6 Beste robotstofzuiger voor huisdierenhaar in 2023

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Een geweldige robotstofzuiger glijdt op intelligente wijze door het huis en navigeert veilig door uw meubels. Het zuigt haar, stof en puin van huisdieren op van tapijt, hardhouten vloeren en krappe hoeken met evenveel vertrouwen.

Het is gemakkelijk te gebruiken, vereist minimaal onderhoud en heeft de juiste prijs voor uw budget. Als je geluk hebt, is het ook een leuk klein transportapparaat voor je kat.

Ik onderzocht de markt voor robotstofzuigers en las tientallen recensies om een shortlist van de beste robotstofzuigers te maken. Van daaruit heb ik enkele van de meest populaire modellen getest om u mijn top 6-keuzes te geven voor de beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor robotstofzuigers voor huisdierenhaar

Over het algemeen beste

aac-table__image

10.0

Geplukt door 31 mensen vandaag!

iRobot Roomba i7+

 • Keert automatisch terug naar de basis wanneer deze vol is voor zelflediging
 • Krachtige zuigkracht tilt kattenhaar van meerdere oppervlakken
 • Intelligente en betrouwbare prestaties

Tweede plaats

aac-table__image

9.8

Geplukt door 31 mensen vandaag!

Samsung POWERbot

 • Uitstekend navigatiesysteem
 • Zelfreinigende borstel voorkomt klitten en wikkelen
 • Sterke zuigkracht op verschillende oppervlakken

Het beste voor grote huizen

aac-table__image

9.5

Geplukt door 25 mensen vandaag!

Neato Botvac Aangesloten

 • Sterke zuigkracht en grote vuilnisbakcapaciteit
 • Uitstekend navigatiesysteem
 • Werkt tot 150 minuten op een enkele lading

Beste budget

aac-table__image

9.4

Geplukt door 21 mensen vandaag!

Ecovacs DEEBOT 500

 • Budgetvriendelijk, geprijsd onder de $ 200
 • Betere app dan sommige goedkopere stofzuigers
 • Relatief krachtige zuigkracht, fatsoenlijke prestaties

Beste dweilvacuüm

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

bObsweep PetHair Plus |

 • Grote vuilnisbak capaciteit van 500ml
 • Programmeerbaar zonder het gebruik van een app
 • Uitstekende reputatie op het gebied van klantenservice

Beste slanke stofzuiger

aac-table__image

9.3

Geplukt door 18 mensen vandaag!

Kyvol Cybovac E31

 • Slank ontwerp maakt het mogelijk om onder meubels te glijden
 • Verdubbelt als stofzuiger en dweil
 • Royaal bemeten vuilnisbak, 600ml

Topkeuzes uitgelegdWie moet een robotstofzuiger krijgen voor haar van huisdieren?

Als je bang bent om het vacuüm eruit te trekken, maar je net zo geïrriteerd voelt door het haar van het huisdier dat zich rond de plinten in je huis opbouwt, als je uitgeput bent door dagelijks stofzuigen, of als andere verantwoordelijkheden het stofzuigen naar de bodem van je takenlijst duwen, is een goede robotstofzuiger een investering in je tijd en gezond verstand.

Robotstofzuigers zijn ook een goede keuze als u een handicap heeft die u ervan weerhoudt een handmatig bediende stofzuiger te dragen en te duwen.

Hoewel robotstofzuigers niet zo krachtig zijn als rechtopstaande of busstofzuigers, compenseren ze hun gebrek aan brute kracht in intelligentie en toewijding.

Een goede hands-off stofzuiger kan een groot verschil maken in uw werklast door te stofzuigen wanneer u niet thuis bent, wanneer u het druk hebt en wanneer u anders niet zelf de vloer zou kunnen schoonmaken.

Lees ook: Beste stofzuigers voor kattenbakvulling

Hoe de beste robotstofzuiger voor huisdierenhaar te vinden

1. Zoek naar een rubberen rollerborstel

Traditionele rechtopstaande en canister stofzuigers zijn vaak ontworpen met borstels. De combinatie van sterke zuigkracht en een borstel borstel verhoogt de reinigingskracht van de stofzuiger en helpt vuil en huidschilfers van tapijt en bekleding te verwijderen.

