Zijn Schotse vouwkatten aanhankelijk? Het interessante antwoord!

Er zijn weinig dingen in deze wereld die beter zijn dan het hebben van een huisdier om van te houden, behalve misschien wanneer dat huisdier je liefde en genegenheid beantwoordt. Katten zijn een van de beste huisdieren als het gaat om liefdevol gedrag, vooral met mensen met wie ze zich op hun gemak voelen en vertrouwd zijn.

Voor mensen die een aanhankelijke kat willen, is het belangrijk om het juiste kattenras te kiezen. Hoewel alle katten anders zijn, staan sommige rassen bekend als zeer onafhankelijk, terwijl anderen bekend staan om hun aanhankelijke aard. Waar valt de schattige en charmante Scottish Fold?

3 katten gezichtsverdeler

Zijn Schotse plooien aanhankelijk?

Als je hoopt op een uiterlijk liefhebbende kat, is de Scottish Fold misschien precies iets voor jou. Dit ras staat bekend om zijn extreem aanhankelijke aard. Ze zijn een geweldige keuze voor huishoudens met meerdere mensen, omdat ze de neiging hebben om zich te binden aan alle leden van het huishouden. Hoewel ze een extreem sterke band hebben met een of twee mensen, zal niemand zich buitengesloten voelen met een Scottish Fold rond.

Hoewel aanhankelijk, staat de Scottish Fold niet bekend als een “klittenbandkat” of een die constant aan je zijde wil blijven hangen. Ze staan ook niet bekend om aandacht zoeken op manieren die velen als irritant beschouwen, zoals luid miauwen of agressief onderbreken van activiteiten.

rode kattenras Schotse fold_Alexander Sobol_shutterstock
Afbeelding Credit: Alexander Sobol, Shutterstock

Speciale overwegingen met een Schotse vouw

Hoewel dit ras de neiging heeft om liefdevol en aanhankelijk te zijn met alle leden van het huishouden, zijn er enkele grote overwegingen voordat je er een mee naar huis neemt. De eerste overweging is dat deze katten meestal een nauwe band hebben met een of twee mensen, dus een huishouden met twee personen of meer moet erop voorbereid zijn dat ze mogelijk niet de eerste keuze zijn voor huisdieren en knuffels.

Dit ras moet ook voorzichtig zijn bij het hanteren van zijn staart en oren. Van sommige Scottish Folds is bekend dat ze chronische of acute pijn of stijfheid van de staart ontwikkelen bij ruwe behandeling, dus het is belangrijk voor kinderen om te begrijpen hoe ze de kat en zijn grenzen volledig kunnen respecteren. Ze kunnen ook gevoelig zijn voor het ontwikkelen van oorinfecties of oorbeschadiging, vooral bij onjuiste hantering en reiniging.

grijs schots vouw kitten
Afbeelding Credit: Natakay, Pixabay

Scottish Folds zijn katten met een gemiddelde been die een beetje gewicht voor hen kunnen hebben, dus het handhaven van een gezond lichaamsgewicht is noodzakelijk voor de gezondheid en het welzijn op de lange termijn. Dit omvat niet alleen het voeren van een dieet van hoge kwaliteit en het op de juiste manier portioneren van voedsel, maar ook het handhaven van regelmatige lichaamsbeweging en spel voor uw Scottish Fold.

divider-catclaw1

Populariteit en fokkerij

De Scottish Fold is misschien een Brits ras, maar het is een populaire kat in de VS, in grotere mate dan in zijn eigen thuisland. Een ding dat dit ras echter enigszins tegenhoudt, is de moeilijkheid die gepaard gaat met het fokken van deze katten. Het is belangrijk voor fokkers om hun fokkatten zorgvuldig te selecteren om gezonde nakomelingen te produceren.

Schotse Vouw
Afbeelding Credit: Sophkins, Pixabay

Niet alle Scottish Folds hebben gevouwen oren, en als een gevouwen oorkat naar een andere wordt gefokt, kunnen de nakomelingen aanzienlijke medische problemen en fysieke misvormingen ervaren. Met de juiste fokkerij heeft de Scottish Fold meestal kleine nesten die al dan niet de gewenste gevouwen oren hebben.

kattenpootverdeler

Conclusie

De Scottish Fold is een liefhebbende kat die vaak nauw verbonden is met een of twee mensen, maar zijn aanhankelijke aard met bijna iedereen deelt. Het is een charmant ras dat belachelijk schattig is met zijn kleine gevouwen oren.

Er zijn enkele veilige hanterings- en eigendomsoverwegingen die moeten worden genomen voordat u een van deze katten naar huis brengt. Idealiter zou je alleen een Scottish Fold moeten krijgen van een fokker die de veilige en verantwoorde fokpraktijken van deze katten begrijpt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Pxhere