150 Koffie &thee geïnspireerde kattennamen met betekenissen

Als koffieliefhebber lijkt het vernoemen van een geliefde kat naar je favoriete drankje waarschijnlijk net zo logisch als het mengen van koffie en room. Hier is een lijst met kattennamen met koffiethema die u kunt overwegen voor uw katachtige vriend!

Mannelijke koffiekat namen

 1. Affogato – Een lekker Italiaans dessert van een hete shot espresso en een bolletje ijs.
 2. Americano – Deze heerlijk sterke zwarte koffie bestaat simpelweg uit espresso en heet water.
 3. Barraquito – Ook bekend als een “Barra”, of een “Quito”, een Barraquito is een koffielikeur.
 4. Bosco – Deze Italiaanse koffie maakt al tientallen jaren espressomachines en maakt toevallig een schattige koffienaam voor je kat!
 5. Brazilië Dit Zuid-Amerikaanse land staat bekend om zijn productie van enkele van ’s werelds lekkerste koffie.
 6. Brouwen/er – Is er iets beters dan een vers brouwsel koffie? Misschien je kat – dus noem hem Brew!
 7. Dollar – Afkorting voor ‘Starbucks’.
 8. Brommen – Noem je katachtige vriend naar die bekende cafeïne-buzz die alle koffiedrinkers kennen en waar ze van houden.
 9. Cafecito – Ook wel een “Café Cubano” genoemd, bestaat deze Cubaanse koffiestijl uit een shot gezoete espresso.
 10. Cantuccini – Een andere naam voor een biscotti cookie.
 11. Cappuccino– Een populaire en geliefde espressodrank die bestaat uit een shot espresso en veel melkschuim.
 12. Chino– Een schattige bijnaam voor ‘Mochaccino’ en ‘Mokka’, een melkachtige koffie met chocolade.
 13. Corretto – Deze Italiaanse koffiecocktail is gemaakt van espresso en grappa, een speciale brandewijn gemaakt van de vaste druivenresten van de wijnbereiding.
 14. Cortado – Een zacht, heerlijk drankje gemaakt van espresso en warme melk, en een schattige naam voor een romig gekleurde kat.
 15. Cubano – Een Cubaanse espresso is erg zoet – en misschien is je kat dat ook wel!

Cappuccino – Een populaire en geliefde espressodrank die bestaat uit een shot espresso en veel melkschuim.

 1. De Clieu – Een verwijzing naar Sir Gabriel de Clieu, een jonge marineofficier die in de jaren 1700 koffie introduceerde in de Franse koloniën en ervoor zorgde dat koffie zich over de hele wereld verspreidde.
 2. Doppio– Een dubbele espresso en een geweldige naam voor een dubbel hyper kitten!
 3. Espressino – Een drankje gemaakt met een laag cacaopoeder, dan een laag espresso en dan nog een laag cacaopoeder.
 4. Espresso – Perfect voor een poes die de rijke, bruine kleur van deze geliefde dink deelt.
 5. Frappuccino – Een favoriete dessert-achtige drank, vooral voor mensen met een zoetekauw, deze drank is als een espresso milkshake – en een leuke naam voor een kat met een bijzonder zoete houding.
 6. Freddo – Deze favoriete ijs espressodrank is bedacht in Griekenland en is gemaakt van espresso en gemengd in een frappe koffieopschuimer. Het wordt vervolgens bedekt met een koud schuim op basis van melk en geserveerd over ijs – wat is er niet om van te houden?
 7. Grande– Het Spaanse woord voor “groot” dat vaak wordt gebruikt bij het beschrijven van maten koffiedranken – geweldig voor een grotere kat.
 8. Kies– Deze leuke naam verwijst naar een van de basis- en noodzakelijke hulpmiddelen voor het maken van koffie thuis, een koffiebonenmolen.
 9. Horton – Vernoemd naar het Canadese koffiebedrijf dat over de hele wereld geliefd is, Tim Hortons.
 10. Joe– Een passende naam voor een katteneigenaar die houdt van een goede kop Joe.
 11. Kaldi Volgens de koffie-overlevering werden koffiebonen voor het eerst ontdekt door een geitenhoeder genaamd Kaldi in Ethiopië, toen zijn geiten energiek werden en niet in staat waren om te slapen na het eten van de bessen van een bepaalde boom – en de rest is geschiedenis!
 12. Keurig – Een van de grootste merken koffie, koffie en espressomachines en koffieaccessoires.
 13. Kopi – Het Maleisische woord voor ‘koffie’.
 14. Leonhard Noem je kat voor de 16e-eeuwse Duitse arts Leonhard Rauwolf, die koffie na een tien jaar durende reis naar het Nabije Oosten beschreef als “een drank zo zwart als inkt, nuttig tegen tal van ziekten, met name die van de maag.” Misschien – we weten gewoon dat we ervan houden!
 15. Lungo – Lungo is het Italiaanse woord voor “lang” en in termen van koffie verwijst het naar een drankje gemaakt met zwarte koffie gezet met extra water en geserveerd in een hoog glas. Als je een lange magere kat hebt, zou dit een passende naam zijn.