Het probleem met borstels is dat ze gemakkelijk in de knoop kunnen raken met haar. Als uw kat lang haar heeft – of als u zelf lang haar heeft – kan het rond de borstel en migh rond de borstel en might de prestaties van het vacuüm beïnvloeden.

Rubberen rollerborstels raken minder snel in de knoop met haar en ander vuil, wat u het gedoe bespaart om te stoppen en de borstel te ontwarren. Het vermindert ook het levenslange onderhoud van het vacuüm.

2. Kies een vacuüm met sterke zuigkracht

Geen robotstofzuiger zal zo krachtig zijn als uw rechtopstaande of busstofzuiger, maar de uwe moet sterk genoeg zijn om huisdierenhaar van uw tapijt te vangen.

Kattenhaar kan bijzonder lastig te verwijderen zijn van tapijt omdat het de neiging heeft om ingebed te raken. Eigenaren van gezelschapsdieren hebben een robotstofzuiger nodig met voldoende zuigkracht om het kattenhaar uit het tapijt te trekken en volledig van uw vloer te verwijderen.

Over het algemeen zijn de beste stofzuigers voor huisdierenhaar ook de beste stofzuigers op de markt. Elke robotstofzuiger die goed werkt voor haar van huisdieren, werkt waarschijnlijk goed voor andere soorten puin zoals vuil, huidschilfers en andere allergenen.

3. Ga voor een stofzuiger met een grote capaciteit

Een van de voordelen van een robotstofzuiger is het feit dat ze klein en licht van gewicht zijn, maar dit betekent ook dat ze een kleinere vuilnisbak hebben dan een traditionele stofzuiger.

Robotstofzuigers bevatten meestal minder dan een liter haar en vuil van huisdieren. Afhankelijk van hoeveel uw huisdier schuurt en hoeveel dieren er in uw huis leven, vertaalt dit zich in het dumpen van de inhoud eens per keer per schoonmaak tot om de paar dagen.

Om de hoeveelheid tijd die u nodig hebt om de robotstofzuiger te hanteren te verminderen, kiest u degene met de grootste capaciteit die u kunt vinden. Accepteer geen robotstofzuiger met een capaciteit lager dan 300 ml. Deze grootte is misschien groot genoeg voor huisdiervrije appartementen en kleine huizen, maar zodra je pluisjes aan de mix toevoegt, zal zo’n kleine vuilnisbak ontoereikend zijn.

4. Zoek een robotstofzuiger die gevoelig en slim is

Sommige stofzuigers zijn bruut en onhandig. Ze weten niet dat ze al je meubels moeten vermijden en wanneer ze er tegenaan botsen, botsen ze op volle kracht, waardoor slijtage en krassen op de benen en bases van je bezittingen achterblijven.

Goede robotstofzuigers voor huisdierenhaar hebben echter relatief geavanceerde “hersenen” met sterke mappingtechnologie. Hun klifsensoren, bumpsensoren, wandsensoren, optische encoders en machine learning stellen hen in staat om door uw huis te navigeren zonder vast te komen te zitten of uw meubels te beschadigen.

5. Kies een robotstofzuiger die stil werkt

Een van de voordelen van robotstofzuigers is het feit dat ze, in vergelijking met een traditionele rechtopstaande stofzuiger of busstofzuiger, stil zijn. De meeste robotstofzuigers maken ongeveer evenveel geluid als een handmixer, maar het geluidsniveau varieert. Kies indien mogelijk een rustige die uw huisdieren niet stoort.

Vergeet niet dat lang haar van huisdieren de neiging heeft om zich rond rolborstels te wikkelen en te klitten, dus zoek naar stofzuigers met functies of ontwerpen die dit probleem aanpakken.

Een beetje klitten is onvermijdelijk, maar je moet er een kiezen met functies die het probleem minimaliseren. Sommige stofzuigers hebben rubberen vinnen in plaats van borstels, die minder geneigd zijn om klitten te creëren. Anderen omvatten een mes dat is ontworpen om haar te knippen dat rond de rolbeugel is gewikkeld.

