10 Beste Krabpalen Zonder Tapijt

beste krabpaal zonder tapijt

We weten al dat katten dol zijn op kattenbomen!

Maar helaas houden mensen niet altijd van de stijl van deze massieve muren van verticaal tapijt.

Wat als er kattenbomen waren die geen geen tapijt?

Je bent zeker niet de enige die tapijt wil vermijden en we hebben een lijst samengesteld van onze favoriete tapijtvrije krabpalen. Maar bedenk wel dat veel van deze krabpalen nog steeds een klein stukje tapijt bevatten in de hoekjes en sisaltouw om aan te krabben. Hoewel dat behoorlijk verschilt van de volledig tapijtte torens waar de meeste mensen aan denken, is het toch het vermelden waard.

We gaan in detail in op alles wat je moet weten over een tapijtvrije kattenboom, maar als je liever verder gaat en onze favorieten wilt zien, kun je ze hier bekijken:

 1. Beste totaal: PAWZ Road Moderne Kattenboom
 2. Runner Up: Made4Pets 65.6 Inch Moderne Kattenboom van 6 niveaus
 3. Het beste voor een budget: Furhaven Pet Gegolfd Kartonnen Kattenhuis
 4. Best voor hoge klimmers: PetFusion 76.8 Inch Ultieme Katten Klimtoren
 5. Meest Unieke: On2 Pets 43 Inch Kattenboom met Bladeren
 6. Premium keuze: De verfijnde Lotus kattentoren van Feline
 7. Premium Pluk Alternatief: Yokstore 62″ Kattenboom met meerdere niveaus
 8. Ideaal voor appartementen en kleine ruimtes: Vesper 32 Inch Kattenboom
 9. Meest Moderne Stijl: New Age Huisdier ecoFLEX Kitty Klimber
 10. Best voor Oudere Katten: Made4Pets Kattenboom 51.2 Inch

Voordat we de mini-reviews voor elk van onze favoriete bomen behandelen, laten we zorgen voor achtergrondinformatie te beginnen met een van de meest voorkomende kattenboom vragen.

Waarom hebben Kattenbomen Tapijt?

Als je ook maar een paar minuten doorbrengt op Amazon of in je favoriete dierenwinkel, zie je enorme bomen die bedekt zijn met tapijt. Als je bedenkt hoeveel kattenbomen bedekt zijn met het universele beige tapijt, lijkt het misschien alsof ze vereist om tapijt op hen te hebben!

Maar waarom is dit? Waarom lijken kattenbomen altijd tapijt te hebben? Tapijt is een geweldig materiaal voor krabpalen omdat het zacht is en katten er gemakkelijk grip op kunnen krijgen. Maar het is ook praktisch omdat kwaliteitshout meer kost dan tapijt en door de buitenkant te bedekken met tapijt kunnen fabrikanten een minder visueel aantrekkelijke houtsoort en -snede gebruiken voor krabpalen..

Veel mensen vinden een krabpaal met tapijt er niet mooi uitzien, maar een reusachtig stuk onafgewerkt multiplex, compleet met af en toe een splinter, is waarschijnlijk niet veel beter.

Kattenbomen ook Need Tapijt hebben?

Nee, dat hebben ze niet.

Terwijl katten doen kattenbomen nodig hebben, is tapijt zeker niet nodig. Krabpalen bieden katten toegang tot hoogte, een geschikte plek om te krabben, en een ruimte die ze zo hard nodig hebben en die ze hun eigen kunnen noemen. Dit zijn belangrijke katachtige behoeften die diep geworteld zijn in miljoenen jaren van instinct. Maar er is niets in de evolutionaire geschiedenis van uw kat dat vereist dat ze toegang hebben tot tapijt!

Behalve dat tapijt het voor katten makkelijk maakt om vast te pakken, is het ook een goed materiaal om aan te krabben. Katten hebben absoluut een plek nodig om te krabben (zelfs ontklauwde katten) en hoewel tapijt populair is, is het veelgebruikte sisaltouw een geweldige optie en sommige studies suggereren dat katten dit materiaal verkiezen boven sommige van de andere gebruikelijke opties.

