10 Gedragsproblemen van Maine Coon Cat om op te letten


Maine Coon katten zijn vrij buitengewone katten, ben je het daarmee eens? Deze vriendelijke reuzen, zoals ze meestal worden genoemd, kunnen enkele afwijkingen in gedrag hebben.

Het bezitten van een kat is een uitdaging, maar het kan een nog grotere uitdaging zijn als de kat die je bezit de hele tijd klaar is voor problemen. In dit artikel zullen we de belangrijkste gedragsproblemen van Maine Coon-katten bespreken, dus blijf lezen.

1. Maine Coon houdt ervan om meubels te krassen

Maine Coon zittend op stoel

Dit is een veel voorkomend favoriet ding voor katten, maar Maine Coons lijken er zo van te genieten.

Dit is echter hun instinct en je kunt niet boos op ze zijn omdat ze dat doen, noch om het te stoppen.

Maar wat je wel kunt doen, is krabpalen voorzien voor je vriendelijke reus. Op deze manier zul je help je kat met hun krabbehoeften in plaats van steeds weer nieuwe meubels te kopen.

Bepaal welke krabpalen het beste zijn voor uw huishouden en zorg ervoor dat u er een kiest die lang meegaat.

2. Als het zich verveelt, kan Maine Coon destructief worden

Wanneer een Maine Coon mentaal niet genoeg wordt gestimuleerd en zich verveelt, kan het dingen doen om je aandacht te trekken, en het eerste dat in je opkomt, is om met je meubels te knoeien.

De beste oplossing is om uw kat aandacht te geven en zorgen voor wat stimulatie om ze te vermoeien. Laat uw kat tijd met u doorbrengen, waar u ook bent in het huishouden.

3. Maine Coon kan verlatingsangst ontwikkelen

oranje Maine Coon en meisje

Wat betekent het? Verlatingsangst kan optreden bij kittens die opgroeien zonder dat je je de aandoening realiseert. Als u merkt dat uw kat lange tijd niet van u kan worden gescheiden, kan dit erop wijzen dat hij verlatingsangst heeft.

Of het nu ernstig is of niet, je zult erachter komen door de omstandigheden te leren kennen. Wat je hieraan kunt doen, is je vriendelijke reus voorzien van een veel speelgoed wanneer u het huis verlaat. Als dat niet werkt, kunt u proberen uw kat op één plaats te beperken, zodat hij geen rommel kan veroorzaken totdat u terugkomt.

4. Maine Coons zijn ERG vocaal

Wanneer een vriendelijke reus besluit om gehoord te worden, zal het erg vocaal en luid zijn. Het geluid waarmee u te maken krijgt, is te veel om aan te kunnen.

Het enige dat u aan dit probleem kunt doen, is geduldig zijn. Controleer je kat als hij plotseling begint te miauwen en een puinhoop veroorzaakt. Soms kan het zijn dat ze je iets willen vertellen, zoals dorst of honger, maar in andere gevallen, ze willen hier nu aandacht!

Wanneer je grote kat aandacht zoekt, geef het dan niet alleen omdat ze een scène maken en zorg ervoor dat je het gedrag niet beloont. Omdat dit hen alleen maar kan aanmoedigen om meer vocaal te zijn.

GERELATEERD: 15 redenen waarom uw Maine Coon niet zal stoppen met miauwen

5. Maine Coons zijn territoriale wezens

Alle katten zijn territoriaal als het gaat om het delen van hun ruimte. Maine Coons hebben echter de neiging om extreem territoriaal te zijn. Dit gebeurt wanneer u een nieuw huisdier bij u thuis. Of zelfs een nieuw familielid, baby. En we weten allemaal dat katten de neiging hebben om jaloers te zijn op baby’s.

Om dergelijk gedrag te voorkomen, introduceert u uw kat al vroeg bij nieuwe leden, omdat die socialisatie zal leiden tot vriendschappen en ze tolerant zullen worden tegenover anderen.

6. De kattenbak vermijden

Maine Coon ligt bij kattenbak

Het is een bekend feit dat een Maine Coon zijn kattenbak niet zal vermijden als je hem schoon en netjes houdt. Maar als u merkt dat uw kat ergens anders heeft geplast, kan dit betekenen dat er een onderliggend gezondheidsprobleem dat moet worden opgelost, dus neem contact op met de dierenarts.

7. Huisvuil

Als het vermijden van de kattenbak gepaard gaat met huisvuil, moet u mogelijk een snelle controle uitvoeren bij de dierenarts. Waarom?