Top 6 beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar

Met de bovenstaande criteria in gedachten, heb ik de top 6 beste robotstofzuigers voor huisdierenhaar gekozen. Al deze stofzuigers ontvangen positieve klantrecensies, zijn afkomstig van gerenommeerde merken en hebben functies waardoor ze goed werken in een huishouden inclusief huisdieren.

Bekijk op Amazon View op Walmart

Mijn topkeuze voor de beste robotstofzuiger voor huisdierenhaar is niemand minder dan de originele robotstofzuiger – iRobot’s Roomba. Dit is een top-of-the-line stofzuiger die vrijwel alles goed doet.

Met ongeveer $ 800 is dit model de duurste eenheid op mijn lijst, maar het heeft een begerenswaardige verscheidenheid aan functies en sterke punten die het een verstandige keuze maken voor diegenen die bereid zijn het geld uit te geven. Het is een bijzonder goede keuze voor huizen met vloerbedekking met ernstige haarproblemen bij huisdieren.

Wat dit model echter echt onderscheidt, is het feit dat het zichzelf leegmaakt. Geen enkele andere robotstofzuiger die ik heb geprobeerd, bood deze functie en het was een game-changer op het gebied van onderhoud.

Wanneer de vuilnisbak van de Roomba vol raakt, keert de stofzuiger automatisch terug naar het oplaadstation om te worden geleegd. De stofzuiger wordt geleegd in een herbruikbare zak die slechts ongeveer om de 60 dagen geleegd hoeft te worden. Deze functie alleen al geeft de Roomba een voordeel ten opzichte van andere modellen op de markt.

Een andere handige functie die de iRobot Roomba i7 bovenaan mijn lijst plaatst, is de smartphone-app. Met de Roomba-app kunt u specifieke kamers instellen en no-go zones blokkeren waar u niet wilt dat de stofzuiger naartoe gaat. U kunt ook een aangepast schoonmaakschema maken.

Qua functie heeft de iRobot Roomba i7 goed werk geleverd door kattenhaar op te tillen.m tapijt. Dit model heeft een Spot Clean-functie die het vacuüm in cirkels rond een specifiek gebied laat lopen – dit is een geweldige functie om te hebben als uw kat de neiging heeft om veel tijd in één gebied door te brengen en voor het oprapen van strooisel rond de kattenbak. IT heeft ook een kluwenvrije rubberen rollerborstel in plaats van een borstelrol.

Over het algemeen zijn er niet veel nadelen aan dit vacuüm. Zoals de meeste robotstofzuigers pakte hij niet zo goed kattenbakvulling als haar van huisdieren op, maar het bood nog steeds sterke prestaties. Het belangrijkste nadeel is het prijskaartje van bijna $ 800.

Wat we leuk vonden:

 • Keert automatisch terug naar de basis wanneer deze vol is voor zelflediging
 • Krachtige zuigkracht tilt kattenhaar van meerdere oppervlakken
 • Intelligente en betrouwbare prestaties
 • Bedien het apparaat met een handige mobiele app

Wat we niet leuk vonden:

 • Erg duur, kost ongeveer $ 800
 • Mag geen zwerfvuil en haar van huisdieren opruimen

Bekijk op Amazon

Met een prijs rond de $ 600 is dit niet een van de goedkoopste eenheden op de markt, maar het heeft een uitstekende zuigkracht en een geweldige smartphone-app.

Volgens Samsung heeft dit model 40x krachtiger zuigkracht in vergelijking met andere robotstofzuigers met cirkelvormige ontwerpen. Het scheidt vuil van lucht om de motor sterk te houden. Het heeft een automatisch rubberen blad dat zich automatisch uitstrekt om vuil langs de randen van de muur en in hoeken op te vangen.

Een ingebouwde camera en meerdere sensoren helpen de stofzuiger om een effectieve reinigingsroute te creëren en tegelijkertijd obstakels te vermijden. Door naar de dekkingskaart op de smartphone-app te kijken, kunt u zien hoeveel van het huis de POWERbot heeft schoongemaakt en welke plaatsen hij mogelijk heeft gemist.

