7 Beste Kattenboompjes met Hangmat of Mand

BetterWithCats.net kan een kleine commissie verdienen wanneer u een van de links op deze pagina gebruikt om te kopen.

beste kattenboom met hangmat schattige kat zittend in een mand

Er zijn weinig dingen schattiger dan het zien van onze katachtige vrienden comfortabel geknuffeld. En wat kan er comfortabeler zijn dan een hangmat op kittenformaat?

Hangmatten en manden lijken steeds populairder te worden in de wereld van de krabpalen en met goede reden – de meeste katten zijn er dol op!

We hebben onderzoek gedaan om de beste krabpalen te vinden met een hangmat, mand, of beide waar de meeste katjes dol op zullen zijn. We zullen nu wat achtergrondinformatie over krabpalen geven, maar als je verder wilt gaan en onze favorieten wilt zien, kun je de volledige lijst hier bekijken:

  1. Beste Totaal met Mand: Hey Brother 43.3 Inch Kattenboom Condo met meerdere niveaus
  2. Best met hangmat EN mand: FEANDREA Kattenboom 64,6 Inch
  3. Beste Hangmat EN Mand Kattenboom voor GROTE Katten: Hey-Brother Extra Grote Kattenboom 63 Inch
  4. Best On A Budget Met Hangmat EN Mand: Go Pet Club Kattenboom 62inch
  5. Het beste voor kleine ruimtes: MWPO Kattenboom 28,7 inch
  6. Het beste voor meerdere katten: Amolife Heavy Duty 68 Inch Kattenboom met meerdere niveaus
  7. Het beste voor oudere katten: Hey-bro 40,5 inch Kattenboom met Ramp

Wat is het verschil tussen een hangmat en een mand?

Voor dit artikel, beschouwen wij een hangmat en een mand als hetzelfde in de meeste gevallen.

Hoewel ze zeker een beetje anders zijn, is het idee over het algemeen hetzelfde; je wilt een kattenboom die een drijvende maar compacte ruimte bevat voor je katachtige vriend om zich veilig, warm en gelukkig te voelen! Dus op deze lijst, zie je een mix van beide, maar ik ga me echt richten op krabpalen die hebben beide een hangmat en een mand, zodat we alles onder controle hebben.

Kan ik een mand of hangmat toevoegen aan de kattenboom die ik al heb?

Ja, dat kan!

Als u al van uw kat boom en wil gewoon een hangmat of een mand toe te voegen dan heb je opties! U kunt eigenlijk halen een kant-en-klare mand op Amazon die kan worden bevestigd aan de meeste kat boom kolommen. Niet alleen kunt u hiermee manden toevoegen waar u maar wilt, maar ze kunnen ook gemakkelijk worden verwijderd en gewassen, zodat u uw kattenboom mooi en schoon kunt houden!

Als uw kat boom heeft de juiste lay-out, kunt u ook een hangmat toe te voegen, maar het zal een beetje lastiger te trekken uit omdat je gaat vier bevestigingspunten nodig in plaats van alleen een kolom. Als u op zoek bent om te gaan die route, kunt u kijken op deze hangmat op Amazon. Hoewel het is ontworpen om te worden gebruikt in een kooi (voor fretten en andere kleine jongens) je zou kunnen instellen in een kat boom als je de ruimte hebt.

Wat nog meer te zoeken in een kattenboom

Terwijl een hangmat, mand, en andere comfortabele slaapplaatsen belangrijk zijn, zijn dat slechts enkele van de dingen om te overwegen in uw kattenboom. Om een goede match te vinden, is het belangrijk om rekening te houden met uw kat en wat ze nodig hebben!

Platformgrootte en Plaatsing

Er is veel variatie als het gaat om de plaatsing van platforms op krabpalen en verschillende katten zullen verschillende opstellingen nodig hebben. Als je een grote kat hebt, zoals een Maine Coon, dan zul je moeten zoeken naar grotere platforms, samen met grotere manden en hangmatten. Als je een oudere kat hebt, dan wil je er zeker van zijn dat de platforms dichter bij elkaar liggen, zodat je oudere kat de klim comfortabel kan maken.

