Beste vlek- en geurverwijderaars voor huisdieren in 2023: beoordelingen

kitten-1031261_640

Ons beoordelingsproces

Onze beoordelingen zijn gebaseerd op uitgebreid onderzoek en, indien mogelijk, hands-on testen. Elke keer dat u een aankoop doet via een van onze onafhankelijk gekozen links, ontvangen we een percentage van de opbrengst. Lees hier meer over hoe we worden ondersteund.

Als katteneigenaar zul je merken dat je kat een manier heeft om je in een aantal kleverige situaties te brengen – soms letterlijk. De sleutel tot het succesvol verwijderen van huisdiervlekken is het vinden van het juiste product en het gebruik van de juiste techniek voor elke unieke vlek.

In dit artikel leert u over de verschillende soorten vlekkenverwijderaars voor huisdieren op de markt en welke veelvoorkomende vlekken van huisdieren zoals urine, braaksel en uitwerpselen kunnen elimineren.

In één oogopslag: onze topkeuzes voor de beste vlek- en geurverwijderaar voor huisdieren

Wilt u snel de producten bekijken die in dit artikel worden besproken? In de onderstaande vergelijkingstabel hebben we enkele van de belangrijkste kenmerken van elk product gemarkeerd. Meer gedetailleerde informatie over elk product vindt u verderop in het artikel.

Beste geparfumeerde vlekkenverwijderaar

Beste tapijtvlekverwijderaar

Beste Huisdier vlekverwijderaar Machine

Soorten vlekkenverwijderaars voor huisdieren

Er zijn twee hoofdtypen vlekkenverwijderaars voor huisdieren. De ene is enzymatisch en het andere type bevat oxidatiemiddelen. Sommige vlekkenverwijderaars voor huisdieren hebben zelfs een combinatie van de twee.
Laten we bespreken wat elk van deze reinigingsmiddelen doet en voor welke huisdierresten ze het meest geschikt zijn.

Enzymatische huisdier vlekverwijderaars

Enzymatische vlekkenverwijderaars voor huisdieren zijn als yoghurt – nuttige micro-organismen zijn het geheim van hun kracht. In plaats van de darm te bevolken, bevolken de micro-organismen in enzymatische reinigingsmiddelen echter het gekleurde oppervlak. Deze protease-enzymen richten zich op op eiwitten gebaseerde moleculen, die de bron zijn van de meeste geuren.

Als u te maken heeft met urine van huisdieren – de ergste van alle vlekken voor huisdieren – zijn enzymatische reinigingsmiddelen het enige type product dat betrouwbaar werkt. De enzymen in de reiniger breken urinezuur af tot koolstofdioxide en ammoniak, die beide in de lucht verdampen.

Nogmaals, er is niets anders dat urinevlekken uit uw vloer of bekleding kan halen.

Je ziet misschien wat eerste resultaten met andere reinigingsmiddelen, maar nadat het oppervlak is opgedroogd, zal het urinezuur opnieuwkristalliseren en zal de geur meteen terugkomen. Bestaande urinegeuren werken vaak als een magneet, nodigen uw huisdier uit om het ongewenste gedrag te herhalen en maken het probleem nog erger.

Het goede nieuws is dat enzymatische reinigingsmiddelen niet alleen werken, maar ze zijn ook veilig voor alle oppervlakken, inclusief hardhouten vloeren, tapijt, tapijten, bekleding en beton. Omdat elke formulering een beetje anders is en anders zal interageren met elk oppervlak, test het dan toch op een onopvallend gebied.

De enzymen helpen hun werk te doen

Volg de instructies op de verpakking nauwkeurig. Enzymatische reinigers zitten vol met levende organismen en deze organismen gedijen in een specifiek type omgeving. Het aanbrengen van iets anders op het gebied, zoals azijn of zuiveringszout, zal de omgeving veranderen en mogelijk uw enzymatische helpers vertragen.

Wanneer de container zegt om de reiniger royaal aan te brengen, doe het dan. Wees niet gierig of voorzichtig.

Als het product in een spuitfles wordt geleverd, wilt u meestal het opzetstuk van de sproeier verwijderen en de vloeistof uit de fles dumpen. Je moet het gebied schoner maken en de hele ruimte vullen met een gemeenschap van vriendelijke microben.

