Waarom bijt mijn kitten mij? 5 Veel voorkomende redenen

Kittens zien er altijd schattig uit, maar ze spelen niet altijd schattig. Deze kleine dieren houden ervan om de grenzen te verkennen die hun eigenaren hen opleggen. Het is dus geen wonder dat velen van hen de neiging hebben om hun menselijke metgezellen te bijten. De grootste reden is om hun natuurlijke instincten te bevredigen om op prooien te jagen. Er zijn echter veel andere redenen waarom een kitten zijn menselijke metgezellen kan bijten.

garen kogelverdeler

De 5 redenen waarom kittens bijten

De meest voorkomende reden dat een kitten een menselijk familielid kan bijten, is om deel te nemen aan de jacht. Katten zijn natuurlijke jagers en hun instincten om dit te doen, beginnen zelfs als ze gedomesticeerd zijn. In het wild zou een kat moeten jagen en prooien zoals muizen en krekels moeten doden om te eten en te overleven.

Alleen omdat ze elke dag van maaltijden worden voorzien, betekent dit niet dat kittens niet het instinct hebben om op prooien te jagen. Ze kunnen dus in je handen bijten terwijl je met ze speelt of wanneer je iets met je handen voor hen doet omdat ze hun jachtvaardigheden oefenen. Andere redenen waarom een kitten u kan bijten, zijn onder meer:

1. Ze verkennen hun grenzen

Net als jonge kinderen proberen kittens soms tegen hun grenzen aan te duwen om te zien wat hun metgezellen bereid zijn te verdragen. Als het tijd is om te spelen, willen ze weten hoe ver je geduld en pijntolerantie zullen gaan. Als dit het geval is, moet je ervoor zorgen dat ze weten dat je deze activiteit niet zult accepteren. Je kunt dit doen door streng maar rustig “nee” te zeggen en hun aandacht te verleggen.

een meisje dat met kitten op de bank speelt
Afbeelding credit: ShineTerra, Shutterstock
thematische pauze

2. Ze zijn ziek

Soms bijt een kitten op alles waar zijn kleine mond mee in contact komt als hij zich ziek voelt. Het kan te wijten zijn aan gastro-intestinale problemen, een worminfectie, een zere poot of zelfs een getrokken spier. Hoe dan ook, bijten helpt hen stress te verlichten die wordt opgebouwd door het omgaan met hun pijn. Als tekenen van angst en / of ongemak gepaard gaan met bijten, is ziekte een waarschijnlijke oorzaak. Het is een goed idee om op dit moment hulp te zoeken bij een dierenarts.

thematische pauze

3. Ze zijn op zoek naar aandacht

De meeste kittens houden van aandacht en ze zullen er alles aan doen om het te krijgen. Wees dus niet verbaasd als uw kitten naar boven komt en u op de hand bijt terwijl u op het toetsenbord van uw computer typt. Door op dit moment met je kat te spelen, beloon je zijn storende gedrag. Dat gezegd hebbende, je wilt ze niet negeren, omdat ze je vertellen dat ze aandacht nodig hebben. Daarom is het een goed idee om je kat te laten weten dat bijten onaanvaardbaar is en dan te wachten tot ze stoppen met het gedrag voordat ze op een veilige en leuke manier met hen omgaan.

kitten dat op de benen van zijn eigenaar klimt en schoenveters bijt
Image Credit: Impact Fotografie, Shutterstock
thematische pauze

4. Ze krijgen tandjes

Kittens die tandjes krijgen, bijten waarschijnlijk op alles waar ze hun mond op kunnen krijgen. Als je lichaamsdeel toevallig gemakkelijk toegankelijk is, kan het een bijtend speeltje worden. Als het bijten te wijten is aan tandjes, zal het waarschijnlijk niet veel pijn doen, maar als u uw kitten deze activiteit laat doorgaan, kan dit hem aanmoedigen om te bijten wanneer hij later met grote volwassen tanden speelt. Het is dus belangrijk om uw kitten u niet te laten bijten, ongeacht de situatie. Plaats ze in plaats daarvan op een plaats waar zachte materialen in de buurt zijn om op te bijten als dat nodig is. Overweeg om een kennel uit te rusten met een bed en niet-toxisch, pluisvrij materiaal waar ze op kunnen kauwen.

thematische pauze

5. Je moedigt het aan

Ruw spelen moedigt bijten aan, omdat kittens die te opgewonden raken zichzelf niet kunnen helpen. Wanneer u zo speelt dat uw kitten klautert, draait, springt en klauwt, wees dan niet verbaasd als de tanden ook naar buiten komen. Het is geen goed idee om dit aan te moedigen, omdat het gevaarlijk kan zijn wanneer kinderen en vrienden / bezoekers met hen proberen te spelen. Beperk ruw spel dus tot een minimum en moedig gedrag aan waarbij geen tanden of nagels betrokken zijn.

kitten eten traktatie
Image Credit: fotosparrow, Shutterstock

verdeler-catclaw1

Hoe u kunt voorkomen dat uw kitten u bijt

De beste manier om te voorkomen dat uw kitten u bijt, ongeacht de reden, is door zijn aandacht te verleggen. Je kunt dit eenvoudig doen door ze een speeltje te geven of een spel te maken zonder persoonlijk contact. Het idee is om de instincten en bijtneigingen van je kat aan te spreken zonder toe te staan of aan te moedigenng het bijten van de menselijke huid.

Uw kitten moet leren dat u bijten geen acceptabel gedrag is. Zodra ze dit begrijpen, zullen ze alternatieve opties gebruiken in plaats van je huid wanneer ze zin hebben om ergens in te bijten. Het is echter belangrijk op te merken dat dit geen goede aanpak is als het bijten te wijten is aan ziekte; In plaats daarvan moet een dierenarts worden geraadpleegd.

Manieren om de bijtneigingen van uw kitten aan te pakken

Er zijn verschillende dingen die u kunt doen om de bijtende huurcontracten van uw kitten veilig in te schakelen. Zorg er eerst voor dat je ten minste één krabpaal en één klimtoren in je huis hebt. Dit geeft uw kitten de kans om zoveel te springen, klimmen, krabben en bijten als hij wil zonder menselijke familieleden te verwonden. Hier zijn andere opties om te overwegen:

  • Laat een elektronisch muizenspeeltje los op de vloer in uw keuken, zodat uw kitten het kan opjagen.
  • Gebruik een verenspeeltje om je kat te verleiden als hij zich dartel voelt.
  • Rol een paar ballen door het huis voor je kat om naar beneden te jagen.
  • Knoop knopen in oude gatensokken en gebruik ze als aas wanneer je kat in de stemming is om te jagen.
  • Werk eraan om je kat trucjes aan te leren, zodat ze niet zo veel nadenken over jagen en bijten.

U kunt ook werken met een gecertificeerde kattengedragsdeskundige, die is opgeleid om katten en hun eigenaren te helpen omgaan met gedragsproblemen. Ze kunnen je vaardigheden leren om met overmatig bijten om te gaan en je helpen een effectief plan te maken dat bijten tot een minimum beperkt.

Gember kitten met witte borst
Image Credit: Prostock-studio, Shutterstock

garen kogelverdeler

Conclusie

Laten we eerlijk zijn, kittens bijten graag! Het is meestal omdat ze hun jachtvaardigheden oefenen door te spelen en ze bedoelen geen kwaad. Wat de reden ook is, het is belangrijk om vast te stellen dat het bijten van mensen niet acceptabel is. Zorg er ook voor dat uw kitten een uitlaatklep heeft voor zijn jacht- en ruwverblijfgedrag.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: dashtik, Shutterstock