10 Beste kattenvoer bij PetSmart in 2023 — Beoordelingen & Topkeuzes

Kat-eet-ingeblikt-voedsel-van-keramisch-bord-geplaatst

Met meer dan 1.500 winkels, online winkelen en AutoShip-opties om Chewy te evenaren, is PetSmart een populaire keuze voor al uw behoeften op het gebied van dierenbenodigdheden. Als grote winkelketen met een aanzienlijke voorraad heeft PetSmart een overweldigende verscheidenheid aan kattenvoer om uit te kiezen. We hebben hun website grondig doorzocht om de perfecte formule voor je kat te vinden en beoordelingen van de beste samengesteld, zodat je niet door gangpaden met blikjes en brokjes hoeft te waden. Op deze manier kunt u meer tijd thuis doorbrengen met chillen met uw kat terwijl ze genieten van hun nieuwe favoriete maaltijd.

3 katten gezichtsverdeler

Een blik op onze winnaars in 2022

De 10 beste kattenvoer bij PetSmart

1. Nulo MedalSeries Nat Kattenvoer – Beste Overall

Nulo MedalSeries Alle Levensfasen Nat Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Kalkoen, Kip, Kalkoenlever, Kalkoenbouillon, Tonijn
Eiwit: 11%
Vet: 5%
Calorieën: 1.239 kcal/kg

Nulo MedalSeries is een bewust natuurlijk kattenvoer dat vrij is van granen, maïs, tarwe en soja – allemaal vaak GMO-ingrediënten die uw kat niet nodig heeft. Hoewel je het merk Nulo misschien in andere dierenwinkelschappen vindt, is de MedalSeries een exclusieve PetSmart, wat een extraatje is als je liever in hun winkel winkelt.

Nulo MedalSeries All Life Stages verdiende onze stem voor het beste algemene kattenvoer bij PetSmart omdat het AAFCO-gecertificeerd is om te voldoen aan de voedingsvereisten voor kittens en volwassenen, en de top 5 ingrediënten waren allemaal voedzaam vlees, zonder bijproducten vermeld.  Over het algemeen zijn katten meestal meer onder de indruk van nat kattenvoer dan van droge brokjes, en we geloven dat de combinatie van kalkoen, kip en tonijn voor de meeste katachtigen smakelijk is.

De hogere prijs kan ertoe leiden dat u denkt dat Nulo een duurder voedsel is dan anderen op onze lijst, maar het kost gemiddeld. De reden voor de hogere prijs is omdat het wordt geleverd in een blik dat bijna twee keer zo groot is als blikjes van standaardformaat. Dit is fantastisch nieuws voor een huishouden met meerdere katten dat probeert hun impact op het milieu te verminderen, maar het kan iemand storen die slechts één klein kitten te voeden heeft of het voedsel als maaltijdtopper probeert te gebruiken, omdat ingeblikt voedsel moeilijk op te slaan is.

Pros


 • Exclusief verkrijgbaar bij PetSmart

 • Alle top vijf ingrediënten zijn vlees

 • Vrij van granen, maïs, tarwe en soja

Tegens

 • Wordt geleverd in een groter blikje dat moeilijk op te bergen is
thematische pauze

2. Purina ONE® Tender selecteert droogvoer voor volwassen katten – de beste prijs-kwaliteitverhouding

Purina ONE® Tender selecteert volwassene

Hoofdingrediënten: Kip, Rijstmeel, Kipbijproductmeel, Maïsglutenmeel, Rundvet geconserveerd met gemengde tocoferolen, Sojameel
Eiwit: 34%
Vet: 15%
Calorieën: 3.942 kcal/kg

Onze beste optie, Purina ONE, voedt uw kat met een beperkt budget terwijl u ze nog steeds echte kip als eerste ingrediënt geeft. Dit voedsel bevat wel kipbijproductmeel, maar we zijn opgelucht dat het kip als eiwitbron vermeldt in plaats van een troebel “vleesbijproduct” -label te geven dat een willekeurig aantal dieren kan bevatten. Wij geloven dat hele voedingsmiddelen beter zijn dan bijproducten, dus we zouden er helemaal geen verkiezen. Bijproducten zijn echter een goedkope bron van eiwitten, wat helpt de kosten van dit voedsel laag te houden.