Laat de enzymatische reiniger in alle rust zijn werk doen.

De enzymen blijven werken totdat het gebied uitdroogt. Hoe meer tijd ze hebben in een warme, vochtige omgeving, hoe meer tijd ze hebben om geurveroorzakende moleculen af te breken en de vlek te extraheren. Om de levensduur van uw enzymen te verlengen en ze meer werkuren te geven, kunt u overwegen het gebied met plastic te bedekken.

Een plastic bekleding houdt warmte en vocht vast, waardoor de enzymen langer kunnen overleven, zodat ze meer tijd in het getroffen gebied kunnen doorbrengen om hun werk te doen. Vergeet niet dat schoonmaken met enzymen is als schilderen – je kunt het niet overhaasten. Elke toepassing moet natuurlijk drogen voordat u de volgende aanbrengt. Hoe langzamer het droogt, hoe beter.

Oxiderende vlekverwijderaars voor huisdieren

Volgens het Cleaning Institute moeten alle vlekken van lichaamsvloeistoffen zoals bloed, braaksel en urine worden voorbehandeld met een enzymatische oplossing. Indien mogelijk moet deze enzymatische reiniger worden gevolgd door reiniging in natriumhypochloriet of zuurstofbleekmiddel en water.

Oxidatie verwijdert vlekken en doet geweldig werk door de meeste moleculen te extraheren die verantwoordelijk zijn voor verkleuring. Als een vlek van een huisdier het oppervlak verkleurt, oxideert cleaners zijn je beste gok om het te wissen.

Hoewel oxiderende vlekkenverwijderaars voor huisdieren vaak geweldig werk leveren bij het verwijderen van vlekken, kunnen ze uw tapijt of andere zachte oppervlakken verkleuren. Dus, voordat u een liter reiniger op uw tapijt dumpt, test u deze in een onopvallende ruimte.

Werken doe-het-zelf en zelfgemaakte vlekkenverwijderaars voor huisdieren?

Soms wel en soms niet. Het hangt ervan af wat voor soort product je maakt en wat voor soort vlek je probeert kwijt te raken. Voor de meeste vlekken werkt een zelfgemaakte reiniger als je het van de juiste ingrediënten maakt. Dat gezegd hebbende, andere vlekken vereisen een enzymatische reiniger, en dat is iets dat de meeste mensen niet thuis kunnen maken.

De doe-het-zelf vlekkenverwijderaar voor huisdieren: waterstofperoxide, azijn en zuiveringszout

Wanneer je op Pinterest door doe-het-zelf schoonmaakoplossingen bladert, zijn deze drie huishoudelijke artikelen degene die je het vaakst zult zien. Een klassieke zelfgemaakte tapijtreiniger is een eenvoudige oplossing die bestaat uit een van deze drie items, afzonderlijk of gecombineerd.

Zuiveringszout is een natuurlijke deodorizer, azijn is een ontsmettingsmiddel en waterstofperoxide oxideert meer dan chloor.

Wanneer je azijn in een stapel zuiveringszout wrijft – of zuiveringszout op een splotch van azijn strooit – maak je een kleine tapijtvulkaan, die gasbellen creëert die kunnen helpen om de verbindingen te roeren waardoor je tapijt vies wordt. Deze reacties kunnen zichtbare vlekken verwijderen, maar ze hebben slechts tijdelijke effecten op de geur van een urinevlek.

Elke huisdiervlek is uniek. Hier leest u hoe u de drie meest voorkomende soorten huisdiervlekken kunt verwijderen

Urinevlekken verwijderen

Katten- en hondenurine is een geconcentreerd brouwsel van eiwitten, zuren, elektrolyten en andere verbindingen.

De meeste van deze verbindingen zijn gemakkelijk schoon te maken met behulp van typische reinigingsmiddelen zoals azijn, zuiveringszout, waterstofperoxide en andere oxiderende producten. Degene die anders is, is urinezuur. Het heeft een halfwaardetijd van zes jaar en is ongelooflijk moeilijk te verwijderen met iets anders dan een enzymatische reiniger.

Als de vlek vers is, lucky you! Nieuwe rommel is relatief eenvoudig schoon te maken.