Kopi – Het Maleisische woord voor ‘koffie’.

 1. Macchiato – Een espressodrank met een kleine hoeveelheid schuimende melk die “gekleurd” of “gevlekt” betekent, in het Italiaans, wat zorgt voor een geweldige naam voor een gevlekte kat.
 2. Macho– Deze jargonterm verwijst naar een mix van koffie en eiwitpoeder en zou een grappige naam zijn voor een grote, opgestapelde kat.
 3. Maillard – De Maillard-reactie verwijst naar een reeks chemische reacties die verantwoordelijk zijn voor de heerlijke smaak en kleur van gebrande koffie. De reacties zijn vernoemd naar Louis Camille Maillard, een Franse arts die ze voor het eerst beschreef in 1910.
 4. Marocchino – Deze unieke espressodrank wordt gemaakt wanneer een glazen kopje wordt bestrooid met cacaopoeder, vervolgens wordt gegarneerd met melkschuim en espresso, en vervolgens een tweede afstoffen van cacao erop. Een van mijn favoriete koffiedrankjes, het is zeker een leuke naam voor een kat.
 5. Maxwell– Maxwell House is een van de beroemdste koffiemerken in de VS en heeft een enorme nostalgie voor degenen onder ons die zich herinneren dat ouders en grootouders nipten aan hun hete kopjes Maxwell House-koffie toen we kinderen waren.
 6. Misto – De Fransen noemen dit een “café au lait”, en het is gemaakt van gezette koffie en gestoomde melk, en is een schattige kattennaam.
 7. Mocaccino – Misschien beter een Cafe Mocha genoemd, deze koffie met chocoladesmaak is een van de meest populaire koffiedranken ter wereld en maakt een geweldige naam voor een kat.
 8. Mr. Black – Natuurlijk klinkt dit een beetje als de codenaam van een undercover CIA-agent, maar het verwijst ook naar de heerlijke koffielikeur met dezelfde naam, en zou schattig zijn voor een gitzwarte kat.
 9. Nespresso – Als je een fan bent van deze Nestle espressomachine, wat is er dan perfecter om je kat een naam te geven?
 10. Nitro– Dit populaire koude brouwsel wordt gemaakt door koffiemalen in koud water te weken en vervolgens uit een kraan te halen. De stikstof geeft de koffie een zijdezachte textuur en pakt een grote cafeïnepunch. Een gaaf klinkende naam voor een koel drankje.
 11. Peaberry – Deze heerlijk eigenzinnige naam komt van een soort koffieplant met bessen die twee bessen (of bonen) bevatten, in plaats van één.
 12. Peet – Genoemd naar de populaire Peet’s Coffee keten.
 13. Extraatje – Noem je energieke poesje naar dat ochtendvoordeel dat we graag van koffie krijgen.
 14. Rauwolf – Een verwijzing naar Leonhard Rauwolf, hierboven vermeld.
 15. Ristretto – Een korte shot espresso gemaakt met ongeveer de helft van het water voor een sterkere drank die een punch heeft, “Ristretto” zou een goede naam zijn voor een dappere kat.
 16. Romano– Deze ongewone drank wordt gemaakt door een espressoshot te combineren met een citroenschijfje of citroensap en een beetje suiker, en is een leuke kattennaam.
 17. Seattle – Vernoem je kat naar de koffiehoofdstad van de VS!
 18. Sir Benjamin – Sir Benjamin Thompson is de briljante heer die de koffiepercolator heeft uitgevonden.
 19. Venti – Hoewel Venti “20” betekent in het Italiaans, verwijst het ook naar de grote, 20 oz. drankjes die je bij je lokale Starbucks zult vinden. Als naam rolt het mooi van de tong.
 20. Zorro– Een geweldige naam voor een zwarte kat, een Zorro wordt gemaakt met een dubbele espresso (of een doppio) met heet water in een verhouding van 1: 1.