Totale hoogte

U moet niet alleen rekening houden met de hoogte van de boom vanuit het oogpunt van uw kat, maar ook voor uw eigen huis. Hoewel een 6 voet kattenboom geweldig is, als je gewoon op zoek bent naar een hangmat of mand kan het meer zijn dan je nodig hebt.

Tapijt of geen tapijt?

Hoewel het soms lijkt alsof tapijt vereist voor elke kattenboom is dat gewoon niet het geval! U kunt een geweldige boom zonder tapijt vinden, maar u moet soms verwachten dat u daar een premium prijs voor moet betalen. Dat komt omdat tapijtvrije krabpalen meestal duurder zijn omdat ze hout van een hogere kwaliteit vereisen. Bedenk of je eigenlijk wel van tapijt houdt of dat je gewoon hebt geaccepteerd dat dat de manier is waarop kattenbomen worden gebouwd!

Als u een volledige lijst van onze favoriete kattenbomen zonder tapijt wilt zien, kunt u hier klikken (inclusief een boom die een mand in bubbelstijl heeft) .

Krabplaatsen

Katten hebben een geschikte plaats nodig om te krabben – en daar kan je niet omheen. Dat komt omdat krabben veel meer doet dan alleen helpen om de klauwen onder controle te houden, het is ook een manier voor je kat om zijn territorium te identificeren. Hoewel niet elke krabpaal een grote krabplaats hoeft te hebben, kan uw kat doet dus bedenk altijd welke opties uw kat al heeft en zoek een krabpaal die past bij uw huidige inrichting.

Hoe vindt u de perfecte plaats voor uw kattenboom?

Het laatste ding om te overwegen is waar je de boom gaat plaatsen. Terwijl hangmatten meestal in de binnenkant van de boom worden geperst, kunnen manden de boom een beetje een rare vorm geven, dus je moet dit in gedachten houden.

Het kan gemakkelijk zijn (in ieder geval voor mij) om zo enthousiast te raken over een nieuwe kattenboom voor mijn katachtige vriend dat ik gewoon de afmetingen eyeball. Maar bedenk wel dat manden de vorm van een krabpaal echt kunnen veranderen, omdat ze langs de zijkanten kunnen uitsteken.

Zorg er dus voor dat je een plek vindt die past, maar ook een waar je kat in zal willen hangen! Over het algemeen geven katten de voorkeur aan bomen die op dezelfde plek staan als waar mensen rondhangen, dus in het ideale geval kies je een plekje in je huiskamer. Maar als je dieper wilt ingaan op het vinden van de perfecte plek voor je kattenboom, kun je dit artikel bekijken.

Beste Kattenbomen met Hangmatten of Manden

Met de achtergrondinformatie uit de weg, laten we beginnen met onze favorieten te beginnen met onze beste algemene keuze.

Beste keuze met mand: Hey Brother 43.3 Inch Multi-Level Kattenboom Condo

Deze 43,3 inch (110 cm) kattenboom van Hey Brother heeft een beetje van alles! Niet te hoog en niet te kort, deze kattenboom heeft jumbo-platforms, twee grote kattenkooien, een paar bungelende speeltjes, en natuurlijk een 13,7″ zwevende mandhangmat die kan worden aangepast aan de perfecte hoogte voor uw kat.

Die platforms zijn echt groot met het bovenste platform van 19,6″ bij 19,6″! Dat is bijna dubbel zo groot als veel andere kattenboom platforms en dat is een grote reden waarom deze kattenboom ook bovenaan staat als een van de beste kattenbomen voor Maine Coons en grote katten.

Je kat hoeft geen reus te zijn om van deze boom te genieten, maar het is zeker een bonus als je een groot poesje in huis hebt. U kunt een beter idee van de grootte van de totale boom (met inbegrip van de drijvende hangmat) te krijgen door het controleren van deze foto’s van een Amazon reviewer hier.

Over het geheel genomen is deze Hey Brother kattenboom een geweldige optie voor de meeste mensen. Hoog genoeg om interessant te zijn voor katten, maar kort genoeg om zowat overal te passen wordt hij ook gesteund door honderden positieve beoordelingen en blijkbaar ook enkele gelukkige katten. U kunt de laatste prijs op Amazon (en lees meer beoordelingen) door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Deze kattenboom doet een beetje van alles en hij doet het echt goed. Maar mijn favoriet is het supergrote platform en de extra gezellige kattenhokjes!