Dep wat je kunt met een handdoek en breng vervolgens de enzymreiniger aan zoals voorgeschreven. Als je een oude vlek hebt, gebruik dan een blacklight om de bron van de geur te identificeren en markeer vervolgens vlekken met plakbriefjes. Breng de reiniger royaal aan op die gebieden.

Oudere vlekken kunnen verschillende toepassingen nodig hebben (vooral in tapijt), maar het is mogelijk om een oude kattenurinevlek te vernietigen. Je hebt alleen een combinatie nodig van een geconcentreerd product, de juiste omgevingsfactoren en persistentie.

Uitwerpselen vlekken verwijderen

Wanneer je wordt geconfronteerd met een verse stapel uitwerpselen (of erger nog – diarree), is je eerste instinct waarschijnlijk om het zo snel mogelijk op te ruimen. Wat je je misschien niet realiseert, is dat dat precies de verkeerde aanpak is.

Het wordt aanbevolen om overtollige vlek af te vegen en vervolgens de vlek te laten drogen voordat u probeert deze op te ruimen.

Als je een uitwerpspreuk probeert op te ruimen terwijl deze nog vers is, maak je het alleen maar erger. Laat het in plaats daarvan drogen voordat u een vlekverwijderaar voor huisdieren aanbrengt of schrobt. Gebruik een reiniger die enzymatische werking combineert met oxidatie.

Braakvlekken verwijderen

Hoewel u uitwerpvlekken wilt laten drogen voordat u het opruimt, vereisen braakselvlekken de tegenovergestelde behandeling. Braaksel is meestal relatief gemakkelijk schoon te maken, op voorwaarde dat je het snel opvangt en het niet in de tapijtvezels laat zetten.

Het zuur in huisdier braaksel kan tapijt snel vlekken, dus het is belangrijk om het allemaal zo snel mogelijk op te vegen. Begin het door de brokken en eventuele overtollige vloeistof te verwijderen en gebruik vervolgens uw enzymatische reiniger zoals voorgeschreven.

Top 7 Beste vlekkenverwijderaars voor huisdieren op de markt

#1 Rocco &Roxie Professionele Sterkte Vlek &Geur Eliminator Review

Rocco &Roxie Supply Co Professionele Sterkte Vlek &Geur Eliminator

View On Chewy View On Amazon

Deze zachte enzymatische reiniger zit vol met de micro-organismen die urinezuur en andere geurveroorzakende verbindingen in huisdiervlekken kunnen afbreken. Het is Amazon’s nummer één bestseller in kattengeur en vlekkenverwijderaars en heeft meer dan 47.000 klantrecensies. Een indrukwekkende 71% van die recensenten geeft het 5 sterren.

Deze Rocco &Roxie-reiniger staat bekend om zijn vermogen om urine te reinigen, maar het is ook effectief op andere vlekken van huisdieren, zoals braaksel, uitwerpselen en andere rommel. De natuurlijke formule is veilig te gebruiken op bijna elk oppervlak en is goedgekeurd door het Carpet and Rug Institute.

Het wordt geleverd in een spuitfles of een gallonkan. Als je een serieuze puinhoop hebt, is de kruik je beste keuze. Vergeet niet dat de meeste vlekken een goede dosering van enzymatische reiniger vereisen, dus de meeste gebruikers hebben meer nodig dan een spritz-spritz on de vlek. Met bijna $ 50 per gallon is dit product redelijk prijzig, maar het werkt.

Pros

 • Een effectieve enzymatische reiniger
 • Zacht en kleurveilig op alle oppervlakken
 • Wordt geleverd met een geld-terug-garantie

Tegens

 • Voor $ 49,97 voor één gallon is dit geen goedkoop product

#2 Mister Max Unscented Anti Icky Poo Geur Remover Review

Mister Max Ongeparfumeerde Anti Icky Poep Geur Remover, Gallon Grootte

View On Chewy View On Amazon

Dit goed aangeschreven product heeft een reputatie voor het uitroeien van een van de meest verontrustende huisdiervlekken ter wereld – kattenurine. Alle urine maakt een enge vlek, maar het katachtige type is ongewoon geconcentreerd.

Mister Max geurverwijderaar maakt gebruik van levende bacteriën om de verbindingen af te breken die geur veroorzaken. Het product is ongeparfumeerd, waardoor het veilig en comfortabel is voor gevoelige katten en mensen.

