Skip to Content

10 ongelooflijke Devon Rex Cat-feiten U zult verrast zijn om erachter te komen!

Het vinden van de perfecte kat is vaak een moeilijke taak. Dit geldt vooral als je een unieke kat wilt die tijd met je wil doorbrengen in plaats van altijd in zijn eigen wereld. Betreed de Devon Rex.  Dit kattenras is een beetje een nieuwkomer in de kattenwereld, maar als het gaat om uniciteit, staan ze bovenaan veel lijsten. Deze middelgrote katten zijn leuk om in de buurt te zijn, geweldige huisgenoten en een van de weinige kattenrassen die niet aarzelen om hun liefde voor je te tonen. Laten we eens kijken naar 10 ongelooflijke Devon Rex-feiten om je te helpen zien dat deze kleine katten echt speciaal zijn.

divider-catclaw1

De 10 feiten over Devon Rex Cats

1. Maak kennis met de Poedelkat

Hoewel een Devon Rex veel te bieden heeft, is een van de dingen die het meest opvallen de unieke vacht van het ras. Velen hebben de Devon Rex de bijnaam “poedelkat” gegeven dankzij zijn vacht. Deze katten worden beschouwd als laagafstotend, zoals een poedel, met een korte, golvende vacht die in een groot aantal kleuren kan verschijnen. Je zult ook merken dat de vacht van de Devon Rex veel waakhaar mist. Dit maakt de vacht extreem kwetsbaar. Velen suggereren dat u de vacht van uw Rex niet moet borstelen of kammen om te voorkomen dat deze schade aanricht.

Devon Rex kat
Afbeelding Credit: Oleksandr Volchanskyi, Shutterstock
thematische pauze

2. Een Pixie Kitty

De jas van de Devon Rex is misschien beroemd, maar dat schattige gezicht ook. Van dit ras wordt vaak gezegd dat het een pixie-achtig uiterlijk heeft. Anderen hebben woorden als elf of alien gebruikt om ze ook te beschrijven. De Devon Rex heeft een scherp gezichtsprofiel. De wangen zijn breed en je zult een dip in hun profiel opmerken die behoorlijk duidelijk is. Voeg daarbij de scherpe kin, brede ogen en laag geplaatste oren die vrij groot zijn en je kunt begrijpen waar de pixie-referentie vandaan komt.

thematische pauze

3. Devon Rex Katten zijn springers

Het lichaam van een Devon Rex is gemaakt om te springen. Deze kitties hebben lichtgewicht lichamen met lange benen. Dit helpt hen om acrobatiek in huis op zich te nemen. Je zult ook merken dat ze grote tenen hebben, wat vreemd is voor kattenrassen die meestal bedoeld zijn voor het binnenleven. Met al deze eigenschappen gecombineerd, wees niet geschokt om een Devon Rex te zien springen van werkbladen, tafels en ruggen van banken.

thematische pauze

4. De Devon Rex is een nieuwer kattenras

De meesten van ons zijn zich bewust van de oude geschiedenis rond de meeste kattenrassen. Katten werden aanbeden en aanbeden door de oude Egyptenaren. Met zoveel kattenrassen die duizenden jaren oud zijn, is het moeilijk om nieuwere rassen te vinden, maar dat is precies wat de Devon Rex is. Dit ras werd pas in 1959 ontdekt. Dit vond plaats in Buckfastleigh, Devon, Verenigd Koninkrijk toen een kattenliefhebber met de naam Beryl Cox een kater met een krullende vacht opmerkte.

Hoewel ze deze verwilderde jongen niet kon temmen, besloot ze hem bij te houden. Al snel ontdekte ze dat de kat die ze had gevolgd een nestje had verwekt bij een Calico. Uit dit nest vond Cox één mannelijk kitten, een zwartbruine, die de krullende vacht van de vader erfde. Ze hield het kitten, noemde het Kirlee ter ere van zijn vader en het Ras Devon Rex werd geboren.

