10 tekenen dat je kat geobsedeerd is door jou

Merk je dat je je afvraagt of je liefde en adoratie voor je kat onbeantwoord is? Heb je het gevoel dat je links en rechts genegenheid uitdeelt en niets terugkrijgt? Vrees niet! Dit artikel is een diepe duik in de vele manieren waarop onze katten zich stiekem laten ontvallen dat ze net zo geobsedeerd zijn door ons als wij door hen. Blijf bij ons voor meer informatie.

Katachtigen zijn notoir moeilijk te lezen. Er is een algemeen gezegde dat “Honden hebben eigenaren en katten hebben slaven” Dit is totaal oneerlijk voor katten, ze kunnen dingen heel anders aanpakken dan hun honden metgezellen, maar ze tonen zeker liefde en genegenheid op hun eigen schattige manier.

Huisdieren hebben allemaal verschillende manieren om ons te laten weten hoe ze zich voelen. Hopelijk, tegen de tijd dat je klaar bent met het lezen van dit artikel, zul je een pro zijn in het begrijpen van kattengedrag en zul je je gerustgesteld voelen dat de subtiele dingen die je kat in huis doet allemaal kleine aanwijzingen zijn dat je echt hun favoriete mens bent.

Laten we de redenen onderzoeken!

#1 Ze behandelen je als een medekat

Je kat zal warm worden voor de persoon met wie hij de meeste positieve interacties heeft.

Katten ‘drukken’ vaak op mensen. Wanneer ze een mens herkennen die hen voedsel, water, comfort en veiligheid biedt, vormen ze een sterke band met hun primaire verzorger. Je kat zal warm worden voor de persoon met wie hij de meeste positieve interacties heeft. Wanneer dit gebeurt, zal uw kat u behandelen als een gelijke, de grootste eer in hun ogen!

Lees ook: 9 onmiskenbare tekenen dat je kat van je houdt

#2 Ze wrijven zich tegen je aan

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is headbutting zeker een teken van genegenheid in de kattenwereld.

Dit is een zeker teken dat uw kat geobsedeerd is door u, want wanneer ze dit doen, stimuleren ze speciale geurklieren die ‘feromonen’ afgeven. Feromonen zijn chemische boodschappers die een signaal zijn voor de kat dat je hun mens bent en dat ze je claimen als hun eigen mens.

Dit is hoe katten hun territorium afbakenen, zodat ze liefkozend hun stempel van goedkeuring op je drukken. Je kat kan zijn wangen of kin tegen je aan wrijven, of soms zelfs met je hoofd stoten!

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is headbutting zeker een teken van genegenheid in de kattenwereld. Je kat kan ook zachtjes zijn voorhoofd tegen je gezicht aanraken, dit wordt hoofdgors genoemd en is een ander goed teken dat je kat je aanbidt.

Lees ook: Wat betekent het als een kat tegen je wrijft?

#3 Ze maken oogcontact en knipperen zachtjes

Van katten wordt gedacht dat ze reageren op langzaam knipperen van mensen, dus de volgende keer dat je één op één met je kat hebt, geef ze dan een langzame knipper en kijk of het wordt beantwoord!

Dit klinkt heel specifiek, maar het is waar, katten hebben een zachte langzame knipper die in wezen het equivalent is van een kattenkus! Dit wordt erkend als de meest voorkomende manier waarop katten hun genegenheid voor mensen tonen.

Het is hun unieke manier van glimlachen en het betekent dat ze zich veilig en ontspannen voelen om je heen. Van katten wordt gedacht dat ze reageren op langzaam knipperen van mensen, dus de volgende keer dat je één op één met je kat hebt, geef ze dan een langzame knipper en kijk of het wordt beantwoord! Als dat zo is, weet je zeker dat je in hun ogen een VIP bent.

Lees ook: Waarom knipperen katten met hun ogen?

#4 Ze gebruiken je als stoel of bed

Als ze gemakkelijk opkrullen in je schoot of op je borst in bed, dan betekent dit dat je hun veilige plek bent.

Dit is een enorm compliment in de kattenwereld. Katten moeten zich veilig en veilig voelen als ze gaan slapen. Als ze gemakkelijk opkrullen in je schoot of op je borst in bed, dan betekent dit dat je hun veilige plek bent.

Ze zijn het meest gelukkig en tevreden als ze fysiek contact met je hebben. Toegevoegde bonus van het zijn van een menselijk kussen is dat je een schattige warmwaterkruik krijgt om je warm en knus te houden.

Lees ook: Waarom ligt en slaapt mijn kat tussen mijn benen?

#5 Kneed je met hun poten

Als ze dit doen wanneer ze ontspannen op je schoot zitten, kun je er zeker van zijn dat ze je laten weten dat ze zich gelukkig en tevreden voelen in jouw aanwezigheid.

Katten drukken vaak hun voorpoten in je been of buik alsof ze brood kneden. Dit is wat ze deden toen ze kittens zogen en ze wilden de melkstroom van hun moeder stimuleren.

Volwassen katten voeren dit gedrag nog steeds uit lang nadat ze zijn gespeend. Ze doen dit vaak om plezier of tevredenheid te tonen. Als ze dit doen wanneer ze ontspannen op je schoot zitten, kun je er zeker van zijn dat ze je laten weten dat ze zich gelukkig en tevreden voelen in jouw aanwezigheid.

Lees ook: Waarom kneden en bijten katten dekens?

#6 Ze verzorgen je

Als je kat het op zich neemt om je te likken, vooral je haar of oren, proberen ze je te verzorgen.

