Zijn ragdolls hypoallergeen? Een gids voor mensen met een allergie


Denk je erover om een Ragdoll kat in huis te verwelkomen? Geen wonder, want deze kat is zo vriendelijk, kalm en zachtaardig; Het zou een geweldige metgezel zijn voor mensen van alle leeftijden!

Maar prachtige karaktereigenschappen zijn niet het enige waar veel kattenliefhebbers rekening mee moeten houden bij het kiezen van het juiste ras voor hen. Sommige mensen zullen de vraag moeten stellen: Zijn Ragdoll katten hypoallergeen?

Omgaan met allergieën voor katten kan behoorlijk moeilijk worden. De Ragdoll kan niet worden omschreven als een echt hypoallergene kat, maar, Betekent dit dat je moet opgeven om deze kat in huis te hebben?

Laten we het uitzoeken!

Zijn ragdolls slecht voor mensen met een allergie?

Ragdolls zijn niet hypoallergeen. Dit betekent dat er altijd een kans is dat deze kat allergische reacties bij mensen kan veroorzaken.

Maar Ragdolls zijn ook geen slechte optie voor mensen met een allergie. Omdat ze geen ondervacht hebben, deze katachtigen verharen niet veel, wat betekent dat ze niet zoveel huidschilfers verspreiden als sommige andere kattenrassen.

Ragdoll Cats World legt uit hoe Ragdoll een ras is dat weinig afstoot, maar het zal nog steeds een deel van zijn vacht afwerpen. Zelfs kortharige katten werpen, althans tot op zekere hoogte; De hoeveelheid verharing varieert van kat tot kat, en ook op het moment van het seizoen.

Omdat Ragdolls geen dikke ondervacht hebben, hebben ze minder kans om te verharen dan andere rassen. Er kan dus worden gezegd dat Ragdolls niet slecht zijn voor mensen met een allergie. Maar er is altijd een mogelijkheid dat deze kat allergieën veroorzaakt bij hun menselijke familieleden.

Hoe katten allergische reacties bij mensen veroorzaken?

Mooie jonge witte raszuivere Ragdoll kat

Andrew Sparkes [1] legt uit hoe kattenallergie de derde meest voorkomende oorzaak is van menselijke luchtwegallergieën.

Fel d 1 is het eiwit dat een allergische reactie bij mensen veroorzaakt en wordt aangetroffen in de huid, vacht, speeksel en talgklieren van katten.

Intacte mannelijke katten produceren grotere hoeveelheden van dit eiwit, in vergelijking met vrouwtjes en gecastreerde mannetjes.

Mensen met een allergie hebben een overgevoelig immuunsysteem, wat betekent dat hun lichaam huidschilfers en vacht van katten als gevaarlijke indringers detecteert.

Kattenallergie symptomen

WebMD legt uit dat de meest voorkomende kattenallergiesymptomen bij mensen hoesten, niezen en tranende ogen, huiduitslag en roodheid van de huid zijn waar een kat je krabt of likt.

Natuurlijk zijn dit vrij algemene symptomen, en als je ze rond een Ragdoll ontwikkelt, hoeft dit niet per se te betekenen dat je allergisch bent voor katten.

Alleen een allergietest kan bevestigen of je echt allergisch bent voor katachtigen.

Behandeling van kattenallergie

Een paar van mijn vrienden zijn allergisch voor katten, maar wonen nog steeds bij hen. Hoe is dit mogelijk?

Welnu, niet alle mensen zullen dezelfde ernst van allergiesymptomen hebben. Ook is er een behandeling voor dit probleem.

Volgens Healthline kunnen kattenallergieën worden behandeld met antihistaminica, corticosteroïden of vrij verkrijgbare decongestivumsprays.

Ook kunt u een reeks opnamen krijgen die u ongevoelig maken voor een allergeen – dit type behandeling wordt immunotherapie genoemd.

Moet je leven met een ragdoll als je te maken hebt met allergieën?

Ragdoll kattenverblijf met vrouw op balkon

Wil je het bezit van een prachtige kat als Ragdoll niet missen, maar ben je bang dat je allergieën je ervan weerhouden om dit kitten bij je thuis te verwelkomen?