Purina ONE scoort boven vergelijkbare budgetopties door kunstmatige ingrediënten uit te sluiten en prebiotische vezels op te nemen om een gezonde darm te bevorderen. Als uw kat niet van de kip – rijstsmaak houdt die we hebben beoordeeld, verkoopt PetSmart ook een zalm – tonijnsmaak die ze misschien verkiezen.

We zijn niet enorm op de lange lijst van vulstoffen zoals maïs, soja en tarwe. Maar nogmaals, dit komt vaak voor in goedkoper kattenvoer, dus we zijn bereid om ermee te leven. Aan de positieve kant hebben bijna 40.000 katten deze formule een vijfsterrenbeoordeling gegeven, wat redelijk goed is voor kieskeurige katten. Over het algemeen zijn we van mening dat het het beste kattenvoer bij PetSmart is voor het geld.

Pros


 • Inclusief prebiotische vezels

 • Budgetvriendelijk

 • Vrij van kunstmatige ingrediënten

 • Verkrijgbaar in twee smaken

Tegens

 • Geladen met maïs- graan- en sojavullers
 • Bevat kipbijproductmeel
thematische pauze

3. Wellness Complete Health Kattenvoer – Premium Keuze

Wellness Complete Health Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Kip, Kippenlever, Witvis, Kippenbouillon, Haring
Protein: 11%
Vet: 5%
Calorieën: 1.027 kcal/kg

Onze premium keuze biedt een heerlijke mix van kip en vis die uw kat zeker zal bevallen. Wellness Complete Health is het #1 best verkochte natuurlijke graanvrije natte kattenvoer bij PetSmart, en we kunnen zien waarom. Naast de stevige vleeskeuzes bevat dit voedsel toegevoegde vitamines om ervoor te zorgen dat je kat in topvorm blijft. Er zijn geen bijproducten, granen of kunstmatige ingrediënten.

Helaas voor nieuwe kittens die lid worden van uw clan, is deze formule bedoeld voor onderhoud alleen voor volwassenen. Kittens zouden niet gedijen op dit voedsel omdat ze extra voeding nodig hebben om hen te ondersteunen terwijl ze groeien. Wellness Complete Health lijkt te worden vermeld voor een eerlijke prijs – niet goedkoop, maar ongeveer wat we zouden verwachten van een kattenvoer van hoge kwaliteit.

Pros


 • Smakelijke en voedzame mix van kip en vis

 • Bestseller voor een natuurlijk nat kattenvoer

 • Vrij van bijproducten, granen, maïs, soja en kunstmatige ingrediënten

Tegens

 • Niet geformuleerd voor alle levensfasen
thematische pauze

4. Blue Buffalo® Wilderness™ Nat Kattenvoer – Beste voor kittens

Blue Buffalo® Wilderness™ Kitten Nat Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Zalm, Kip, Visbouillon, Kippenlever, Erwtenmeel
Eiwit: 5%
Vet: 7%
Calorieën: 1.191 kcal/kg

Uw nieuwe kitten spint uit zijn nieuwe waardering voor zalm, kip en vis in dit heerlijke jusbrood van Blue Buffalo. Een rijke mix van toegevoegde vitaminen, mineralen en aminozuren biedt uw kitten de voedingsstoffen die het nodig heeft om te groeien. Dit voedsel is geformuleerd voor katten tot één jaar oud. Hoewel het uw kat geen pijn zal doen als hij niet kan stoppen met eten, bevat kittenvoer meestal meer calorieën dan nodig is voor een volwassene.

We houden ervan hoe dit voedsel vrij is van granen, maïs en soja. Het is bescheiden geprijsd, vooral gezien het feit dat het van hogere kwaliteit is dan sommige andere kittenrecepten die vol zitten met vulstoffen. We hebben echter het gevoel dat erwten een onnodige koolhydraat zijn die had kunnen worden weggelaten.

