Worden katten eenzaam als je naar je werk gaat? – Het schokkende antwoord!

Veel mensen zijn van mening dat katten asociaal zijn; dat is echter niet waar. Katten zijn zeer aanhankelijke wezens; ze socialiseren op een andere manier dan de onze. Terwijl we genegenheid tonen aan onze katten door met hen te aaien of te knuffelen, hebben katten de neiging om te socialiseren door in de buurt te zitten of tegen ons aan te wrijven.

Als we naar ons werk gaan, hoeveel missen onze katten ons dan? Merken ze het wel op? Katten kunnen eenzaam worden als je weg bent op het werk. Voor advies over hoe u de tekenen van eenzaamheid kunt herkennen en hoe u uw kat kunt helpen ermee om te gaan, lees hieronder verder.

Klik eerst op de titel die je wilt bekijken:

  • Tekenen van eenzaamheid bij katten

kattenpootverdeler

Tekenen van eenzaamheid bij katten

Eenzame katten kunnen gedragsveranderingen ervaren. Als u wilt weten of uw kat eenzaam is, zijn er enkele tekenen waar u op kunt letten. Het is echter essentieel om op te merken dat sommige van deze symptomen ook kunnen wijzen op een medische aandoening. Als uw kat deze tekenen vertoont, breng hem dan naar de dierenarts om een gezondheidsprobleem uit te sluiten voordat u aanneemt dat het te wijten is aan eenzaamheid.

1. Vaak slapen

kat slaapt op de bank

Katten slapen veel, dus frequent dutten is over het algemeen geen opvallende zorg. Er kunnen echter gevallen zijn waarin meer slapen het gevolg is van depressie als gevolg van eenzaamheid. Als je hebt gemerkt dat het slaappatroon van je kat aanzienlijk is veranderd, kan dit erop wijzen dat hij slaapt om met eenzaamheid om te gaan.

thematische pauze

2. Destructief gedrag

Niemand vindt het leuk om te zien dat zijn kat zijn spullen vernietigt. Als je kat er een gewoonte van maakt om je spullen te vernietigen terwijl je weg bent op het werk, kan dit te wijten zijn aan de stress van het weg zijn van jou.

thematische pauze

3. Agressie

katten vechten
Afbeelding Credit; Vshivkova, Shutterstock

Als uw kat een verschuiving in gedrag en persoonlijkheid heeft ervaren, vooral in de richting van agressie, is dit een teken dat er iets mis is. Agressie kan echter uit vele bronnen komen, dus zorg ervoor dat u de mogelijkheid van andere medische of milieuproblemen als trigger uitsluit.

thematische pauze

4. De kattenbak niet gebruiken

Er zijn verschillende mogelijke redenen waarom uw kat zijn kattenbak niet mag gebruiken, en de stress en angst om van u gescheiden te zijn, behoren tot hen. Als je thuiskomt van je werk en een puinhoop op de vloer ziet, kan dit betekenen dat je kat eenzaam is zonder jou.

thematische pauze

5. Overmatige vocalisatie

abbyssinian kat miauwen
Image Credit: Nieuw Afrika, Shutterstock

Miauwt, jogt of huilt je kat vaak? Als dat zo is, kan dit te wijten zijn aan een verlangen naar aandacht nadat je lange tijd weg bent geweest.

3 katten gezichtsverdeler

Hoe u uw kat kunt vermaken terwijl u aan het werk bent

Door je kat bezig te houden, kom je niet van zijn eenzaamheid af, maar het kan hem ervan afleiden totdat je terugkeert. Het lijkt misschien onmogelijk om je kat te vermaken terwijl je niet thuis bent, maar er zijn manieren waarop je kunt helpen je kat afgeleid te houden, zelfs als je er niet bent.