We zullen een paar krabbomen met sisalzuilen opnemen, maar ook een handvol die geen specifieke krabplaats hebben. Als je voor dit soort boom kiest, moet je ervoor zorgen dat je kat een aangewezen en geschikt gebied heeft om te krabben, anders zou je kunnen eindigen met klauwen op het meubilair!

Zijn Krabpalen Zonder Tapijt Duurder?

Hoewel er veel variatie zal zijn tussen verschillende fabrikanten, zullen kattenbomen zonder tapijt over het algemeen iets duurder zijn dan die met tapijt. Dit gaat terug op onze eerdere uitleg, waarin we aangaven dat je met een tapijt voor je krabpaal een minder aantrekkelijk (en minder duur) houtsoort kunt gebruiken.

Krabpalen zonder tapijt zijn vaak esthetischer en hebben gepolijst en soms hoogwaardiger hout of ander materiaal. Hoewel dit niet altijd het geval is, komt het vaker voor bij tapijtvrije krabpalen.

Zijn tapijtvrije krabpalen veilig?

Als je ooit een kat in een kattenboom met tapijt hebt zien klimmen, dan weet je dat ze vaak optimaal profiteren van al het tapijt en recht omhoog klimmen.

Maar kunnen katten veilig in een kattenboom klimmen zonder tapijt?

In de meeste gevallen zullen katten geen problemen hebben met het beklimmen van een krabpaal zonder tapijt. Heb je echter een oudere kat, dan kan je best eens kijken naar onze lijst van krabpalen met gemakkelijkere toegangspunten zoals oprijplaten. De meeste van deze bomen doen tapijt hebben, maar soms moeten we een compromis sluiten voor onze senior poesjes!

Je zou ook een ander soort boom kunnen overwegen als je een kat met klauwen hebt. Het zal je verbazen hoe goed sommige katten zelfs zonder klauwen kunnen klimmen, maar sommige grotere krabpalen zijn voor hen misschien niet geschikt.

Maar buiten deze scenario’s, zullen de meeste katten het prima doen om de houten steunen te beklimmen of om de sprong tussen de platforms te maken.

Zullen Katten nog Kattenbomen gebruiken? Zonder Tapijt?

Ja! De meeste katten zullen nog steeds geïnteresseerd zijn in een krabpaal, of er nu tapijt in ligt of niet. Hoewel sommige katten die gewend zijn aan tapijt misschien wat tijd nodig hebben om te wennen aan de nieuwe stijl, duurt het waarschijnlijk niet te lang. Belangrijker dan tapijt is ervoor te zorgen dat uw krabpaal op een geweldige locatie staat – het liefst op een plek waar de mensen ook graag vertoeven!

Als je kat nog steeds niet zeker is over hun nieuwe boom, kun je proberen zo veel mogelijk positieve ervaringen rond de boom te creëren. Dat zal voor elke kat anders zijn, maar overweeg traktaties, catnip, of gewoon wat aaitijd rond de boom.

Waar moet je op letten bij een kattenboom?

Laten we eens kijken naar een aantal van de belangrijkste onderdelen en overwegingen om in gedachten te houden in een kattenboom, ongeacht of u voor het tapijt gaat of niet.

Hoogte

Katten hebben een natuurlijke behoefte aan hoogtes. Hoogtes stellen onze van nature territoriale katten in staat hun domein te overzien en op prooi te letten.

Maar hoogtes kunnen onze katten ook een veilig gevoel geven.

Hoewel het gemakkelijk te vergeten kan zijn, zijn onze katten niet alleen roofdieren, maar ook prooien. Door in de bomen te gaan, kunnen wilde katten een gevoel van veiligheid vinden tegen veel roofdieren die op de grond leven.

