Zijn Ragdoll katten Vocaal?

Wat zijn Ragdoll Katten?

Ragdolls werden in de jaren 1960 gefokt door Ann Baker uit Californië met de bedoeling een kattenras te produceren dat ongewoon rustig en gemakkelijk in de omgang met mensen zou zijn. Ondanks hun hoge mate van tamheid staan Ragdolls niet bekend als vocaal. Er wordt gezegd dat ze minder vaak miauwen dan andere rassen omdat ze zijn gefokt om volgzaam te zijn en menselijk contact te accepteren.
vocale ragdoll
Ondanks hun rustige karakter zijn ragdollkatten misschien niet altijd stil. Of ze nu miauwen of tsjilpen, ragdoll katten kunnen luidruchtig zijn als ze je aandacht willen trekken! Hier zijn enkele tips om te begrijpen of je Ragdoll vocaal is en wat je eraan kunt doen.

Zijn Ragdoll-katten erg vocaal?

Het Ragdoll-ras wordt over het algemeen beschouwd als een rustig ras in tegenstelling tot een vocale kat zoals de Siamese kat. Hun miauwen zijn zacht en muzikaal. Sommige Ragdolls hebben echter de neiging om meer te miauwen dan anderen.

Wat zijn de redenen waarom mijn Ragdoll kat miauwt?

Miauwen worden door katten gebruikt als een vorm van communicatie. Misschien kunt u overwegen om goed te luisteren als u uw kat hoort miauwen. Enkele veel voorkomende berichten zijn “hallo” of “Ik ben hier”.

Een reeks miauwgeluiden kan op verschillende dingen wijzen. Een lage miauw kan bijvoorbeeld wijzen op geluk, terwijl een hogere toonhoogte kan betekenen dat je kat iets wil. Uw kat kan ook om voedsel vragen door een geluid te maken.

Je Ragdoll probeert je misschien iets te vertellen. Luister gewoon goed! Katten zijn zeer intelligente dieren en ze houden ervan om met hun eigenaren te communiceren. Sommige katten leren zelfs nieuwe trucjes als ze ouder worden. Als uw kat nu echter niet met u praat, kunnen er verschillende redenen zijn waarom. Zorg er eerst voor dat uw kat gezond is door onze site over gezondheidsproblemen te bezoeken.

Je huisdier kan miauwen als hij gewond of ziek is. Miauwen kan betekenen dat je kat hulp nodig heeft. Uw kat kan gestrest raken als hij /zij begint met het krabben van meubels. Krabben is een teken van stress.

Zijn Ragdoll Cats Vocaal?

Type miauw

Je kat kan verschillende miauws maken, afhankelijk van wat hij of zij wil dat je weet. Sommige katten gebruiken miauwen als een vorm van communicatie, terwijl anderen het gebruiken om emoties te uiten.

Hongerig miauwen

Katten zijn meestal uitstekend in het communiceren dat ze hongerig zijn naar je. Het is gebruikelijk om elke ochtend wakker te worden met een hongerig klinkende miauw die kattenvoer eist.

Een ‘hallo’ miauw

Je Ragdoll begroet je door een zacht trillend geluid te maken. Je hoort het misschien een ander huisdier begroeten als hij of zij toevallig in de buurt is.

De ‘ik heb je hulp nodig’ miauw

Je kat wil vaker uit de badkamer worden gelaten dan waar dan ook in huis.

De ‘ik wil aandacht’ miauw

Je kat wil aandacht als hij of zij miauwt. Katten miauwen vaak nadat ze te lang alleen zijn gelaten, maar ook omdat ze blij zijn je te zien. Zorg ervoor dat je ze elke dag veel liefde en speeltijd geeft.

De Pijn Miauw

Als je je Ragdoll-kat in nood ziet miauwen, breng hem dan meteen naar de dierenarts. Uw kat kan lijden aan een urineweginfectie, nierziekte of andere ziekte.