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een makkelijkere route naar de top van de boom zien.

Het beste met hangmat EN mand: FEANDREA Kattenboom 64,6 Inch

Deze 64,6 inch kattenboom van FEANDREA heeft een zeer stevige hangmat en een grote 13,8″ drijvende mand ongeveer 35″ omhoog in de boom. Er is ook genoeg ruimte langs de zijkant van deze boom om een extra mand toe te voegen als je meerdere mand-liefhebbende poesjes hebt.

Ik vind het geweldig dat ze besloten hebben om de hangmat stevig aan de stof van de boom vast te maken. Dat betekent dat er geen haken zijn om je zorgen over te maken tijdens de montage, wat ook betekent dat deze hangmat extra stevig is. Ik waardeer het ook dat de mand van deze boom hoger is dan bij veel andere bomen, zelfs van een vergelijkbare hoogte. Door de indeling van de boom kunnen poezen gemakkelijk bij het mandje en dat is goed, want soms lijken deze drijvende mandjes in niemandsland te hangen.

Ik ben ook een grote fan van de enorme kattengrot en de erg schattige speeltjes in hengelstijl bovenaan. Tenslotte heeft deze kattenboom honderden positieve reviews op Amazon. Je kunt ze hier lezen en de laatste prijs bekijken door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Ik hou van de keuze om de hangmat direct aan de stof te bevestigen. Veel andere hangmatten, inclusief aftermarket hangmatten, vertrouwen op een serie haken om bevestigd te worden. Hoewel dit werkt in de meeste gevallen een directe bevestiging gaat meestal stabieler zijn.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag één grote krabplaats zien. Op dit moment zijn er genoeg krabvlakken van sisal, maar ze zijn niet allemaal echt bruikbaar voor de meeste katten.

Beste Hangmat en Mand Kattenboom voor GROTE Katten: Hey-Brother Extra Grote Kattenboom 63 Inch

Een andere kat boom van de mensen van Hey-Brother, deze 63-inch kat boom is voorzien van een stevige 11.8″ bij 9.8″ hangmat aan de onderkant van de boom. Met een veilige bevestiging aan de vier pijlers van de kat boom, het is stevig genoeg voor grote katten om van te genieten. Er is ook een 13.8″ mand aan de bovenkant van de boom die katten de kans geeft om rustig te luieren met wat verhoging.

Zoals veel van de Hey-Brother krabpalen, is ook deze boom gebouwd met grote katten in het achterhoofd. Er is een enorm 21.7″ bij 17.7″ platform aan de top met gemakkelijke toegang tot de mand of het laatste platform. Dat is meer dan genoeg ruimte voor zelfs de grootste katten om rond te hangen. De kattenbox is ook van jumbo-formaat met ruimte voor grote katten.

Echter, als je een oudere kat hebt, is dit misschien niet de beste boom voor jou. Dat komt omdat de hangmat eigenlijk de hele bodem in beslag neemt die normaal gebruikt zou worden als klimplatform. Dat betekent dat katten ongeveer 2 meter moeten springen om te kunnen klimmen. Voor de meeste katten is dat niet zo erg, maar oudere katten die last hebben van hun gewrichten zullen die sprong misschien niet willen maken.

Over het geheel genomen, is dit een andere uitstekende grote boom van Hey-Brother en een goede optie als je grotere katten hebt maar toch een hangmat EN mand wilt. U kunt deze Amazon review bekijken om een paar knappe forse kittens te zien die de grote mand delen.

Wat ik er zo leuk aan vind: De hangmat van deze krabpaal is groot en stevig, wat geweldig is voor grotere katten.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een helling of een groter platform aan de zijkant zien, dat zou deze boom een beetje toegankelijker maken voor alle katten.

Best On A Budget Met Hangmat EN Mand: Go Pet Club Kattenboom van 62 inch

Ik ben een GROTE fan van het merk Go Pet Club. Ze maken consequent enkele van de grootste bomen, maar met verrassend budgetvriendelijke prijzen en deze 62-inch kattenboom is geen uitzondering.

Nog beter, het bevat een mand en een echte hangmat!