Macchiato – Een espressodrank met een kleine hoeveelheid schuimende melk die “gekleurd” of “gevlekt” betekent, in het Italiaans, wat zorgt voor een geweldige naam voor een gevlekte kat.

Vrouwelijke koffienamen

 1. Arabica– Deze mooi klinkende naam, ook bekend als “Arabische koffie”, wordt beschouwd als de eerste koffie die wordt gekweekt voor consumptie en is nog steeds een van de meest populaire koffies van vandaag.
 2. Araby ” De wijn van arabie” is de term die moslims gebruiken voor koffie in plaats van alcohol.
 3. Aroma– Is er iets beters dan het aroma van een vers kopje koffie? Misschien ruikt je kat niet precies zo lekker, maar het is nog steeds een lieve naam.
 4. Bailey– Deze Iers geïnspireerde koffienaam verwijst naar een Baileys Irish Coffee, die is gemaakt met koffie, Ierse whisky, Baileys-likeur en slagroom – yum!
 5. Barista – De titel voor de persoon die espresso en koffiedrankjes bereidt in een koffiehuis, elke echte koffieliefhebber heeft zijn favoriete barista.
 6. Barra– De bijnaam voor “Baraquito” hierboven vermeld in de lijst met namen van mannelijke katten.
 7. Borgia – Een rijke Italiaanse koffie gemaakt met sinaasappelschillen, melk, suiker, koffie en cacao. Yum!
 8. Buna – Het Ethiopische woord voor ‘koffie’.
 9. Catuccino – Het lijkt misschien een vader joke, maar het combineren van de woorden “kat” en “cappuccino” voor een kattennaam brengt een glimlach op ons gezicht!
 10. Kers– Wist je dat koffiebonen eigenlijk bessen zijn die op rode kersen lijken? Het is waar! En wat een schattige naam voor een kat, toch?
 11. Klaver – Een leuke naam naar een high-tech, high-end single serving koffiemachine.
 12. Colombia – Dit Zuid-Amerikaanse land is wereldberoemd om zijn heerlijke koffiebonen.
 13. Costa– Een populaire Britse koffieketen.
 14. Crema – Het kostbare romige karamelkleurige schuim aan de bovenkant van een vers shot espresso, en een sierlijk klinkende naam voor een sierlijke kat.
 15. Dalgona – Een schuimige koffiedrank gemaakt van vier eenvoudige ingrediënten: oploskoffie, suiker, water en melk.

Dalgona – Een schuimige koffiedrank gemaakt van vier eenvoudige ingrediënten: oploskoffie, suiker, water en melk.

 1. Demitasse – Dit Franse woord wordt gebruikt om het “halve kopje” te beschrijven waarin espresso vaak wordt geserveerd.
 2. Du Monde – Vernoemd naar Cafe Du Monde, een iconisch koffiehuis in New Orleans.
 3. Aardse – Een van de vele smaakprofielen die in sommige koffiebranderijen worden aangetroffen.
 4. Frans – Zoals in French Press, een heerlijke maar eenvoudige manier om je koffiekick te krijgen.
 5. Gaggia – Een unieke naam voor een unieke kat, de Gaggia koffiemachine is al jaren op de markt en maakt machines van hoge kwaliteit om u te helpen uw koffiefix te brengen.
 6. Gesha – De Gesha koffieboom komt uit het Gori Gesha bos in Ethiopië, en heeft zijn eigen uitgesproken en zeer gewenste smaak.
 7. Sperzieboon – De term die wordt gebruikt voor koffiebonen die ongebrand zijn.
 8. Hazelnoot– Een favoriete koffiecombinatie en smaakprofiel, ik hou van deze schattige naam voor een kat.
 9. Hortsjata Horchata is een zoete Mexicaanse drank gemaakt van rijst en kaneelstokjes gedrenkt in water, en op smaak gebracht met vanille, suiker en meer kaneel. Voeg wat koffie toe aan de mix en je hebt een heerlijk drankje!
 10. Kahlua– Deze beroemde koffielikeur uit Mexico is een heerlijke zoete mix van rum, koffie en arabica koffie, het zorgt toevallig ook voor een zeer mooie naam.
 11. Kenia– Een prachtig Afrikaans land dat enkele van ’s werelds lekkerste koffie maakt en een mooie naam voor je kat zou zijn.
 12. Kava– Een woord voor “koffie” dat in heel Oost-Europa wordt gebruikt.
 13. Kona– Deze felbegeerde Hawaiiaanse koffie is een van de duurste koffies ter wereld – waardoor het een geweldige naam is voor een kat die geniet van de fijnere dingen in het leven.
 14. Lagrima – Een populaire drank in Argentinië, lagrima vertaalt zich naar “traandruppel”, wat verwijst naar de zeer minimale hoeveelheid melk die aan deze koffie wordt toegevoegd.
 15. Lavazza – Deze koffie noemt zichzelf “De favoriete espresso van Italië” wat een behoorlijk hoge lat is om te claimen! Het is toevallig ook een zeer unieke en cool klinkende kattennaam.