Hoewel niet alle katten gek zullen worden van hoogtes, zullen de meeste katten een comfortabele zitstok wel waarderen. Kattenexpert Jackson Galaxy heeft een geweldig artikel waarin hij uitlegt hoe je een idee kunt krijgen van de stijl van je kat en hoe je je huis op de juiste manier kunt “inrichten”.

Je kat een hoge plek bieden kan ook ongewenst gedrag verminderen, zoals op toonbanken klimmen. Als je probeert te voorkomen dat je kat op het aanrecht gaat surfen, zorg er dan voor dat je kattenboom hoger is (of tenminste) net zo hoog als het aanrecht.

Plaatsen om te slapen

Sommige krabpalen zonder tapijt kunnen een beetje beperkt zijn als het aankomt op comfortabele plekken voor een middagdutje. Natuurlijk, je hebt je kat waarschijnlijk al zien slapen in wat onmogelijk een “comfortabele” houding kan zijn, dus veel katten zullen het helemaal niet erg vinden. Anderen zullen zich juist naar andere plekken in huis wenden, maar hoe dan ook, bedenk hoe comfortabel uw hele huis is als u op zoek gaat naar een krabpaal. Natuurlijk is het ook gemakkelijk om een bed of wat dekens toe te voegen.

Platform Afmeting

Zonder tapijt om op te klimmen en vast te houden, moeten katten in de meeste tapijtvrije krabpalen meer springen. Daarom is het belangrijk om rekening te houden met de grootte en de afstand tussen de platforms en hoe gemakkelijk katten er veilig op kunnen landen. We hebben genoeg bomen in deze lijst die prima geschikt zijn voor grote katten (zoals Maine Coons), maar als je nog meer opties wilt, kun je kijken naar onze lijst met de beste bomen voor Maine Coon katten- let er wel op dat de meeste van deze bomen bedekt zijn met tapijt.

Stijl

Hoewel stijl vaak de laagste prioriteit lijkt te hebben als het gaat om de meeste krabpalen, hebben we een heleboel mooie opties als we het tapijt achter ons laten. Overweeg de kleuren en afwerking die het beste bij uw algemene esthetiek passen!

Beste Krabpalen Zonder Tapijt

Met de belangrijkste vragen en overwegingen uit de weg, is het tijd om te beginnen met de beoordelingen!

Best Overall: PAWZ 51 Inch Weg Moderne Kattenboom

Onze beste totaalkeuze is een goede balans tussen grootte, comfort, stijl en natuurlijk budget. Om een kattenboom te kunnen beschouwen als de beste totaal keuze, zijn we echt op zoek naar een Goldilocks situatie. Met andere woorden, niet te veel of te weinig van iets en in plaats daarvan willen we iets vinden dat precies goed is.

Met een hoogte van 129,54 cm is de PAWZ toren hoog genoeg om interessant te zijn voor de meeste katten, maar toch klein genoeg om de kamer niet volledig in beslag te nemen. Hij heeft ook een beetje van alles: comfortabele kubussen, gewatteerde zitstokken, bungelende speeltjes en genoeg plekken om te krabben. U zult ook zien dat er hier geen beige is en zelfs het sisaltouw is grijs gekleurd om de toren meer stijl te geven dan de typische tapijtmuur.

Sommige mensen zouden dit meer als een hybride boom kunnen beschouwen, dan als een volledig tapijtvrije toren. De kattenboom vermijdt echter de traditionele tapijt look en gaat in plaats daarvan voor pluche bekleding op alle juiste plaatsen. Toch, voor sommige mensen, elke stof zou een deal-breker kunnen zijn. Maar maak je geen zorgen, we hebben nog veel meer opties op deze lijst die volledig tapijtvrij zijn.

Het enige probleem dat ik verwacht dat sommige kattenouders zullen hebben met deze boom, is de grootte van de kubussen en het platform. Het bovenste platform heeft een diameter van 15 inch, wat voor de meeste katten voldoende zou moeten zijn, maar als je een supergrote katachtige hebt, zou het wel eens krap kunnen worden.