De hangmat is in het midden van de boom op het onderste niveau en het kan worden bereikt via een cirkelvormige uitsparing op het platform. Hoewel de uitsparing zeker iets is waar sommige katten van zullen houden, kan het een beetje klein zijn voor sommige katten, dus als je grotere katers hebt, kun je misschien beter een andere boom kiezen.

Net als veel andere bomen kan het mandje tot op zekere hoogte worden versteld, maar het zweeft rond het midden van de boom. Er is ook een buis bevestigd aan het bovenste platform dat sommige mand-liefhebbende katten misschien ook leuk vinden. Je kan enkele mooie foto’s zien van de mand in actie van deze Amazon reviewer.

Er is ook de ladder die het eerste platform met de vloer verbindt en oudere katten kan helpen meer uit deze boom te halen. Als katten ouder worden, hebben ze meer kans op artritis en andere gewrichtsproblemen die grote sprongen een beetje ongemakkelijk kunnen maken. Hellingen en ladders kunnen katten in staat stellen om in hun boom te komen zonder te springen en het is iets waar we naar zochten in onze lijst van de beste kat bomen voor oudere katten.

Ik hou ook van een aantal van de donkere kleuren opties die beschikbaar zijn met deze boom. Vooral als je meerdere krabpalen hebt, wil je misschien niet zoveel beige in je huis hebben.

Tot slot, deze boom gemakkelijk op het budget en u kunt de laatste prijs op Amazon te controleren door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Hij is groot! Er is veel te doen met deze kattenboom en met een hoogte van meer dan 2 meter, hebben ze er een heleboel in kunnen proppen, waaronder een hangmat en een mand.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een zwaardere opstelling voor de hangmat zien. Zoals het er nu uitziet, is het verbonden met haken, wat meestal zal werken, maar ik zou het graag permanent bevestigd zien aan de kattenboom voor extra stevigheid.

Het beste voor kleine ruimtes: MWPO 28,7 inch Kattenboom met GROTE Mand

Deze compacte 28,7 inch kattenboom van MWPO is duidelijk gebouwd met hangmat en mand liefhebbende katten in het achterhoofd met een grote 14,1 inch (36 cm) zwevende slaapplaats in het midden van de boom.

Moeten we het slaapgedeelte een ronde hangmat noemen?

Of gewoon een mand?

Ik weet het niet zeker, maar ik denk niet dat het de meeste katten iets uitmaakt hoe we het noemen! Naast de grote mand, is er een kleiner maar zeer pluche slaapplatform bovenaan de boom. Met een hoogte van minder dan 30 centimeter, kun je deze krabpaal zowat overal plaatsen. Door het kleine formaat en de budgetvriendelijke prijs, kunt u dit bijna beschouwen als een alternatief voor het kopen van een kattenbed. Als u het in actie wilt zien, kunt u deze Amazon review bekijken met een heel schattig oranje schatje dat alle kenmerken van deze kattenboom laat zien!

What I Love About It: De grote mand! Met zijn 14,1 inch is het een van de grotere manden die je op een kattenboom zult vinden.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag een groter bovenste platform op deze kattenboom zien, passend bij de jumbo-formaat mand. Het bovenste platform is slechts 11,8 inch en je verliest wat ruimte met de extra pluche vulling. Hoewel het genoeg ruimte is voor de meeste katten, zullen grotere katachtigen misschien geen gebruik kunnen maken van deze knusse slaapplaats.

Het beste voor meerdere katten: Amolife Heavy Duty 68 Inch Kattenboom met meerdere niveaus

Deze 68 inch kattenboom van Amolife is meer dan gewoon hoog. Hij is ook breed, met een basis van 46,5 inch, waardoor er genoeg ruimte is voor meerdere katjes om te klimmen en te ontspannen. Hoewel katten niet gedwongen zouden moeten worden om een kattenboom te delen, als je een paar vriendelijke katachtige huisgenoten hebt, biedt deze kattenboom genoeg ruimte voor iedereen!

Er zijn twee mandjes aan weerszijden van de boom en genoeg ruimte om extra mandjes aan de achterkant van de boom toe te voegen, zelfs als je de boom wel tegen de muur plaatst. Hoewel deze kattenboom niet standaard met een hangmat wordt geleverd, is er genoeg ruimte tussen de twee laagste platforms om er een hangende aan toe te voegen als je dat zou willen.