Omdat de bot is ingesteld voor WiFi-connectiviteit, kunt u deze op afstand bedienen vanuit uw smartphone-app of spraakopdrachten gebruiken met slimme apparaten zoals Bixby, Alexa en Google Assistant. U kunt automatische reiniging plannen.

Wanneer de robot stroom begint te verliezen, gaat hij automatisch terug naar een dockingstation om op te laden. Zodra deze is opgeladen, keert de POWERbot terug naar het werk en voltooit de klus.

Helaas zijn de sensoren in deze robotstofzuiger niet perfect. Donkere objecten kunnen de klifsensor activeren of helemaal niet worden herkend door de sensor. Een recensent zei dat de bot blindelings zijn zwarte barkruk door de kamer duwde.

Het is een kleine bot met een vuilnisbakcapaciteit van ongeveer 300 ml, dus het is het beste voor huishoudens met een of twee katten en niet veel lang haar. In huishoudens met meerdere huisdieren kunt u merken dat u de bak vaak leegt.

Wat we leuk vonden:

 • Slim navigatiesysteem
 • Zelfreinigende borstel voorkomt klitten en wikkelen
 • Sterke zuigkracht op verschillende oppervlakken
 • Smartphone-app, compatibel met Alexa en Google Assistant

Wat we niet leuk vonden:

 • Beperkte vuilnisbakcapaciteit, slechts ongeveer 300 ml
 • Het legen van de vuilnisbak is een beetje lastig/rommelig
 • Sensoren hebben moeite met het identificeren van donkere objecten

Bekijk op Amazon View op Walmart

Hoewel ik deze robotstofzuiger het beste vond voor grote huizen, vond ik het moeilijk om te kiezen tussen dit model en de Samsung POWERbot voor runner-up – ze bieden beide sterke prestaties en geweldige functies.

Wat deze robotstofzuiger onderscheidt, is dat hij een atypische D-vorm heeft waardoor hij in hoeken kan komen waar de meeste stofzuigers niet kunnen gaan. Als je hebt gezien hoe haar van huisdieren de neiging heeft om rond te drijven en zich in hoeken te nestelen, weet je hoe waardevol deze kwaliteit is.

De Neato Botvac biedt een sterke zuigkracht en presteerde goed in mijn vachttest. Het deed het beste van de stofzuigers die ik ook tegen kattenbakvulling heb getest.

Een ander kenmerk dat ik leuk vond aan deze stofzuiger is de royale vuilnisbakcapaciteit. De vuilnisbak heeft een capaciteit van 700 ml waardoor u enkele dagen kunt gaan voordat u deze moet legen. Het legen van de vuilnisbak is vrij eenvoudig en het maakte niet zo’n puinhoop als de POWERbot.

Over het algemeen was ik erg onder de indruk van de Neato Botvac. Het presteerde goed tegen zowel kattenhaar als kattenbakvulling en ik vond kattenhaar niet erg ophopen in de rollers, zelfs niet na 30 dagen hardlopen.

Deze stofzuiger biedt een lange levensduur van de batterij van ongeveer 150 minuten en keert automatisch terug naar de basis wanneer hij zonder stroom komt te zitten, zodat hij zichzelf kan opladen.

Hoewel dit model ongelooflijk populair is, maakten sommige klanten zich zorgen over verbindingsproblemen. Connectiviteitsproblemen zijn een probleem met de meeste robotstofzuigers op de markt, maar de Neato Botvac leek op dit gebied meer moeite te hebben dan sommige modellen.

Wat we leuk vonden:

 • Sterke zuigkracht en grote vuilnisbakcapaciteit
 • Uitstekend navigatiesysteem
 • Werkt tot 150 minuten op een enkele lading
 • Intuïtieve, zeer nuttige smartphone-app

Wat we niet leuk vonden:

 • Sommige klachten van klanten over verbindingsproblemen

Bekijk op Amazon View op Walmart

Als u op zoek bent naar een robotstofzuiger voor huisdierenhaar, maar u bent niet bereid om $ 500 of meer uit te geven, is de Ecovacs DEEBOT 500 een goede optie. Deze stofzuiger is geprijsd onder de $ 200, maar biedt behoorlijke prestaties, een lange looptijd van 110 minuten en een smartphone-app.