Zoals alle krabpalen op deze lijst, wordt hij gesteund door veel positieve recensies op het internet! Je kunt meer reviews lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom is een geweldige balans tussen stijl en functie. Hoewel er nog steeds stof in zit, is het traditionele tapijt weggelaten voor een nettere uitstraling, terwijl er toch voldoende comfortabele zitjes, hokjes en krabplekken zijn.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een jumbo-platform aan de bovenkant zien, zodat deze kattenboom wat beter geschikt is voor extra grote katers.

Runner Up: Made4Pets 65.6 Inch Moderne Kattenboom met 6 niveaus

Onze runner up is de grotere 65,6 inch (166,62 cm) kattenboom van Made4Pets. Hoewel deze kattenboom hetzelfde beige sisaltouw heeft als andere kattenbomen, helpt het afgewerkte hout echt om deze kattenboom er veel stijlvoller uit te laten zien dan je typische boom. Net als onze beste overall, heb je ook veel van de traditionele kat boom functies, waaronder een zwevende hangmat en een kat cubby met veel vulling binnen.

Ik hou ervan dat ze besloten om de kat cubby ook een schattige kat-vormige ingang te geven!

Het enige wat ik niet mooi vind aan deze boom, en waarom hij de tweede plaats moest krijgen, zijn de toegevoegde stukken tapijt die langs de platforms zijn gelegd. Ik vind ze er gewoon niet goed uitzien en zou de boom veel liever zonder zien. Gelukkig zitten ze er alleen op met klittenband, dus je kunt ze gemakkelijk verwijderen als je dat wilt. Omdat ze verwijderbaar zijn, vond ik dat deze krabpaal toch een plaatsje verdiende op onze lijst van tapijtvrije krabpalen.

Er is veel van sisaltouw in deze boom, waardoor het geweldig is voor katten die graag krabben en op bijna 5,5 meter hoog is het zeker hoog genoeg om katten hun hoogte fix te geven! U kunt meer recensies over deze krabpaal lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom heeft een stijlvolle en moderne uitstraling en het kattenhokje in de vorm van een kat is echt een schattig detail!

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag zien dat deze krabpaal het tapijt helemaal overslaat, want ik vind de verwijderbare vierkanten er gewoon niet zo goed uitzien.

Het beste voor een budget: Furhaven Pet Gegolfd Kartonnen Kattenhuis

Als je het tapijt wilt weggooien maar niet de bank wilt breken, dan is dit kartonnen kattenhuis van Furhaven een goede optie.

Yep, ik zei karton.

We weten al dat katten graag met karton spelen en soms lijkt het alsof alles wat je echt nodig hebt een doos van Amazon is in plaats van wat er eigenlijk in de doos zit! Welnu, met dit kattenhuis kunt u de liefde van uw katachtige voor alles wat met karton te maken heeft volledig omarmen. U zult ook geen enkel vierkantje tapijt vinden, want het hele ding is gemaakt van golfkarton met veel uitstekende krabplekken.

Met een afmeting van 33 inch (83,9 cm) is deze kattenboom klein genoeg om in kleinere ruimtes te passen of is het een geweldige tweede boom voor in je huis. De mensen van Furhave versturen deze ook met catnip om katten aan te moedigen actief te blijven in de boom, wat een leuke bijkomstigheid is.

Hoewel een kartonnen kattenboom niet voor iedereen is, als je het uiterlijk niet erg vindt (of zelfs leuk vindt), denk ik dat je volgende twee grootste zorgen duurzaamheid en montagegemak zijn.

Als het op duurzaamheid aankomt, staat Furhave achter de kattentoren met hun “60-dagen-zorgeloos-vrij-Progam”. Er zijn ook tal van reviews die de duurzaamheid van de boom ondersteunen, maar het is belangrijk om te beseffen dat het is. nog steeds van karton, dus je moet verwachtingen hebben die daarmee overeenkomen.