Kahlua – Deze beroemde koffielikeur uit Mexico is een heerlijke zoete mix van rum, koffie en arabica-koffie, het zorgt toevallig ook voor een zeer mooie naam.

 1. Leche – Het Spaanse woord voor “melk, misschien zie je een Cafe Con Leche-drankje in Spaanse stijl op het menu van je lokale koffiehuis.
 2. Macchinetta – De naam van een Italiaanse espressomachine gemaakt op de kookplaat. klinkt ook als een mooie kattennaam, vind je niet?
 3. Moccona – Een heel oud Nederlands koffiemerk dat helemaal teruggaat tot de jaren 1700! Overweeg dus om je kat deze old-school coole naam te geven.
 4. Mokka– Het perfecte drankje voor koffie- en chocoladeliefhebbers, waarom niet een zoete, koffiekleurige kat noemen voor dit heerlijke drankje?
 5. Moesson Wist je dat er koffie is die droog wordt verwerkt in India, waar het opzettelijk wordt blootgesteld aan moessonwinden in open magazijnen om het lichaam te vergroten en de zuurgraad te verminderen?
 6. Nescafé – Het oploskoffiemerk van Nestlé is direct herkenbaar, ook als oploskoffie niet jouw ding is.
 7. Panna – Een verwijzing naar de Espresso Con Panna – een espressodrankje gegarneerd met een klodder slagroom.
 8. Wenen– Weense koffie- en koffiehuizen, een Oostenrijkse instelling, zijn een groot deel van de Oostenrijkse cultuur, die de neiging hebben om hun koffie aan de romige kant te houden.
 9. Valencia– Een mooie naam die mooi van de tong rolt, de Mocha Valencia bestaat uit sinaasappelsiroop, chocolade, espresso en gestoomde melk.
 10. Vanille– Een veel voorkomend ingrediënt fouen in elk respectabel koffiehuis is vanille ook een zoete naam voor een kat.
 11. Robusta – Een soort koffiebonen die bekend staat als stevig en, nou ja, robuust! Een goede naam voor een stevige, buitenkat.
 12. Zilverhuid – Een mooie naam voor een grijze poes, zilverhuid verwijst naar de dunne, binnenste schil van de koffievrucht.
 13. Slokjes – Een heel schattige kitty naam.
 14. Suiker – Een van de meest basale ingrediënten in veel koffiedranken!
 15. Siroop – Een zoete naam voor een zoete kat, gearomatiseerde siropen zijn een hoofdbestanddeel voor Amerikaanse koffiedrinkers met een zoetekauw.
 16. Tanzania– Tanzania, een van de beste koffiekwekers ter wereld, is ook een zeer exotische en mooi klinkende kattennaam.
 17. Torani – Een direct herkenbare lijn van naammerk koffiesiropen.
 18. Touba – Een soort koffie uit Senegal met zwarte peper!
 19. Tia Maria – Een donkere koffielikeur die zijn oorsprong vindt in Jamaica.
 20. Typica – Een botanische variëteit van, en een van de oudste en meest traditionele koffievariëteiten.