Omdat katten meestal schone en opgeruimde dieren zijn die er niet voor kiezen om buiten de kattenbak te elimineren, wat eigenlijk betekent dat er iets met hun gezondheid is dat ervoor zorgt dat ze het doen.

8. Maine Coons kunnen agressief zijn op een speelse manier

De kans bestaat dat je kat tijdens de speeltijd een beetje agressief wordt en je een beetje bijt. Ook al was het omdat ze met je spelen, je moet reageren alsof het slecht gedrag is om ze niet aan te moedigen om het steeds opnieuw te doen.

GERELATEERD: Waarom bijt mijn kat me zachtjes uit het niets? 12 Motieven

9. Maine Coons hebben de neiging om nachtbrakers te zijn

Maine Coon in het donker

Katten zijn dageraad- en schemerdieren, of crepusculair als je dat liever hebt. Dat zijn de momenten waarop ze hun dansjes doen. Maine Coons hebben echter de neiging om een all-nighter te trekken.

Als je merkt dat je kat ’s nachts te veel energie heeft en je niet kunt slapen vanwege hem, betekent dit dat hij deed overdag niet veel en je laat ze de hele dag slapen. Daarom kun je niet verwachten dat ze zullen slapen als jij slaapt.

Omdat ze de hele nacht wakker zijn, hebben ze niet de aandacht en zullen ze waarschijnlijk luidruchtig zijn om de eigenaar te zoeken. Dat zal je waarschijnlijk wakker maken als je hun zoomies niet hebt gehoord.

Als je echter zeker weet dat je kat niet in gevaar is, sta dan niet op en toon geen reactie op zijn slechte gedrag. Als je het negeert, weten ze dat ze ’s nachts geen aandacht krijgen terwijl het tijd is om naar bed te gaan.

In plaats daarvan, zorg ervoor dat je je ritueel voor het slapengaan hebt, probeer met je kat te spelen om hem moe te maken. Daarom krijgen jullie allebei een goede nachtrust.

10. Maine Coons hebben de neiging om agressief te zijn tegenover andere katten

Dit is vergelijkbaar met territoriaal gedrag. Als u merkt dat uw Maine Coon agressie vertoont tegenover andere katten, moet u de situatie overnemen en uw kat zich netjes laten gedragen.

U kunt dit probleem oplossen als u uw kat blootstelt aan andere katten terwijl ze kittens zijn, zodat ze eraan wennen om omringd te zijn door andere dieren.

Hoe om te gaan met dergelijk gedrag?

eigenaar die Maine Coon aait

Wat je ook doet, onthoud dat je consistent moet zijn als je deze problemen wilt oplossen. Hoe meer je probeert, hoe beter het resultaat zal zijn en je vriendelijke reus zal eindelijk begrijpen wat eigenlijk normaal gedrag is en wat je niet zult tolereren.

Omdat deze prachtige wezens zeer intelligent zijn, weten ze hoe ze aan hun behoeften moeten voldoen en hoe ze alles van hun eigenaar kunnen krijgen, maar je moet slimmer zijn dan zij om dit op te lossen.

Laten we nu enkele methoden bekijken om de zaak te laten rusten:

1. Ontdek de oorzaak van het gedrag

Voordat u de eerste stap zet, moet u erachter komen waarom uw kat zich op de een of andere manier gedraagt. Als u het niet alleen kunt, kunt u altijd contact opnemen met de dierenarts of een kattenspecialist.

Er zijn waarschijnlijk enkele problemen die uw kat storen, omdat het geen problematische wezens zijn. Dus als je naar de dierenarts gaat, praat dan over alles wat je hebt opgemerkt met je kat en hopelijk krijgen jullie allebei het antwoord.

2. Straf je kat niet

Maine Coon buiten zittend

Als je kat iets doet wat je niet leuk vindt, of agressief tegen je is, reageer dan niet. Je bent een redelijk mens en je kunt het beter doen dan dat.

Vermijd agressief te zijn en probeer precies het tegenovergestelde, zachte en ontspannen manieren.

Vergeet niet om ze niet op de buik aan te raken, want ze zijn er niet dol op. Maar je kunt beginnen met het hoofd en de wangen te aaien, dat doen ze. U kunt onze kattenaaikaart bekijken om te leren waar u uw huisdier moet aaien.

3. Laat je kat zien dat je gestoord bent

Je moet je kat laten zien dat zijn gedrag je van streek maakt en dat hij iets heeft gedaan wat hij niet zou moeten doen.  Hoe gaat u dat doen? Laat het zien met je gedrag, katten zullen uw lichaamstaal begrijpen.

