Zullen katten fluweel krabben? Het verrassende antwoord

We hebben allemaal op de bank tv zitten kijken om het geluid van stof te horen scheuren terwijl onze geliefde katachtige de stof op onze banken of andere meubels krabde. Je hebt er waarschijnlijk alles aan gedaan om te voorkomen dat je kat tevergeefs je meubels vastpakt.

Sommige eigenaren van gezelschapsdieren zeggen echter dat katten fluweel niet zullen opknappen. Het is een feit dat katten geen fluweel krabben omdat het geen losse draden heeft waaraan ze kunnen trekken. We zullen bespreken waarom fluweel katten niet verleidt, je een paar stoffen geven die katten niet klauwen, en meer, dus doe mee.

3 katten gezichtsverdeler

Zullen katten klauw fluweel?

Katten richten zich op stoffen met verhoogde en losse weefsels en zijn dol op krabbende stof met losse draden, dus zijde, tweed en linnen zijn vreselijke keuzes voor katteneigenaren. Fluweel heeft echter een heel klein en strak weefsel, wat betekent dat je kat het niet zal krabben, simpelweg omdat ze er niet van zullen genieten. Maar alle katten zijn anders; terwijl de meeste katten niet van fluweel klauwen houden, zou die van jou dat wel kunnen.

Welke andere stoffen zullen katten niet klauwen?

We weten dus dat katten niet graag fluweel klauteren, maar wat als je geen fluwelen bank wilt? Zijn er nog andere stoffen die je kunt krijgen die je kat niet zal krabben? Ja, die zijn er. Er zijn verschillende andere opties die de meeste katten niet zullen krabben.

Je kunt meubels kopen van leer, faux suède en microvezel. Deze hebben allemaal kort en strak verpakt weven en zijn niet leuk voor uw kat.

Vintage pluche stoel vernietigd met katachtige klauwen
Afbeelding Credit: Agata Kowalczyk, Shutterstock

Hoe een kat te stoppen met klauwende meubels

Als uw meubels niet zijn gebouwd met een van de klauwafstotende stoffen, wilt u waarschijnlijk geen nieuwe meubels kopen. Dus, wat kun je doen om te voorkomen dat je kat de meubels die je al hebt, vastklampt? Laten we beginnen met wat we niet moeten doen.

Declameer je kat niet; het is een enorme stap om te nemen om te voorkomen dat ze meubels krassen. De operatie om uw kat te declameren omvat het amputeren van het onderste deel van zijn tenen, wat leidt tot permanente pijn voor de rest van zijn leven. Deze pijn kan gedragsproblemen veroorzaken en uw kat agressief maken.

Je moet ook geen afschrikwekkende sprays gebruiken die zijn samengesteld uit schadelijke essentiële olie. De sprays kunnen uw kat weghouden, maar als hij de chemicaliën uit de diffuser of sproeier raakt, kan hij ze tijdens het verzorgen binnenkrijgen. Katachtigen bezitten niet de juiste enzymen om essentiële oliën zoals pepermunt, berk, wintergroen of pijnboomolie te metaboliseren.

De beste manier om te voorkomen dat uw kat aan uw meubels krabt, is door ze om te leiden naar iets anders om te krabben. Geef ze een krabpaal en plaats deze dicht bij hun favoriete krasplek. Zorg ervoor dat ze de paal kunnen zien van waar ze krabben, en als je ze betrapt op krabben, maak dan een hard geluid, zoals het klappen in je handen.

Dit geluid zal hen uit het instinct om te krabben en hopelijk motiveren om naar de krabpaal te gaan en hun poten erlangs te laten lopen. Wanneer je ziet dat je kat de paal gebruikt, geef hem dan een traktatie. Na verloop van tijd zal uw kat zich realiseren dat hij zal worden beloond voor het krabben op het juiste materiaal.

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Als het gaat om katten die aan meubels of een andere stof klauwen, klauwen, lijkt het misschien een eindeloze taak om ze te laten stoppen. Het is echter onwaarschijnlijk dat katachtigen fluweel, microvezel, leer of faux suède meubels krassen.

Je kunt ook fysieke afschrikmiddelen zoals aluminiumfolie, krabpalen en positieve bekrachtiging gebruiken om te voorkomen dat je kat alles wat je bezit opklampt. Schreeuw nooit tegen of sla je kat omdat hij doet wat vanzelf komt; het is het beste om een manier te vinden om de kat ervan te weerhouden in plaats daarvan het meubilair te krabben. Als uw kat niet reageert op uw omleidingspogingen, kunt u contact opnemen met uw dierenarts voor aanbevelingen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: FotoMirta, Shutterstock