5 huismiddeltjes om te voorkomen dat katten op de grond poepen


Als je merkt dat je kat op de grond poept, kun je denken hoe kattenouderschap echt een uitdaging is. Om eerlijk te zijn, dat is het echt, op momenten als deze.

Het is echter belangrijk om te begrijpen dat uw normaal gesproken nest getrainde en volgzame kat dit soort gedrag niet zal vertonen zonder een goede reden.

Je moet dus proberen erachter te komen wat ervoor kan hebben gezorgd dat je kat buiten haar kattenbak poept. Natuurlijk wilt u ervoor zorgen dat uw kat gezond en tevreden is, en u wilt ook graag stoppen met het zien van de uitwerpselen van uw kat over uw vloeren en tapijten!

Het raadplegen van een dierenarts zou het beste zijn om te doen in situaties als deze. Toch zijn er ook enkele huismiddeltjes om te voorkomen dat katten op de grond poepen.

Laten we eens kijken naar vijf van hen die zeer nuttig kunnen zijn voor uw probleem.

1. Kattenwerende spray

dierenarts met een spray voor kitten

Een goede zaak om te doen is om uw vloeren en tapijten afstotend te maken voor uw harige metgezel.

Omdat katten een hekel hebben aan sinaasappels, evenals alle andere citrusvruchten, kan dit uw oplossing zijn om te voorkomen dat uw kat op de grond poept.

Volgens Cats Protection, Katten hebben een extreem gevoelig reukvermogen en omdat citrusvruchten zo aromatisch zijn, kunnen ze er niet tegen.

Je kunt verwachten dat je kat een hekel heeft aan de geur van citrusvruchten op je vloer, wat haar zal ontmoedigen om erop te poepen.

Deze zelfgemaakte afstotende spray voor uw kat moet worden gemaakt van water en sinaasappels.

Eerst moet je ongeveer 2 kopjes water koken en, nadat het is gekookt, een kopje sinaasappelschil toevoegen en het samen ongeveer 30 minuten koken.

Daarna is het wachten tot de mix is afgekoeld. Dan moet je het in een spuitfles gieten en het over je vloeren en tapijten spuiten. Deze geur is iets wat je kat zeker niet lekker zal vinden!

Voor een visuele demonstratie van hoe katten sinaasappels afkeuren, bekijk de onderstaande video.

Video

2. Azijn

Een fles azijn is iets dat we allemaal in huis hebben, omdat het echt een multifunctioneel product is.

Als het gaat om katachtigen, kan azijn worden gebruikt als een natuurlijk huismiddeltje voor een aantal problemen, zoals de behandeling van hotspots, urineweginfecties en ook als een teken- en vlooienbehandeling.

Een ander ding waar azijn erg handig voor kan zijn, is voorkomen dat je kat op de grond poept. Gezien het zeer gevoelige reukvermogen van katten, kan de zure geur van azijn ronduit onaangenaam voor hen zijn.

Nogmaals, je kunt een afschrikwekkende spray maken door water en azijn in een spuitfles te mengen en het vervolgens over de vloeren in je huis te spuiten.

3. Uien

ui op het bureau

Over sterke geuren gesproken, ik geloof dat uien de prijs pakken op deze afdeling!

Ik weet zeker dat jullie allemaal ook wat ui in je voorraadkamer hebben, omdat dit ingrediënt elke lunch beter doet smaken. Nou, deze groente kan ook een einde maken aan je worsteling met de uitwerpselen van je kat op je tapijt.

Je kat zal de onaangename geur van de ui haten. Wat je moet doen is uien in de sapcentrifuge doen. Nadat je het extract hebt, moet je er wat water in doen en vervolgens de mix op je tapijt en vloeren spuiten.

4. Kaneel

Dit is een andere geur waar je kat een hekel aan heeft, maar je zult er dol op zijn, omdat het je kan helpen voorkomen dat ze buiten haar kattenbak poept!

Je kent de boor inmiddels – meng wat kaneel met water in een flesspray en breng het vervolgens aan op het gebied waar je je kat weg wilt houden.

5. Etherische oliën

etherische oliën en medicinale bloemenkruiden

Katten houden ook niet van de geur van essentiële oliën, wat betekent dat dit een andere optie is om te voorkomen dat je harige vriend op de grond poept.

Citronella-olie of eucalyptusolie hebben een penetrante geur die ervoor zorgt dat uw kat weggaat zodra ze het ruikt!

U kunt deze oplossingen maken door een paar druppels van de olie in een fles water toe te voegen en deze vervolgens over uw vloeren te spuiten.

Wat kan ervoor zorgen dat uw kat op de grond poept?

Verschillende factoren kunnen ervoor zorgen dat uw kat op de grond poept, zoals:

Een probleem met haar kattenbak, zoals dat het niet perfect schoon is, of misschien keurt ze de locatie niet goed

Elke vorm van milieuverandering, zoals bewegen, kan een verandering in de kattenbakgewoonten van een kat veroorzaken, volgens Embassy Lakes Animal Hospitals

Gezondheidsproblemen, zoals voedselovergevoeligheden of allergieën, of gewrichtsproblemen zoals artritis, waardoor ze haar kattenbak niet kan gebruiken

Eerder genoemde huismiddeltjes kunnen zeer nuttig zijn om te voorkomen dat uw kat op uw vloeren poept.

Toch raad ik je ten zeerste aan om haar mee te nemen voor een dierenartscontrole, om er zeker van te zijn dat haar destructieve gedrag niet wordt veroorzaakt door een gezondheidsprobleem.

Laatste woorden

Het constant schoonmaken van uw tapijt en vloeren van uw tapijten en vloeren is zeker iets dat u niet had verwacht bij het verwelkomen van een harige metgezel in uw huis.

Nou, je kunt niet alle situaties voorspellen die zich kunnen voordoen, en dit is iets waar veel katteneigenaren mee te maken zullen krijgen.

Gelukkig zijn er huismiddeltjes om te voorkomen dat katten op de grond poepen. Zoals we hebben besproken, is de sleutel tot deze remedies hun krachtige geur, die katachtigen zou moeten ontmoedigen om te poepen in gebieden waar ze het kunnen detecteren.

Al deze oplossingen zijn bijna goedkoop en waarschijnlijk hebben jullie er allemaal minstens één bij de hand op dit exacte moment.

Ik wil echter benadrukken dat dit misschien slechts een oplossing voor de korte termijn is. Het raadplegen van een dierenarts is een goed ding om te doen wanneer u enige vorm van verandering in het gedrag van uw kat opmerkt.

Misschien wil je ook antwoorden weten over waarom katten in bad poepen. Vang je daar!