Als u het gebied al hebt behandeld met een ander reinigingsproduct, raadt het bedrijf u aan het oppervlak voor te bereiden met P-Bath. Deze voorbehandelingsser neutraliseert residu van quaternaire ontsmettingsmiddelen. Het is geformuleerd om in synergie te werken met Mister Max Anti-Icky-Poo door het oppervlak binnen een pH-bereik te brengen dat de voorkeur heeft van de bacteriën in Anti Icky Poo-reiniger.

Op Amazon geven bijna 1.200 klanten het een 4,5 van de 5-sterrenbeoordeling en 75% van alle recensenten geeft het vijf sterren. Een liter Anti-Icky-Poo kost ongeveer $ 37.

Pros

 • Effectieve enzymatische actie
 • Geen toegevoegde parfums of geurstoffen
 • Veilig voor mens en dier
 • Geschikt voor gebruik op bijna alle oppervlakken

Tegens

 • Werkt niet voor iedereen

#3 Nature’s Miracle Advanced Cat Stain en Odor Eliminator Beoordeling

View On Chewy View On Amazon

Nature’s Miracle biedt een verscheidenheid aan producten voor het verwijderen van vlekken voor huisdieren, maar deze formule is uniek ontworpen om kattengeuren aan te pakken. Het wordt geleverd in een fles van 32 ounce en kost $ 13,55.

Deze enzymatische reiniger bevat die hongerige kleine micro-organismen die je nodig hebt om zich te ontdoen van ernstige rotzooi zoals braaksel, uitwerpselen en het ergste van alles, kattenurine. Bovendien is het doordrenkt met wat het bedrijf beschrijft als een “zonnige citroen”, maar volgens klantrecensies is de geur een beetje sterk en nep.

Als je niet van geparfumeerd kattenbakvulling en andere geparfumeerde producten houdt, is deze vlekkenverwijderaar voor huisdieren misschien geen goede keuze voor jou.

Klantrecensies zijn over het algemeen positief, maar goede ervaringen zijn niet universeel. Terwijl ongeveer 65% van de recensenten het een 5-sterrenbeoordeling geeft, geeft bijna 10% het slechts één ster. Maar de meeste leden van deze ontevreden groep klagen niet over de effectiviteit van het product. Ze klagen over hoe het ruikt.

Het wordt niet aanbevolen dat u deze Nature’s Miracle-reiniger gebruikt op delicate oppervlakken zoals onbehandeld hardhout, leer, suède, zijde of wol speciale stoffen, maar het kan worden gebruikt op tapijt, hardhout, linoleum en tegels. Misschien wilt u gewoon eerst een testpatch uitvoeren om veilig te zijn.

Pros

 • Enzymatische reiniger die in staat is om geuren te elimineren
 • Werkt op tapijt, hardhout, linoleum of tegels
 • Betaalbaar geprijsd onder $ 15 voor 32-oz fles

Tegens

 • Sommigen geven misschien de voorkeur aan een ongeparfumeerde vlekkenverwijderaar voor huisdieren

#4 Emmy’s Best Calming Lavender Scented Pet Odor &Stain Eraser Beoordeling

Emmy's beste krachtige geurverwijderaar voor huisdieren & Urine Eliminator Exclusieve enzymreiniger verwijdert taaie vlekken, geuren

View On Chewy View On Amazon

Emmy’s Beste huisdiergeur en vlekkenverwijderaar is een enzymatisch product dat geurveroorzakende stoffen in urine en andere vlekken voor huisdieren afbreekt. Het wordt beschreven als een formule met drievoudige actie die vlekken wist, geuren neutraliseert en feromonen vernietigt.

Deze formule heeft een lavendelgeur die kan helpen bij het bedekken van eventuele aanhoudende geuren die overblijven na het schoonmaken. Hoewel niet iedereen van lavendel houdt, zijn de meeste klantrecensenten het erover eens dat de geur van het product een paar stappen boven de gebruikelijke nepgeur ligt die andere schoonmakers achterlaten.

Emmy’s Beste vlekkenverwijderaar voor huisdieren wordt gedekt door de Paws Promise 100% tevredenheidsgarantie van het bedrijf – als u niet volledig tevreden bent, krijgt u uw geld terug. Bovendien wordt een deel van de opbrengst gedoneerd aan Emmy’s Friends, een verzameling goede doelen voor huisdieren die door het bedrijf zijn geselecteerd.

