Zal muziek katten laten slapen? – Het interessante antwoord!

We houden allemaal van onze katachtige metgezellen. We houden ervan hoe ze spelen, knuffelen en in onze schoot liggen. Waar we echter niet van genieten is een kat die midden in de nacht op topsnelheid door het huis rent als we de volgende ochtend om 6 uur moeten opstaan. Daarom vragen veel kattenouders zich af of muziek hun katten zal laten slapen. Nou, het lijkt erop dat het antwoord is ja! Muziek heeft een kalmerend effect op katten, wat zich vertaalt in het feit dat de kat gaat slapen en dat je ook wat slaap kunt krijgen.

cat + lijnverdeler

Muziek heeft een kalmerend effect op katachtigen

Van muziek is bekend dat het emoties beïnvloedt en wordt al lang gebruikt in de kantoren van dierenartsen om huisdieren kalm te houden, zodat bezoeken gemakkelijker voor het dier zullen zijn. Er zijn bepaalde soorten muziek die bijzonder goed lijken te werken voor katten.

Er wordt gezegd dat zelfs vechtende Tomcats kalmeren wanneer ze muziek horen uit een nabijgelegen huis. Het afspelen van muziek in uw huis en voertuig kan uw kat helpen ontspannen en in slaap vallen.

kat sleep_Ebowalker_Pixabay
Afbeelding Credit: Ebowalker, Pixabay

Welk type muziek verstoort katten?

Hoewel klassieke deuntjes uw huisdier kunnen helpen ontspannen en slapen, zijn er bepaalde soorten muziek die u niet rond katten wilt spelen. Deze omvatten nummers met zware bas omdat het katachtigen benadrukt en hen verstoort; het is het beste om te voorkomen dat je heavy metal rond je kat speelt als je wilt dat hij ontspant. Ongeacht het type dat je speelt, is het het beste om het volume laag te houden. Geluid met een hoog decibelgehalte kan uw kat angstig maken en rennen voor dekking.

Wat is de beste muziek om je kat in slaap te brengen?

Klassiek is de beste muziek om een kat te kalmeren en te helpen slapen. Als je geen klassieke muziekcollectie hebt, kun je een openbaar radiostation afspelen met klassieke werken. Er is ook specifieke kattenmuziek die je op YouTube kunt vinden, die is ontworpen om katachtigen te ontspannen vanwege de hoge frequenties die ze kunnen horen.

3 katten gezichtsverdeler

Laatste gedachten

Hoewel muziek je kat in slaap kan brengen en kalm kan houden als hij overenthousiast is, kunnen sommige genres het tegenovergestelde effect hebben. Je moet klassieke muziek of katspecifieke muziek spelen als je je kat wilt kalmeren. Vergeet niet dat heavy metal en liedjes met diepe bas je kat alleen maar van streek zullen maken, dus zet je vriend in een andere kamer als je dat soort muziek gaat spelen.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: KatinkavomWolfenmond, Pixabay