Rode Devon Rex
Afbeelding Credit: Oleksandr Volchanskyi, Shutterstock
thematische pauze

5. Naar Amerika komen

De Devon Rex werd pas in 1968 naar de Verenigde Staten geïmporteerd. Toen ze aankwamen, sloeg de onmiddellijke populariteit echter toe. Met de liefde die mensen in de VS dit ras gaven, is het niet verrassend dat de American Cat Fanciers Association het ras pas 4 jaar later in 1972 zou erkennen. De International Cat Association erkende de Devon Rex in hetzelfde jaar dat hij werd opgericht, 1979. De Cat Fancier Association volgde uiteindelijk in 1983.

thematische pauze

6. De unieke snorharen van een Devon Rex

Ja, het uiterlijk en de vacht van een Devon Rex zijn uniek, maar dat geldt ook voor de snorharen. Als je naar de Devon Rex kijkt, ben je misschien geschokt om te zien dat ze geen lange snorharen hebben zoals andere katten. In plaats daarvan heeft de Devon Rex zeer korte, krullende snorharen. Tenminste, als ze al snorharen hebben. Sommige kitties in dit ras hebben geen snorharen. Degenen die dat wel doen, kunnen breuk of verlies van snorharen ervaren, omdat ze erg kwetsbaar zijn. Hoewel we weten dat snorharen door katten als sensoren worden gebruikt, lijkt het erop dat de Devon Rex heeft geleerd hoe hij zonder hen door de wereld moet navigeren.

thematische pauze

7. Een eigenzinnig speels ras

De persoonlijkheid van een Devon Rex is een beetje all over the place. Dit ras doet het geweldig met gezinnen vanwege hun liefdevolle, knuffelige aard. Ze zijn ook erg speels. Misschien zie je je Rex door het huis racen, van bank naar stoel of even hangend aan de gordijnen. De volgende minuut kunnen ze aan je zijde worden opgerold en gewoon even willen chillen. Deze kitties zijn erg eigenzinnig. Ze spelen apporteren, staan erom bekend dat ze graag verstoppertje spelen en zijn voorbestemd om je zoveel mogelijk scherp te houden.

devon rex kat loopt in de tuin
Afbeelding Credit: Veera, Shutterstock
thematische pauze

8. De Devon Rex is een huiskat (met een reden)

We noemden eerder de unieke vacht van de Devon Rex en het gebrek aan waakharen die het ras heeft. Dit gebrek aan waakhaar maakt de Devon Rex vatbaarder voor zonnebrand. Zonder een goede vacht om het te beschermen, geeft de Devon Rex de voorkeur aan het leven binnenshuis. Als u uw Devon Rex mee naar buiten neemt, zorg er dan voor dat u een goede laag zonnebrandcrème gebruikt en beperk de hoeveelheid tijd die u doorbrengt. Het laatste wat je wilt is dat je kat lijdt aan de pijn van een zonnebrand.

thematische pauze

9. Een intelligent kattenras

De hoogvliegende capriolen van de Devon Rex zijn iets leuks om naar te kijken, maar verkoop dit ras niet kort. Er is meer dan op het eerste gezicht lijkt met de Devon Rex. Ze zijn niet alleen acrobatisch en vol energie, maar ze zijn ook zeer intelligent. Je kunt je Rex gemakkelijk een paar trucjes leren om te laten zien aan vrienden en familie. Ze kunnen zelfs worden geleerd hoe ze behendigheids- en trainingscursussen moeten uitvoeren.

thematische pauze

10. De Devon Rex is een loyale knuffelbug

Als u op zoek bent naar een kattenras dat dol is op aandacht en bij zijn eigenaar is, zoek dan niet verder dan de Devon Rex. Dit ras houdt ervan om quality time door te brengen met zijn eigenaar en geniet ervan genegenheid te tonen. Ze zijn een van de weinige kattenrassen die uw aandacht verwelkomen. Je zult ook merken dat ze graag knuffelen. Ze willen niet alleen bij je in de buurt zijn en laten zien hoeveel ze van je houden, maar ze gebruiken ook je lichaamswarmte om hun interne temperatuur te reguleren. Zonder een goede vacht heeft een Devon Rex alle knuffels nodig die hij kan krijgen.

Devon rex kat op bank
Afbeelding Credit: klevers, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Zoals je kunt zien, is de Devon Rex een geweldig kattenras. Met een unieke look, een geweldige persoonlijkheid en genoeg eigenaardigheden om het leven leuk te maken, kunnen ze worden beschouwd als een perfecte kitty-metgezel. Als je hoopt een kat in huis te halen die speels is en zeker het grootste deel van de tijd aan je zijde staat, kan dit ras je antwoord zijn.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Veera, Shutterstock