Vanille – Een veel voorkomend ingrediënt in elk respectabel koffiehuis, vanille is ook een zoete naam voor een kat.

Unisex koffie- en theenamen voor katten

 1. Bonen/Bonen – Noem je kat voor koffiebonen, de kostbare bonen die ons onze koffiefix geven!
 2. Biscotti – Een klassiek knapperig Italiaans koekje dat vaak wordt gecombineerd met koffie of thee.
 3. Blondine – Een licht gebrande koffie met een kenmerkende smaak. Een eenvoudige en duidelijke naam voor een blonde kat.
 4. Bombon – Een Cafe Bombon is een soort koffiedrank gemaakt met een 1:1 verhouding van espresso en gezoete gecondenseerde melk.
 5. Breve– Deze romige drank bestaat uit half en half gestoomd en espresso.
 6. Kogelvrij– Een goede naam voor de taaie kitties die er zijn, bulletproof koffie verwijst naar een sterke koffie, boter en medium-chain triglyceride (MCT) olie gemengd met elkaar.
 7. Café– Niemand zal je liefde voor koffie in twijfel trekken met een kat die deze naam bezit!
 8. Cafezinho – Een Braziliaans drankje dat “kleine koffie” betekent, is zo’n schattige naam voor een kleine bruine kat.
 9. Cafeïne – Een perfecte naam voor een hyper kitty kat.
 10. Karamel – Wie houdt er niet van een beetje karamel in zijn latte? Geweldig voor een goudbruine kat.
 11. Cascara– Cascara is een exotisch type koffie voor een exotische kattennaam en wordt bereid door koffiekersbladeren te zetten in plaats van koffiebonen, waardoor het meer een thee wordt.
 12. Kaf– Koffiekaf is de gedroogde schil van een koffieboon die loskomt tijdens het branden. Gezien als een overlast die overal naar branders komt, zou dit een grappige naam kunnen zijn voor een vervelende katachtige.
 13. Chai– Hoewel het technisch gezien geen koffie is, is de Chai Latte een hoofdbestanddeel geworden van de meeste thee- en koffiehuizen in het Westen, met zijn kenmerkende thee-, kruiden- en specerijenmengsel.
 14. Chemex – Hoe brouw je je kopje Joe? Als u het meest geniet van deze onderscheidende pour-over methode, overweeg dan deze naam voor uw kat.
 15. Chocolade Chocolade en koffie zijn altijd hand in hand gegaan en zijn twee van de meest kostbare natuurlijke grondstoffen op aarde.

Karamel – Wie houdt er niet van een beetje karamel in zijn latte? Geweldig voor een goudbruine kat.

 1. Kaneel– Deze kenmerkende aromatische specerij is voor velen een favoriete toevoeging aan koffie en thee – en zou een leuke naam zijn voor een gemberkleurige kat.
 2. Cacao– Een rijke bruine kat met een naam als Cocoa zou de wereld vertellen van je liefde voor dit veel voorkomende ingrediënt dat in zowat elk koffiehuis te vinden is.
 3. Koffie – Lijkt misschien voor de hand liggend, maar het is nog steeds een geweldige naam!
 4. Room – De perfecte naam voor een zoete witte of crèmekleurige kat.
 5. Kopje thee– Zin in een hete cuppa? Niet alleen voor koffiepauzes, Cuppa zou een leuke kattennaam zijn!
 6. Deca – Wanneer je je koffie wilt zonder de energiestoot, zou dit een grappige naam zijn voor een luie kat.
 7. Donut – Een zoete traktatie die perfect past bij een lekker kopje Joe.
 8. Druppelen– De klassieke manier om thuis koffie te zetten voor de meeste westerlingen, deze naam zou leuk zijn voor je kat.
 9. Dripper – Een variatie op de naam ‘Drip’.
 10. Dunkin– Vernoemd naar de populaire keten die de klassieke koffie- en donuttraktatie serveert aan klanten in de VS en daarbuiten, is Dunkin toevallig ook een heel schattige naam voor een kat.
 11. Nederlands– Een verwijzing naar Dutch Bros. coffee, een drive-thru koffieketen afkomstig uit Oregon.
 12. Vlakkerig – Een flat white is een koffiedrank bestaande uit espresso met gestoomde melk en geen schuim. Een grappige naam voor een grappige poes.
 13. Schuim– Sommigen van ons geven er de voorkeur aan dat onze koffie wordt gegarneerd met een beetje melkschuim – een passende naam voor een lichte, piekerige kat.
 14. Folger– De meesten van ons zijn bekend met de commerciële jingle, “het beste deel van wakker worden is Folgers in je kopje.” Wat als het beste deel van het wakker worden is om wakker te worden met je kitty Folger?
 15. Frappe– Een rijk gearomatiseerde ijskoffie met espresso, melk en ijs, als je kat net zo zoet is als deze drank, waarom zou je deze naam dan niet overwegen?

