Hoeveel kost het om een Amerikaanse korthaar kat te bezitten? Prijsgids 2023

Amerikaanse korthaar katten zijn ongelooflijk populaire metgezellen. Ze zijn sterk, gelijkmatig van karakter en gemakkelijk te verzorgen. De Cat Fanciers ‘ Association (CFA) accepteerde het ras in 1906, maar de katten stonden tot 1966 bekend als Domestic Shorthair cats. Hun voorouders waren hoogstwaarschijnlijk katten die met Europese schepen meevoeren om lading te beschermen tegen knaagdierplagen. Ze zijn lief en toegewijd, maar niet erg geïnteresseerd om te worden opgehaald en rondgedragen, maar velen volgen hun favoriete mensen graag van kamer naar kamer.

Het ras werd in de 19e eeuw ontwikkeld uit Noord-Amerikaanse werkkatten die overdag rammelden en ’s nachts met menselijke metgezellen knuffelden. Sindsdien zijn ze selectief gefokt om consistentie in temperament en bouw te garanderen. Amerikaanse korthaar katten zijn middelgrote huisdieren, met een gewicht van 8 tot 12 pond wanneer ze volgroeid zijn. Ze hebben mooie, dikke, dichte vachten en zijn er in tinten wit, bruin, zilver, blauw en crème. Velen hebben prachtige patronen; Sommige zijn driekleurig en andere hebben schattige strepen. De meesten hebben groene of gouden ogen. Ze zijn meestal relatief gezond en leven vaak ergens tussen de 15 en 20 jaar.

Als u overweegt een Amerikaanse korthaar in uw huis te verwelkomen, verwacht dan $ 50 – $ 200 te betalen via adoptie of $ 500 – $ 1500 + als u er een koopt van een gerenommeerde fokker.

3 kat face divider

Een nieuwe Amerikaanse korthaar kat mee naar huis nemen: eenmalige kosten

Het grootste deel van de kosten van het thuisbrengen van een nieuwe Amerikaanse korthaar omvat een paar eenmalige aankopen, waaronder voerbakken, bedden, kattenbakken en speelgoed. U moet ook rekening houden met adoptiekosten of de kosten van het kopen van uw huisdier bij een fokker. Vergeet niet dat als u een kitten adopteert, ze gedurende hun eerste jaar verschillende dierenartsbezoeken nodig hebben.

Amerikaans korthaar kitten
Image Credit: Top Photo Engineer, Shutterstock

Vrij

Het is vaak mogelijk om katten te vinden die beschikbaar zijn voor adoptie via informele kanalen. Verschillende mensen vinden huisdieren via vrienden en familieleden. U kunt mogelijk een Amerikaanse korthaar vinden die een nieuw huis nodig heeft op sociale media of via een reddingsorganisatie.

Adoptie

Het is soms mogelijk om raskatten te vinden die beschikbaar zijn voor adoptie in asielen. Hoewel gezien hoe gemakkelijk in de omgang en aanpasbaar deze katten zijn, je misschien een tijdje moet wachten voordat er een beschikbaar komt voor adoptie. Als je een van deze katten in een asiel vindt, verwacht dan een adoptievergoeding van ergens tussen de $ 50 en $ 200 te betalen. Adoptiekosten omvatten vaak de kosten van een eerste medisch onderzoek en eventuele vereiste vaccinaties. Huisdieren worden meestal gesteriliseerd of gecastreerd voordat ze naar huis worden gestuurd. Kittens hebben de neiging om meer te kosten om te adopteren dan volwassen katten.

Fokker

Omdat deze katten sterk lijken op binnenlandse korthaarkatten, is het van cruciaal belang om met een gerenommeerde fokker te werken om ervoor te zorgen dat u krijgt waar u voor betaalt. Het is mogelijk om katten te vinden voor slechts $ 500, maar ben van plan veel meer uit te geven als je geïnteresseerd bent in een kat van showkwaliteit met stellaire bloedlijnen. Overweeg om samen te werken met een fokker die is geregistreerd bij de CFA of The International Cat Association. Als alternatief, als u al een dierenarts heeft, kunnen zij misschien een paar suggesties doen.

