10 Beste kerstcadeaus voor katten (2023) – Beoordelingen & Topkeuzes

Mensen houden van hun huisdieren. Volgens Business Wire1, zal de wereldwijde markt voor dierenbenodigdheden naar verwachting in 2025 $ 41,1 miljard bereiken. We kunnen onszelf niet helpen als het gaat om het verwennen van onze harige familieleden. Amerikanen gaven immers gemiddeld $ 113 per jaar uit1 over kattentraktaties en speelgoed in 2021

Je bent waarschijnlijk ook overweldigd door de vele keuzes die je hebt voor cadeaus voor je kat. Onze gids laat u zien wat er beschikbaar is om uw huisdier het beste te behandelen. We hebben ook beoordelingen van enkele van onze favoriete producten opgenomen om er een heel vrolijk kerstfeest van te maken voor jou en je kat.

cat + lijnverdeler

Een snelle vergelijking van onze favorieten in 2022

De 10 beste kerstcadeaus voor katten

1. SmartyKat Hot Pursuit Concealed Motion Cat Toy – Beste overall

SmartyKat Hot Pursuit Verborgen Motion Cat Speelgoed

Type: Interactief
Levensfase: Volwassene
Bijzonderheden: Verlicht, elektronisch
Gebruik: 3 AA batterijen

De SmartyKat Hot Pursuit Concealed Motion Cat Toy is een leuke manier voor je kat om wat beweging te krijgen. Zelfs minder speelse huisdieren zullen ermee spelen, waardoor het een van de beste algemene kerstcadeaus voor katten is. Een harig muizenspeelgoed springt in en uit de nylon hoes, licht op en maakt er een show van. Een knop aan de bovenkant activeert het in de langzame of snelle modus. De basis is niet luid en maakt alleen een laag brommend geluid.

De fabrikant categoriseert het als een volwassen speelgoed, maar we denken dat het zonder problemen de aandacht van een kitten zal trekken. Het speelgoed heeft geen automatische uitschakelfunctie. Je zult het zelf moeten doen als je kat ervan wegloopt. Huisdieren die niet zijn gedeclameerd, kunnen de nylon hoes vangen en kantelen. Het lijkt er echter op dat het wat serieuze speeltijd aankan. Helaas maakt het bedrijf geen vervangingen.

Pros


 • Trainingstijd

 • Aantrekkelijk voor katten van alle leeftijden

 • Batterijkamer vergrendelen

 • Twee snelheden

Tegens

 • Geen automatische uitschakelfunctie
 • Geen vervangingen
thematische pauze

2. Ethical Pet Sponge Soccer Ball Cat Toy – Beste prijs-kwaliteitverhouding

Ethisch Huisdier Spons Voetbal Kat Speelgoed

Type: Bal
Levensfase: Alle
Bijzonderheden: Oefening
Gebruik: Duurzaam, lichtgewicht

De Ethical Pet Sponge Soccer Ball Cat Toy is een betaalbaar product dat je veel waar voor je geld geeft. De vier in het pakket maken het een nog betere waarde omdat er onvermijdelijk een of twee onder een meubelstuk terechtkomen. Het zal de jacht en het najagen van instincten van uw huisdier stimuleren om het aan te moedigen om te oefenen. Al deze dingen bij elkaar opgeteld maken het een van de beste kerstcadeaus voor Cat voor het geld.

De ballen zijn felgekleurd om je te helpen ze gemakkelijker te vinden. Ze zijn ook licht van gewicht, wat een uitkomst is als jonge kinderen met hun katten willen communiceren. Er zijn geen zorgen over het breken van iets als een kind wordt meegesleept. Elke kat kan zich vermaken met dit speelgoed. Je kunt het echter ook interactief maken en er een spel van maken.