Wat de montage betreft, lijkt hij de beoordelingstest te doorstaan en er zijn zelfs mensen die de boom een 1-ster beoordeling geven op Amazon die nog steeds zeggen dat hij gemakkelijk in elkaar te zetten was. Vergeet niet dat bijna elk product op de markt negatieve beoordelingen heeft en ik zal de eerste zijn om toe te geven dat een kartonnen kattenboom gewoon niet voor iedereen is!

Maar over het algemeen is deze tapijtvrije kattenboom budgetvriendelijk en kan het uw kat zeker een unieke speelervaring geven – vooral als uw katachtige kartongek is! U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het is een geweldige balans tussen budgetvriendelijk blijven en toch een groot speelhuis voor katten zijn! Sommige katten zullen echt hou ook van het karton!

Wat ik wou dat het had: Hoewel het logisch is dat ze breder moeten gaan met een kartonnen boom om hem stevig te houden, zou ik graag een hogere kartonnen optie zien voor katten!

Best voor Hoge Klimmers: PetFusion 76.8 Inch Ultieme Katten Klimtoren

Deze eenvoudige (en tapijtloze) kattenboom van PetFusion is bijna anderhalve meter hoog en is een geweldige optie voor hoogvliegende en van hoogte houdende katachtigen. Er zijn geen franjes hier en deze kat boom is alles over het geven van katachtigen veel verticale ruimte zonder veel vloeroppervlak in beslag te nemen, wat betekent dat deze kat boom ook een goede optie is als je te maken hebt met een kleinere ruimte.

Bestaande uit slechts drie platforms, is deze kat boom ontworpen voor katten om recht omhoog te klimmen op de sisal kolom, dus als uw kat ouder of ontklauwd is kunnen ze wat moeite hebben met het consequent maken van de klim.

Amazon reviewers zijn consequent commentaar op de kwaliteit van het hout en over het algemeen de kat boom heeft een eenvoudige, elegante en stijlvol ontwerp. Hoewel sommige mensen hebben vermeld dat u eigenlijk geen gaten in de muur hoeft te maken om deze boom te monteren, is het de bedoeling van de fabrikant dat u deze toren direct in uw muur monteert. Dat kan voor sommige mensen een nadeel zijn, maar door voor muurbevestiging te kiezen, heeft deze boom heel weinig vloeroppervlak nodig en neemt hij heel weinig ruimte in beslag.

Net als sommige andere krabpalen op deze lijst, wordt de boom geleverd met een paar kleine tapijtvierkantjes die met klittenband aan de platforms kunnen worden bevestigd. Maar deze kunnen ook volledig verwijderd worden om voor een tapijtvrije look te gaan.

Deze kattenboom mist ook een aantal extra katachtige voorzieningen die we wel in andere kattenbomen zouden verwachten. Met andere woorden, er zijn geen hokjes, extra kussens of bungelspeeltjes; in plaats daarvan gaat deze boom helemaal voor één ding en biedt hij katten een stijlvolle manier om naar het plafond te klimmen!

U kunt meer recensies van kattenouders bekijken en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom is groot! Maar ik vind het ook geweldig hoe weinig vloerruimte deze boom inneemt. Natuurlijk moet je de toren wel aan de muur bevestigen om dit voor elkaar te krijgen, wat voor sommige mensen een nadeel kan zijn.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag wat verschillend gekleurd sisaltouw zien, zoals we zagen bij onze beste keuze. Dat zou deze kattenboom echt wat extra stijl geven!

Meest Uniek: On2 Pets 43 Inch Kattenboom met Bladeren

Deze eenvoudige kattenboom van On2 Pets is een van de meer unieke en stijlvolle opties die er zijn. Het is ook een van mijn favoriete krabpalen en heeft al meerdere malen op onze lijstjes gestaan van beste krabpalen in verschillende categorieën.

Eén blik en je ziet dat deze krabpaal geen typische toren is! Met nep bladeren, kan uw kat een kans krijgen om zich te verbergen in een natuurlijk aanvoelende omgeving. Deze boom kan uw ruimte ook een unieke look geven en hoewel hij er niet uitziet precies als een boom, is het toch interessanter dan de typische toren.