Pros


 • Echte kip, zalm en vis

 • Gevarieerde voedingsmix

 • Graanvrij

 • Goede prijs
thematische pauze

5. Merrick® Backcountry® Volwassen Nat Kattenvoer

Merrick® Backcountry® Volwassen Nat Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Uitgebeende kip, Kippenbouillon, Kalkoenbouillon, Kippenlever, Uitgebeende kalkoen
Eiwit: 9%
Vet: 3%
Calorieën: 926 kcal/kg

We houden ervan hoe kip en kalkoen worden herhaald als de eerste vijf ingrediënten in dit voedsel van Merrick. Eenvoudige, hele ingrediënten leveren het eiwit – in tegenstelling tot bijproducten – en dit product is vrij van maïs, graan en soja. We houden er echter niet van hoe aardappelzetmeel werd opgenomen, omdat katten geen koolhydraten nodig hebben.

Merrick Backcountry is een volledig natuurlijke keuze die geen kunstmatige smaakstoffen of conserveermiddelen gebruikt. Om de voedingsbehoeften van uw kat te versterken, bevat deze formule enkele vitamines, mineralen en aminozuren die essentieel zijn voor uw katachtige vriend, waaronder taurine. Hoewel dit recept de voedingsstoffen bevat die voldoende zijn voor binnen- of buitenkatten, is het niet bedoeld voor kittens.

Pros


 • Hele vlees kip en kalkoen

 • Geen maïs, graan of soja

 • Volledig natuurlijk

Tegens

 • Bevat aardappelzetmeel
 • Alleen voor volwassenen
thematische pauze

6. Applaws Nat Kattenvoer

Applaws Wet Cat Food - Natuurlijk, Beperkt ingrediënt, Zeevruchten

Hoofdingrediënten: Tonijnfilet, Visbouillon, Rijst
Eiwit: 15%
Vet: 5%
Calorieën: 564 kcal/kg

Dit natuurlijke voedsel met drie ingrediënten van Applaws is ongeveer zo eenvoudig als je kunt krijgen. Tonijn, visbouillon en rijst bieden een veilige optie voor katten die veel allergieën kunnen hebben of die kieskeurige eters zijn. Hoewel dit recept op de markt wordt gebracht als een topper, hebben sommige huisdierouders dit voedsel jarenlang alleen aan hun kat gevoerd zonder problemen. Omdat katten obligate carnivoren zijn en het grotendeels op vlees is gebaseerd, zien we geen probleem met deze aanpak. U moet echter altijd eerst met uw dierenarts praten voordat u overschakelt op nieuw voedsel.

Applaws neemt de taart voor het duurste voedsel op de lijst voor meer dan $ 2 per blikje. We denken echter dat het de moeite waard is, aangezien er geen conserveermiddelen, vulstoffen of bijproducten zijn. De grootste overweging zou de portiegrootte zijn als dit het enige dieet van uw kat zal zijn. Eén kan per dag maaient niet genoeg zijn als het wordt gebruikt als maaltijdvervanger, wat de totale kosten zal verhogen.

Pros


 • Drie eenvoudige ingrediënten

 • Geen conserveermiddelen, bijproducten of vulstoffen
thematische pauze

7. ® Voed eenvoudig origineel kattenvoer

® Voed eenvoudig origineel kattenvoer

Hoofdingrediënten: Kip, Kippenbouillon, Water voldoende voor verwerking, Kippenlever, Gedroogd eiproduct
Eiwit: 5%
Vet: 3%
Calorieën: 865 kcal/kg

Als je kat liever zijn tanden zet in wat geraspte kip in plaats van een paté te scheppen, past dit recept voor natvoer van Simply Nourish perfect bij hun fantasie. Deze formule overtreft de verwachtingen voor zijn bescheiden prijs door bijproducten, maïs en granen uit te sluiten. We houden er niet van hoe aardappelzetmeel wordt opgenomen, omdat katten zonder koolhydraten kunnen leven (en zoveel mogelijk moeten). We laten het echter glijden, aangezien de andere voordelen veel groter zijn dan die ene negatieve.

