Zijn Bengalen goede reiskatten?

Praktisch elke kat kan uw reisgenoot worden als de harige bal gezond is en net zo graag reist als u.

Bengalen kunnen uitstekende reisvrienden zijn, omdat deze katten trainbaar en sociaal zijn, en niet graag alleen gelaten worden. Houd er rekening mee dat u, voordat u op reis gaat, maandenlang de Bengaal moet trainen om aan de lijn te lopen, een reismand te gebruiken en van autoritten te genieten.

Zijn Bengalen goede reiskatten?

Een Bengaalse kat kan om de volgende redenen een geweldige reisgenoot zijn:

 • Bengalen zijn trainbaar – in veel gevallen kunt u uw kat trainen om te reizen (de kat kan bijvoorbeeld leren om van autoritten te genieten en om aan de lijn te lopen).
 • Bengalen zijn sociaal – als de kat van jongs af aan gesocialiseerd is, zal hij kunnen opschieten met praktisch alle mensen en huisdieren die u op reis tegenkomt.
 • Bengalen hebben veel aandacht nodig – Deze katten worden niet graag alleen gelaten en samen reizen is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat je de prachtige kat alle aandacht geeft die hij nodig heeft.

Met dat gezegd zijnde, moet u altijd rekening houden met de persoonlijkheid van uw Bengaal…. Tijdens het reizen zou de kat te maken krijgen met miljoenen onbekende geuren, geluiden en voorwerpen – dit is niet iets wat elk katje aankan.

Lees: Is een Bengaalse kat goed voor mensen die voor het eerst een kat bezitten?

Hoe reizen met een Bengaal gemakkelijker te maken?

 • Plan vooruit – zorg ervoor dat katten zijn toegestaan waar je ook heen wilt.
 • Zorg ervoor dat de kat veilig is – koop een harnas met extra beveiliging, praat met uw dierenarts over de nodige vaccins, en laat de kleine man microchippen of koop een halsband met een ID.
 • Zorg altijd voor een kopie van het gezondheidscertificaat en de vaccinaties van de kat.
 • Tprobeer je zoveel mogelijk aan je normale schema te houden – geef de Bengaal elke dag op hetzelfde tijdstip zijn gewone voedsel en breng zijn favoriete speelgoed mee

Lees: Kunnen Bengaalse katten leven zonder naar buiten te gaan?

Hoe bereid je je Bengaal voor op autoritten??

Als je in een auto reist, moet een kat in een reismandje – dit is de veiligste plaats voor uw katachtige vriend. Bovendien zorgt dit ervoor dat u zich concentreert op de weg en niet op uw kat.

Laat de Bengaal voor de reis de auto verkennen. Zet het bed van de kat op de achterbank, zodat de auto een vertrouwde geur heeft, en vergeet niet een kalmerende feromoonspray mee te nemen.

Houden Bengalen ervan om gedragen te worden?

De absolute meerderheid van Bengalen worden niet graag vastgehoudenen dat kan een probleem worden als je op reis bent.

In plaats van te proberen de kat in je armen te houden, gebruik je een kattenmand, een speciale rugzak, of houd je de kat gewoon aan de lijn.

Huilen katten in vliegtuigen?

Als u besluit uw kat mee te nemen in de cabine, dan zal hij zeker op een gegeven moment gaan huilen, maar dat is ongeveer hetzelfde als een huilende baby – u wordt er niet voor gestraft.

Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te voorkomen dat je Bengaal gaat huilen in het vliegtuig:

 • Kies een comfortabele drager en train je kat om ervan te houden
 • Probeer kalmerende feromonen te gebruiken
 • Ideaal, zou uw kat 4 uur voor de vlucht moeten eten om de risico’s van misselijkheid en braken te minimaliseren

Lees: Hoe een Bengaalse kat leren lopen aan de lijn?

Hoe gaan katten naar de badkamer in het vliegtuig?

U kunt een draagbare kattenbak (de meeste daarvan passen gemakkelijk in de reismand). Plasluiers en huisdierenluiers zijn ook een optie.

