Wat voor soort kattenras is Pete de kat? Populaire fictie feiten

Geschiedenis en fictie zijn bezaaid met geliefde katten, en een van de meest recente is Pete the Cat. Pete the Cat, uitgevonden door kunstenaar James Dean en geïnspireerd door zijn echte zwarte kat met dezelfde naam, is bekend en geliefd om zijn ongebreidelde optimisme, muziek en gekke avonturen. Tot op heden heeft Pete’s zijn weg gevonden naar meer dan 60 kinderboeken, een tv-show en zelfs een paar musicals.

Net als sommige andere fictieve katten is het onduidelijk welk ras Pete is. Onze meest waarschijnlijke gok zou een binnenlandse korthaar zijn. De kunststijl die wordt gebruikt in Pete the Cat-boeken en -shows is zo gestileerd dat het sowieso moeilijk is om een ras te vertellen. Ongeacht zijn ras is Pete een enorm positieve invloed geweest op kinderen vanaf zijn eerste verschijning in Pete de Kat: Ik hou van mijn witte schoenen. Andere belangrijke thema’s van Pete the Cat zijn probleemoplossing, vrijgevigheid, kunst, muziek en zelfvertrouwen.

Pete is niet de enige beroemde kat die er is. Zowel geschiedenis als fictie zitten vol met gedurfde katachtigen van onzekere oorsprong of ras. Laten we wat meer te weten komen over Pete de Kat, evenals enkele andere beroemde katten. Bekijk de details hieronder.

kat face divider 2

Waarom zijn katten zo populair in fictie?

Katten hebben ons gefascineerd sinds ze zichzelf domesticeerden in het oude Egypte, dus het is geen wonder dat we ze in enkele van onze meest gekoesterde kunst hebben gestopt. Je kunt voorbeelden zien zo ver terug als kattenpictogrammen en zo recent als Garfield, die ernstige oprechtheid en waakzaamheid symboliseert, evenals gekke frivoliteit.

Onze favoriete katachtigen zijn geassocieerd met geluk op schepen, ongediertevrije boerderijen, het hiernamaals en meer. De iconische Cheshire Cat, bijvoorbeeld, staat bekend als cryptisch maar goedbedoeld – de belichaming van de geest van een kat. Last but not least zijn er kattenvideo’s, die iedereen kent en waar iedereen van houdt.

Katten kunnen ook zo populair zijn omdat ze zich kunnen aanpassen. Hoewel ze af en toe worden geassocieerd met heksen of de onderwereld, weten we in wezen dat katten niet echt zo sinister zijn. Toch kunnen die ontblote ogen en de oude zwarte kattenmythe een kat zeker ’s nachts griezelig maken!

Zwarte Amerikaanse korthaar kat rusten
Image Credit: marumaru, Shutterstock

Beroemde fictieve katten

Iedereen kent er minstens een paar, maar we hebben een lijst samengesteld met de beroemdste katachtigen in alle fictie die je kunt bekijken. Misschien vind je wel een nieuwe favoriet! Check ‘em hieronder.

3 kattenverdelers

Conclusie

Pete the Cat is een fictieve kat met een groot hart die is uitgegroeid tot een geliefde instelling, zelfs als we niet kunnen zeggen op welk ras hij zou moeten lijken. Samen met andere katten zoals Tom en Garfield heeft Pete veel waardevolle levenslessen en leuke avonturen om te delen met mensen van alle leeftijden.

thematische pauze

Uitgelichte afbeelding credit: PHOTOCREO Michal Bednarek, Shutterstock