Amerikaanse korthaar kat
Afbeelding credit: Lalandrew, Shutterstock

Initiële installatie en benodigdheden

De initiële installatie- en leveringskosten variëren op basis van de vaccinatiestatus en leeftijd van uw huisdier, omdat kittens vaak meerdere dierenartsbezoeken en injecties nodig hebben. Kittens geadopteerd van fokkers moeten soms worden gechipt en gesteriliseerd of gecastreerd. Volwassen katten uit asielen hebben vaak geen medische behoeften die de initiële kosten drastisch verhogen.

Lijst van Amerikaanse korthaar kat verzorgingsbenodigdheden en kosten

ID-tag en halsband 15 dollar
Steriliseren/castreren $ 50 – $ 100
Microchip $ 425 – $ 65
Bed $ 15 – $ 50
Nagelknipper (optioneel) 7 dollar
Borstel (optioneel) 8 dollar
Kattenbak 25 dollar
Zwerfvuilschep 10 dollar
Speelgoed 30 dollar
Vervoerder 40 dollar
Voer- en waterbakken 10 dollar

Hoeveel kost een Amerikaanse korthaar per maand?

Amerikaanse korthaar katten zijn heel betaalbare huisdieren! Ze hebben geen speciale voedings-, activiteits- of milieubehoeften, dus ze zijn niet veel duurder om gelukkig en gezond te houden dan de meeste katten! Voedsel, gezondheidszorg, speelgoed en zwerfvuil zijn enkele van de terugkerende uitgaven om te overwegen bij het nadenken over de financiële last van het bezit van huisdieren. Blijf lezen voor meer informatie over de kosten van het ontmoeten van de gezondheidsauto van een Amerikaanse korthaar kate, milieuonderhoud en entertainmentbehoeften.

Kat Amerikaans Korthaar
Image Credit Door: CC0 Public Domain, pxhere

Gezondheidszorg

Verwacht een behoorlijk bedrag per maand uit te geven aan gezondheidszorg voor uw kat. Kittens en oudere katten hebben vaak hogere zorgbehoeften, dus plan hogere rekeningen wanneer uw metgezel een kitten is of ouder dan ongeveer 7. Naast regelmatige dierenartsbezoeken zijn er verschillende dingen die u kunt doen om de kwaliteit van leven van uw huisdier te verbeteren, waaronder het verstrekken van voedsel van hoge kwaliteit en ervoor zorgen dat aan hun verzorgingsbehoeften wordt voldaan.

Voedsel

Katten zijn obligate carnivoren en hun lichaam is geoptimaliseerd om voedsel uit hoogwaardige dierlijke eiwitbronnen te verteren. Het voeren van kattenmerken die voldoen aan de vereisten van de American Association of Feed Control Officials (AAFCO) voor voedingstoereikendheid zorgt ervoor dat katten de voedingsstoffen krijgen die ze nodig hebben. Kitten, oudere katten en huisdieren met aandoeningen zoals urinekristallen en nierziekten vereisen vaak speciale diëten die wat meer kosten. Verschillende kattenvoerbedrijven produceren hoogwaardige keuzes met de nadruk op transparantie en duurzaamheid.

Grooming

De meeste Amerikaanse korthaar katten hebben geen uitgebreide verzorging nodig. Wekelijks borstelen is alles wat nodig is om de prachtige katten er geweldig uit te laten zien. Katten hebben over het algemeen geen hulp nodig als het gaat om baden. De meesten hoeven alleen het bad te raken als ze in iets stinkends of potentieel giftigs zijn terechtgekomen. Amerikaanse korthaar katten vereisen ook regelmatig tandenpoetsen en nagelknippen. Plan om je kat naar de trimmer te brengen om zijn klauwen om de paar weken te laten knippen als je je ongemakkelijk voelt om er zelf voor te zorgen.

