Skip to Content

Zijn Savannah Cats legaal in Pennsylvania? Gids 2023

Ondanks hun exotische uiterlijk en Afrikaanse wilde kattenlijn, zijn Savannah-katten een gedomesticeerd kattenras dat een geweldig huisdier kan zijn voor de juiste eigenaar.

Als je een Savannah kat mee naar huis wilt nemen, heb je geluk! Savannah Cats zijn legaal in veel staten, waaronder Pennsylvania1.

3 kat face divider

Savannah Kattenwetten in Pennsylvania

Pennsylvania heeft een aantal strikte wetten met betrekking tot exotische dieren, maar als het gaat om de gedomesticeerde Savannah-kat, zijn ze legaal en staat de staat alle generaties toe. Je hebt geen speciale vergunning, licentie of fokker nodig om een Savannah-kat in de staat te kopen of te bezitten.

In feite staan de meeste staten Savannah-katten toe. Sommige staten beperken de generaties die een vergunning mogen of nodig hebben, maar de enige staten die de Savannah-kat ronduit verbieden, zijn Nebraska, Georgia en Rhode Island. Sommige staten hebben echter beperkingen op stadsgrenzen of provincies.

F2 Savannah kat die op gras staat
Afbeelding credit: Lindasj22, Shutterstock

Zijn Savannah katten gedomesticeerd?

Savannah-katten waren ooit “gedeeltelijk wild”, omdat ze een hybride zijn van de wilde Afrikaanse Serval- en huiskattenrassen.

Deze kruising vond plaats in de jaren 1980; echter, zoveel generaties Savannah katten hebben ze gedomesticeerd gemaakt. Zodra de eerste kruisingen opnieuw zijn gefokt, kan de tweede generatie als een huiskat worden beschouwd.

De International Cat Association (TICA) erkent de Savannah-kat als deze afkomstig is van het fokken van een Serval met de Ocicat, de Egyptische Mau, de Oosterse Korthaar of de Binnenlandse Korthaar2. Desondanks omvatten sommige fokkers verschillende binnenlandse rassen, zoals de Bengaal of de Maine Coon.

Ongeacht de specifieke rassen die erbij betrokken zijn, is de Savannah een gedomesticeerd kattenras, daarom is het een legaal ras om in het grootste deel van het land te houden.

savannekat die bij het raam staat
Afbeelding credit: kuban_girl, Shutterstock

Savannah Katten vs Serval Katten

Een van de problemen met de Savannah-kat is dat hij vaak wordt verward met de Afrikaanse Serval, een wilde kat die soms als exotisch huisdier wordt gehouden. Omdat de Savanne afkomstig is van kruising met de Serval, kan hij er qua uiterlijk hetzelfde uitzien.

De legaliteit rond deze katten is echter heel anders.

Acht staten staan inwoners toe om Serval-katten te bezitten zonder een vergunning, waaronder:


  • Alabama

  • Michigan

  • Nevada

  • North Carolina

  • South Carolina

  • Tennessee

  • Washington

  • Wisconsin

Veel staten verbieden Servals ronduit als huisdieren. Andere staten hebben strenge eisen voor het bezitten van een Serval, zoals het aanvragen van een vergunning. Pennsylvania is een van hen en het verkrijgen van een vergunning voor exotische huisdieren is notoir moeilijk. Daarmee moet u instemmen met inspecties om ervoor te zorgen dat u de juiste omgeving voor de kat biedt.

Dus als je in de verleiding komt om een coole kat als huisdier te hebben, zoals een cheeta of Serval, kun je beter gaan met de vergelijkbare maar volledig gedomesticeerde Savannah-kat.

savannekat aan touw in groen gras
Afbeelding credit: Jarry, Shutterstock

kattenpootverdeler

Conclusie

Als je een grote, exotisch uitziende kat wilt die van de Afrikaanse vlaktes lijkt te zijn gestapt, is de Savannah een goede keuze. Deze katten hebben relaxte, bijna “hondachtige” persoonlijkheden, prachtig gevlekte vachten en veel aantrekkingskracht voor kattenbezitters. En hoewel ze er misschien uitzien als wilde katten, zijn ze gedomesticeerd en volkomen legaal in veel staten, waaronder Pennsylvania.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: AJR_photo, Shutterstock