Gelukkig zijn er manieren om nog steeds met een Ragdoll te leven, zelfs als je een allergiepatiënt bent, of een van je familieleden is.

Vergeet niet dat Ragdolls nog steeds een geweldige optie zijn, in vergelijking met sommige andere rassen en hun potentieel om allergische reacties te veroorzaken.

Laten we eens kijken wat u kunt doen om uw Ragdoll te minimaliseren die allergieën bij u veroorzaakt.

1. Baad je ragdoll vaker

Het is niet de bedoeling dat binnenkatten vaak worden gewassen, maar de dingen zijn anders wanneer u ernaar streeft uw allergiesymptomen onder controle te krijgen.

Door je Ragdoll te baden, kun je haar huidschilfers kwijtraken, wat betekent dat ze het niet door het hele huis zal verspreiden en allergieën bij u en uw familieleden zal veroorzaken.

2. Houd je huis schoon

Het hebben van een kat betekent dat je waarschijnlijk vaker moet schoonmaken.

Maar als u uw huis vrij van allergieën wilt houden, moet u op elk moment dat u de gelegenheid heeft stofzuigen!

Omdat huidschilfers van katten overal kunnen komen, moet je ook vegen, de vloeren dweilen en je vacht schoonmakeniture heel vaak.

3. Gebruik een luchtreiniger

ultrasone luchtbevochtiger in huis

Luchtreinigers zijn ook een geweldige manier om zich te verdedigen tegen kattenallergieën.

Hun doel is om huidschilfers van katten die zich door uw huis verspreiden te verminderen, wat betekent dat er minder kans is op het veroorzaken van allergiesymptomen bij u en uw gezinsleden.

4. Train je Ragdoll

Het is ook belangrijk dat je kat geen tijd doorbrengt op je bed of bank. Dus je moet haar leren dat sommige plaatsen in je huis geen wenselijke plekken zijn voor haar om in te loungen.

Als ze geen tijd doorbrengt op de plaats waar je een dutje doet, is er een kleinere kans dat je allergische symptomen ontwikkelt.

Natuurlijk wil je nog steeds dat je Ragdoll zo comfortabel mogelijk is. Wat moet je dan doen?

Geef je kat een supercomfortabel kattenbed, een krabpaal en een hoge krabpaal. Op deze manier heeft ze alle ruimte die ze nodig heeft om te spelen, springen en klimmen, en zal je bed minder aantrekkelijk voor haar zijn.

5. Denk er altijd aan om je handen te wassen

Moet je het aaien van je Ragdoll voorgoed opgeven als ze een allergische reactie bij je veroorzaakt?

Niet per se. Vergeet niet om uw handen altijd grondig te wassen na het aanraken van uw kitten.

Je moet hetzelfde doen nadat je haar eten hebt gegeven, haar speelgoed of andere items van haar hebt aangeraakt. Dit betekent waarschijnlijk dat je honderd keer per dag je handen wast, maar het is het allemaal waard om een lieve Ragdoll in huis te hebben, toch?

Laatste woorden

Close-up portret van een jonge ragdoll kat

Dus, zijn Ragdoll-katten hypoallergeen?

Niet bepaald. Maar ze hebben niet zoveel kans om allergische reacties uit te lokken als sommige andere kattenrassen.

Het is zeker mogelijk om met een Ragdoll te leven, zelfs als jij of sommige van je familieleden worstelen met kattenallergieën.

Je hoeft alleen maar voorbereid te zijn op veel schoonmaken, je kat regelmatig wassen en je Ragdoll trainen om niet op je lakens te komen.

Uiteindelijk kunnen we concluderen dat Ragdolls niet hypoallergeen zijn, maar een goede optie zijn voor mensen met een allergie.

Verwijzingen:

[1] Vonkt AH. Menselijke allergie voor katten: een beoordeling voor dierenartsen over prevalentie, oorzaken, symptomen en controle. J Feline Med Surg. 2022 Jan;24(1):31-42. DOI, Geraadpleegd op 30 mei 2023.