De Ecovacs-app is intuïtief en gemakkelijk te gebruiken en biedt de meeste functies die ik zou verwachten van een robotstofzuiger-app. Je bent niet in staat om kamers te maken of grenzen in te stellen, maar het werkte nog steeds goed. Je kunt dit model ook gebruiken met Amazon Alexa, Google Assistant, afstandsbediening of de smartphone-app.

Qua prestaties deed de Ecovacs DEEBOT 500 het erg goed bij het testen op verschillende vloertypen, waaronder hoogpolige vloerkleden. Deze robotstofzuiger heeft grondig werk verricht door kattenhaar te verwijderen, vooral nadat het vacuüm een paar passen in het gebied had genomen.

Het belangrijkste nadeel van dit model is dat het een traditionele borstelroller heeft versus een rubberen borstelroller. Zoals verwacht resulteerde dit in meer haar dat zich om de borstel wikkelde dan ik bij andere modellen opmerkte, maar het zou geen probleem moeten zijn voor een kat met kort haar.

Een ander probleem dat me opviel, is dat het de neiging had om iets vaker vast te lopen dan sommige van de duurdere modellen. Het strandde soms rond het huis of had een probleem om terug te keren naar de basis.

Hoewel er een paar tekortkomingen zijn om te overwegen, heeft de Ecovacs DEEBOT 500 een royale vuilnisbak van 500 ml en een batterijduur van 110 minuten. Het is ook een van de stilste stofzuigers op mijn lijst.

Wat we leuk vonden:

 • Budgetvriendelijk, geprijsd onder de $ 200
 • Betere app dan sommige goedkopere stofzuigers
 • Relatief krachtige zuigkracht, fatsoenlijke prestaties
 • Een van de stilste robotstofzuigers getest

Wat we niet leuk vonden:

 • Navigatiesysteem kan efficiënter
 • Borstelroller kan haar accumuleren

Bekijk op Amazon View op Walmart

De bObsweep PetHair Plus is speciaal ontworpen voor gebruik in huizen met huisdieren en biedt verschillende functies die hem onderscheiden van de concurrentie. Ten eerste fungeert het als een vacuüm voor tapijt en een dweil voor harde vloeren. Naast krachtige zuigkracht op verschillende oppervlakken, kunt u een natte pad aan de onderkant bevestigen voor gebruik als dweil op harde oppervlakken.

Deze stofzuiger werkt ook anders dan andere stofzuigers die ik heb geprobeerd. Dit model werkt niet met een smartphone-app, maar dat kan een voordeel zijn voor mensen die niet technisch onderlegd zijn. Er zijn nog steeds tal van opties voor het aanpassen van de prestaties van de stofzuiger en u kunt de BlOck Plus gebruiken om gebieden te blokkeren.

Ik vond dat de bObsweep PetHair Plus de zwakste functie had van de modellen die ik heb getest. Het deed goed werk met het opruimen van kattenhaar, maar bij het testen van de eenheid tegen kattenbakvulling deed het niet erg goed.
Het is ook belangrijk op te merken dat dit model een traditionele rollerborstel heeft, waardoor het meer vatbaar is voor klitten en wikkelen, vooral voor lang haar. Mogelijk moet u het vaker met de hand ontwarren dan bij andere modellen.

Dat gezegd hebbende, biedt deze robotstofzuiger wel een vuilnisbak met grote capaciteit van 500 ml. Je hoeft het niet zo vaak te legen als bij kleinere stofzuigers en het legen van de bak is vrij eenvoudig.

Alles bij elkaar genomen is de bObsweep PetHair Plus een veelzijdige robotstofzuiger die een verscheidenheid aan taken kan uitvoeren zonder het gebruik van een smartphone-app. Ik heb ook gehoord dat de klantenservice van bObsweep erg sterk is. Helaas is het misschien niet de beste optie voor gebruikers die krachtig zuigen en het gemak van een smartphone-applicatie was.