1. Interactief speelgoed en puzzels

Kat speelt Frisco Cat tracks vlinder kat speelgoed
Afbeelding Credit: Frisco, Chewy

Interactief speelgoed en puzzels zijn een geweldige manier om je kat te trainen terwijl je hem mentaal gestimuleerd houdt. Deze producten kunnen hem genoeg te doen geven terwijl je weg bent, vooral als er traktaties bij betrokken zijn.

thematische pauze

2. Laat zakken of dozen achter voor uw kat

Je hebt waarschijnlijk veel grappige foto’s of video’s op internet gezien van katten die hun nieuwe, dure speelgoed negeren ten gunste van het spelen met de doos of tas. Katten vinden dozen en tassen vermakelijk, dus waarom zou je er niet een paar achterlaten voor je huisdier?

Zorg er echter voor dat de zakken van papier zijn, niet van plastic. Als hij verstrikt raakt in het plastic, kan hij stikken. Evenzo moet u alle handvatten op de papieren zak verwijderen voordat u ze voor uw kat achterlaat. Hij kon zijn hoofd vast komen te zitten in het handvat, wat verstikkingsgevaar zou kunnen opleveren.

thematische pauze

3. Kattenmeubels kopen

Kat loopt op houten loopbrug met kattenspeelgoed in de mond
Afbeelding Credit: Arina Krasnikova, Pexels

Hoewel dozen en zakken een goedkope en effectieve optie zijn, zullen ze uw kat niet voor altijd kunnen vermaken. Als je het budget en de kamer hebt, overweeg dan om wat kattenmeubels aan te schaffen. Dit omvat kattenbomen, krabpalen en krabbanken. Niet alleen zullen deze uw kat wat entertainm gevenent, maar ze kunnen uw meubels ook beschermen tegen het krabben van uw kat!

thematische pauze

4. Laat de jaloezieën open

Als je er een gewoonte van maakt om alle jaloezieën te sluiten terwijl je niet thuis bent, wil je misschien heroverwegen. Terwijl je kat alleen is, kan het moeilijk voor hem zijn om zijn eigen entertainment te vinden, zelfs als je een heleboel speelgoed voor hem weglaat. Misschien wil hij de tijd doden door naar buiten naar de wereld te kijken. Als hij dat niet kan, kan hij zich onderprikkeld voelen en zijn toevlucht nemen tot destructief gedrag.

thematische pauze

5. Profiteer van katten-tv of speelgoed met afstandsbediening

een kat die met speelgoed speelt
Image Credit: winni-design, Shutterstock

Heb je ooit gehoord van kattentelevisie? Er zijn video’s op YouTube en dvd’s die je kunt kopen die je kat iets bieden om naar te kijken. Het klinkt misschien belachelijk om de televisie aan te laten staan voor je kat, maar sommige katten vinden deze programma’s echt interessant!

Als kattentelevisie niet geschikt is voor uw kat, overweeg dan om speelgoed met afstandsbediening te gebruiken. Met verschillende producten op afstand kunt u uw kat inchecken met een videofeed en hem zelfs traktaties aanbieden.

garen ball divider

Heb je een andere kat nodig?

Als geen van de bovenstaande suggesties de eenzaamheid van uw kat lijkt te verlichten, kunt u overwegen om hem een katachtige metgezel te geven. Natuurlijk moet het introduceren van een nieuwe kat in huis een delicaat en langzaam proces zijn, omdat beide katten aan elkaar moeten wennen. Zodra uw katten echter aan elkaar gewend raken, kunnen ze steeds meer van elkaar houden en de eenzaamheid weghouden.

divider-catclaw1

Conclusie

Het is onmogelijk om elke seconde van de dag bij je kat te zijn; zelfs als het praktisch zou zijn, zou het waarschijnlijk niet iets zijn dat hij zou willen. Maar wanneer je voor langere tijd van hem weg bent, kan hij eenzaam worden en zich gedragen. Het beteugelen van dit gedrag kan zo eenvoudig zijn als hem meer mentale stimulatie geven terwijl je weg bent of zo serieus als het kopen van een nieuw viervoetig familielid. Wat u ook besluit, we hopen dat u tot een oplossing kunt komen die zowel uzelf als uw kat ten goede komt.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Melanie Hogue, Pixabay