Pros


 • Interactief spelen

 • Betaalbaar geprijsd

 • Lichtgewicht
thematische pauze

3. Midwest Feline Nuvo Cat Krabpaal – Premium Keuze

Midwest Feline Nuvo Grand Forte 41 inch Kat Krabpaal

Type: Krabber
Levensfase: Volwassene
Bijzonderheden: n.v.t
Gebruik: Stevig

De Midwest Feline Nuvo Grand Forte onderscheidt zich van veel kattenmeubels. Het is goed gemaakt en gebouwd om lang mee te gaan. Het is ook goed gewogen om het stabiel te houden. De paal staat 41 centimeter hoog, wat hoog genoeg is om uw huisdier een goede stretch te laten krijgen. Het is ideaal voor grotere kattenrassen. Het is gemaakt van hout en bedekt met sisal. Het materiaal maakt het aantrekkelijker voor katachtigen omdat het gemakkelijk versnippert.

De kattenbaars is prijzig, maar het is nog steeds een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Als het kan voorkomen dat uw kat uw tapijt of meubels krabt, is het de investering waard. Een beetje kattenkruid dat op de paal wordt gestrooid, zal uw huisdier aanmoedigen om het te bekijken om er een gewoonte van te maken.

Pros


 • Goed gemaakt

 • Aantrekkelijk design

 • Neutrale kleur
thematische pauze

4. Petstages Toren van Tracks Cat Speelgoed

Petstages Toren van Tracks Cat Speelgoed

Type: Interactief
Levensfase: Volwassene
Bijzonderheden: Oefening
Gebruik: Duurzaam

De Petstages Tower of Tracks 3 laags cirkelspeelgoed is een uitstekende keuze om uw huisdier urenlang te vermaken. Het speelt in op het jachtinstinct van uw huisdier om zijn prooi te vinden. De bal erin draait en voltooit het effect. We denken dat het geluid van het rond de buis gaan ook uw kat kan opwinden. Zelfs de keuze van kleuren is briljant. De meeste wetenschappers theoretiseren dat katachtigen alleen grijs, geel en blauw kunnen zien.

Misschien moet je je kat laten zien hoe je het de eerste keer moet gebruiken. Zodra het kwartje valt, zal je kat het vanaf daar nemen. Het product is goed ontworpen, waardoor het voor uw huisdier bijna onmogelijk is om de bal eruit te knallen. Het is echter een van die speeltjes die je af en toe moet draaien als je kat zich ermee verveelt.

Pros


 • Betaalbaar geprijsd

 • Interactieve component

 • Goed ontworpen
thematische pauze

5. Yeowww! Kattenkruid Geel Banaan Kat Speelgoed

Yeowww! Kattenkruid Geel Banaan Kat Speelgoed

Type: Pluche
Levensfase: Volwassene
Bijzonderheden: Kattenkruid
Gebruik: Duurzaam tot op zekere hoogte

De Yeowww! Catnip Yellow Banana Cat Toy is het purr-fect kerstcadeau voor het huisdier dat alles heeft. Het is felgekleurd, waardoor het gemakkelijk te herkennen is. Het zit vol met kattenkruid om de aandacht van uw kat te trekken. Het is een behoorlijk formaat, waardoor het een uitstekende keuze is voor grotere katachtigen. De kans is groot dat je hem alleen maar voor je kat hoeft te leggen. U kunt het echter ook interactief gebruiken.

Het ontwerp is schattig, waardoor het een nog betere aankoop is. Het is gemaakt van katoen dat veel misbruik zal vergen. We raden echter aan om het af en toe te controleren op scheuren en scheuren. We vonden het leuk dat het speelgoed en het kattenkruid uit de Verenigde Staten komen. De fabrikant doet er alles aan om ervoor te zorgen dat het een kwaliteitsproduct is.

Pros


 • USA-made

 • Tjokvol kattenkruid

 • Duurzaam materiaal
thematische pauze

6. K&H Pet Products EZ Mount Cat Window Perch

K&H Pet Products EZ Mount Cat Window Perch

Type: Bed
Levensfase: Volwassene
Bijzonderheden: Uitneembaar, machinewasbaar bed
Gebruik: Goed gemaakt

De K&H Pet Products EZ Mount Cat Window Perch tilt het idee van een bed naar een hoger niveau – letterlijk! Zuignappen houden de basis vast aan een raam dat minstens 24 centimeter breed moet zijn. Het vereist ook een 12-inch gebied aan de voorkant met ruimte voor je kat om erin te springen. Hoewel elke zuignap tot 100 pond kan bevatten, is de aanbevolen gewichtslimiet van de fabrikant 50 pond.