Wat we leuk vonden:

 • Verdubbelt als stofzuiger en dweil
 • Grote vuilnisbak capaciteit van 500ml
 • Programmeerbaar zonder het gebruik van een app
 • Uitstekende reputatie op het gebied van klantenservice

Wat we niet leuk vonden:

 • Borstelroller kan in de knoop raken met haar
 • Zuigkracht is niet zo sterk als sommige modellen
 • Kan geen verbinding maken met slimme huishoudelijke apparaten of smartphones

Bekijk op Walmart

De Kyvol Cybovac E31 doet alles wat een robotstofzuiger moet doen en doet, net als de bObsweep, ook dienst als dweil. Wat ik erg leuk vond aan dit model was het slanke ontwerp.

Deze stofzuiger bevat een hervulbare watertank en gebruikt een wasbare dweildoek om de dweilfunctie uit te voeren. De dweilfunctie is niet bijzonder indrukwekkend, maar het kan een waardevolle functie zijn als uw huis niet veel vloerbedekking heeft.

De Kyvol Cybovac E31 is kleiner dan andere robotstofzuigers, wat betekent dat hij onder meubels kan glijden en op krappe plaatsen kan komen waar andere robotstofzuigers dat misschien niet doen. Hoewel het heeft een slank profiel, dit model heeft nog steeds een grote 600ml vuilnisbak.

Qua prestaties voldeed dit vacuüm niet aan de normen van sommige van de andere modellen die ik heb beoordeeld. De navigatie was een beetje rommelig en hoewel de zuigkracht redelijk goed was, was het niet perfect. Het deed het redelijk goed om kattenhaar en kattenbakvulling op te rapen in mijn test, in de dagelijkse reiniging merkte ik dat het meerdere keren over sommige gebieden met vuil ging voordat ik het oppakte.

Ik merkte ook dat net als de Ecovacs DEEBOT 500, dit model de neiging had om iets vaker vast te lopen dan sommige van de duurdere modellen. Deze optie kan het beste zijn als je niet veel dingen op je vloer hebt liggen, zoals tapijten of kattenbakmatten.

Een ander potentieel nadeel van dit model is dat het een traditionele borstel voor borstels gebruikt. Nogmaals, dit betekent dat haar rond de borstel kan worden gewikkeld en dat je het af en toe moet ontwarren.

Over het algemeen is de Kyvol Cybovac E31 misschien niet de sterkste in prestaties, maar hij had wel een van de grootste vuilnisbakcapaciteiten van alle die ik heb getest, en hij heeft een intuïtieve, eenvoudig te gebruiken app. Het was ook een van de stilste robotstofzuigers die ik heb getest.

Wat we leuk vonden:

 • Slank ontwerp maakt het mogelijk om onder meubels te glijden
 • Verdubbelt als stofzuiger en dweil
 • Relatief stille prestaties
 • Royaal bemeten vuilnisbak, 600ml

Wat we niet leuk vonden:

 • Zuigkracht kan krachtiger
 • Haar kan klitten rond de borstel

Relevante artikelen:

Veelgestelde vragen

Werken robotstofzuigers met haar van huisdieren?

Ja, afhankelijk van het model. Robotstofzuigers met rubberen rolborstels, sterke zuigkracht en royaal bemeten vuilnisbakken werken meestal het beste in huizen met huisdieren.

Zijn robotstofzuigers het waard?

Robotstofzuigers hebben beperkingen, maar ze maken het goed in tijdbesparend potentieel. Ze werken misschien niet zo goed op hoogpolig tapijt en ze kunnen duurder zijn dan sommige traditionele stofzuigers, maar ze zijn erg handig en kunnen uw wekelijkse schoonmaakbelasting verminderen.

Hoe vaak moet je een robotstofzuiger legen?

De frequentie waarmee u de vuilnisbak van een robotstofzuiger moet legen, is afhankelijk van de grootte. De meeste modellen moeten elke 3 tot 4 dagen worden geleegd, afhankelijk van hoeveel huisdieren je in huis hebt en hoeveel ze kwijtraken.