Als uw kat geen kip graaft, is Simply Nourish Original Wet Cat Food verkrijgbaar in twee andere smaken, Kalkoen en Kip en Tonijn. Het is ook vermeldenswaard dat Simply Nourish een exclusieve PetSmart is, dus deze winkel is de plek om te winkelen als je kat hongert naar meer.

Pros


 • Hoog eiwitgehalte

 • Verkrijgbaar in 3 smaken

 • Gemiddelde prijs
thematische pauze

8. Merrick® Purrfect Bistro® Volwassen Nat Kattenvoer

Merrick® Purrfect Bistro® Volwassen Nat Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Kip zonder been, Kippenbouillon, Kippenlever, Natuurlijk aroma, Gedroogd eiproduct
Eiwit: 10%
Vet: 5%
Calorieën: 1.132 kcal/kg

Merrick Purrfect Bistro richt zich op uw kat door 9 smaken aan te bieden waaruit ze kunnen kiezen, waardoor u niet chronisch te maken krijgt met een geopend, onaangeroerd blik voedsel dat uiteindelijk in de vuilnisbak wordt gedumpt.

Echt vlees staat bovenaan de ingrediëntenlijst, gevolgd door natuurlijke smaak. Hoewel we liever natuurlijke smaak zien dan kunstmatige smaak, zouden we willen dat het kon worden vervangen door een ingrediënt dat ook voedingswaarde zou toevoegen. Verder hadden we geen ernstige klachten. We dachten dat dit eten een goede keuze leek voor een eerlijke prijs.

Pros


 • De eerste drie ingrediënten zijn echte kip

 • Verkrijgbaar in 9 smaken voor elke kieskeurige eter

 • Goede kwaliteit voor gemiddelde prijs

Tegens

 • Natuurlijke smaak is een topingrediënt
thematische pauze

9. Nulo MedalSeries Alle Levensfasen Droog Kattenvoer

Nulo MedalSeries Alle Levensfasen Droog Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Kalkoen met been, Kalkoenmeel, Kippenmeel, Uitgebeende kabeljauw, Hele erwten
Eiwit: 41%
Vet: 20%
Calorieën: 496 kcal per kopje

Deze droge formule is een andere winnaar van Nulo met echt vlees als eerste ingrediënt. We vinden het leuk dat dit recept probiotica bevat om een gezonde spijsvertering te ondersteunen en geen vulstoffen zoals maïs, soja of tarwe bevat. Hoewel de beschrijving zegt dat het geen bijproducten bevat, doet het dat technisch gezien wel omdat vleesmaaltijden gemalen bot zijn, die menselijk oneetbaar zijn. We zouden willen dat die ingrediënten meer echt vlees hadden kunnen zijn in plaats van bijproducten, maar we zijn tevreden met de wetenschap dat ze afkomstig zijn van kip en kalkoen in plaats van een onbekende vleesbron.

We waarderen hoe kabeljauw wordt toegevoegd voor extra voeding, evenals een breed scala aan vitamines, mineralen en aminozuren. In tegenstelling tot de meeste voedingsmiddelen op onze lijst, voldoet Nulo MedalSeries All Life Stages Dry aan de voedingsbehoeften voor kittens en volwassenen, dus het is klaar voor uw kitten om van te genieten zodra ze oud genoeg zijn om vast voedsel te consumeren.

Hoewel deze droogvoeroptie misschien minder duur is dan natvoer, is het zeker geen goedkope optie. De ingrediëntenlijst is echter zeer indrukwekkend, aangezien het meeste kattenvoer vol zit met vulstoffen, dus we denken dat de prijs redelijk is. Het enige andere twijfelachtige dat ons is opgevallen, is dat erwten een van de beste ingrediënten zijn, wat geen bijzonder nuttig ingrediënt is voor katten, omdat ze rijk zijn aan koolhydraten.