Het concept van dit product is briljant. Katten houden ervan om in de zon te zijn. De raambaars geeft hen uitzicht op de buitenactiviteiten om hen te vermaken en mentale stimulatie te bieden. Het klapt op, zodat je ’s nachts de gordijnen kunt sluiten. Het enige probleem dat we ermee zagen waren vuile ramen van neusafdrukken en poten aan het glas. Het is echter een kleine prijs om te betalen voor het plezier van uw huisdier.

Pros


 • Geschikt voor grotere huisdieren

 • Machinewasbaar

 • Ruimtebesparend
thematische pauze

7. Frisco Cactus Kat Krabpaal

Frisco Cactus Kat Krabpaal

Type: Krabber
Levensfase: Volwassene
Bijzonderheden: Ophangend speelgoed
Gebruik: Stabiele basis, matig duurzaam

De Frisco Cactus Cat Scratching Post past bij de rekening als u op zoek bent naar een kleinere krabber of een tweede om ongewenst gedrag om te leiden. Trouwens, het is zo verdomd schattig! Het wordt geleverd in twee maten, elk met een stabiele, veilige basis. De post is voornamelijk bedekt met sisal met synthetische stof en nepbont die de decoratie verzorgen. De drie armen zijn uitstekende plaatsen om speelgoed op te hangen om het plezier en gebruik te vergroten.

De materialen versnipperen gemakkelijk, wat een wenselijke eigenschap is voor uw huisdier. Scratchen is een visuele vorm van communicatie die het rafelen biedt. Het is betaalbaar geprijsd, waardoor het vervangen ervan een non-issue is als je een overijverige kat hebt. Het is een fluitje van een cent om te monteren, met de gereedschappen die bij uw aankoop worden geleverd.

Pros


 • Schattig ontwerp

 • Waarde-geprijsd

 • Eenvoudig te monteren
thematische pauze

8. Frisco Navulbare Kattenkruid Bruine Eekhoorn Speelgoed

Frisco Navulbare Kattenkruid Bruine Eekhoorn Speelgoed

Type: Kattenkruid
Levensfase: Volwassene
Bijzonderheden: Navulbaar
Gebruik: Duurzaam materiaal

De Frisco Refillable Catnip Brown Squirrel Toy is een ander speelgoed dat eigenaren van gezelschapsdieren aanspreekt. Je kunt niet anders dan glimlachen als je het ziet. Het is goed gemaakt om veel te spelen. Het wordt geleverd met een flacon kattenkruid. U opent eenvoudig de heavy-duty klittenbandbehuizing en vult deze indien nodig. Door in het speelgoed te knijpen, wordt de geur van het kattenkruid scherper.

Het feit dat het navulbaar is, is een solide verkoopargument. Te vaak verliezen katten hun interesse in dit speelgoed omdat ze hun geur verliezen. Het enige probleem dat we zagen was kattenkruid dat de klittenbandsluiting verstoorde, waardoor sommige eruit konden lekken.

Pros


 • Navulbaar

 • Duurzaam materiaal

 • Schattig ontwerp

 • Extra kattenkruid
thematische pauze

9. Frisco Modern Verhoogd Smeedijzeren Kattenbed

Frisco Modern Verhoogd Smeedijzeren Kattenbed

Type: Bed
Levensfase: Alle
Bijzonderheden: Verhoogd platform
Gebruik: Stevig met eenvoudige verzorging

Het Frisco Modern Elevated Wrought Iron Cat Bed biedt iets dat niet veel vergelijkbare producten doen. Het is een aantrekkelijk stuk dat er geweldig uitziet in zowat elke kamer. Het is ook stevig voor huisdieren tot 15 pond. De schoonheid is de eenvoud. Sommige producten voor huisdieren overschrijden de grens naar kitscherig. Deze niet. Het bed is gemaakt van imitatiebont, dat u in de machine kunt wassen.

