Zijn er alternatieven voor E-halsbanden voor katten? Alles wat u moet weten!

E-halsbanden, ook bekend als Elizabethaanse halsbanden, helpen ervoor te zorgen dat katten hun hechtingen niet bijten, kauwen of anderszins verstoren tijdens het genezen van een ongeluk of operatie. Het probleem is dat de meeste katten er niet tegen kunnen om e-halsbanden te dragen, en ze zullen er alles aan doen om de halsband van hun lichaam te krijgen, zodat ze zich weer vrij kunnen voelen. Uw dierenarts zal u adviseren over het meest geschikte type halsband voor het specifieke probleem van uw kat.

Als uw kat een e-halsband nodig heeft om te herstellen van een operatie of verwonding, bent u misschien bang dat hij niet vriendelijk naar het apparaat zal gaan. Het is niet ongewoon voor katten om elke truc in het boek te proberen om bij hun wonden te komen en verlichting te vinden van de vernauwing van het apparaat. Het goede nieuws is dat er alternatieven zijn die uw kat misschien beter vindt dan een e-halsband.

kattengezichtsverdeler 2

Alternatieven voor E-Collars for Cats

1. De opblaasbare kraag

Opblaasbare kattenhalsbanden zijn als de nekkussens die mensen gebruiken tijdens het reizen in een vliegtuig of in een auto voor lange afstanden. Het is zachter dan de traditionele e-halsband en is meestal comfortabeler voor katten wanneer ze loungen, eten en spelen. Ook steken opblaasbare halsbanden niet zo veel uit als traditionele e-halsbanden, dus er is minder kans dat je katachtige familielid dingen raakt en omver gooit terwijl ze het huis doorkruisen.

Hoewel deze kragen opblaasbaar zijn, zijn ze gemaakt van zware materialen om het risico op lek raken te minimaliseren. Ze zijn echter niet onverwoestbaar. Als er echter een lekke band optreedt, kunt u de kraag altijd repareren met patchingtape die erbij wordt geleverd.

thematische pauze

2. De zachte E-Collar

ComSaf Soft Cat Herstelhalsband

Dit type kraag heeft het ontwerp dat het dichtst bij de traditionele E-kraag ligt, maar zoals de naam al doet vermoeden, is het zacht in plaats van massief. Hierdoor kunnen de wanden van de kraag buigen en bewegen wanneer dat nodig is voor optimaal comfort en minimale vernietiging. Zachte e-collars zijn ook niet zo lang of breed als traditionele e-collars, waardoor het voor je kat gemakkelijker is om zich op zijn favoriete plekken te verstoppen.

Het enige probleem met dit type halsband is dat het een kat er niet van weerhoudt om zijn genezende wond net zo effectief te bereiken als een traditionele e-halsband. Daarom mogen zachte halsbanden alleen worden gebruikt bij katten die waarschijnlijk hun wond niet irriteren of hun hechtingen uitkauwen.

thematische pauze

3. De zachte halskraag

ANWA Verstelbare Kattenkegel Kraag Zacht

Vergelijkbaar met de opblaasbare kraag maar gemaakt van zacht materiaal en vulling. Deze kragen zijn er in allerlei vormen, maten en nieuwigheden. Ze bieden een comfortabel alternatief voor een plastic e-halsband, maar kunnen niet voorkomen dat vastberaden katten hun wond bereiken, dus houd ze nauwlettend in de gaten.

thematische pauze

4. De papieren plaatkraag

Dit kan een nuttige stop gap zijn als je snel een kegel nodig hebt en de winkels gesloten zijn. Het maken van een papieren plaatkraag is een economische optie die geweldig kan werken voor katten die vastbesloten zijn om bij hun wonden of hechtingen te komen. Papieren plaatkragen zijn relatief stevig en kunnen goed bestand tegen de shenanigans van een kat. Het maken van een papieren plaatkraag is ook gemakkelijk te doen, dus je kunt het vervangen wanneer je kat het beschadigt.

Papieren plaathalsbanden blokkeren het zicht van een kat niet zo veel als traditionele e-halsbanden, dus ze zijn over het algemeen minder vervelend. Je kunt ook kleurrijke papieren borden kiezen om de tijdelijke kraag van je kat feestelijker te maken.

thematische pauze

5. De Pool Noodle Kattenhalsband

Grote katten kunnen mogelijk een zwembadnoedelkraag dragen. Als u een oude schuimzwembadnoedel in de tuin of garage hebt liggen, kunt u deze gebruiken om een aangepaste halsband te maken voor uw kat om te dragen terwijl ze herstellen van een verwonding of chirurgische ingreep. Het schuim is stevig en voorkomt dat uw kat op het gebied op zijn lichaam komt dat hij niet zou moeten bereiken. Het is ook veel zachter dan een plastic traditionele e-collar, wat extra comfort betekent.

Het schuim kan ook als kussen worden gebruikt, dus je kat mag niet wakker blijven vanwege ongemak. Bovendien kunnen schuimkatenhalsbanden geen schade aan uw muren en meubels veroorzaken, zoals plastic kegels dat kunnen. Bekijk deze YouTube-video om te leren hoe je thuis een schuimbadnoedel kattenhalsband kunt maken.

thematische pauze

6. Overweeg in plaats daarvan herstelkleding

kzrfojy Cat Chirurgie Herstel Pak Cat Onesie voor Katten

Als je het “kattenkegel” e-halsband ding helemaal wilt vermijden, kun je proberen herstelkleding op je kat te zetten. Deze bedekken de wond of hechtingen, zodat uw kat niet met zijn klauwen of muith. Deze methode kan al dan niet werken voor uw kat, afhankelijk van hun houding ten opzichte van kleding.

Sommige katten dragen kleding goed, terwijl anderen tijd nodig hebben om op te warmen voor het idee.

3 kattenverdeler

Tot slot

Helaas zijn er momenten waarop we niet kunnen ontsnappen aan de noodzaak van een kattenkegel of e-halsband. Maar met de alternatieve opties die hier worden beschreven, zou u iets moeten kunnen vinden dat goed werkt voor uw kat en geen fortuin kost. Misschien moet u meer dan één optie proberen voordat u er een vindt die het beste bij uw behoeften en het comfortniveau van uw kat past, maar als u dat eenmaal doet, weet u altijd waar u op moet vertrouwen wanneer uw kat tijdens het herstel tegen zichzelf moet worden beschermd.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: lowpower225, Shutterstock