Laat je stem een beetje stevig zijn, maar niet te veel, en praat met je kat om haar te laten weten dat je het gedrag niet leuk vond.

4. Beloon goed gedrag

Maine Coon eet van bord

Laten we het nu hebben over het goede gedrag van je kat. Als je kat laat zien dat hij zich goed gedraagt, moet je hem laten weten dat je je ervan bewust bent en hem belonen. Je kunt het proberen met een stuk vlees of een aantal heerlijke lekkernijen.

Dat zal hen motiveren en ze zullen het in die stemming willen houden.

5. Breng wat quality time door met je kat

De reden dat je kat zich gedraagt zoals hij zich gedraagt, is omdat hij aandacht wil die hij meestal niet krijgt. Maine Coons zijn liefdevolle wezens en ze willen zich geliefd voelen door hun favoriete mensen.

Als u niet wat tijd met uw kat doorbrengt, kan deze agressie ontwikkelen en zich op een destructieve manier gedragen, dus houd er rekening mee dat tijd met u cruciaal is. Zelfs als het je lukt om slechts 20 minuten met je kat door te brengen.

6. Probeer Clicker Training

Maine Coon kijkt omhoog

Heb je wel eens gehoord van clickertraining?  Dit is een geweldige oefening en meestal degene die enorm veel succes heeft. Je moet patiënt omdat dit tijd kost, maar je zult zeker slagen als je het volhoudt en traktaties in de ene hand hebt en clickers in een andere hand.

Hoe doe je dat? Klik op de clicker en doe een wens, als uw kat doet wat hem werd opgedragen, wordt er een traktatie gegeven. Na verloop van tijd zul je de hoeveelheid traktaties verminderen en nadat je volledig stopt met het gebruik ervan, maar je zult een kat hebben die zich volledig goed gedraagt.

7. Probeer het met spuitflessen

Ja, je raadt het al, Maine Coons zijn geen fans van water. Wanneer je ze vertelt dat het tijd is voor een bad, worden ze gek en willen ze niets met je te maken hebben.

dus je zou dit in je voordeel kunnen nemen. Als je merkt dat je kat iets doet wat hij niet zou moeten doen, spuit er een beetje water op en na verloop van tijd zal het negatieve connotaties hebben als het gaat om hun ongewenste gedrag.

8. Steriliseer of castreer uw Maine Coon Cat

meisje aaien Maine Coon

Al deze bovengenoemde gedragingen kunnen betekenen dat uw kat zich in zijn paringscyclus bevindt. Het is dus aan te raden om je kat te steriliseren of te castreren, of als je dat niet wilt, moet je hem laten broeden.

Tijdens hun paartijd kunnen ze agressiever zijn omdat ze ze voelen zich bedreigd en onzeker door hun onvermogen om te produceren. Veel mensen vergeten het, maar dan worden ze geconfronteerd met een kat die agressief en ongedisciplineerd is.

9.Laat uw kat even buiten

Al eeuwenlang zijn katten vrij en gewend om in het wild te leven en te genieten van de natuur omringd door vogels en bomen. En om in de natuur te zijn is het een het natuurlijke instinct van de kat.

We kunnen ze in ons huishouden houden, maar we kunnen niet veranderen wat ze zijn. Dus als je dat van je katten probeert af te pakken, zullen er gevolgen zijn.

Binnenkatten kunnen depressie, angst ontwikkelen en deze manifesteren door agressie. Dus voel je vrij om neem je kat mee voor een wandeling, een spel van fetch dat uiteindelijk zal eindigen met het ophalen ervan, maar het maakt niet uit. Het enige dat belangrijk is, is dat u wat tijd met uw kat in de lucht doorbrengt.

Maar houd ze goed in de gaten, zodat ze niet dwalen.

Woorden sluiten

oranje Maine Coon

Ik hoop dat de gedragsproblemen van de Maine Coon-kat je hebben geholpen je vriendelijke reus beter te begrijpen. Je bent echter niet de enige, veel Maine Coon-eigenaren worden ermee geconfronteerd en ze zijn er allemaal in geslaagd om met dergelijk Maine Coon-gedrag om te gaan.

Om maine Coon-gedrag aan te pakken en op te lossen, moet je eerst begrijpen waarom het gebeurt. Vanaf dat punt kun je betere methoden en benaderingen hebben.

Succes!

Gerelateerde inhoud

Maine Coon Groeigrafiek – Wat te weten zodat Maine Coon kan groeien

Maine Coon Feeding Chart: Voer uw Maine Coon als een pro

Hoeveel kost een Maine Coon Cat – prijs en uitgaven

Beste Maine Coon Fokkers: Top 21 Keuzes