Als je kat het op zich neemt om je te likken, vooral je haar of oren, proberen ze je te verzorgen. In huishoudens met meerdere katten zijn groepsverzorgingssessies een teken van vertrouwen en loyaliteit. Likken is een gebaar dat zegt dat je kat denkt dat je lid bent van zijn sociale groep en dat hij je als familie accepteert.

Dit is een van de manieren waarop je kat je laat zien dat je een sterke band met elkaar hebt. (Of je het kattentongbad daadwerkelijk omarmt of niet, is hier geen oordeel, je geniet van die kattenzoenen!)

Lees ook: 10 interessante feiten over kattenpoten die je misschien niet wist

#7 Ze volgen je door het hele huis

Als je kat je door het huis volgt, soms zelfs naar de badkamer (!) is het niet een soort geheime kattensurveillance.

Als je kat je door het huis volgt, soms zelfs naar de badkamer (!) is het niet een soort geheime kattensurveillance. Dit is eigenlijk een andere indicatie dat ze echt geobsedeerd zijn door jou. Het is hun manier om je te laten zien dat ze altijd in je gezelschap willen zijn en is een teken van liefde in kattentaal.

Lees ook: Waarom volgt mijn kat mij overal?

#8 Ze brengen je geschenken

Katten houden ervan om hun favoriete mensen geschenken te geven.

Katten houden ervan om hun favoriete mensen geschenken te geven. Soms kan dit het presenteren van hun beste speelgoed of dekbed zijn. Soms brengen ze je graag een prooi waarop ze hebben gejaagd om met je te ‘delen’, zoals een muis of vogel. Het is hun manier om te zeggen dat je deel uitmaakt van hun familie en dat ze willen dat je betrokken bent bij iets dat hen vreugde brengt.

Lees ook: Hoe katten hun favoriete persoon kiezen?

#9 Ze spinnen veel.

Als uw kat in u spint en nuzzelt wanneer u hem streelt, kunt u er zeker van zijn dat dit een zeer tevreden spinnen is en dat ze blij zijn om in uw gezelschap te zijn.

Katten spinnen om veel verschillende redenen. Als uw kat in u spint en nuzzelt wanneer u hem streelt, kunt u er zeker van zijn dat dit een zeer tevreden spinnen is en dat ze blij zijn om in uw gezelschap te zijn.  Dit is hun manier om je te laten weten dat ze erg blij zijn.

Lees ook: 8 Purrfect-spellen die je met je kat kunt spelen

#10 Ze laten je hun buik zien

Als uw kat u vertrouwt en volledig ontspannen is in uw gezelschap, zal hij dit doen om u in staat te stellen zijn buik te wrijven of te kietelen.

Katten hebben een universele code van kwetsbaarheid / onderwerping die in hun rug rolt en hun buik blootlegt. Dit komt door het feit dat het zacht is en veel van hun vitale organen onbeschermd zijn wanneer ze dit doen.

Als uw kat u vertrouwt en volledig ontspannen is in uw gezelschap, zal hij dit doen om u in staat te stellen zijn buik te wrijven of te kietelen. Dus als je je kat op zijn rug ziet, kun je hem beter wat aandacht geven, want het is een grote eer om de buik te laten zien!

Lees ook: Hoe je een betere relatie met je kat kunt hebben

Conclusie

Het is geruststellend om te weten dat er veel verschillende manieren zijn waarop katten ons laten zien hoe ze zich voelen, geen twee katten zijn hetzelfde.

Katten zijn zeer complexe dieren. Hun sociale interacties met ons zijn soms moeilijk te interpreteren en kunnen ons in de war brengen. Het is geruststellend om te weten dat er veel verschillende manieren zijn waarop katten ons laten zien hoe ze zich voelen, geen twee katten zijn hetzelfde.

Het belangrijkste om te onthouden is dat een geliefde kat met een veilige en zekere relatie een gelukkige en tevreden relatie is, dus ga zo door met het goede werk!

Lees ook: 5 manieren om een sterkere band met je kat op te bouwen

Veelgestelde vragen

Raken katten geobsedeerd door één persoon?

Katten kiezen meestal een favoriete mens in hun huishouden die ze als hun eigen oormerken. Het is meestal de persoon die de meeste moeite met hen doet die ze kiezen. Wie ze bijvoorbeeld regelmatig voedt of de beste buikwrijft geeft!

Kunnen katten zien dat je van ze houdt?

Katten hebben begrip van genegenheid, net als andere zoogdieren. Ze hebben veel speciale manieren om ons te laten zien hoeveel we voor hen betekenen. Ze zijn ook erg goed in het herkennen wanneer het gevoel wederzijds is, dus als je je kat met liefde overlaadt, is het niet onopgemerkt gebleven.

Waarom wil mijn kat de hele tijd op mij zitten?

Als je kat de hele tijd zijn achterste op je wil parkeren, is er niets om je zorgen over te maken (behalve kattenharen!) Als ze constant hunkeren naar fysiek contact, is dit meestal omdat ze van je gezelschap genieten en op zoek zijn naar voor een veilige plek en wat genegenheid en aandacht.

Waarom is mijn kat zo aanhankelijk met mij?

Katten kunnen om vele redenen aanhankelijk zijn, sommige goed, sommige niet zo goed. Als er een plotselinge verandering in hun gedrag is, kan er iets zijn dat hen van streek maakt of een stressor in hun omgeving.

Deze kunnen dingen omvatten als een nieuw lid van het gezin, gezondheidsproblemen, verlatingsangst of zelfs verveling. Het is het beste om eerst de onderliggende oorzaak van het aanhankelijke gedrag te achterhalen voordat je het probeert op te lossen. Als u zich zorgen maakt over uw kat, vraag dan advies aan uw dierenarts als eerste aanloophaven.