië.

Chris en Alisyn Garza zijn fokkers achter deze cattery. Dit is een kleine, in-home cattery, die zich richt op de gezondheid, het temperament en de verbetering van dit kostbare kattenras.

Deze fokkers voorzien de geïnteresseerde klanten van informatie en updates over hun nieuwe nesten, evenals over de gezondheid en het dagelijks leven van hun fokkatten.

Ze posten bijvoorbeeld over de tandheelkundige onderzoeken van hun katten. Volgens de Spruce Pets worden Donskoy-katten geassocieerd met sommige gebitsproblemen, zoals tandvleesaandoeningen en tandbederf.

Deze fokkers zijn trotse eigenaren van de TICA’s Award of Excellence, een bewijs van hun toewijding en toewijding aan het ras.

Bezoek hun Facebook-pagina om informatie te krijgen over hun aankomende nesten.

Informatie Divine Donskoy Cattery

Locatie: Preferred Ln, Banning, CA

Facebook: Goddelijke Donskoy Cattery

Telefoonnummer: +1 909-744-7415

2. Doneden Cattery, Rhode Island

Donskoy kat op de kussens

Deze cattery in Rhode Island biedt TICA- en CFA-geregistreerde Donskoy-katten. Ze zitten sinds 2013 in de fokkerij.

Doneden fokkers zijn de eerste Champion Donskoy kattenfokkers in de Verenigde Staten. Ze wijzen erop dat deze katten geen haar hebben als gevolg van een natuurlijke genmutatie. Het ras werd in 2005 door TICA erkend.

Fokkers van Doneden cattery leggen uit hoe Donskoy-katten op veel manieren op honden lijken: ze zijn trainbaar, houden ervan om hun mensen door het huis te volgen en zitten en knuffelen op hun schoot. Toch zijn Donskoys niet al te veeleisend en kunnen ze wat tijd alleen doorbrengen.

Doneden fokkers streven ernaar om dit haarloze kattenras te behouden en te verbeteren. Ze verdienden de TICA Champion-status op 23 januari 2016.

Kijk op de website en social media van deze fokkers of ze op dit moment beschikbare kittens aanbieden.

Informatie DonEden Cattery

Locatie: Providence, Rhode Island

Website: DonEden Cattery

Facebook: DonEden Cattery

Instagram: DonEden Cattery

E-mailadres: donedencattery@gmail.com

Telefoonnummer: +1 401-301-2006

Hoeveel kost een Donskoy Cat?

donskoy kat

Gezien zijn zeldzaamheid en specifieke uiterlijk, is een Donskoy-kat zeker geen goedkoop kattenras.

Je kunt verwachten dat je overal van $ 500 tot $ 2500 betaalt voor dit haarloze ras, natuurlijk, als je het geluk hebt om er een beschikbaar te vinden!

Dit is slechts de initiële prijs. Er zijn andere factoren om te overwegen, zoals de kosten van voedsel, voedsel- en waterbakken, speelgoed, een kattenmand, kattenbomen, krabpalen, enzovoort.

Bovendien is het bij het overwegen van een bepaald ras altijd noodzakelijk om hun verwachte gezondheidsproblemen te controleren. Dit is belangrijk omdat elke katteneigenaar zich bewust moet zijn van mogelijke veterinaire kosten in de toekomst.

Als het gaat om het Donskoy-ras, naast reeds genoemde tandheelkundige problemen, kan hun gezondheid meestal worden beïnvloed door huidproblemen. Dit is geen verrassing gezien hun gebrek aan bont.

Daarom kunnen Donskoys gevoelig voor extreme temperaturen, en kan last hebben van verschillende huidproblemen en zonnebrand. Het beste zou zijn om deze kat binnen te houden en te beschermen tegen extreme weersomstandigheden.

Conclusie

De Donskoy-kat staat bekend om zijn onderscheidende uiterlijk, maar zijn teMperament loopt ook niet ver achter.

Hoewel dit een prachtig kattenras is, is het relatief nieuw en zeldzaam, waardoor het duur en vrij moeilijk te vinden is, althans in de Verenigde Staten.

Hopelijk heb je wat geluk met een van de twee hierboven genoemde fokkers!

Voor de toekomst kunnen we hopen dat dit ras populairder en beschikbaar zal worden en dat een groter aantal gerenommeerde fokkers zich zal wijden aan het waarnemen en upgraden van dit haarloze ras.