Willen Bengaalse katten met je slapen?

Dit zal de kat ook helpen te kalmeren en zich wat zelfverzekerder te voelen omdat het weet dat zijn favoriete mens binnen handbereik is.

Hoeveel uur per dag slapen Bengalen?

Hoewel Bengalen zeer actieve katten zijn, slapen ze toch ongeveer 12-14 uur per dag.

Trouwens, een gestreste kat kan nog meer slapen. Als uw kat zich een beetje nerveus voelt over het hele reisgebeuren, dan kan hij uiteindelijk wel 20-22 uur per dag slapen.

Kunnen Bengalen Buitenkatten zijn?

Veel Bengalen houden ervan het buitenleven te verkennen en samen reizen is een geweldige manier om de kat te laten genieten van zijn tijd buiten onder uw toezicht.

Bengalen, net als alle andere huiskatten, zijn niet geschikt om volledig buiten te leven. omdat ze in gevecht kunnen raken met een ander dier of aangereden kunnen worden door een auto.

Lees: 3 Manieren om een Bengaalse kat te kalmeren?

Kun je een Bengaalse kat aan de lijn uitlaten?

Wanneer je besluit om je kat naar buiten te laten gaan, moet je ervoor zorgen dat de kleine man aangelijnd is….

Train de Bengaal om een harnas te dragen en maak er een leiband aan vast – dit is de enige manier voor u beiden om veilig van het buitenleven te genieten (ook tijdens het reizen).

Klimmen Bengaalse Katten graag in bomen?

Bengalen zijn graag hoog en het zijn geweldige klimmers. Dat kan een probleem worden als uw kat besluit op een boom te klimmen terwijl u op reis bent.

Idealiter wil je je Bengaal niet toestaan in bomen te klimmen, maar zodra je weer binnen komt, zorg ervoor dat het poesje de kans krijgt om de bovenste planken te verkennen.

Kan een Bengaal een binnenkat zijn?

Zolang ze binnen voldoende vermaakmogelijkheden hebben, kunnen Bengalen binnen gelukkig zijn.

Waarom zijn Bengaalse katten zo moeilijk?

Er zijn een paar dingen die je moet weten voordat je je Bengaal meeneemt op reis:

 • Deze kittens zijn erg spraakzaam – dit kan een probleem worden als je bijvoorbeeld in het vliegtuig zit
 • Ze zijn gevoelig voor destructief gedrag – als de Bengaal overdag geen kans krijgt om te bewegen, kan hij uiteindelijk de plek waar u verblijft verpesten (de Airbnb verhuurder zou dat zeker niet leuk vinden).
 • Bengalen hebben aanleg voor bepaalde gezondheidsaandoeningen – een van de meest voorkomende problemen waar je waarschijnlijk mee te maken krijgt is het feit dat deze katten een zeer gevoelige maag hebben (dit resulteert vaak in diarree)

Lees: Wat zijn de moeilijkheden bij het opvoeden van een Bengaalse kat?

Komen Bengaalse katten ooit tot rust?

Bengalen worden meestal niet beduidend rustiger als ze ouder worden. Dus, als uw kat altijd al hyper is geweest, zal dat zo blijven.

Een van de beste manieren om uw kat te kalmeren is om de kat uit te putten door te spelen.

Hoe lang kan een Bengaalse kat alleen gelaten worden?

Typisch, wil je een Bengaal niet langer dan een werkdag alleen laten… – en dat is een van de belangrijkste redenen waarom mensen die graag reizen besluiten hun katachtige vriend mee te nemen.

In welke staten zijn Bengaalse katten illegaal?

Voordat je op reis gaat met je Bengaal, moet je je onderzoek doen – op sommige plaatsen kan de kat letterlijk illegaal zijn. Bengalen zijn verboden in New York City, Hawaii, Seattle en Connecticut. en er zijn bepaalde beperkingen met betrekking tot deze katten in veel andere staten.