Pros


 • Echt vlees is het eerste ingrediënt

 • Bevat toegevoegde probiotica, vitaminen, mineralen en aminozuren

 • Vrij van maïs, tarwe en soja

 • Geformuleerd voor alle levensfasen

Tegens

 • Bevat vleesmeel, dat een bijproduct is
 • Duurder dan de meeste droogvoeropties
 • Bevat erwten als hoofdingrediënt
thematische pauze

10. Nature’s Variety® Instinct® Origineel Kattenvoer

Nature's Variety® Instinct® Origineel Kattenvoer

Hoofdingrediënten: Kip, Kippenmeel, Kalkoenmeel, Menhaden vismeel, Erwten
Eiwit: 41%
Vet: 21%
Calorieën: 4.300 kcal/kg

Als u op zoek bent naar een droog, graanvrij voedsel dat is geformuleerd voor alle levensfasen, is Nature’s Variety een goede keuze die de bank niet zal breken. Echte kip is het eerste ingrediënt, gevolgd door vleesmaaltijden van kip, kalkoen en vis. Hoewel we zouden willen dat deze eiwitten heel vlees waren in plaats van maaltijden, die gemalen botten zijn, zijn we blij dat het geen plantaardige eiwitten zijn zoals soja die in veel droog kattenvoer worden aangetroffen.

Probiotica, vitaminen, mineralen en aminozuren vullen dit goed afgeronde dieet aan, samen met een paar groenten en fruit. Hoewel erwten niet bepaald schadelijk zijn, had er zeker een betere keuze als hoofdingrediënt kunnen zijn, omdat ze zetmeelrijk zijn. Dit voedsel voldoet aan de voedingsbehoeften voor katten van elke leeftijd, maar het relatief hoge caloriegehalte maakt dit recept misschien niet de meest geschikte keuze voor oudere, zwaarlijvige of diabetische katten.

Pros


 • Geformuleerd voor alle levensfasen

 • Echte kip is het eerste ingrediënt

 • Bevat probiotica

Tegens

 • Erwten zijn een van de eerste ingrediënten
 • Het meeste vlees is een maaltijd
 • Voedsel met een hoger caloriegehalte niet geschikt voor zwaarlijvige of diabetische katten

kattengezichtsverdeler 2

Koopgids – Het beste kattenvoer kiezen bij PetSmart

Katten zijn obligate carnivoren

Hoewel sommige katten en honden qua grootte vergelijkbaar kunnen zijn, zijn ze op biologisch niveau heel anders gebouwd. Hoewel honden misschien niet gedijen op een dieet dat meestal bestaat uit granen, vulstoffen en plantaardig materiaal, zouden katten snel sterven door het gebrek aan vitamines en aminozuren.

Katachtigen zijn obligate carnivoren, wat betekent dat ze absoluut vlees moeten eten om te leven. Dit komt omdat hun lichaam de noodzakelijke voedingsstoffen niet zelf kan produceren, dus moeten ze aminozuren van een ander dier betrekken. Honden daarentegen zijn gewoon carnivoren. Ze eten meestal vlees, maar zelfs honden in het wild staan erom bekend granen, bessen en groenten te eten. Katten kunnen ook niet zo goed plantaardig materiaal verwerken als honden. Hoewel koolhydraten een noodzakelijk onderdeel zijn van het honden- en menselijke dieet, zijn ze eigenlijk niet nodig voor een katachtige.

Katten mogen geen rauw vlees eten

Strikt genomen zou je kat zelfs kunnen overleven op vlees alleen. De meeste mensen kiezen echter voor een commercieel dieet vanwege de veiligheid en het gemak. Een wilde kat doodt en eet meteen zijn prooi op, maar vlees uit de slagerij ligt dagenlang dood voordat het wordt geconsumeerd. Helaas kunnen bacteriën zich in de tussentijd ophopen, dus je moet je kat geen rauw vlees geven. Je kunt ze vlees koken zolang het geen schadelijke kruiden en smaakmakers bevat, maar nogmaals, de meeste kattenouders geven er de voorkeur aan om hun katten een voorgekookte maaltijd te serveren, omdat het meestal tijd en geld bespaart.

Graanvrije diëten voor katten, of nee?