Maar er is meer aan deze boom dan manden! Deze kattenboom heeft verschillende van onze best-of lijsten gehaald, waaronder de beste kattenboom voor kittens met klauwen, dankzij de gemakkelijke toegang aan de voorkant van de kattenboom. Ik vind het ook geweldig dat deze helling een grote krabzone heeft in een hoek die sommige katten verkiezen. Het compenseert ook de kleinere krabplekken die je in de rest van de boom vindt.

Amolife heeft ook besloten om super dikke 400g/m pluche stof te gebruiken over de hele boom wat het extra comfortabel maakt. Ik hou ook van de grote afmetingen van de platforms en een aantal van de bovenste slaapplaatsen zijn 16″ bij 16″.

Als het gaat om meerdere katten, wil je een kattenboom die katten niet dwingt om over elkaar heen te lopen om bij de beste plekjes te komen. Deze Amolife boom heeft gespiegelde paden van de bodem naar de top die katten de ruimte geven om te klimmen zonder op elkaar te stappen en een confrontatie te beginnen.

Deze kattenboom heeft ook geweldige recensies op Amazon met meer dan 1.000 gelukkige kattenouders die 5-sterrenbeoordelingen achterlaten. Als u wilt zien deze kat boom in actie met drie forse katachtigen check out de foto’s van de Amazon reviewer.

Wat ik er zo leuk aan vind: Met twee mandjes en genoeg ruimte is deze kattenboom een geweldige optie voor huishoudens met meerdere katten.

Wat ik wou dat het had: Er is niet echt iets wat ik aan deze boom zou willen toevoegen!

Het beste voor oudere katten: Hey-Bro 40,5 inch Kattenboom met Ramp

Naarmate katten ouder worden, verliezen ze op natuurlijke wijze kraakbeen tussen de botten in hun gewrichten. Dat kraakbeen fungeert als een kussen en als het weg is, kan het springen en klimmen een beetje ongemakkelijker maken voor onze katachtige vrienden. We kunnen ze helpen door ervoor te zorgen dat ze gemakkelijk toegang hebben tot alles wat ze nodig hebben, inclusief knusse slaapplekken!

Deze 40,5-inch kattenboom van Hey-Bro bevat een helling die het voor oudere katten gemakkelijk maakt om deze kattenboom te gebruiken zonder te hoeven springen en landen. Zodra ze bovenaan de helling zijn, kunnen oudere katten toegang krijgen tot de superdiepe 13,7″ mand of een paar stappen meer nemen om toegang te krijgen tot het spring-sized 15,7″ bij 9,8″ slaapplatform. Maar katten kunnen de helling ook gewoon gebruiken om een dutje te doen in de comfortabele kattenbox!

Maar je kat hoeft zeker niet ouder te zijn om deze kattenboom te gebruiken, want er is genoeg om van te houden voor alle katten! U kunt deze kat boom in actie zien met een aantal zeer schattige foto’s van een Amazon reviewer door hier te klikken.

Wat ik er zo leuk aan vind: Met een gemakkelijke route van boven naar beneden, is deze kattenboom een geweldige optie voor katten die niet willen klimmen.

Wat ik wou dat het had: Ik zou graag wat meer stabiliteit aan de oprijplaat toegevoegd zien. Zoals het er nu uitziet, kan het zeker nog oudere katachtigen helpen, maar het kan een beetje verschuiven als andere katten het gebruiken om te krabben.

Slotgedachten

Katten zijn al dol op kattenbomen, maar als je er een hangmat of een gezellige mand aan toevoegt kunnen sommige katachtigen het gewoon niet laten! Er zijn verschillende kattenboom fabrikanten die consequent hangmatten en manden gebruiken in hun ontwerpen. Hey-Brother is een van mijn favorieten dus het is geen verrassing dat we drie van hun krabpalen in deze lijst hebben!

Niet alleen zijn manden en hangmatten populair als een standaard functie op kattenbomen, maar je kunt ze vrij gemakkelijk toevoegen aan je bestaande boom! Welke route je ook neemt, ik hoop dat je precies hebt gevonden wat je zoekt!

Laat me weten welke boom je hebt gekozen!