Worden mannelijke katten loops? Door dierenarts beoordeelde tekenen en feiten

Een katteneigenaar zijn heeft zijn ups en downs, maar sommige momenten kunnen ingewikkeld worden en je wat stress bezorgen. Als je merkt dat je kater af en toe probeert het huis te ontvluchten bij elke kans die hij krijgt, en zelfs voor langere tijd weg is, is de kans groot dat er een loopse poes in de buurt is. Omdat het reukvermogen van een mannetje zo krachtig is, kunnen ze de feromonen van het vrouwtje ruiken en meteen op zoek gaan naar haar.

Echter Het is cruciaal om te begrijpen dat mannelijke katten geen hitte ervaren, maar ze reageren op de hittecycli van vrouwtjes en vertonen vaak irrationeel gedrag. Het is uiterst belangrijk om je vriend veilig te houden, dus lees ons onderstaande artikel voor meer informatie.

verdeler-catclaw1

Wanneer worden mannelijke katten geslachtsrijp?

De meeste mannelijke katten worden seksueel actief zodra ze volwassen zijn. Ze bereiken geslachtsrijpheid tussen 6 maanden en 12 maanden. Bij sommige katers kan seksuele volwassenheid pas na 18 maanden komen. Zodra mannelijke katten volwassen zijn, zullen ze waarschijnlijk op zoek gaan naar een vrouwtje om te paren, tenzij ze worden gecastreerd.

Twee Perzische katten liggen
Afbeelding credit: ANURAK PONGPATIMET, Shutterstock

Tekenen dat uw kater volwassen wordt

Zodra uw kater de leeftijd van geslachtsrijpheid begint binnen te gaan, zult u langzaam verschillende tekenen beginnen op te merken. Het eerste en meest voor de hand liggende teken is de groei van testikels. Vóór de volwassenheid zijn de testikels van de kater nauwelijks zichtbaar en beginnen ze snel te groeien naarmate de kat geslachtsrijp wordt.

Andere tekenen van seksuele volwassenheid zijn:

  • Een sterke en onaangename urinegeur
  • Frequentere urinemarkering
  • Plotseling agressief gedrag
  • Chagrijnig gedrag rond familieleden en andere huisdieren
  • Frequente stemmingswisselingen
  • Overmatig jokken

kattenpootverdeler

Ervaren mannelijke katten warmte?

Wanneer katten loops zijn, worden ze irrationeel, hebben ze stemmingswisselingen en proberen ze zelfs weg te rennen van huis op zoek naar een partner. Dit gedrag wordt uitsluitend aan vrouwtjes toegeschreven omdat mannelijke katten geen warmte ervaren. Het enige wat je merkt bij je kater is het voelen van een loops vrouwtje. Je kunt je kater betrappen op het proberen te ontsnappen uit je huis, op zoek naar het loopse vrouwtje en zelfs moeilijk te beheren worden.

Katten knuffelen in een bank
Afbeelding credit: Fuu J, Unsplash

Hoe u uw kater gedurende deze tijd veilig kunt houden

Hoewel mannelijke katten zelf geen warmte ervaren, kan warmte bij vrouwelijke katten een uitdaging zijn voor beide geslachten. Met vrouwtjes worstelen eigenaren om ze tevreden en stressvrij te houden terwijl ze worstelen met hun hormonen, terwijl mannen geobsedeerd raken door het vinden van het vrouwtje. Omdat dit ervoor kan zorgen dat ze stoppen met rationeel denken en handelen, kunnen ze zichzelf vaak pijn doen in dit streven. Daarom is het van het grootste belang om je kater veilig te houden.

Als je kat binnen is, probeer hem dan geïsoleerd te houden van vrouwtjes in de buurt. Houd je kater veilig vast in je huis, anders zal hij zoeken naar een mogelijke kans om naar het loopse vrouwtje te rennen. Hem zo snel mogelijk laten castreren is een goed idee, omdat dit zijn drang om te paren zal verminderen of elimineren.

verdeler-catclaw1

Laatste gedachten

Afhankelijk van de leeftijd van je kater kan bepaald gedrag worden toegeschreven aan geslachtsrijpheid of het voelen van een loops vrouwtje. Deze kunnen erg lijken op een loopse poes, maar mannelijke katten worden niet loops zoals vrouwtjes.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding: Tina Talley, Shutterstock