Zijn er wilde katten in Utah?


Ongeacht waar je in Utah woont, heb je waarschijnlijk meer dan een paar wilde dieren gespot in je achtertuin of zelfs op paden van de Rocky Mountains als je een natuurliefhebber bent. Er zijn echter nogal wat ongrijpbare wilde dieren in Utah, en sommige zijn moeilijk te spotten.

Je beste kans om de ongrijpbare wezens te zien is als je je ’s nachts buiten waagt, en dat is misschien niet het beste idee omdat je dan wilde katten kunt tegenkomen. Wilde katten, vraag je je misschien af? Bestaan die echt in Utah?

We beantwoorden die vraag en meer in het onderstaande artikel.

divider-catclaw1Zijn er Wildcats in Utah?

Hoewel er niet veel wilde katten in Utah voorkomen, zijn er drie soorten gemeld. Dat zijn bergleeuwen, Bobcats en de Canadese Lynx. Dit zijn solitaire, ongrijpbare wezens die liever geen contact hebben met mensen.

Wees niet op je hoede tijdens het wandelen, want ook al zijn het ongrijpbare roofdieren, ze zullen aanvallen als ze zich in het nauw gedreven voelen. Als je een fervent wandelaar bent of graag in de wildernis kampeert, kun je een van deze prachtige katten tegenkomen. Je moet echter voorzichtig zijn, want ze kunnen gevaarlijk zijn.

Het is het beste om te weten waar en wanneer je een van de drie wilde kattensoorten in Utah zou kunnen spotten, en we vertellen je wat over elk van hen.

De 3 soorten wilde katten in Utah

1. Bobcats

Aziatische-Wildkat_Mukund-Kumar_Shutterstock
Image Credit: Mukund Kumar, Shutterstock

Bobcats komen veel voor in Utah, maar omdat de dieren meestal actiever zijn na zonsondergang, is het zeldzaam dat mensen ze gewoon in hun buurt zien rondlopen. Bobcats leven in de bossen, wouden en bergen van Utah en komen alleen samen met andere katten om zich voort te planten.

Als je een Bobcat ziet, kun je hem herkennen aan zijn bruine lichaam, witte onderbuik, zwart gestipte staart en de pluimpjes op zijn oren. Met een gewicht tussen 13 en 30 pond blijven deze katten als het even kan uit de buurt van de menselijke bevolking. Maar ook al doen ze zelden mensen pijn, het is niet veilig om in nauw contact te komen met een kat, want ze zijn wild en onvoorspelbaar.

Hoewel ze niet bekend staan om een mens opzettelijk aan te vallen, gaan ze achter kleine huisdieren aan omdat ze die als prooi zien, dus wees voorzichtig met uw honden en katten, vooral ’s nachts.

thematische onderbreking

2. Canadese Lynx

Canadese lynx_Jukka Jantunen_shutterstock
Krediet: Jukka Jantunen, Shutterstock

Ooit kwam het zien van een Canadese Lynx in Utah in ieder geval vaker voor dan tegenwoordig. Als je aan het wandelen of kamperen bent en een van de katten ziet, moet je Fish and Game Officials bellen om de waarneming te melden, want de waarnemingen van het dier zijn de laatste 20 jaar gestaag afgenomen.

De katten zijn tan of bruin en hebben zwarte vlekken op hun lichaam. Ze zijn gemakkelijk te verwarren met een Bobcat, behalve de langere zwarte pluimen op hun oren en de langere staart. Hij weegt 22 tot 44 pond, maar is veel kleiner dan de volgende wilde kat op onze lijst.

Hoewel een Canadese lynx nog nooit een mens heeft aangevallen, is het niet ondenkbaar, dus wees voorzichtig als je er een tegenkomt tijdens het wandelen of kamperen onder de sterrenhemel.

thematische onderbreking

3. Berg Leeuwen

De bergleeuw is de grootste kat in Utah, met een bruin lichaam en zwarte markeringen op de oren, staart en neus. Mannetjes wegen 115 tot 220 pond, en vrouwtjes 64 tot 114 pond.

Ook al zijn de poema’s schuwe, solitaire en ongrijpbare dieren, ze zijn toch de wilde kat die je in Utah het meest tegenkomt. Ze zijn wijdverspreid in de bergen en andere gebieden, en hoewel er niet veel van zijn, bestrijken hun territoria vaak grote gebieden.

Hoewel aanvallen van bergleeuwen in Utah zeldzaam zijn, is het bekend dat ze voorkomen. De grote katten zijn gevaarlijk voor mensen, en als je er een ziet, kun je het beste de andere kant op gaan. De laatste telling schat dat er ongeveer 2700 bergleeuwen in Utah leven.

verdeler-kattenklauw1Respecteer Utah’s wilde katten

Hoewel je de wilde katten van Utah misschien niet vaak ziet, is het toch essentieel om respect te hebben voor de dieren. Het zijn prachtige dieren, maar ze zijn nog steeds wild. Kom nooit in de buurt van een Canadese Lynx, een Bobcat, en zeker niet van een Mountain Lion als je er een tegenkomt op een pad of zelfs in je achtertuin.

Respecteer de wilde katten in Utah, en ze zullen uit je buurt blijven. Als je toevallig één van de wilde katten tegenkomt, raak dan niet in paniek, en ren nooit weg. Probeer in plaats daarvan zo langzaam mogelijk weg te lopen zonder de kat te laten merken dat je bang bent.

Als je probeert te vluchten, kan hij je als prooi beschouwen en je achterna zitten. Het beste is om je in veiligheid te brengen en de dierenbescherming te bellen. Probeer er nooit een te vangen of mee naar huis te nemen als huisdier.

thematische onderbreking

Uitgelichte afbeelding: herbert2512, Pixabay