De reiniger is verkrijgbaar in een 32 oz spuitfles of 1 gallon kan en het kost $ 44,95 per gallon.

Pros

 • Enzymatische reiniger werkt met de meeste vlekken
 • Veilig te gebruiken op bijna elk oppervlak
 • Wordt geleverd met een geld-terug-garantie

Tegens

 • Sommige mensen houden niet van de geur

#5 Genesis 950 Professionele Geconcentreerde Pet Vlek en geur remover Review

Genesis 950 Gallon

Bekijk op Amazon

Dit professionele product op volle sterkte is een combinatie van reiniger, ontvetter en ontgeurenisator. Het werkt op keuken- en badkamerbalies, marmer, steen, graniet, tegels, laminaat en hardhouten vloeren. Het is ook veilig voor de meeste tapijten en is compatibel met tapijtreinigingsmachines.

Hoewel Genesis 950 een goed afgerond product is dat vlekken in bijna elke kamer van je huis kan vernietigen, is het niet geschikt voor elk type vlek voor huisdieren.

Dit product is geen enzymatische reiniger en het kan het urinezuur dat de geur zo lang houdbaar maakt, niet afbreken. Als u te maken heeft met een urinevlek, kunt u het beste een enzymatische reiniger gebruiken die die verbindingen fysiek kan afbreken.

Je moet ook weten dat dit een geconcentreerd product is, dus je moet het voor gebruik met water mengen. Afhankelijk van de intensiteit van je vlek, moet je mogelijk alles gebruiken, van een 7:1 tot 1:1 water tot Genesis 950 verhouding.

Klantrecensies van dit product zijn voornamelijk positief, met een totaal van meer dan 750 recensenten die het een totaal van 4.1 van de 5-sterrenbeoordeling geven. Meer dan 70% van de reviewers geeft het een 5-sterrenbeoordeling.

Het product kost $ 77,00 voor één gallon geconcentreerde reiniger die kan worden gebruikt om meer dan 2 gallons bruikbare reiniger te maken.

Pros

 • Effectief op bijna elk oppervlak
 • Sterk geconcentreerde formule
 • Geschikt voor gebruik in een tapijtreinigingsmachine

Tegens

 • Niet geschikt voor urinevlekken

#6 Angry Orange Industrial Strength Pet Odor Eliminator Beoordeling

Ontvang 20% kortingsbon + een extra 10% promocoupon bij het afrekenen

Als het gaat om de moeilijkste set-in vlekken en geuren, angry orange huisdier geur eliminator is wat je nodig hebt. Deze geconcentreerde vlekverwijderaar voor huisdieren is van commerciële kwaliteit, aangedreven door de natuurlijke olie die wordt aangetroffen in sinaasappelschillen. Een enkele 8-ounce fles maakt tot een gallon oplossing.

Angry Orange is krachtig en effectief, maar het heeft een aangename citrusgeur. Meng gewoon 2 eetlepels concentraat met 32 gram water en het is klaar voor gebruik.

Deze geconcentreerde geurverwijderaar voor huisdieren neutraliseert geuren bij contact en fungeert ook als tapijtreiniger. Het is veilig te gebruiken in alle delen van het huis, werkend op tapijt, hardhout en tegels, evenals harde oppervlakken zoals werkbladen en meubels.

Het is een beetje prijzig voor ongeveer $ 25,97 per 8-ounce fles, maar het maakt een gallon oplossing.
Angry Orange heeft meer dan 33.500 beoordelingen op Amazon en een algemene beoordeling van 4,5 van de 5 sterren. Meer dan 70% van de klanten geeft het 5 sterren en slechts 3% beoordeelt het met 1 ster.

Pros

 • Effectief tegen taaie en ingezette geuren
 • Laat een citrusgeur achter
 • Geconcentreerde formule maakt tot 1 gallon

Tegens

 • Sommige klanten hadden problemen met het gebruik van tapijtreinigers
 • Geconcentreerde geur kan voor sommigen overweldigend zijn

#7 Eenvoudige oplossing Extreme vlek &geurverwijderaar Review

View On Chewy View On Amazon

Als u op zoek bent naar een stoere en betrouwbare urinevlekkenverwijderaar voor huisdieren, is Simple Solution de juiste keuze. Deze professionele sterkteformule breekt af, neutraliseert en verwijdert permanent vlekken en geur van huisdieren.

