16 gemeenschappelijke huishoudelijke artikelen waar katten graag mee spelen

Ben je het beu om geld uit te geven aan speelgoed dat je kat niet leuk vindt? Misschien vindt je kat het een paar dagen leuk, maar verliest hij na een tijdje zijn interesse. Wat als je stopt met het kopen van kattenspeeltjes en in plaats daarvan items gaat gebruiken die je al in huis hebt? Je zou op meer dan één manier waar voor je geld krijgen.

Niemand wil geld verspillen aan speelgoed waar hun huisdieren niet mee spelen. Bekijk in plaats daarvan onze lijst met 16 huishoudelijke artikelen waar katten vaak graag mee spelen.

cat + lijnverdelerDe 16 huishoudelijke artikelen waar katten graag mee spelen

1. Dozen

Kat in de Cardbox
Afbeelding credit: JulieK2, Shutterstock

Laat een kartonnen doos op de grond liggen en wacht. Een kat zal binnen enkele minuten in die doos zitten – zo niet seconden. Katten houden van verborgen ruimtes en dozen bieden een strakke behuizing die perfect fungeert als een minigrot, waardoor uw kat zich veilig en geborgen voelt.

Til het naar een hoger niveau door dozen te stapelen en een kattenfort te bouwen!

thematische pauze

2. Flessendoppen en pingpongballen

Flessendoppen en pingpongballen zijn licht van gewicht en gemakkelijk over de vloer te vegen. Pingpongballen zijn grappig omdat je kat ze sneller kan achtervolgen dan flessendoppen.

Doe mee met de speeltijd van je kat en gooi een dop van een fles of pingpongbal op de grond. Het is een geweldige tijd voor alle betrokkenen!

thematische pauze

3. Opgezette dieren

Kat speelt met knuffel
Afbeelding Credit: guvo59, Pixabay

Sommige katten, vooral kittens, zullen zich hechten aan een knuffeldier en het door het huis dragen. Je kunt allerlei knuffels ter grootte van een kat vinden met verborgen zakjes waar je traktaties en kattenpit kunt verstoppen.

thematische pauze

4. Lakens

Ben je ooit klaar met het opmaken van je bed en ben je vervolgens gestopt om een knobbeltje onder de lakens te zien? Dat is je kat. Ga figuur.

Net als dozen bieden lakens een vloeiende behuizing die zacht, warm en gevuld met je geur is. Bovendien zijn ze gewoon leuk. We veronderstellen dat het vergelijkbaar is met spelen in een lakenfort. En wie houdt er nou niet van een lakenfort?

thematische pauze

5. Tapijten

kat die op tapijt ligt
Afbeelding credit: N K, Shutterstock

Vloerkleden zijn stevig en vezelig, maar toch licht genoeg om onder te liggen en bunny kick. Tapijten bootsen ook gras na, daarom rent je kat om 3 uur ’s nachts naar het tapijt om over te geven. Neem ons advies aan – geef niet te veel geld uit aan tapijten als je katten hebt.

thematische pauze

6. Wijn Kurken

Net als flessendoppen zijn wijnkurken klein genoeg om over de vloer te slaan en te achtervolgen. Het enige verschil is dat het gemakkelijker is om in een wijnkurk te bijten. Pas op voor kurkkruimels.

thematische pauze

7. Matrassen

Jonge vrouw die haar kat op het bed uitscheldt
Afbeelding credit: Rommel Canlas, Shutterstock

We zijn er zeker van dat u uw matras intact wilt houden. Toch gaan katten bananen voor matrassen. Het zijn eigenlijk gigantische kattenbomen – gemakkelijk te beklimmen, krabben en perfect om te nestelen.

thematische pauze

8. Papier

Sommige katten houden van versnipperd papier vanwege het piekerige effect wanneer het wind vangt. Voor sommige katten is het alsof ze een insect achtervolgen. Nogmaals, zorg ervoor dat je toezicht houdt op je kat terwijl je met papier speelt, omdat je niet wilt dat ze het binnenkrijgen.

thematische pauze

9. Toiletpapier rollen

makreel tabby kat spelen met rol wc-papier
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

Als je geen wc-papier meer hebt, bewaar dan de rollen. Ze zijn perfect voor het verbergen van speelgoed en snacks en zijn veilig om op te kauwen. Ze zijn ook licht van gewicht, waardoor ze perfect zijn om door het huis te jagen.