Het grootste platform meet 61 cm (24 inch) in diameter en neemt vanaf daar af tot een nog steeds groot 45,5 cm (18 inch) platform aan de top. Deze kattenboom is ook vrij stevig en wordt geleverd met een gewichtslimiet van 32-pond, wat veel meer is dan de meeste kattenouders ooit nodig zullen hebben. Er is een kleine hoeveelheid zeer kort tapijt op elk platform dat katten zal helpen grip te krijgen op de platforms. Je moet echter goed kijken om het te kunnen zien, want de meeste platforms worden aan het zicht onttrokken door de bomen.

Ik heb gelinkt naar de herfst gekleurde set, maar ze hebben ook een diepere groene set op Amazon die misschien beter past bij uw ruimte. Afhankelijk van de stijl van uw kat, kan dit de perfecte boom voor hen zijn. Als uw katachtige vriend houdt van te verbergen rond hoeken of onder bedden te wachten op de perfecte kans om toe te slaan is er een goede kans dat ze zou graag verstopt achter deze kleine boom!

Het grootste nadeel van deze boom is dat er geen goede manier is voor katten om te krabben. De centrale “stam” heeft een gladde afwerking die het moeilijk maakt voor katten om er echt greep op te krijgen en de platforms hebben een gelijkaardig probleem als het tapijt is zeer minimaal. Als gevolg daarvan is dit geen goede optie als de alleen maar zou perfect in uw verzameling kunnen passen!

U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon bekijken door hier te klikken.

What I Love About It: Deze krabpaal heeft veel stijl en er zijn eigenlijk geen andere krabpalen op de markt die er net zo uitzien als deze.

Wat ik wou dat het had: Hoewel de boom een overvloed aan stijl heeft, heeft hij niet alle toeters en bellen die je misschien zou willen zien in een traditionele kattenboom. Het is met name niet de beste boom als het gaat om het bevredigen van de behoefte van uw kat om te krabben.

Premium keuze: de verfijnde Lotus kattentoren van Feline

De Lotus Kattentoren is deels kunstwerk, deels tapijtvrije kattenboom. Met een hoogte van bijna 2 meter geeft hij uw kat niet alleen hoogte, maar brengt hij ook wat stijl in de kamer met zijn prachtige eiken fineer. Het is deze eiken afwerking die deze kattenboom er zo stijlvol uit laat zien, maar het zijn ook kenmerken zoals deze die onze premium keuze maken.

Er zijn drie platforms, waarvan de hoogste een curve heeft die perfect is voor slapende katten (kijk maar eens naar deze foto’s op Amazon) en er is ook een cubby aan de onderkant waar katten comfortabel in kunnen kruipen. Er zijn overal krabplekken en ze zijn gekleurd om bij de algehele esthetiek van de kattenboom te passen. Er zijn ook verschillende kleuren beschikbaar en mijn favoriet is zwart; maar je zou genoeg opties moeten hebben om iets te vinden dat bij de rest van je meubels past.

Het enige minpuntje is dat deze hoge boom niet een heel brede basis heeft. Hoewel dit de boom er geweldig uit laat zien, kan het de stabiliteit verminderen, dus als je een Maine Coon of gewoon een grote kat hebt, wil je misschien naar enkele van de andere opties op deze lijst kijken.

Maar als je kleinere katachtigen hebt of als je deze boom in een hoek kunt plaatsen, kun je veel potentiële stabiliteitsproblemen voorkomen. U kunt meer recensies lezen en de laatste prijs op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het is prachtig! Met een eiken fineer, is dit een prachtig meubelstuk en een geweldige kattenboom. Ik ben ook dol op het kattenhokje en de meerdere krabpads die niets afdoen aan het totaalbeeld.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag zien dat deze boom in een iets kortere versie komt.

Premium Pluk Alternatief: Yokstore 62″ Kattenboom met meerdere niveaus

Als je houdt van de algemene look van de Refined Feline Lotus toren dan zul je waarschijnlijk genieten van deze prachtige kattenboom van Yorkstore.

