Zijn Ragdoll Katten goed met kinderen?

Het hebben van een huisdier is altijd een enorme verantwoordelijkheid, nog meer met kinderen. Niet elk huisdier is echter geschikt voor kinderen van alle leeftijden. Honden zijn vaak de eerste keuze voor gezinnen met kinderen omdat ze groot genoeg zijn om potentiële roofdieren te intimideren en meer kans hebben om ruw huisvesting van kinderen jonger dan 5 jaar te tolereren. Katten kunnen uitstekende huisdieren zijn voor oudere kinderen, maar misschien niet ideaal voor jongere kinderen.

Een van de belangrijkste factoren om te overwegen bij het krijgen van een nieuw huisdier is hun persoonlijkheid. Katten zijn geen uitzondering. De persoonlijkheidseigenschap die het belangrijkst is om te overwegen bij het kijken naar katten, is of ze goed zijn met kinderen.

Ragdoll kat wordt gewiegd

Als je erover nadenkt om een ragdollkat mee naar huis te nemen en dat nog niet hebt gedaan (waarom niet?), dan is dit wat je moet weten: zijn Ragdolls goed met kinderen?


Ragdoll-katten staan bekend als heel zachtaardig en lief, waardoor ze een goede keuze zijn als je kinderen in huis hebt (of een gezin wilt stichten). Deze langharige schoonheden zijn geweldige huisdieren omdat ze aanhankelijk en extravert zijn. Ragdolls hebben niet het vechtinstinct en ze vinden het leuk om geaaid en gespeeld te worden. Dit betekent dat gezinnen met andere huisdieren en kinderen het ragdoll kattenras een perfecte aanvulling op het gezin zullen vinden. Maar het is belangrijk om jonge kinderen rond katten te begeleiden, hoe volgzaam ze ook lijken. Kinderen moeten leren hoe ze een kat moeten respecteren. Ragdolls zijn een bijzonder tolerant ras, maar slecht gedrag zoals het trekken van staarten, schreeuwen of overmatige genegenheid kan ervoor zorgen dat de meest volgzame katten uithalen.

Huey en Athie

Ragdolls Katten staan bekend als een van de grootste rassen van huiskatten en ze krijgen hun naam voor hun neiging om slap te worden wanneer ze worden opgehaald. Houd er daarom rekening mee dat deze fysieke kenmerken ze moeilijker op te pikken kunnen maken, vooral voor een klein kind, dan andere rassen – dit geldt vooral wanneer ze slapen.

Het Ragdoll Kattenras is absoluut een binnenkattenras. Omdat ze het vechtinstinct missen, zouden ze zich niet verdedigen wanneer ze worden aangevallen. Hoewel sommige eigenaren ze trainen om aan de lijn te lopen, maar voor het grootste deel wil je ze binnen houden.

Ragdolls staan ook bekend om hun donzige jassen, waardoor ze populair zijn bij mensen die van dierenbont houden. Er is een mythe dat Ragdoll Cats hypoallergeen zijn, helaas is dat niet waar. Een Ragdoll Cat heeft geen ondervacht en werpt daarom minder vacht af. Als uw kind een kattenallergie heeft die wordt veroorzaakt door huidschilfers van katten en niet door het speeksel van een kat, kunt u merken dat een Ragdoll-kat geen allergische reactie zal veroorzaken.

Op een persoonlijke noot, mijn twee Ragdolls waren vijf jaar oud tegen de tijd dat mijn eerste kind langskwam en ze bleken de meest perfecte metgezellen voor haar te zijn toen ze opgroeide. Ze is nooit één keer door hen gekrabd of gebeten. Als ze ruw met hen was, lieten ze het haar vocaal weten. Nu, als tiener, heeft onze jongste Ragdoll haar gekozen als haar slaaf en brengt het grootste deel van haar tijd door in haar kamer, waardoor ze zich speciaal voelt.

Ragdoll Kat met slapend kindAls je van plan bent om een Ragdoll-kat aan je gezin toe te voegen, zul je er geen spijt van krijgen!

Ontdek meer over Ragdoll Cats

Vind een Ragdoll Kittens te koop bij jou in de buurt