Het bed wordt geleverd in single- en dual-tier opties, waarbij de laatste enige montage vereist. Het bed voelt comfortabel aan en heeft een aangename neutrale kleur. Hoewel we het ontwerp leuk vonden, zouden we begrijpen dat sommige katten er niet zonder enige overredingskracht aan beginnen, d.w.z. kattenkruid.

Pros


 • Gebouwd om lang mee te gaan

 • Aantrekkelijk design

 • Gemakkelijk schoon te maken
thematische pauze

10. Frisco Sparkle Ball Glitter Teaser Kat Speelgoed

Frisco Sparkle Ball Glitter Teaser Kat Speelgoed

Type: Roede
Levensfase: Alle
Bijzonderheden: Veren, beweging
Gebruik: Beperkte duurzaamheid

We zouden nalatig zijn als we niet ten minste één toverstok zouden opnemen, gezien hoe populair ze zijn bij eigenaren van gezelschapsdieren. De Frisco Sparkle Ball Glitter Teaser Cat Toy heeft de toeters en bellen om de aandacht van je kat te trekken. De veren en metallic kleuren zullen uw huisdier verleiden om te spelen. Het is strikt een interactief speeltje dat voldoende mentale stimulatie en bindingstijd biedt.

Het lijdt geen twijfel dat je kat deze toverstaf leuk zal vinden. Zelfs kittens zullen ervan genieten. Ze krijgen veel beweging als je ermee door de kamer zwaait. Uw huisdier zal u waarschijnlijk verslijten voordat het geen stoom meer heeft. Het enige nadeel is er een dat we vaak zien bij dit speelgoed, een zwak touwtje. Een vasthoudend huisdier of een kat die ruw speelt, zal het waarschijnlijk breken.

Pros


 • Trainingstijd

 • Interactief speelgoed

 • Geschikt voor alle levensfasen

kattenpootverdeler

Koopgids: het beste kerstcadeau voor uw kat kiezen

Omdat veel mensen hun huisdieren als kinderen beschouwen, is het alleen maar passend dat we ons concentreren op speelgoed voor Kerstmis. Uw kat zal echter waarschijnlijk ook genieten van wat traktaties of kattenkruid. Het eerste wat opvalt bij het zoeken naar een cadeau zijn de vele soorten en producten die er beschikbaar zijn. De vermenselijking van de huisdierenmarkt is een zegen geweest voor onze dierlijke metgezellen. Je hebt meer keuzes dan ooit om je kat plezier en mentale stimulatie te geven.

Dat laatste is een welkome ontwikkeling. Katachtigen zijn intelligente dieren. De hele dag thuis zitten kan voor hen saai worden. De meeste katten gaan niet dagelijks wandelen. Dat is waar speelgoed in het spel komt. Ze bieden ook uitstekende manieren om de band die je met je huisdier hebt te versterken. Dingen om te overwegen bij het kiezen van speelgoed voor uw kat zijn onder meer:


 • Type

 • Levensfase

 • Bijzonderheden

 • Gebruik

Type

Vroeger kregen katten aan het kortste eind als het ging om de verschillende soorten speelgoed. Een kattenkruidmuis of -bal was ongeveer alles waaruit je kon kiezen. Naarmate het kattenbezit toenam, nam ook het aantal keuzes dat eigenaren van gezelschapsdieren hebben toe. Enkele van de meest populaire soorten speelgoed zijn:


 • Pluche

 • Tunnels

 • Krabbers

 • Veren speelgoed

 • Gearomatiseerd speelgoed

 • Teaser toverstokken

 • Interactief speelgoed

De laatste twee zijn onze favorieten. Ze bieden de meeste mentale stimulatie voor uw huisdier. De toverstokken brengen je in beeld, wat voor jullie beiden gunstig is. U vindt ook producten in ongeveer elke kleur, patroon of thema. Het gaat net zo goed om aantrekken uw aandacht omdat het je kat is. Het maakt het leuk voor je als een bepaald speeltje je ook kan laten glimlachen.

kat speelt met speelgoed
Afbeelding Credit: Ekaterina Kolomeets, Shutterstock

Levensfase

Als je ooit animal planet’s Kitten Halftime Show hebt gekeken, weet je dat de kleintjes bundels van schijnbaar non-stop energie zijn. Speelgoed ontworpen voor kittens weerspiegelt dit speelse gedrag. Er is niet veel voor nodig om er een te laten rollen met een nieuw speeltje. Het is soms anders met een ouder huisdier dat misschien een duwtje nodig heeft om twee keer te kijken naar degene die je ervoor hebt gekocht.