Met 62″ (157,5 cm) is hij een beetje hoger dan onze premium keuze en hij heeft ook veel meer te bieden met 6 verschillende platforms waar kittens in kunnen klimmen. Sommige mensen zullen deze look niet leuk vinden, maar ik vind het geweldig! Het laat deze kattenboom er echt uitzien als een boom met takken die overal uitkomen. Er is ook een bredere basis, waardoor dit misschien een betere optie is voor grotere katten.

Hoewel hij geen eiken fineer gebruikt, doet hij toch zijn best om dezelfde look te bereiken met een zeer schone afwerking van donker hout.

Over het geheel genomen, deze kat boom heeft zeker de stijl van de Lotus toren en het is waarschijnlijk de moeite waard het nemen van een kijkje op zowel onze premium picks om erachter te komen welke zinvoller is voor uw ruimte en budget. U kunt de laatste prijs van deze tapijtvrije krabpaal op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het lijkt eigenlijk wel een beetje op een boom (zonder de bladeren)! Ik hou ook van de donkere afwerking van deze boom!

Wat ik wou dat het had: Een paar meer routes voor katten om de top te bereiken. Hoewel het groot genoeg is voor meerdere katten, zouden ze vriendelijk genoeg moeten zijn om elkaar te passeren op een van de platforms.

Geschikt voor appartementen en kleine ruimtes: Vesper 32 Inch Kattenboom

Vesper Kattenboom, Voet, Walnoot, 52042

Vesper Kattenboom, voet, notenhout, 52042

 • Elegante maar praktische lijn van kattenmeubilair dat voldoet aan de dagelijkse activiteit behoeften van kieskeurige katachtigen
 • Kattentoren heeft een kubus met meerdere uitgangen voor uw kat om in te ontspannen (of spelen)

Deze eenvoudige boom van Vesper is een geweldige aanvulling voor kleine ruimtes zoals appartementen of gewoon kleinere kamers van uw huis. Hoewel het niet het eiken fineer heeft van onze premium keuze, heeft het nog steeds houten lambrisering in een verscheidenheid van kleuren. Met een hoogte van 81 cm en een basis van 53 cm is de voetafdruk vrij klein en kan deze kattenboom gemakkelijk naast een bank of in de buurt van de tv worden geplaatst – waar u maar de perfecte pasvorm wilt hebben.

Vesper is erin geslaagd om alle essentiële dingen in deze boom te krijgen met meerdere krabpads, een gezellige cubby met een traagschuim bed, en een aantal bungelspeeltjes.

Oké, misschien is een traagschuim bed in het hokje niet essentieel maar als onze katten konden praten, zouden ze ons vertellen dat het dat wel is! Zoals veel van de krabpalen op deze lijst, zit er een klein tapijt in, maar dat is met klittenband vastgemaakt aan het bovenste platform en gemakkelijk te verwijderen.

Er zijn lay-out opties om uit te kiezen met meerdere cubbies, maar de basisstijl is mijn favoriet en is ook de meest compacte. Hoewel niet iedereen gek zal zijn op de houten afwerking, denk ik dat als je een hardhouten vloer hebt, deze kattenboom er echt stijlvol uit kan zien. U kunt hier klikken om foto’s te zien van een Amazon reviewer met hardhouten vloeren om een idee te krijgen van wat ik bedoel.

U kunt ook meer reviews lezen en de laatste prijs voor deze compacte kleine kattenboom op Amazon bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Eenvoudig en strak ontwerp, maar toch met alles wat je in een kattenboom zou willen zien.

Wat ik wou dat het had: Niet iedereen zal van de afwerking met houten panelen houden, maar als deze kleine kattenboom wordt gemengd met de rest van de meubels in je huis denk ik niet dat hij te veel zal opvallen!