Cacao – Een rijke bruine kat met een naam als Cacao zou de wereld vertellen van je liefde voor dit veel voorkomende ingrediënt dat in zowat elk koffiehuis te vinden is.

 1. Schuimend– De meesten van ons houden van dat schuimige schuim dat onze favoriete espressodranken overtreft, bijna net zoveel als we van onze kitties houden!
 2. Java– De Arabische naam voor koffie, Java is ook een van de eilanden van Indonesië, die een lange geschiedenis heeft van het verbouwen van koffie.
 3. Jitter– Een grappige naam voor een springerige kat die doet alsof hij misschien een shot espresso te veel heeft gehad!
 4. Schokken – Voor de kat die graag rent en speelt, alsof hij vol zit met een cafeïnestoot!
 5. Joss – Hier is een interessante die we graag zouden willen proberen – Een Indonesische koffiedrank met een hete brandende kool erin! Zei te helpen bij buikpijn.
 6. Kaffeost – Vertaald in het Zweeds naar “koffiekaas”, bevat deze ongewone drank kaas.
 7. Latte – Een van de meest populaire en bekende espressodranken, lattes bestaan uit espresso, gestoomde melk en worden overgoten met een beetje schuim. Je kunt er niet fout mee gaan, en je kunt er niet fout mee gaan als je kattennaam.
 8. Likeur– Hoewel er veel smakelijke likeuren in de wereld zijn, is koffielikeur een van de meest populaire.
 9. Matcha – Hoewel het niet per se koffie is, is groene thee matcha, de groene poederdrank die je in elk koffiehuis zou kunnen zien dat zijn gewicht aan cafeïne waard is, gestaag in populariteit gegroeid.
 10. Mazagran – Heb je ooit limonade en rum aan je koffie toegevoegd? Nou, zo gaat dat in Portugal!
 11. Piccolo – Deze drank is gemaakt van ristretto (sterk geconcentreerde espresso) en gestoomde melk. Het is ook echt een schattig kattennaampje!
 12. Pompoen Spice – Elke herfst neemt de pumpkin spice latte koffiehuizen in de Verenigde Staten over en is al jaren een seizoensfavoriet. Een schattige naam voor een kat met gemberharen.
 13. Redeye – Heb je een springerige kat met tomeloze energie? Noem het naar deze koffiedrank, die niet voor bangeriken is – de droom van een cafeïneliefhebber, het is gemaakt van espresso en samen gezette koffie.
 14. Braden– Koffiebonen worden meestal gebrand om ons het vloeibare goud te geven waar we allemaal in de vroege ochtend naar hunkeren. Een eigenzinnige naam voor een eigenzinnige kat.
 15. Schot – Verwijst naar een espresso shot!
 16. Starbucks – Misschien wel het beroemdste koffiebedrijf in de westerse wereld.
 17. Stomende – Een goede naam voor een opvliegende kat.
 18. Steil– Koffiebonen weken in warm (of koud) water is precies hoe het wordt gedaan – een eenvoudige naam voor een no-nonsense kat.
 19. Tiramisu – Dit luchtige en smaakvolle dessert is gemaakt met espresso en zou zeker een unieke naam zijn die koffie- en dessertliefhebbers zullen waarderen.
 20. Yuanyang – Een populaire Hong Kong drank die bestaat uit koffie en Hong Kong stijl melk-thee.

Er lijkt gewoon iets te zijn met katten en koffie die zo mooi samengaan. Dus de volgende keer dat je geniet van een heerlijke kop koffie en zeg, een goed boek, overweeg dan om een lieve kleine katachtige vriend aan de scène toe te voegen, opgerold en spinnend op je schoot, en misschien vernoemd naar je favoriete kopje joe.