Jij kent je kat het beste. Het ontwerp en de actie van een product zullen waarschijnlijk voldoende details bevatten om u te laten weten of het de juiste keuze is. Het andere ding om te onthouden is de leeftijd van uw huisdier. Een kitten jonger dan 3 maanden reageert mogelijk pas op kattenkruid als het ouder is. Sommige katten reageren er nooit op. Wetenschappers weten dat het een erfelijke eigenschap is die geen verband houdt met geslacht, kleur of ras.

Bijzonderheden

Speciale kenmerken zijn waar het pedaal het metaal raakt. Nogmaals, onthoud dat de marketeers je net zo vaak proberen te haken als je kat. Je zult producten vinden die oplichten, piepen of stuiteren. Je zult anderen zien gemaakt van veren, schuim of nepbont. Ze kunnen er verrassend realistisch uitzien of lijken op een favoriete film of tv-personage. We hebben elektronisch speelgoed gevonden dat probeert het instinct van uw huisdier te activeren om zijn prooi te achtervolgen.

Sommige fabrikanten gebruiken kattengedrag om hun speelgoed interessanter te maken voor huisdieren. Katachtigen verstoppen zich graag, iets dat soortlijnen kruist met luipaarden, tijgers en leeuwen. Dat is wat tunnels, tassen en dozen zo aantrekkelijk maakt. U kunt zelfs merken dat uw volwassen kat in contact komt met zijn innerlijke kitten als u hem een van deze speeltjes geeft.

kat in een gele doos
Afbeelding Credit: obpia30, Pixabay

Gebruik

Het gebruik bestrijkt verschillende gebieden. U moet rekening houden met de duurzaamheid van een product als u waar voor uw geld wilt krijgen. Sommige katten zijn destructiever dan andere. Dat is een essentiële overweging als uw huisdier op dingen kauwt. Het laatste wat u wilt van het kerstcadeau van uw kat is een reis naar de spoeddierenkliniek om een darmobstructie te behandelen.

We raden aan om af en toe een product te inspecteren op losse onderdelen of draadloze koorden met toverstokken. Hetzelfde advies geldt voor speelgoed met veren of speelgoed met kattenkruid erin.

We hebben het eerder gehad over kattenintelligentie. Katten hebben mentale stimulatie nodig voor een goede kwaliteit van leven. Die eigenschap komt echter met een prijs die veel eigenaren van gezelschapsdieren vroeg of laat leren. Ze raken verveeld met hun speelgoed, zelfs degene met wie ze constant speelden toen je ze voor het eerst aan je katten gaf. We raden aan om af en toe het speelgoed van je kat te verwisselen als je dit gedrag opmerkt.

Een paar weken uit het zicht maakt je cadeau weer gloednieuw. Zorg ervoor dat u wat reservebatterijen bij de hand hebt als het een elektronisch product is.

kattenpootverdeler

Conclusie

De SmartyKat Concealed Motion Cat Toy kwam uit op de top van onze favoriete kerstcadeaus voor katten. Degene die je kunt vinden met de beste waarde is de Ethical Pet Sponge Soccer Ball Cat Toy Als je voor de premium keuze wilt gaan, raden we de Midwest Feline Nuvo Cat Scratching Post aan. Het zal zelfs de onverschillige kat vermaken met zijn verborgen muis. De Ethical Pet Sponge Soccer Ball Cat Toy kreeg hoge cijfers in onze beoordelingen voor zijn betaalbare prijs en kattengoedkeuring. Het lichtgewicht maakt het leuk voor uw huisdier om door de kamer te vleermuizen of voor kinderen om een spel te spelen met hun kat.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: jhenning, Pixabay