Meest Moderne Stijl: New Age Huisdier ecoFLEX Kitty Klimber

De New Age Kitty Klimber is 5 meter hoog en is gemaakt van niet-giftig gerecycled kunststof-hout polymeer. Een mix van moderne en bijna gothische stijlen, dit is niet uw standaard kattenboom!

Ik zou zeggen dat deze kattenboom meer gericht is op katten die houden van een goede cubby met twee gezellige kattengrotten maar slechts twee kleinere platforms. Dat betekent dat hoog-klimmers en platform-nappers misschien een beetje teleurgesteld zullen zijn.

Er is één krabmeubel op het tweede niveau en het is verrassend dat het niet de kleur heeft die bij de rest van het meubilair past. Maar in dit geval, vind ik het juist mooi staan bij deze boom.

Met een sterke basis en een optionele anti-kantel muurbevestiging beschikbaar, zal deze kattenboom voldoende stevig zijn voor de meeste mensen. Om een idee te krijgen van de grootte (het is moeilijk te zeggen zonder wat contrast) kun je deze schattige foto van een Amazon reviewer bekijken

U kunt meer reviews lezen en de prijs van vandaag op Amazon zien door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Het heeft een heel interessant modern ontwerp, terwijl het er toch uitziet alsof het in een 19e-eeuwse boerderij thuishoort. Misschien ligt het aan mij, maar ik hou van het ontwerp van deze kattentoren!

Wat ik wou dat het had: Ik had graag gezien dat er een extra krabmatje aan de zijkant was toegevoegd. Zoals het er nu uitziet, is er niet veel ruimte op het platform voor katten om echt te kunnen krabben.

Het beste voor oudere katten: Made4Pets 51.2 Inch Kattenboom

Hoewel deze 51,2 inch (130 cm) kattenboom geschikt is voor vrijwel elke katachtige, is hij door de goedgeplaatste platforms gemakkelijk te beklimmen voor oudere katachtigen. Veel oudere katten krijgen last van artritis en andere gewrichtsveranderingen die het springen en klimmen een beetje ongemakkelijk maken. Maar het eerste platform van deze boom is slechts 27,5 cm van de vloer. De afstand tot het bovenste platform (en de slaapbel) is 28,5 cm, wat betekent dat de meeste katten de klim sprongsgewijs kunnen maken.

Hoewel deze kattenboom niet lijkt te zijn ontworpen met oudere kittens in gedachten, is de ruime cubby onderaan een andere geweldige eigenschap omdat het katten in staat stelt van de ruimte te genieten zonder sprongen te hoeven maken.

Tot slot is er nog de halve luchtbel bovenin, waar ik dol op ben. Op dit punt heb je waarschijnlijk gemerkt dat sommige tapijtvrije krabpalen een beetje tekort schieten als het gaat om comfortabele slaapplekken, dus deze comfortabele slaapplek is een geweldige aanvulling. Omdat de bel doorzichtig is, kun je ook schattige kattenfoto’s maken, zoals deze Amazon reviewer.

Hoewel dit onze lijst maakte als het beste voor oudere katten, is dit een geweldige boom voor zowat elke soort katachtige! U kunt recensies lezen van de vele gelukkige kat ouders en zie de laatste prijs op Amazon door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Naast de plaatsing van de platforms, die een gemakkelijke toegang mogelijk maken, ben ik dol op de duidelijke slaapbel aan de bovenkant! Ik vind het al leuk om de grappige posities te zien waarin mijn kat slaapt en met een duidelijk slaapgedeelte krijg ik een volledig 360-graden beeld van ze allemaal!

Wat ik wou dat het had: Er is werkelijk niets wat ik aan deze boom zou willen veranderen!

Slotgedachten

Jij kan een geweldige krijgen zonder een gigantische muur van tapijt in huis te moeten halen. Vele malen, kat bomen zonder tapijt brengen een geheel nieuwe stijl aan uw huis en eigenlijk toe te voegen aan uw algehele esthetiek in plaats van af te leiden van het!

Ik hoop dat je gevonden hebt wat je zocht, maar laat het me weten als er een kat is die volgens jou toegevoegd moet worden!