Zorgen voor huisdieren tijdens het dienen in het leger: 10 belangrijke tips

Eigenaren van gezelschapsdieren onder de 2,13 miljoen actieve militairen worden geconfronteerd met hetzelfde probleem wanneer ze dienen: hoe ze voor hun dierlijke metgezellen moeten zorgen1. Deze personen zijn helden die onze dank en lof verdienen. We begrijpen hoe hartverscheurend het moet voelen om hun huisdieren achter te laten terwijl ze ons land beschermen. Gelukkig zijn er veel opties voor onze militairen om er zeker van te zijn dat alles goed is aan het thuisfront.

De situatie is overal stressvol omdat onze katten en honden echt van ons houden. Sommige huisdieren hebben het moeilijk om weg te zijn van hun eigenaren, waarbij sommigen ongewenst gedrag ontwikkelen, zoals verlatingsangst. Het belangrijkste is om een plan te hebben om de omwenteling zo gemakkelijk mogelijk te maken voor u en uw huisdier.

3 kat face divider

De 10 tips om voor uw huisdier te zorgen terwijl u in het leger dient

1. Zoek de antwoorden op de moeilijke vragen uit voordat je vertrekt

Hoewel het misschien moeilijk is om te doen, moet je de moeilijke vragen overwegen voordat je vertrekt. Wie voor uw huisdier zorgt, zal uw vooruitziende blik waarderen. Het is ook essentieel als contact met u moeilijk kan zijn, vooral als u in het buitenland bent gestationeerd. Dat geldt ook voor zaken als spoedeisende hulp en euthanasie. Je doet jezelf ook een plezier. Het is ongetwijfeld gemakkelijker om deze beslissingen te nemen als je niet in een emotionele situatie zit.

Grijze kat die uit het raam kijkt
Image Credit: chen, Unsplash
thematische pauze

2. Financiering instellen voor uitgaven voor huisdieren voordat u deze implementeert

Het bezitten van een huisdier is een financiële verantwoordelijkheid, waarbij voedsel meestal alleen al meer dan 40% van de dagelijkse verzorging van het dier uitmaakt2. Door ongeveer $ 2.500 per jaar opzij te zetten, blijft er genoeg over om de meeste routinematige uitgaven te dekken3. Dat omvat jaarlijkse onderzoeken en vaccinaties. U kunt ook een creditcard of een aparte bankrekening krijgen om deze kosten af te handelen.

thematische pauze

3. Meld u aan voor een huisdierenverzekering

Een huisdierenverzekering is een briljante back-upoptie om het onverwachte te dekken. Het kan zorgen voor uitgaven zoals spoedoperaties. U kunt ook kiezen voor een wellnessplan voor routinematige items zoals vaccinaties. Uw premiebetalingen zijn minimaal in vergelijking met de kosten van grote medische evenementen. Veel verzekeraars bieden ook kortingen voor militair personeel.

bril bovenop verzekeringsdocumenten
Image Credit: MikhailNilov, Pexels
thematische pauze

4. Zorg voor alle routinematige behoeften

We raden aan om voor eventuele routinebehoeften te zorgen voordat u van huis gaat. Dat omvat dingen als het bestellen van hartwormmedicatie, het laten doen van vaccinaties en het chippen van uw huisdier als u het nog niet hebt gedaan. Als u een puppy of kitten heeft, vraag dan uw dierenarts over het steriliseren of castreren van uw dierlijke metgezel.

thematische pauze

5. Vraag je vrienden en familie om te helpen

De kans is groot dat uw huisdier iemand goed kent onder uw familie en vrienden. Ze tijdelijk voor uw dierlijke metgezel laten zorgen, is een uitstekende optie om de stress van uw dienstverband te minimaliseren. Vertrouwde mensen zullen troostend zijn en een emotioneel anker bieden wanneer al het andere in de war is. Wees echter niet gekwetst als ze weigeren. Het bezit van huisdieren is immers een belangrijke verantwoordelijkheid.

slaperige kat die op schoot van de eigenaar ligt
Afbeelding credit: Alena Ozerova, Shutterstock
thematische pauze

6. Zoek een pleeggezin voor uw huisdier

Veel organisaties zullen militair personeel helpen door pleeggezinnen voor hun huisdieren te vinden. Verschillende worden gerund door personen die uit de eerste hand ervaring hebben met uw situatie. Ze doen er alles aan om een goede pasvorm voor een huis en een huisdier te garanderen.

Sommige die u kunt bekijken, zijn onder meer de volgende:

Ze kunnen extra ondersteuning bieden voor andere vragen en zorgen die u mogelijk heeft over het feit dat u met een huisdier in het leger bent.

thematische pauze

7. Maak gebruik van de diensten van Sittercity.com

Sittercity.com is een optie als je niet verwacht lang weg te zijn. Ze kunnen je matchen met een oppas om aan je behoeften te voldoen met zijn gratis lidmaatschap voor militair personeel. Dat geldt ook voor personen in de Nationale Garde. Het mooie van deze service is dat de organisatie de oppassers voor je doorlicht om je de gemoedsrust te geven die je nodig hebt voordat je van huis vertrekt.

grijze kat speelt met zijn eigenaarsbed
Afbeelding credit: Vika Hova, Shutterstock
thematische pauze

8. Maak een schriftelijke overeenkomst

Hoewel het misschien onpersoonlijk en koud klinkt, hebben weDring er bij u op aan om alles op te schrijven, zelfs de antwoorden op die moeilijke vragen. Het zorgt ervoor dat uw wensen worden uitgevoerd, zelfs als u er niet bent om ze persoonlijk te maken. Het komt ook de verzorger van uw huisdier ten goede. Ze weten wat ze moeten doen als ze geen contact met je kunnen opnemen. Petfinder heeft een uitstekend voorbeeld van een voorbeeldovereenkomst.

thematische pauze

9. Onderzoek SPCA International als u een permanente change-of-station (PCS) krijgt

Als u een permanente verandering van station (PCS) krijgt, zal het leger uw kosten betalen om te verhuizen. Dat is niet het geval met uw huisdier. SPCA International kan in deze situatie financiële bijstand verlenen aan militairen. De missie van de organisatie is om ervoor te zorgen dat u uw huisdier mee kunt nemen en niet gedwongen wordt om het over te geven als u de kosten niet kunt betalen.

Kat, wrijven, tegen, eigenaren, benen.
Afbeelding credit: Evan Abram McGinnis, Shutterstock
thematische pauze

10. Check in bij militaire veterinaire faciliteiten op post

We raden u aan om in te checken bij militaire veterinaire faciliteiten op post als u het geluk heeft uw huisdier bij u te hebben. Honden en andere dieren zijn immers vitale leden van het leger. Ze hebben zorg nodig terwijl ze in dienst zijn. U kunt aanzienlijke besparingen behalen door uw huisdier naar deze plaatsen te brengen voor verzorging in plaats van naar een andere dierenkliniek te gaan. Als ze niet beschikbaar zijn, vraag dan uw plaatselijke dierenartsziekenhuis naar militaire kortingen.

3 kat face dividerConclusie

Velen van ons vinden het moeilijk om onze huisdieren achter te laten als we op vakantie gaan, zelfs al is het maar voor een paar dagen. Het is een heel ander verhaal als je het hebt over een verlengd verlof. Gelukkig heb je veel opties met organisaties die meer dan bereid zijn om militairen te helpen die zich in deze situaties bevinden. Planning zal het ook gemakkelijker maken voor u en de persoon die u toevertrouwt met de zorg voor uw huisdier.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Konstantin Aksenov, Shutterstock