thematische pauze

10. IJsblokjes

Deze zijn een beetje rommelig, maar maken geweldig zomers speelgoed, vooral op de gladde keukenvloer. Bovendien kun je de ijsblokjes op smaak brengen met tonijn en kippensap. Uw kat zal een geweldige tijd en een smakelijke traktatie in één hebben.

thematische pauze

11. Stromend water

kat drinkt uit kraan
Image Credit: Voorbeeldsterren, Shutterstock

Het is een cliché dat katten een hekel hebben aan water, maar sommige kattenrassen houden zoveel van water dat ze bereid zijn om met hun baasjes onder de douche te springen. Zet af en toe de kraan open of koop je kat een waterfontein voor Kerstmis en kijk hoe hun nieuwsgierigheid naar buiten komt.

thematische pauze

12. Sokken

Je kunt alles in een oude sok verstoppen, waardoor je kat een leuke jachtervaring krijgt. Verbergen tHeir Favorite Treats Inside geeft ze ook veel mentale stimulatie terwijl ze proberen ze te verwijderen.

thematische pauze

13. Zakken

kat in paperbag
Image Credit: chaiyawat chaidet, Shutterstock

Waszakken, papieren zakken en koffiezakken zijn uitstekende opties voor extreem kattenentertainment. Als de tas sterk genoeg is, kun je hem oppakken en met je kat een ritje maken. Koffiezakken zijn het beste omdat ze vezelig zijn en gemakkelijk te krabben en kauwen. Laat ze echter geen bonen of gronden consumeren. En gebruik tassen die geen handvatten hebben, om te voorkomen dat je kat zijn kop in de handvatlus krijgt!

thematische pauze

14. Touw & Touw

Touw en touw lijken perfect op glibberige prooien, klaar om in een oogwenk te worden gevangen. Maar wees voorzichtig. Een dun touwtje kan erg gevaarlijk zijn als je kat het inslikt, dus je moet altijd toezicht houden tijdens de speeltijd en touw en touw buiten bereik leggen als je er niet bent.

thematische pauze

15. Lichten

Kat staart op laser
Afbeelding credit: Laurav1984, Shutterstock

Kattenlasers zijn goedkoop en gemakkelijk te vinden, maar het is een uitdaging om een hoogwaardige kattenlaser te vinden die lang meegaat. Toch kunnen katten geen genoeg krijgen van de rode stip!

thematische pauze

16. Planten

Planten verrijken van nature het leven van een kat door een voorproefje van het wilde buitenleven te bieden. Verdeel wat katvriendelijke planten door de ruimte en je kat zal meteen verliefd worden.

kattenpootverdeler

Huishoudelijke artikelen om te vermijden

Verschillende huishoudelijke artikelen doen ook dienst als leuk kattenspeelgoed, maar er zijn er een paar die je niet aan je kat moet geven.

  • Plastic zakken: Als je niet oppast, zullen plastic zakken je kat verstikken en aan stukken scheuren. De kleine stukjes kunnen worden gegeten, wat niet gezond is voor een katachtige.
  • Dun touw en garen: Touw en garen kunnen verstikkingsgevaar opleveren en GI-verstopping veroorzaken als ze worden ingenomen. Blijf in plaats daarvan bij dikkere, sterkere stoffen en houd ze altijd rond touw.
  • Giftige kamerplanten: Planten zullen uw kat anders beïnvloeden, afhankelijk van de plant. Sommige veroorzaken milde maagklachten, terwijl sommige fataal kunnen zijn. Onderzoek de plant voordat je hem mee naar huis neemt.
  • Juwelen: De scherpe randen en edelstenen kunnen de binnenkant van uw kat vernietigen. Als je sieraden op de grond ziet liggen, aarzel dan niet om ze op te pakken en weg te leggen voordat je kat ze vastpakt.
  • Aluminiumfolie: Aluminiumfolie is dun en gemakkelijk te scheuren, dus uw kat kan er wat van binnenkrijgen. Vermijd het aanbieden van aluminiumfolie als speelgoed.

3 kat face divider

Conclusie

Sommige huishoudelijke artikelen moeten worden vermeden, maar er zijn verschillende items die u uw kat zonder zorgen kunt aanbieden. Bespaar je geld op dure kattenspeeltjes en begin met doe-het-zelven voor leuk kattenvermaak!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Chaiwat Hemakom, Shutterstock