Zal een ultrasone ongediertebestrijder mijn kat storen? Tekenen om naar te zoeken

Het onderhouden van een schoon huis brengt zeker een aangename thuisomgeving voor uzelf, uw gezin en uw huisdieren. Het huis schoonhouden met een kat is al een hele klus om mee te beginnen, maar het wordt nog meer een uitdaging bij het omgaan met ongedierte.

Ultrasone ongediertebestrijders zijn een populaire methode geworden voor huiseigenaren om deze vervelende bezoekers weg te houden. Als katteneigenaren die te maken hebben met ongedierte, kunt u zich afvragen of ultrasone ongedierteverdelgers uw kat zullen storen of zelfs schaden. Over het algemeen worden ultrasone ongediertebestrijders als veilig beschouwd voor katten, maar kunnen ze voor sommigen nog steeds mogelijk ongemak veroorzaken.

Als u op zoek bent naar een ongediertebestrijder voor uw huis, is het belangrijk om te begrijpen hoe dit uw kat kan beïnvloeden. Lees verder voor meer informatie!

3 kattenverdeler

Hoe werken ultrasone ongediertebestrijders?

Ultrasone ongediertebestrijders zijn elektronische apparaten die hoge geluiden gebruiken in plaats van chemicaliën of mechanische vallen om ongedierte, zoals knaagdieren en insecten, af te weren. Geluiden worden als ultrasoon beschouwd wanneer ze een frequentie van meer dan 20 kHz bereiken, wat onhoorbaar is voor het menselijk oor. Hoewel ultrasone geluiden ver buiten het frequentiebereik van mensen liggen, zijn er verschillende dieren die deze geluiden nog steeds kunnen horen.

De hoogfrequente geluiden die door deze apparaten worden uitgezonden, kunnen variëren in intensiteit en frequentiebereik. Hoewel het apparaat afhankelijk is van hoogfrequente geluiden, is het het volume of de intensiteit van deze hoogfrequente geluiden die ongedierte afstoten.

Hoewel veel mensen tevreden zijn met het gebruik van ultrasone ongediertebestrijders, is meer onderzoek vereist, omdat er nog steeds heel weinig bewijs is dat bevestigt dat het inderdaad effectief is als een goede methode voor ongedierteafweermiddel.

Ongedierte Repeller
Afbeelding Credit: GS23, Shutterstock

Waarom kiezen mensen voor deze methode?

Omdat ultrasone ongediertebestrijders hoogfrequente geluiden gebruiken in plaats van giftige stoffen of mechanische vallen om ongedierte af te weren of te beheren, worden ze als veiliger beschouwd voor huizen met kinderen en huisdieren. Deze niet-toxische aanpak wordt ook als milieuvriendelijker beschouwd dan methoden waarbij giftige of giftige sprays betrokken zijn.

Het apparaat zelf is ook klein van formaat en kan zowel op de batterij als op een stopcontact werken. Dit maakt het handig en gemakkelijk te gebruiken.

Ultrasone ongediertebestrijders worden ook als menselijker beschouwd dan het gebruik van vallen of vergiften, omdat ze het ongedierte gewoon weghouden in plaats van ze te doden.

Hoe beïnvloeden ze katten?

Zoals we allemaal weten, hebben katten een gevoelig gehoor. Ze hebben een frequentiebereik van ongeveer 55 Hz tot 80 kHz, wat ruim binnen de hoge frequenties ligt die worden uitgezonden door de ultrasone ongediertebestrijders. Katten worden over het algemeen niet gehinderd door de hoogfrequente geluiden van deze apparaten, die over het algemeen als veilig worden beschouwd.

Ze zijn echter gevoelig voor veranderingen in volume of intensiteit. Harde geluiden kunnen irritatie, ongemak en zelfs angst veroorzaken bij een kat. Dus, afhankelijk van de volume-instelling van deze hoogfrequente geluiden, kan uw kat ongebreideld of geïrriteerd zijn.

Een ander ding om te overwegen is dat katten gewoontedieren zijn die een hekel hebben aan verandering. De kleinste veranderingen in hun huis kunnen een kat gemakkelijk stress bezorgen, zoals het toevoegen van een vreemd apparaat dat hoogfrequente geluiden uitzendt.

