Zijn zwarte katten in gevaar op Halloween? Het echte probleem uitgelegd

Het Halloween-seizoen is een magische tijd van het jaar. De koele hap hangt in de lucht, alle dingen griezelig zijn leuk en voor de open haard kruipen met een kop warme chocolademelk staat op ieders agenda. Helaas is Halloween vanwege gebeurtenissen uit het verleden en een beetje duistere geschiedenis niet geweldig voor alles en iedereen. In het verleden zijn er vreemde dingen bekend die gebeuren op Halloween-nacht. Dankzij dit stigma dat op Halloween is geplaatst, vinden velen de vakantie gevaarlijk of slecht.

Dit geldt vooral voor mensen die zwarte katten bezitten. Veel van deze eigenaren voelen dat hun katten in gevaar zijn op 31 oktoberSt rolt rond, maar dit is gewoon niet het geval. U zult echter merken dat asielen en reddingen vaak de adoptie van deze katten rond de vakantie stoppen omdat zoveel mensen ze adopteren voor feesten, fotomomenten of feestelijke activiteiten, en ze vervolgens terugbrengen naar het asiel of ze gewoon achterlaten.

Laten we meer leren over zwarte katten, waarom zovelen het gevoel hebben dat ze in gevaar zijn op Halloween en de echte gevaren waarmee deze katten worden geconfronteerd.

3 kat face divider

Black Cats en Halloween

Zwarte katten zijn een hoofdbestanddeel van Halloween geworden. Je vindt er decoraties, films en zelfs tekenfilms met deze prachtige katten in deze tijd van het jaar. Zwarte katten worden ook al lang geassocieerd met heksen en worden zelfs als pech beschouwd. Hoewel de meeste mensen daarbuiten, vooral in de moderne tijd, zich zijn gaan realiseren dat dit allemaal bijgeloof en folklore is, zijn er nog steeds een paar die ervoor kiezen om het hele jaar door uit de buurt van deze katten te blijven, niet alleen op Halloween. Jarenlang heeft dit stigma ertoe geleid dat zwarte katten het moeilijker vinden om geadopteerd te worden in asielen en zelfs een van de topkleuren zijn van katten die zichzelf geëuthanaseerd vinden als ze geen thuis kunnen vinden.

Vrouw in Halloween kostuum het houden van kat
Afbeelding credit: Konstantin Zibert, Shutterstock

Worden zwarte katten gebruikt als offers?

Het lijdt geen twijfel dat er duistere en gevaarlijke mensen in de wereld zijn. We komen ze misschien niet elke dag tegen, maar ze zijn er wel. We hebben allemaal mensen in onze buurten horen praten over sekten, heksen en satanische rituelen waarbij zwarte katten zijn geofferd. De meeste van deze verhalen spelen zich af op Halloween. Hoe graag we ook zouden willen dat dit soort verhalen niet waar waren, ze zijn dat helaas wel. Ze zijn echter niet wijdverspreid. Er zijn gevallen geweest van mensen die opzettelijk zwarte katten op Halloween kwaad deden, maar er zijn gewoon niet genoeg gevallen van dit gebeuren om het als een echt gevaar te beschouwen.

De ware gevaren waarmee zwarte katten worden geconfronteerd op Halloween

Halloween is net als elke andere dag in lokale dierenasielen. Dankzij zoveel dakloze dieren die op straat staan, is het bijna onmogelijk om genoeg ruimte te vinden in opvangcentra en schuilplaatsen om ze allemaal te huisvesten. In plaats van deze dieren te steriliseren en te castreren en ze vervolgens terug te brengen naar hun leven op straat, kiezen veel asielen ervoor om deze dieren in plaats daarvan te euthanaseren. Dit is de reden waarom het grootste gevaar waarmee zwarte katten op Halloween worden geconfronteerd, de dood is door toedoen van dat soort schuilplaatsen.

Zwarte Birmese kat
Image Credit: Jumpstory

Een ander probleem waarmee zwarte katten tijdens Halloween worden geconfronteerd, zijn valse adopties. Ja, er is altijd de kans dat iemand met sadistische plannen een zwarte kat kan adopteren voor Halloween. Dit is echter niet het grootste probleem. Het echte probleem zijn mensen die ervoor kiezen om een zwarte kat te adopteren, gewoon om het als een levende decoratie te gebruiken. Het hebben van een mooie zwarte kat die rondloopt op een feestje kan iedereen in de stad jaloers maken. Zodra het feest eindigt, vinden veel van deze katten zichzelf echter terug in het asiel of keren ze terug naar de straat in plaats van te worden verzorgd en geliefd zoals ze zouden moeten.

Hoe u kunt helpen

Als je de benarde situatie van zwarte katten, of dieren in het algemeen, wilt helpen, kun je het beste pleiten. Probeer te helpen om humane dierendiensten in uw omgeving te krijgen. No-kill shelters en rescues die vechten voor de dieren zijn de doelen. Aandringen op programma’s die dakloze en verwilderde katten vangen, steriliseren of castreren en vervolgens vrijlaten, is ook een andere humane manier om ervoor te zorgen dat deze katten niet eenvoudigweg worden gedood voor de ruimte.

Hoewel het niet gebruikelijk is dat zwarte katten meer schade oplopen op Halloween dan op enige andere dag van het jaar, kunnen we niet ontkennen dat dierenmishandeling een echt probleem is over de hele wereld. Als je iets ziet waarvan je vindt dat het gemeld moet worden, doe het dan. Dring aan op onderzoeken, vervolgingen en strenge straffen in gevallen van dierenmishandeling. Dit is waar je elke dag veiliger kunt maken voor zwarte katten en dieren overal.

Jonge man in wit t-shirt met een zwarte Schotse vouwkat
Afbeelding Credit: Vershinin89, ShUtterstock

kattenpootverdeler

Laatste gedachten

Hoewel zwarte katten niet meer gevaar lopen op Halloween dan op welke dag van het jaar dan ook, is het duidelijk dat deze speciale katten moeten worden verzorgd. Ja, zwarte katten werden meer geëuthanaseerd in asielen dan andere katten vanwege een gebrek aan adoptie, maar nu is dat aan het veranderen. Gelukkig helpt de moderne tijd mensen te beseffen dat er niets donkers, griezeligs of kwaadaardigs is als het gaat om deze katten. Het zijn gewoon prachtige dieren met veel liefde om te geven. Het enige wat ze nodig hebben is een familie om hun armen te openen en hen een kans te geven.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Piqsels