Nieuwe studies suggereren dat graanvrije diëten schadelijk kunnen zijn voor honden omdat ze verband houden met taurinetekort, wat leidt tot hartaandoeningen. Omdat taurine van vitaal belang is voor de gezondheid van uw kat, zou u kunnen concluderen dat graanvrije diëten ook schadelijk voor hen zijn. Dat is echter niet het geval. Je kat heeft specifiek taurine nodig van vlees, geen granen die zijn lichaam niet goed kan verwerken. Momenteel is er geen wetenschappelijk bewijs tegen graanvrije diëten voor katten. Hun lichaam lijkt meer gebouwd voor die levensstijl, dus we kiezen voor graanvrij waar mogelijk.

Met al deze dingen in gedachten, hebben we op de website van PetSmart gewinkeld naar voedsel met vlees als de eerste vijf ingrediënten, of op zijn minst de meeste van hen. Verrassend genoeg was dit niet het geval voor de meerderheid van het voedsel van grote merken, vooral droge brokjes. Het meeste droge kattenvoer bevatte een grote hoeveelheid erwten, aardappelen, rijst of andere zetmeelrijke ingrediënten in de eerste drie items op de lijst.

Russische blauwe kat die droogvoer in kom eet
Afbeelding Credit: Felice Wölke, Unsplash

Hoe zit het met bijproducten?

Sommige van deze voedingsmiddelen bevatten veel vleesbijproducten, een controversieel etiket dat menselijk oneetbaar vlees van diervoederkwaliteit aanduidt. Dit kunnen botten, huid of organen van het dier zijn, maar helaas is dat niet het ergste deel. Het voedsel dat is geëtiketteerd met “vleesbijproduct” in tegenstelling tot het noemen van de vleesbron zoals “kipbijproduct” kan legaal elk dier bevatten dat wordt beschouwd als een goedkope eiwitkeuze, inclusief geëuthanaseerde asielkatten.

Als de gedachte alleen dat uw kitten een overleden dakloos dier eet niet genoeg is, voeg dan toe aan het feit dat uw cbij is het innemen van een bepaalde hoeveelheid van het euthanasiemiddel pentobarbital elke keer dat het een maaltijd eet. Dit is de reden waarom we ernaar streven om “vleesbijproducten” ten koste van alles te vermijden. We nemen zelfs alleen voedingsmiddelen op met een benoemde bron van vleesbijproducten als het algemene recept een ander aantrekkelijk kenmerk heeft dat het onaangename vlees van diervoederkwaliteit compenseert, zoals een aanzienlijk goedkopere prijs of een mix van vitamines.

Nat versus droogvoer

Wat betreft natvoer versus droogvoer, hebben we een mengsel van beide opgenomen omdat er duidelijke voor- en nadelen zijn voor elk type. Katachtigen hebben meestal zin in natvoer boven droogvoer. Aan de voedingskant hydrateert natvoer katten, wat vooral gunstig kan zijn voor oudere katachtigen of katten met urinewegproblemen. Droogvoer is echter veel goedkoper en handiger. Sommige katten kunnen ook hunkeren naar de crunch.

3 katten gezichtsverdeler

Conclusie

Van alle voedingsmiddelen die we bij PetSmart vonden, waren we gedwongen om hun exclusieve Nulo Medalseries All Life Stages Wet Cat Food te kiezen als onze algehele beste keuze omdat het de meest natuurlijke, hoogwaardige ingrediënten voor een eerlijke prijs bevatte. Als bonus is het geformuleerd voor alle levensfasen, zodat u niet hoeft te wachten tot uw kitten van de goede dingen geniet.

Als u een beperkt budget heeft, was Purina ONE Tender Selects onze beste keuze omdat het een droogvoer is dat extreem kostenefficiënt is. Wellness Complete Health Cat Food Natural Grain-free Pate maakte de lijst als onze premium keuze voor zijn ingrediënten, omdat het geen maïs-, graan- of aardappelvullers bevat die gebruikelijk zijn voor de meeste kattenvoeding.

Hopelijk hebben deze beoordelingen u geholpen om het beste voedsel voor uw kat en uw budget te kiezen. Maar als je besluit om te blijven zoeken, zul je ontdekken dat PetSmart veel smakelijke variëteiten heeft om uit te kiezen om aan de smaak van elke kat te voldoen, maar we vonden dat dit de beste keuzes waren om te passen bij het van nature obligate vleesetende dieet van een kat.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Veera, Shutterstock