Medicijnen en dierenartsbezoeken

Kittens en oudere katten hebben vaak vaker veterinaire aandacht nodig, dus plan om dicht bij de bovenkant van het bereik door te brengen wanneer huisdieren jong of oud zijn. Kittens hebben vaak meerdere vaccinaties nodig, die meestal niet worden gedekt door ongevallen- en ziekteverzekeringsplannen voor huisdieren. Overweeg om een apart wellnesspakket aan te schaffen als u een vergoeding wilt krijgen voor routinematige medische kosten zoals wellnessbezoeken en vaccinaties. Medicatiekosten kunnen snel oplopen voor huisdieren met chronische aandoeningen die zijn geclassificeerd als reeds bestaand en uitgesloten van dekking.

Amerikaanse korthaar kat gecontroleerd door dierenarts
Afbeelding credit: 89stocker, Shutterstock

Huisdierenverzekering

Ongevallen- en ziekteplannen dekken onverwachte situaties en zijn ontworpen om financiële bescherming te bieden tegen grote medische rekeningen. Deze plannen betalen echter vaak niet voor routinematige medische zorg zoals gebitsreiniging en onderzoeken. Het kopen van een huisdierenverzekering terwijl katten nog jong zijn, kan op de lange termijn geld besparen. En het verkrijgen van dekking terwijl katten jong zijn, is een van de beste manieren om ervoor te zorgen dat ze niet worden onderworpen aan reeds bestaande uitsluitingen van aandoeningen die eigenaren van gezelschapsdieren vaak aan de haak laten voor dure medische behandelingen.

Onderhoud van het milieu

Katten hebben een paar terugkerende milieuonderhoudsvereisten, waaronder zwerfvuil en de producten die verband houden met het schoonhouden van hun stampende gronden. De kattenbakken van katten moeten minstens om de paar weken worden vervangen. Je hebt dus een regelmatige voorraad zwerfvuil nodig. Klonterbare opties zijn populair, maar stoffig en niet geweldig voor het milieu. Verwacht meer te betalen voor biologisch afbreekbaar strooisel gemaakt van producten zoals papier, tofu of hout. Plastic voeringen kunnen het veranderen van afval gemakkelijker maken en geurverminderers zoals zuiveringszout kunnen geuren beperken.

kattenbak met schep op houten vloer
Image Credit: Africa Studio, Shutterstock
Kattenbakvoeringen $5/maand
Ontgeurende spray of korrels $10/maand
Kartonnen krabber $10/maand

Vermaak

Katten hebben mentale stimulatie nodig om gecentreerd en betrokken te blijven. Net als mensen verliezen katten vaak hun interesse in speelgoed waarmee ze elke dag spelen. Plan om regelmatig nieuw speelgoed voor uw kat te kopen of te maken om ervoor te zorgen dat ze toegang hebben tot leuke activiteiten. Kattenspeelgoedabonnementsboxen zijn betaalbaar en bieden elke maand nieuw speelgoed.

Amerikaanse korthaar kat spelen
Afbeelding credit: MTS_Photo, Shutterstock

kattenpootverdelerTotale maandelijkse kosten van het bezitten van een Amerikaanse korthaar kat

Voedsel- en huisdierenverzekeringen zijn terugkerende maandelijkse uitgaven die onmogelijk te omzeilen zijn. Het is niet de moeite waard om katten dierenvoer van lage kwaliteit te voeren om een paar dollar te besparen. Maar het is vaak mogelijk om ongevallen- en verzekeringsplannen te vinden waarmee u uw eigen risico en vergoedingspercentage kunt aanpassen om de premies beheersbaar te houden. Het hebben van een fonds voor regenachtige dagen is altijd een goed idee om de dingen te dekken die onvermijdelijk naar voren komen bij het bezitten van een kat.