‘Ik ben bang’ Miauw

Je kat kan bang zijn als hij een angstaanjagende ontmoeting heeft gehad met een andere kat of hond. Je moet proberen ze te kalmeren door traktaties, speeltijd en stille geluiden te gebruiken.

Zijn Ragdoll Cats Vocaal?

Mijn Ragdoll kat miauwt te veel – is er iets mis?

Als uw kat overmatig miauwt, kan dit een teken zijn van een gezondheidsprobleem. Katten gebruiken miauwen om je te vertellen wat ze willen, zoals voedsel, water of genegenheid. Maar ze gebruiken miauw ook als een vorm van zelfverdediging wanneer ze zich bedreigd of bang voelen. Het is waarschijnlijk dat je kat je iets probeert te vertellen.

Loops zijn

Uw kat kan jodelen als gevolg van “hitte” of in estrous. Yowls worden vaak geassocieerd met seksuele activiteit.

Mannelijke Ragdoll-katten worden niet loops, tenzij ze gecastreerd zijn. Vrouwelijke katten die niet worden gesteriliseerd, kunnen door de “hitte” -cyclus gaan als ze worden blootgesteld aan mannetjes. Castratie voorkomt dat ze dat doen.

Ziekte

Je Ragdoll kan ziek zijn. Besteed aandacht aan ongewoon gedrag zoals overmatig krabben, verbergen onder meubels, weigeren te eten, braken, diarree, lethargie, lusteloosheid, koorts, verlies van eetlust of epileptische aanvallen. Let er ook goed op of uw huisdier dunner lijkt te worden of meer gewicht krijgt dan normaal.

Deze symptomen kunnen een vroege waarschuwing zijn signs van ziekte:

 • Slechte adem,
 • Veranderingen in de ademhaling,
 • Veranderingen in Looppatroon,
 • Diarree
 • Ontladingen uit ogen of neus,
 • Verhoog de dorst,
 • Lethargie
 • Hinkend
 • Verminder eetlustverlies of toename van eetlust,
 • Overgrooming,
 • Huidirritatie
 • Zwelling
 • Braken
 • Gewichtstoename of -verlies.

Gehoorverlies

Je Ragdoll kan zijn gehoor beginnen te verliezen als ze hun oudere jaren ingaan, en daarmee zullen hun miauwen een stuk luider worden.

Een oudere kat die lijdt aan gehoorverlies kan zich niet bewust zijn van uw aanwezigheid totdat u al in huis bent. Hun gezichtsvermogen wordt niet beïnvloed door de aandoening. Sommige oudere katten horen niet eens geluiden van andere dieren. Dove katten hebben de neiging om meer te slapen dan normale katten.

Uw Ragdoll kan lijden aan gehoorverlies als hij of zij een van deze symptomen vertoont. Neem zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts.

Een vroeg teken van cognitieve disfunctie

Ragdolls kunnen, net als bij elke andere kat, last hebben van cognitieve problemen, die je op dezelfde manier kunt relateren aan de ziekte van Alzheimer bij mensen. Meestal komt het probleem vaker voor bij oudere katten, maar het kan zelfs bij jonge katten voorkomen. Naarmate je Ragdoll tekenen van dementie begint te vertonen, kunnen ze meer dan normaal miauwen en verward zijn over wat ze om zich heen zien. Je Ragdoll kan dit doen terwijl je slaapt of televisie kijkt.

Praat met je dierenarts over eventuele zorgen die je hebt over je Ragdoll. Je wilt er zeker van zijn dat alles in orde is voordat je je onnodig zorgen maakt.

Hoe te stoppen met overmatig miauwen?

Misschien wilt u een aantal nieuwe dingen proberen om uw kat te helpen stoppen met zo’n luidruchtige te zijn. Probeer je routine te veranderen door je kat eerder of later dan normaal te voeren, zorg ervoor dat ze voldoende beweging krijgen, gebruik ander speelgoed of speel spelletjes met hem. Overweeg om je kat een beloning te geven als hij stopt met huilen.

Ontdek meer over Ragdoll Cats