Simple Solution is een enzymatische reiniger die is ontworpen voor gebruik op allerlei oppervlakken, waaronder tapijten, beddengoed, bekleding en meer. De 32-ounce fles is uitgerust met een 3-in-1 nozzle sprayer met schuim, mist en stream instellingen voor eenvoudige toepassing. Bovendien is het huisdierveilig en veilig voor gebruik rond kinderen.

Deze enzymatische formule is verkrijgbaar in een 32-ounce fles voor minder dan $ 15 of een 1-gallon fles voor iets meer dan $ 30. Dit maakt het een van de beste budgetopties voor eigenaren van gezelschapsdieren.

Naast het verwijderen van taaie vlekken en geur, helpt deze formule opnieuw markeren te voorkomen. Eenvoudig

Solution heeft ongeveer 200 klantrecensies op Chewy met een 4,4 van de 5-sterrenbeoordeling. Maar liefst 91% van de reviewers beveelt het product aan en 77% gaf het 5 sterren.

Pros

 • Enzymatische geur- en urineverwijderaar
 • Gepatenteerde 3-in-1 sproeier voor eenvoudige toepassing
 • Professionele sterkte formule

Tegens

 • Werkte niet goed voor sommige klanten

#8 BONUS – Beste huisdier vlekverwijderaar machine: Hoover vlekloos draagbaar tapijt &bekleding Spot Cleaner

Bekijk op Amazon

Als uw huisdier de vloer een of twee keer in zijn leven bevuilt, zou een kan vlekkenverwijderaar voor huisdieren en een paar minuten met de hand schrobben alles moeten zijn wat u nodig hebt. Wanneer het opruimen van vloervlekken een frustrerend onderdeel van uw wekelijkse routine wordt, moet u mogelijk uw tapijtreinigingsspel verbeteren.

Traditional tapijtreinigers kunnen groot en onhandig zijn om te gebruiken als u alleen spot-clean hoeft te zijn. Deze draagbare tapijt & bekledingsreiniger van Hoover is een uitstekend alternatief. Om het te gebruiken, vult u de tank met een oplossing van vlekkenverwijderaar voor huisdieren en warm water en spuit u vervolgens om een schoon, vlekvrij oppervlak te onthullen.

Met meer dan 20.000 klanten beoordelingen op Amazon, deze draagbare spotreiniger van Hoover heeft een 4,4 van de 5-sterrenbeoordeling. Ongeveer 70% van de recensenten geeft het product 5 sterren en een aanzienlijk aantal klanten vermeldt dat het product lichtgewicht en gemakkelijk te gebruiken is. Sommige 1- en 2-sterrenrecensies vermelden dat het product een zwakke zuigkracht heeft, maar veel positieve beoordelingen beweren het tegenovergestelde.

Relevante inhoud:

Veelgestelde vragen

Hoe verwijder je gedroogde huisdiervlekken?

De sleutel tot het verwijderen van gedroogde vlekken voor huisdieren is om de juiste reiniger voor de klus te vinden – over het algemeen werken enzymatische reinigingsmiddelen het beste. Week het gebied grondig en laat de reiniger drogen en bepaal vervolgens of u de toepassing moet herhalen.

Waarom ruikt mijn tapijt na het schoonmaken nog steeds naar kattenurine?

Urinezuur, een bestanddeel van urine, is extreem hardnekkig en kan moeilijk volledig van oppervlakken worden verwijderd. Als u de verkeerde reiniger gebruikt, kunt u misschien van de vlek afkomen, maar het urinezuur zal zich herkristalliseren en geur blijven veroorzaken. Je beste gok is een enzymatische reiniger.

Hoe maak je zelfgemaakte vlekken- en geurverwijderaars voor huisdieren?

De drie beste ingrediënten voor zelfgemaakte vlekken- en geurverwijderaars voor huisdieren zijn azijn, zuiveringszout en waterstofperoxide. Probeer een pasta te maken met zuiveringszout en water en schrob het vervolgens in de vlek voordat je er azijn overheen giet. Een mengsel van een deel waterstofperoxide en een deel Dawn afwasmiddel kan ook werken.