Als u overweegt een ultrasone ongediertebestrijder voor uw huis te kopen, moet u observeren hoe uw kat erop zal reageren. Hoewel ze over het algemeen als veilig worden beschouwd, kan de luidheid van de ultrasone geluiden hen storen, dus probeer het apparaat in te stellen op een lage intensiteit of volume.

kattenoor close-up
Afbeelding Credit: Pixabay

Het gevoelige gehoor van katten

Het gehoor van katten is anders dan dat van honden. Terwijl honden hun ultrasoon meestal gebruiken voor communicatiedoeleinden, gebruiken katten ze voor de jacht. Katten zijn obligate carnivoren en natuurlijke jagers die hun ultrasone gehoor gebruiken om hoogfrequente signalen van kleine dieren, zoals knaagdieren, op te pikken. Hierdoor zijn ze gewend om hoogfrequente signalen te horen en op te pikken, waardoor ze niet worden afgeschrikt door de emissies van de ongediertebestrijders bij lage intensiteiten.

Tekenen dat uw kat last heeft van de ultrasone ongediertebestrijder

Zoals alle huisdieren zijn niet alle katten hetzelfde. Sommige katten kunnen anders reageren op de ultrasone ongediertebestrijder vanwege de luidheid van de geluiden, de loutere aanwezigheid van de geluiden of zelfs de verandering van omgeving die wordt teweeggebracht door het apparaat in de eerste plaats toe te voegen.

Hoewel het moeilijk is om specifiek de reden aan te wijzen waarom ze negatief reageren op de ongedierteverjager, is het belangrijk om bepaalde gedragsveranderingen op te merken die u kunnen vertellen dat katten last hebben van het device. Enkele hiervan zijn:

Zijn ze slecht voor andere huisdieren?

Als u naast katten ook andere huisdieren in huis heeft, wilt u ook weten hoe ultrasone ongediertebestrijders uw andere huisdieren zullen beïnvloeden. Net als katten kunnen honden over het algemeen niet worden gehinderd door de hoogfrequente geluiden en kunnen ze ervoor kiezen om ze te negeren. Ze kunnen echter geïrriteerd of ongemakkelijk zijn als het volume van deze geluiden te hard is, net als katten.

Andere kleinere huisdieren, zoals hagedissen, knaagdieren en konijnen, worden sterk beïnvloed door ultrasone ongediertebestrijders. Ze worden als schadelijk voor hen beschouwd en moeten worden vermeden.

Ultrasone ongedierteverdelgers worden op de markt gebracht als veilig en niet-toxisch voor huisdieren. Hoewel dit tot op zekere hoogte waar is, wordt de werkelijke effectiviteit en veiligheid nog steeds grotendeels besproken vanwege het gebrek aan onderzoek dat over het onderwerp aanwezig is. Als u overweegt een van deze apparaten te kopen, is het het beste om te observeren hoe uw huisdier erop reageert en reageert, ongeacht het dier.

Ongedierte Repeller
Afbeelding Credit: GS23, Shutterstock

Andere alternatieven voor Ultrasone Repellers

Vanwege de onvoorspelbaarheid van hoe uw huisdier kan reageren op ultrasone ongedierteverstoters, samen met hun vage effectiviteit, zijn er andere huisdiervriendelijke en effectievere alternatieven voor het afweren van plagen beschikbaar. Enkele hiervan zijn:


  • Lijmplaten

  • Mechanische vallen

  • Afdichting van scheuren, spleten en gaten in de muren

  • Professionele ongediertebestrijdingsdiensten

Bij het toevoegen van vallen is het belangrijk om te onthouden dat huisdieren en kinderen nieuwsgierig kunnen zijn. Zorg ervoor dat ze buiten het bereik van uw huisdier of kinderen zijn om vervelende ongelukken te voorkomen.

3 kattenverdeler

Conclusie

Ultrasone ongedierteverdelgers zijn een veilige, humane en milieuvriendelijke methode om ongedierte thuis te beheren. Ze zijn over het algemeen veilig voor uw kat, maar het is nog steeds het beste om te controleren hoe ze op deze apparaten zullen reageren vanwege hun gevoeligheid voor harde geluiden en veranderingen thuis.

Hoewel ultrasone ongediertebestrijders misschien nog niet zo effectief zijn door onderzoek, als u overweegt er een te krijgen om uw ongedierte te beheersen, moet u eerst overwegen hoe uw kat erop reageert!

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding Credit: Yevhen Prozhyrko, Shutterstock