Extra kosten om rekening mee te houden

Als u van plan bent op taKoning een vakantie, vergeet niet om rekening te houden met de kosten van het hebben van een oppas die voor je kat zorgt terwijl je weg bent. Kijk goed naar uw huisdierenverzekering en zorg ervoor dat u begrijpt wat er wordt gedekt. Zorg ervoor dat u voldoende geld op de bank hebt om eigen risico’s, medicijnen en controles te dekken die vaak zijn uitgesloten van ongevallen- en ziektedekking. Als uw kat alternatieve of gedragstherapie nodig heeft, kunt u daar ook voor aan de haak zijn. Terwijl je bezig bent, voeg je een paar extra dollars toe om die onvermijdelijke incidenten van onbedoelde vernietiging van eigendommen te dekken. Mogelijk moet u een bank opnieuw bekleden of een bekraste stoel vervangen.

3 kat face dividerHet bezitten van een Amerikaanse korthaar kat met een beperkt budget

Het maken van doe-het-zelf speelgoed en verrijkingsactiviteiten voor uw kat kan leuk en geweldig zijn voor uw portemonnee. Je kunt veel doe-het-zelfspeelgoed maken met items die je waarschijnlijk al in huis hebt, zoals oude kartonnen dozen en t-shirts die je klaarmaakt om weg te gooien. Het is mogelijk om snel en gemakkelijk speelgoed te maken van wc-papierrollen en kattenbedden door een oude handdoek aan de onderkant van een kartonnen doos toe te voegen. Katten spelen vaak liever met items die al in huis zijn.

Geld besparen op American Shorthair Cat Care

U kunt zoeken naar online kortingsbonnen en promotionele kortingen om geld te besparen op dierenbenodigdheden en te besparen op dierenartsrekeningen door de verzorging en gezonde levensstijl van uw kat te behouden.

Het geven van de juiste hoeveelheden kattenvoer van hoge kwaliteit aan uw kat is absoluut het beste wat u kunt doen om ervoor te zorgen dat ze in topvorm blijven en geen chronische aandoeningen zoals hartaandoeningen en diabetes ontwikkelen.

Door de tanden van uw kat minstens drie keer per week te poetsen en ervoor te zorgen dat hun nagels regelmatig worden geknipt, kunt u de ontwikkeling van tandziekten en ingegroeide nagels helpen voorkomen. Gebitsreinigingen zijn vaak duur en veel ongevallen- en ziekteplannen voor huisdieren sluiten ze uit van dekking. Het knippen van de klauwen van uw huisdier is een gemakkelijke manier om te voorkomen dat ingegroeide nagels, die vaak een reis naar de dierenarts vereisen, aan de slag gaan.

kattenpootverdeler

Conclusie

Amerikaanse korthaar katten zijn opmerkelijke huisdieren. Het zijn stamboomversies van Noord-Amerikaanse werkkatten. De voorouders van deze katten waren hoogstwaarschijnlijk scheepskatten, belast met het onder controle houden van knaagdieren terwijl ze op zee waren. Het zijn middelgrote katten met stevige bouw en weelderige, dichte vachten. Hoewel ze graag in de buurt van mensen zijn, kunnen de meesten zichzelf vermaken.

Als u overweegt een van deze liefhebbende dieren te adopteren of te kopen, verwacht dan maandelijks ongeveer $ 120 tot $ 600 uit te geven aan zaken als voedsel, huisdierenverzekering, zwerfvuil en speelgoed. Amerikaanse korthaar katten zijn over het algemeen gezond en de meeste hebben geen significante voeding of andere speciale behoeften. Het zijn speciale katten en kosten niet meer dan de gemiddelde kat om gelukkig en gezond te blijven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: Apisit Hrpp, Shutterstock